Postao/la BarbareZeljin » 12 feb 2022, 11:56
Citajuci ovaj intervju Mirsada Baljica,zapazam da je rekao mnogo dobrih stvari,ali jedan detalj mi bas bode oci.
Detalj u kome indirektno proglasava Ivicu Osima glavnim krivcem sto Zeljo nije bio prvak 85 i sto je iapao od Videotona.
To mi je u neku ruku bas supacki od njega. Sigurno da on kao neposredni sudionik svih tih dogadjaja mozda zna neke stvari i nisu mu se svidjale ali generalno je to jedna od glupljih stvari koje sam procitao.
Nisam sad kivan na njega jer me je i on 90 godine ispalio za dres Njemacke sa svjetskog. Sad ce KANA oplakat. Ali to se desilo jer Balja vise nije ni dolazio ,jer je ubrzo rat poceo.
Ali da se vratim da ovo sto je pisao.
Svima je poznat njegov sukob na svjetakom sa Osimom.
Kakav god da je Osim,zvao ga je na svjestsko 90,kad Baljic i nije baa bio u izlogu i nije bio najbolji u svojoj karijeri.
Trpio je ogroman broj kritika zbog velikog broja igraca Zelje i Sarajeva u repki. Trpio pritisak od srpskih i crnogorskih novinara,a ujedno trpio licne neke uvrijedjene aujete od bivsih svojih Zeljovaca,poput Skore,Mihajlovica...
Mesa tad nije mogao igrati a i on bi bio pozvan.
I pored svih tih stvari,on pozove Baljica i ovaj osim sto odigra katastrofalnu utakmicu,kao i vecina ekipe protiv Njemaca,unese diktafon da snima novinarima stvari iz svlacionice.
I nakon toliko godina on i dalje sere po Osimu,sto je po meni vrlo nekorektno.
On ne to sad malo upakovao i u danasnju pricu.
Sve sto je rekao za Misimovica to stoji,ostalno ne bih da komenatisem,ali ovo za Svabu mi je vrlo degutantno.
Uredu je da su ljuti i da se ne slazu u nekim stvarima,ali treba biti posten pa reci kako jeste.
On je stvorio tu ekipu,5 ili 6 igraca iz te ekipe je zvao u reprezentaciju. Kad dodas na to jos i Susica,Hadzibegica,Jozica i Pasica. Treba guzicu da mu ljube.
Pored svih onih igraca silnih iz ostalih republika. Zvezdine generacije,Partizanovih Djurovskog,Mijatovica,Dinamo Suker,Boban,Hajdukovih ,Boksic,Jarni...generalno dosta Cileanaca,svih onih starijih vukova tadasnje lige,on je zvao nase igrace,pa znao dozivjeti velike debakle sa njima u postavi,kao sa Njemackom ili Engleskom u Beogradu,kada mu je Skoro igrao u prvoj.
Meni je ono bas zvucalo ruzno i supacki,kolikk god mi on bio drag igrac.
Zadnja izmjena:
BarbareZeljin, dana/u 12 feb 2022, 18:02, ukupno mijenjano 1 put.