AC Milan

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

meepo
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la meepo » 13 feb 2022, 14:40

Beduin je napisao/la:
13 feb 2022, 14:34
Elektricar smijurija na terenu, kao i uvijek samo Pioli zna zasto je ispred Saleta u.prvih 11.
Sta si ti gledao bgt ? Znaci uz Leao-a najkonkretniji igrač do izmjena i odigao sasvim korektno. Sale isto debil kakav , covjek da lezi mrtav ne bi ga uspio prediblati, a o odlukama s pasovima i ostalom da ne pricamo.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 13 feb 2022, 14:41

Slazem se za Saleta,kakav god da je puno je bolji od Juniora,brzi,prodorniji,bolji dribler. Valjda uskoro bude u startnoj opet. Ali opet dok god pobjedjuju ne mozes nista Pioliju zamjeriti

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 13 feb 2022, 14:42

Kad uzmeš u obzir cjelokupan dojam, Sale opet nekako bitniji na terenu.
Messi ništa previše bolji ofanzivno, a anemičan u defanzivnim zadatcima.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 feb 2022, 14:45

meepo je napisao/la:
13 feb 2022, 14:40
Beduin je napisao/la:
Elektricar smijurija na terenu, kao i uvijek samo Pioli zna zasto je ispred Saleta u.prvih 11.
Sta si ti gledao bgt ? Znaci uz Leao-a najkonkretniji igrač do izmjena i odigao sasvim korektno. Sale isto debil kakav , covjek da lezi mrtav ne bi ga uspio prediblati, a o odlukama s pasovima i ostalom da ne pricamo.
😂😂😂😂
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 13 feb 2022, 14:46

meepo je napisao/la:
Beduin je napisao/la:
Pravo pitanje je sta si ti gledao

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 13 feb 2022, 14:47

Slijedi Salernitana, to ne bi trebalo da bude problem, ima vremena da se ekipa malo i odmori, polako se kompletiramo, a Theo je opet na raspolaganju, tako da...

Uglavnom, uplašim se same pomisli da možemo do Scudetta, ali Liga prvaka odnosno plasman u istu stvarno ne bi trebalo da bude upitan. Uživajmo dok traje i nadajmo se.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 13 feb 2022, 14:50

Ne treba previše kritikovati Rebića. Izgubio onu oštrinu nakon dugog odsustva. Zato ga i Pioli ubacuje u igru postepeno mu dizajući minutažu.

Čuj Sale ne može nikog predriblati? Pa momak je samo danas u svojih pola sata imao više driblinga nego Messias od početka sezone.

Ali one ovacije za Bennacera prilikom izlaska su jasna poruka Kessieu šta misle o njemu. Te zvižduci za dotičnog prilikom čitanja imena igrača prije utakmice.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 13 feb 2022, 14:55

Volio bi da Theo iducu tekmu dobije karton da se ocisti kartona pred zavrsni dio prvenstva,steta bi bila da nam fali recimo u gostima kod Napolija

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 feb 2022, 14:56

ronaldo99 je napisao/la:
13 feb 2022, 14:46
meepo je napisao/la:
Beduin je napisao/la:
Sta kaze "sta si ti gledao Bgt" 😂😂
Ne da Meepo na zavrtaca sijalica ko da mu je rodjeni brat.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 13 feb 2022, 14:58

Milan mora uzeti 6 bodova u sljedeća dva meča i tako ući u zadnjih 11 utakmica sa pol pozicije, te onda šta bude.

Ali ova sedmica perfektna. Tri meča, tri pobjede uz gol razliku 7-1. S tim da Inter u drugom poluvremenu, Lazio i Sampdoria u 90 minuta nisu imali ozbiljnu šansu.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 13 feb 2022, 15:01

Beduin je napisao/la:
13 feb 2022, 14:56
ronaldo99 je napisao/la:
13 feb 2022, 14:46
meepo je napisao/la:

Sta kaze "sta si ti gledao Bgt" 😂😂
Ne da Meepo na zavrtaca sijalica ko da mu je rodjeni brat.
Ne znam brate kako moze ovako nesto napisati,Sale kad je usao bilo ga i gore i dole,lik napravio vise driblinga za pola sata nego komplet ostatk tima :), njega je.be potez vise,kad bi to sredio sa sobom bio bi puno ubojiti kako po gol protivnika,a tako isto po broju asistencija na svom kontu

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 13 feb 2022, 15:05

Sale ima tek 22 godine. Na početku je izgledao izgubljeno skroz. Sad se opustio i igra onako kako zna, ne plaši se driblinga. Ne plaši se ući među 3-4 igrača. S vremenom će i taj potez viška izbaciti. Jeste i ostat će koristan igrač za Milan. Da li startera ili ne, to je druga tema.

