NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

HarisZe
Kontakt:

Re: Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la HarisZe » 12 feb 2022, 19:21

Ja sam od samog pocetka pisao da ce mo mi igrati 1 godinu u kantonu, 2 u 2 ligi centar i 3 godine u 1 Ligi ali uz podrsku grada. Bice tesko ali nema popustanja, odlicne stvari se desavaju svaki dan, pokusati doci do cifre oko 700-800 clanova za ovu godinu, pokusati pokrenuti online clanstvo.
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 12 feb 2022, 19:50

Klub odlučio zaklati kurban ne bi li se spasio ispadanja iz lige
Mozda bi i mi trebali zaklati kakav kurban :mrgreen:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 12 feb 2022, 23:57

Samo što prije uvesti online članstvo, mislim da bi bar 50 % u odnosu na ovaj broj sada imali vise članova.Kako članstvo tako i fan shop.

Steelman
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la Steelman » 13 feb 2022, 00:27

BatistutA19 je napisao/la:
12 feb 2022, 18:15
STEELMAN Ma jest bolan on Celikovac ali hajmo rec onaj iz ex yu ,sin mu nema na kojem gostovanju nije bio i sad ode na poneku u goste u Centru ma kad mu on ne moze objasnit kako da mu ja objasnim .
Pazi recenice treba ovoj djeci pomoc sto su u Celiku al ne treba davat pare jer i onih 500 000 sto je Fudo dao pokradeno je.
Htio sam rec dug je ovo put ja prvi nisam bio za Kanton al kad sam sabro dva i dva brzo sam skonto da je sve osim kantona gasenja,mozda je neko posle mene skonto za pola godine, neko za godinu ,mozda tek neko sad konta il ce neko skontat sve za godinu a neko tek kad se budemo borili za PL kad nam taj cilj bude,.Ne treba osudjivat ni ove ljude doci ce sve na svoje mjesto i ne treba nikog odbacivat od Celika i djelit ljude obicne,,Ljudi ce skontat neko odmah neko kasnije,
Dzaba mu sve kad se dao izmanipulisati. Ne znam ko je u pitanju, a i boli me qrac iskreno, ali moze posluziti kao dobar primjer kako ispasti glupan i zato i pisem, jer klub ima problem s tim u gradu. On je samo slika i prilika mnogih sto je porazno za sliku grada. Da je spomenuo nesto drugo, pa se mozda i moze o necemu raspravljati. Medjutim, konkretno za taj detalj o 500k, sve mu pred nosom, kristalno jasno, taj podatak nosi najocigledniji i najopravdaniji utrosak sredstava ikad u klubu i covjek ne vidi ni ono sto je cisto skroz. I kad se zbog takvih razloga koji ne piju vodu neko okrene protiv kluba onda to nije pravi Čelikovac makar isao od 45-e na tekme i prisustvovao na hiljade utakmica. I nije ovo stvar mog nepostovanja prema tvom drugu nego samo realno glediste, jer nekad i drugu svom treba reci da je glup ako je vec tako. Kad je neko iskren prema njemu, mozda i skonta neki qrac.

Ne kazem da treba slijepo slijediti nesto ili nekog, jer ako ima neki konkretan razlog da se neko ne slaze s necim, a da zaista ima nesto u tim tvrdnjama i da se kriju neke greske onda apsolutno treba to neslaganje postovati. Ljudi treba da misle svojom glavom, to je uvijek pozeljno i to se trazi u jednom clanskom modelu na cijem temelju funkcionise nas klub. Takvi stavovi mogu posluziti da se isprave odredjene greske ako vec postoje. Medjutim, kad je sve kristalno jasno i jos taj doticni, ko god to bio, odmaze takvim izjavama napore za ozdravljenje i oporavak kluba... Onda sta sad treba takvim koji idu kontra kluba, jos zanositi muda? Ma ko ga je.be, jer ko pusi Fudinu pricu naustrb kluba, bar od mene nema postovanje niti takve smatram ikakvim Čelikovcima. Ne mozes voljeti klub i raditi protiv njega. Ne mozes odmagati klubu kad se bori za svoj goli opstanak, a takve neosnovane izjave i lazi idu kontra kluba. Kad nakon svega ucinjenog dopustis da te neko poput seoske varalice i dalje pravi budalom onda si samo obican glupan. Nazalost, tako je, a mnogi i dalje dopustaju da budu izmanipulisani. Valjda nekad otvore oci. Nije to nista licno, ali je.biga nekad treba ljudima reci direktno, sigurno je bolje nego podilaziti. Svako se moze ljutiti kad ima smisla, moze zauzeti stav kad vrijedi i to se uostalom trazi. Klub ce napredovati ako se preispituju stvari kad je potrebno, jer i kritika je neminovna i mora biti argumentovana, konstruktivna i svakako u interesu kluba. Ipak, najvaznije je da pravi Čelikovac nece sebi nikad dopustiti da ide protiv interesa kluba, jer to je kao da ide protiv sebe!
Zadnja izmjena: Steelman, dana/u 13 feb 2022, 00:50, ukupno mijenjano 1 put.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

denisov

Post Postao/la denisov » 13 feb 2022, 00:42

Kako je danas bilo u Travniku, kakva je igra bila?

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 13 feb 2022, 09:15

Steelman je napisao/la:
13 feb 2022, 00:27
BatistutA19 je napisao/la:
12 feb 2022, 18:15
STEELMAN Ma jest bolan on Celikovac ali hajmo rec onaj iz ex yu ,sin mu nema na kojem gostovanju nije bio i sad ode na poneku u goste u Centru ma kad mu on ne moze objasnit kako da mu ja objasnim .
Pazi recenice treba ovoj djeci pomoc sto su u Celiku al ne treba davat pare jer i onih 500 000 sto je Fudo dao pokradeno je.
Htio sam rec dug je ovo put ja prvi nisam bio za Kanton al kad sam sabro dva i dva brzo sam skonto da je sve osim kantona gasenja,mozda je neko posle mene skonto za pola godine, neko za godinu ,mozda tek neko sad konta il ce neko skontat sve za godinu a neko tek kad se budemo borili za PL kad nam taj cilj bude,.Ne treba osudjivat ni ove ljude doci ce sve na svoje mjesto i ne treba nikog odbacivat od Celika i djelit ljude obicne,,Ljudi ce skontat neko odmah neko kasnije,
Dzaba mu sve kad se dao izmanipulisati. Ne znam ko je u pitanju, a i boli me qrac iskreno, ali moze posluziti kao dobar primjer kako ispasti glupan i zato i pisem, jer klub ima problem s tim u gradu. On je samo slika i prilika mnogih sto je porazno za sliku grada. Da je spomenuo nesto drugo, pa se mozda i moze o necemu raspravljati. Medjutim, konkretno za taj detalj o 500k, sve mu pred nosom, kristalno jasno, taj podatak nosi najocigledniji i najopravdaniji utrosak sredstava ikad u klubu i covjek ne vidi ni ono sto je cisto skroz. I kad se zbog takvih razloga koji ne piju vodu neko okrene protiv kluba onda to nije pravi Čelikovac makar isao od 45-e na tekme i prisustvovao na hiljade utakmica. I nije ovo stvar mog nepostovanja prema tvom drugu nego samo realno glediste, jer nekad i drugu svom treba reci da je glup ako je vec tako. Kad je neko iskren prema njemu, mozda i skonta neki qrac.

Ne kazem da treba slijepo slijediti nesto ili nekog, jer ako ima neki konkretan razlog da se neko ne slaze s necim, a da zaista ima nesto u tim tvrdnjama i da se kriju neke greske onda apsolutno treba to neslaganje postovati. Ljudi treba da misle svojom glavom, to je uvijek pozeljno i to se trazi u jednom clanskom modelu na cijem temelju funkcionise nas klub. Takvi stavovi mogu posluziti da se isprave odredjene greske ako vec postoje. Medjutim, kad je sve kristalno jasno i jos taj doticni, ko god to bio, odmaze takvim izjavama napore za ozdravljenje i oporavak kluba... Onda sta sad treba takvim koji idu kontra kluba, jos zanositi muda? Ma ko ga je.be, jer ko pusi Fudinu pricu naustrb kluba, bar od mene nema postovanje niti takve smatram ikakvim Čelikovcima. Ne mozes voljeti klub i raditi protiv njega. Ne mozes odmagati klubu kad se bori za svoj goli opstanak, a takve neosnovane izjave i lazi idu kontra kluba. Kad nakon svega ucinjenog dopustis da te neko poput seoske varalice i dalje pravi budalom onda si samo obican glupan. Nazalost, tako je, a mnogi i dalje dopustaju da budu izmanipulisani. Valjda nekad otvore oci. Nije to nista licno, ali je.biga nekad treba ljudima reci direktno, sigurno je bolje nego podilaziti. Svako se moze ljutiti kad ima smisla, moze zauzeti stav kad vrijedi i to se uostalom trazi. Klub ce napredovati ako se preispituju stvari kad je potrebno, jer i kritika je neminovna i mora biti argumentovana, konstruktivna i svakako u interesu kluba. Ipak, najvaznije je da pravi Čelikovac nece sebi nikad dopustiti da ide protiv interesa kluba, jer to je kao da ide protiv sebe!
To je sigurno dobro stariji covjek i svatam ga jer se nagledao svega pa i mi smo svi ispali glupani kad smo Celik prodali Aydinu koji je svoju prezentaciju imao sastavljenu na toalet papiru pa opet ne mozemo rec da nismo Celikovci polako progledali mi pa progledat ce i on

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 13 feb 2022, 10:24

samoposteno je napisao/la:
13 feb 2022, 09:15
To je sigurno dobro stariji covjek i svatam ga jer se nagledao svega pa i mi smo svi ispali glupani kad smo Celik prodali Aydinu koji je svoju prezentaciju imao sastavljenu na toalet papiru pa opet ne mozemo rec da nismo Celikovci polako progledali mi pa progledat ce i on
:tokralju: :tokralju: :tokralju:

Koji smo mi balvani tada bili :rol:

Ne treba nikog osudjivati, Celik je toliko bola svojim navijacima nanio da to nije humano. Vrijedno i strpljivo raditi i ljudi ce se polako vratiti. Nekog ce zadovoljiti transparentnost, nekog ce sportski rezultat vratiti itd.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 13 feb 2022, 10:55

Protiv Travnika lijepa igra, rastrčano i igralo se na dva fronta konstantno. Ja sam zadovoljan viđenim samo ne znam koliko je teška povreda Varde i hoće li se moći vratiti do kraja sezone.
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

RZ88Adnan
Kontakt:

Post Postao/la RZ88Adnan » 13 feb 2022, 11:26

redbull93 je napisao/la:
12 feb 2022, 19:50
Klub odlučio zaklati kurban ne bi li se spasio ispadanja iz lige
Mozda bi i mi trebali zaklati kakav kurban :mrgreen:
Nema mnogo muslimana u upravi 🤣🤣
The name Čelik means "Steel" in Bosnian and it symbolizes the strength and power of the club and the city since Zenica is an industrial city well known in this part of Europe.

HarisZe
Kontakt:

Post Postao/la HarisZe » 13 feb 2022, 12:17

Kad sam mogao gledat Dzuguma, Nuhagica onog DJ vala ovu upravu cu podrzat do kraja makar igrali u ovoj ligi 5 godina. Ne znam za vas ali meni je srce ko soliter kad istrce ovi mladi momci, daju svoj maksimum i brane boje svoga grada. Nece ki fuke tu vjecno biti, potrosena je roba ulazi u godine. Samo istrajat!!!
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 13 feb 2022, 12:31

laudrop je napisao/la:
13 feb 2022, 10:55
Protiv Travnika lijepa igra, rastrčano i igralo se na dva fronta konstantno. Ja sam zadovoljan viđenim samo ne znam koliko je teška povreda Varde i hoće li se moći vratiti do kraja sezone.
Vardo slomio ključnu kost...

Što se tiče Turčina, pa nije bilo, da nas nije bilo koji smo upozoravali, da je Turčin go qrac. Al' opet to da je klub dat njemu i nije neko čudo. Stvorila se takva atmosfera, da "drugog izlaza nema"...

Btw. stubovi na zapadu su prekrečeni u skladu sa bojama
slika
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 13 feb 2022, 13:25

Truhlo je napisao/la:
13 feb 2022, 10:24
samoposteno je napisao/la:
13 feb 2022, 09:15
:tokralju: :tokralju: :tokralju:

Koji smo mi balvani tada bili :rol:

Ne treba nikog osudjivati, Celik je toliko bola svojim navijacima nanio da to nije humano. Vrijedno i strpljivo raditi i ljudi ce se polako vratiti. Nekog ce zadovoljiti transparentnost, nekog ce sportski rezultat vratiti itd.
Ne pise mi se o ovim stvarima, ali treba ih iskoristiti kao primjer gdje nas mentalitet moze napredovati. Sve je pitanje nacina razmisljanja.

Ovo sto spominjete za Turcina, razlicite su situacije i ne mogu se porediti, jer je u pitanju bila klasicna ucjena u smislu da je pod "dirigujucim" okolnostima alternativa bila gasenje kluba. I cinjenica je sigurno da je masa mogla i morala drugacije djelovati u smislu otpora svemu tome, ali ipak mogu razumjeti zasto je doslo do ulaska bjelosvjetske varalice u klub. Ipak, mogu se sloziti i s tom konstatacijom, ali na ovaj nacin, da ko god je vjerovao u uspjeh tog kvaziprojekta, jer je Turcin kao bio spreman da ulozi milione, a nakon prezentacije na a4 papiru i svih vidljivih simptoma da je propast u najavi, jest ispao ovca i glupan. Fol je biti iskren i to sebi priznati, jer djela su sve pokazala, a bio je dobar broj takvih koji su vjerovali u nesto sto je od starta bilo na losim temeljima. I sad je vrijeme da takvi izvuku neku skolu iz svega toga. Moze to nekom udariti na ego, ali klubu glupa razmisljanja stete i to je jedino relevantno u svemu tome i zato se na takve stvari mora djelovati. Mnogo je to kompleksnije od jednog naivnog misljenja i zahtijeva da se zauzme stav kontra podilazenja.

U ovom gore tekstu kojeg ste citirali ne govorim licno covjeku posto i ne znam o kome se radi niti mi je cilj nekoga vrijedjati nego vidim mentalni sklop koji godinama misli da cini dobru stvar i da voli klub, a takvim nacinom razmisljanja ga unazadjuje i kad je tako onda treba reci kako jest. Taj mentalni sklop trazi hljeba i igara i to je cinjenica, a na to klub ne smije vise ni pod razno pristajati. Ipak, takvi prohtjevi i hirovi i danas klub prate i zato se na djelu vidi koliko je ljudima stalo do kluba odnosno koliko nije. Svako ko kaze takvu laznu konstataciju da je "pokradeno 500k" nekom drugom i siri takvu slicnu losu pricu koja argumentovano ne stoji u stvari radi protiv kluba. Kad je nesto opravdano onda u redu i to je pozeljno i potrebno da se na odredjen nacin upozori, klub vrijedi da ispravlja kad greske postoje, ali ovakve navedene konstatacije su zlo za klub. Put do pakla zna biti poplocan dobrim namjerama, a tom nacinu razmisljanja se ne smije podilaziti i to je sva poenta. Takvim ljudima kojih je mnogo treba otvarati oci ako je uopste moguce, ali ne i prilagodjavati se takvom "naivnom" misljenju. Oni treba da eventualno skontaju da su ispadali levati i da se usmjere na put koji je u interesu kluba. Neke stvari mogu ruzno zvucati, ali to je nasa realnost. U suprotnom, to "naivno" misljenje ce opet kostati klub.

Ko iskreno voli klub, uputice se sta se desava, pa bar u podatke koji su mu dostupni i donijet ce neki svoj sud na osnovu onog sto stoji na argumentima. Ono sto je trenutno najbitnije je to da klub pozitivno posluje i da vraca dugove koliko moze, te je na putu ozdravljenja i oporavka. U nekim stvarima su ocekivanja prevazidjena, u nekim segmentima se sigurno moze bolje, ali sve dok se radi u interesu kluba niko ko iskreno voli klub ne bi smio odmagati te napore. I kad je kritika u pitanju onda mora biti u interesu kluba. Na nama svima je da sto vise uzmemo ucesce kao clanovi kluba, da budemo upuceni i da jacamo temelje kluba - dostupnost, demokraticnost i transparentnost. Bitno je da nam ti temelji uvijek mogu posluziti da klubu doprinesemo, pa kad se nesto grijesi da imamo pravo glasa da usmjerimo klub na put tamo gdje bi trebao ici, a kad radi dobro da mu budemo vjetar u ledja. Sad bi nasa obaveza trebala biti da kome god je iskreno stalo do kluba, a da je u mogucnosti, da postane clan kluba, te da kupuje karte i dolazi na utakmice. To je najmanje sto se moze.

Treba pricati i pisati o ovim stvarima, jer to je ono sto prolazi kroz pore kluba. Treba ponavljati i buditi svijest sto vise, otvarati oci, jer je u interesu kluba da komplet grad snazno stane iza njega. Na stranu sve, ali interes kluba uvijek mora biti na prvom mjestu!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 13 feb 2022, 14:17

slika
[/quote]

Samo ukloniti i ove grafite jer prave ruglo, a u onaj izlog postaviti koji čelikov artikal iz fan shopa i neka krasi ulaz

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 13 feb 2022, 14:39

Dobar prijedlog definitivno. Od izloga napraviti reklamu za fan shop i ubaciti koji izlozbeni artikal.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 13 feb 2022, 16:09

Trebamo organizovati masovnu radnu akciju u vezi stadiona.

U to uključiti sve organizacije na nivou grada koje će pomoći u akciji. Gledam to kao neku trodnevnu radnu akciju koja će obuhvatiti jedno malo šminkanje stadiona.

1. dan - Čišćenje stolica i prašine sa betona na tribinama. Na ovoj akciji, kao i na ostalim, može se pronaći 12. igrač koji bi donirao potrebnu opremu za čišćenje. Okupiti udruženja ribara, planinara, pa onih što čiste rijeke, udruženja djece, boraca i sva živa udruženja gdje se može napraviti jedan veliki projekat i okupili bismo toliko ljudi da bi za jedan dan svaku stolicu očistili da se cakli :D

2. dan - Farbanje zidova koji su uništeni grafitima i eventualno onog žutog "putića" na tribinama. Ako bismo ovdje pronašli nekog dobro sponzora, plus kada bi bila neka kutija za dobrovoljno ubacivanje novca za farbu i ostale potrebe, moglo bi se dosta posla uraditi.

Koliko sad imamo dozvole za ovo, ne znam ni ja, ali siguran sam da bi dosta dosta ljudi podržalo ovaj projekat i došlo lično da pomogne u čišćenju. Mogu se i osnovne škole angažovat...ima dosta ideja :D
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 13 feb 2022, 17:11

redbull93 je napisao/la:
13 feb 2022, 14:39
Dobar prijedlog definitivno. Od izloga napraviti reklamu za fan shop i ubaciti koji izlozbeni artikal.
I lagano poceti ozivljavati zapadnu tribinu da lici na evropske kao i postavljati artikle iz fan shopa za vrijeme utakmice, ako oni nece u fan shop na istok fan shop ce doci njima, ma samo da kapa novac to je bitno, a i ozivili bi bas zapad.

HarisZe
Kontakt:

Post Postao/la HarisZe » 13 feb 2022, 18:28

Celicni je napisao/la:
13 feb 2022, 14:17
slika
Samo ukloniti i ove grafite jer prave ruglo, a u onaj izlog postaviti koji čelikov artikal iz fan shopa i neka krasi ulaz
[/quote]

Ovo sa stubovima je pun pogodak, jos prefarbat grafite i odlicna ideja za izlog i produkte

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 13 feb 2022, 18:30

HarisZe je napisao/la:
13 feb 2022, 18:28
Celicni je napisao/la:
13 feb 2022, 14:17
slika
Ovo sa stubovima je pun pogodak, jos prefarbat grafite i odlicna ideja za izlog i produkte
[/quote]

Trebalo bi im predloziti ako je ko blizak.

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 13 feb 2022, 18:44

Pa valjda je logično da će da se prefarba i ova uništena fasada (nadam se u crveno), ako su se već stubovi ofarbali.

rz88
Kontakt:

Post Postao/la rz88 » 13 feb 2022, 19:08

Danas je bio prvi dan akcije, gdje je urađeno koliko je moglo. U planu je cijeli zapad srediti do utakmice sa OFK, ako to vremenski uslovi budu dozvoljavali.
Život nema smisla ako teče bez tebe, mi smo ponos Zenice, Čelik ti si nama sve!

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.