Milan je na 17-4-4 nakon 25 utakmica i to je dovoljno da svi zašute sa kritikama.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 13 feb 2022, 15:09

Ma budimo realni, ne valja nijedan i u nekim normalnim okolnostima ne bi smjeli biti ništa više od backup igrača, ali električar poslije one 2-3 dobre utakmice na početku ne pokazuje apsolutno ništa. Kao što se i znalo, bezvezan transfer koji nam je upropastio šanse za skudeto jer su imali skroz neke druge planove za tu kobnu poziciju desnog krila.
Ne vidim ni šta bi prebacivanje na desetku bitno promjenilo kad su mu vizija i kreativnost blago rečeno prosječni, da ne kažem nešto drugo. Ili odigra užasan pas u završnoj trećini ili odluči biti sebičan, nema sredine.

Rekao bih da je sebi zatvorio vrata Milana, nema šanse da će ga otkupiti. Njemu je uostalom 31 godina, niti ima šanse za napredak niti ima ikakvu tržišnu vrijednost.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 13 feb 2022, 15:39

Tacno ne vjerujem kad citam kako je Sale igac
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 13 feb 2022, 15:42

Danas je Leao upisao 100. nastup za Milan. Zasad 23 gola i 15 asistencija. Od toga skoro pola u ovoj sezoni. A ima još dobrih 15 utakmica do kraja sezone.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 feb 2022, 15:59

Ne raspravljajte se bezveze oko Saleta i Messiasa :mrgreen:

X puta smo svi ovdje ponovili i zaključili da nijedan od njih dvojice nije za prve postave Milana, rotirati ih do kraja sezone po potrebi (formi) i to je to.

Nekada nam može biti koristan Sale, nekada Messias, zavisno od protivnika. Naprimjer ja bih uvijek prije Messiasa stavljao protiv ekipa koje ćemo "probijati" jer igraju defanzivno, jer Messias je nešto bolji od Saleta ofanzivno.

Sa druge strane, Alexisa se može gurati protiv protivnika koji se neće samo braniti (neke ozbiljnije ekipe), jer on je dosta zahvalniji od Messiasa po pitanju trke, markiranja igrača, pressinga i tako dalje.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 13 feb 2022, 16:13

Salamander jest malo napredovao ove sezone, uvijek je imao dobar i mekan prijem lopte, a sad je malo evoluirao kao krilo i počeo više koristiti driblinge i finte da prođe protivnika. Naravno, završni produkt katastrofa, ali ako bi i to uspio ispraviti jer je mlad i jer evidentno radi na sebi, onda bi dobili jedno pristojno krilo za rotacije koje ne nudi samo trčanje već nešto više.

Al' da su babi muda... :mrgreen:

A to da nam već godinama treba startno desno krilo, to je neupitno. Salamander koliko god da napreduje u narednih par godina, ni dalje neće biti kalibar da starta u Milanu.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 13 feb 2022, 17:19

Nisam mogao gledati tekmu ali po highlightsima vidim da su momci odigrali dobru utakmicu. Svaka cast ovoj ekipi.
Ovu sedmicu dana su iznijeli da valja,aferim.

Forza Milan!!

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 13 feb 2022, 18:15

uglavnom, kad nema Ibre, ekipa melje. Mesi je spor, trom, ima samo jednu fintu, ali ni ona mu ne prolazi. Mada onaj danas šut je bio odličan. Sale je mnogo bolje igrao kada je Hakan igrao 10ku. Mnogo kombinatorike je bilo izmedju nih. Po meni tu leži problem, plus u tome što Sale ne može da drži koncentraciju zbog prevelike trke.
Sličan problem ima i Florenci kada se potrosi, tu krenu debilni potezi. Danas je to Florenci semonstrirao kada je trebao ocistiti jednu loptu lijevom nogom, Ja sam pomislio da je slomio nogu te dislocirao kuk.

Leao je najbolji igrač na svijetu u periodu do 20 minute. Poslije toga ne nema niđe. Da je kondicija u pitanju to se može riješiti,ali nažalost kod njega nije kondicija u pitanju, nego "glava".

Ovakvm rezultatima se uzima skudeto.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 13 feb 2022, 19:03

Milan u zadnje 4 utakmice dopustio samo 7 udaraca u okvir svog gola. TIM!

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []