AC Milan

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

OldFashioned
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la OldFashioned » 13 feb 2022, 19:11

Chi ama il Milan lo dimostra coi fatti cordiali saluti agli insoddisfatti :!:
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 13 feb 2022, 22:53

Idu nam na ruku ovi rezultati. :mrgreen:

Petoplasiranoj Atalanti se bježi 11 bodova, znači od 13 utakmica do kraja, treba ti maksimum 10 pobjeda. U realnosti će ti trebati nekih 7-8 pobjeda jer će i ostali kiksati, što valjda ne bi trebalo doći u pitanje jer je raspored umjereno težak/lagan (kako već ko hoće).
Za svaki slučaj ključno je ne kiksati protiv Lazia i Atalante, a takve pobjede ne donose 3 već 6 bodova.

O skudetu ne bih, bitno mi je samo da se obezbjedi top 4. :zzz: Ako urade nešto više, to je samo bonus.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 13 feb 2022, 23:01

slika

Kako je brat danas odigrao. Kao i sva tri meča u ovoj sedmici. :bow:

Što se Scudetta tiče, izginut će ovi momci za svaku loptu u svakom meču, pa šta bude. Ali bitno da je i dalje poprilično lagodna situacija za LPa. Ako pobjede oba sljedeća meča. Ova razlika od -11 ostaje. Tako da sumnjam da mogu prokockati toliku prednost u zadnjih 11 mečeva.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 13 feb 2022, 23:04

Večerašnji rezultat Atalanta i Juventusa ide u korist, sve sam sigurniji u plasman u LP osim ako se zaista nešto nepredviđeno ne desi.

O scudettu se razbijam glavu bez obzira što je gledajući tabelu i više nego realno.
Neka momci idu utakmicu po utakmicu, pa šta bude!
Inter ima znatno lakši raspored do kraja od nas svakako.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 13 feb 2022, 23:04

Fantastična hefta, zbog službenih obaveza i dalekog puta kroz 3 zemlje se nisam javljao. Intera smo namirili samo tako :mrgreen: , a danas i Doriu. Šteta za promašene prilike, imali su x situacija gdje su mogli i morali bolje, no seoski trener GP čini sve da mu ekipa bude anemična. Rebiću je potrebna veća minutaža jer je na Vi sa loptom i totalno van forme.

Bravo svima osim električara, koji je totalno zalutao i pročitan nakon OK starta - slično Haugeu, s tim da je norvežanin mlad i može napredovat. Sale redovno potez viška u ofanzivi, ali doprinosi u defanzivi i puno je korisniji ekipi od električara, te deceniju mlađi. Neko napisa da je lani uz #10ku bio bolji, slažem se. To isto je se vidjelo i u utakmicama gdje je Diaz bio odličan.

Nema zime za CL plasman. Nego, pogledat tabelu još jednom prije spavanja i laka deka :clap: FORZA MILAN ☆

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 13 feb 2022, 23:07

slika

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 13 feb 2022, 23:08

Sljedeće kolo Inter, Juve i Atalanta, svi imaju puno teže protivnike od Milana. Jer mi gostujemo najlošijoj ekipi u ligi i šire. Dok će oni morati protiv Torina, Fiorentine i Sassuola.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 13 feb 2022, 23:09

Treba to pomesti, pogotovo iduća dva kola jer kasnije slijede baš zeznute tekme.
Čini mi se da predzadnje kolo igramo protiv Atalante, (nadam se da će oni do tada imati (ne)dovoljno bodova da napreduju, odnosno nazaduju.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 13 feb 2022, 23:15

Treba do pauze odraditi svaki meč sa 120%. Imaju dovoljno vremena za odmor i pripreme. Tako da sve im ide na ruku. Dok rivali imaju i obaveze u Evropi. Sve osim 6 bodova protiv Salarentane i Udinesea kući će biti blam.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 13 feb 2022, 23:18

Ja se tih utakmica najviše i bojim.
Spezie nam se više ne smiju dešavati do kraja sezone a onda se i nadati da više neće biti ozbiljnijih povreda!
Kako je lijepo vidjeti Tomorija na terenu, osim one jedne nespretne intervencije gdje je pogrešno procijenio putanju lopte, odradio top utakmicu, faktički kao da nije nikako ni izostajao sa terena.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 13 feb 2022, 23:21

Mislim da su igrači sazreli i po tom pitanju. Ona krađa od strane sudije i veći dio meča nonšalantnosti protiv Spezie je donio i dobrih stvari za Milan. Igrači su posvećeni i fokusirani svih 90 minuta. Tako da ne očekujem ništa manje od 120% i ako se radi o ekipi koja primila skoro 60 golova.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 13 feb 2022, 23:21

Ma dobro, u ovih narednih osam utakmica samo su Napoli i Torino ozbiljnije ekipe, ovo ostalo poput Salernitane, Udinesea, Cagliarija, Genoe, Empolija itd. bi se trebalo odraditi uz minimum kikseva.

Doduše ovih zadnjih pet kola sa Lazijem, Fiorentinom, Atalantom i Sasulom su yebeni, nadam se da će bar do zadnja 3-4 kola uspjeti matematički izboriti top 4. :mrgreen:

Ali ako ostanu konkurentni za skudeto do tad, ovo će biti šok završnica sezone koju neću smjeti ni gledati. :rol:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 13 feb 2022, 23:26

Mene posebno raduje veliki napredak Bennacera u zadnjih nekoliko tekmi.
On je nekako od onog povratka nakon ozljede uz dakako Diaza bio najnekonstantniji igrač, a danas recimo jedan od boljih na terenu ako ne i najbolji. Definitivno će nam trebati današnji Bennacer kada se riješimo ovog DollaHakana #3.

Što kažeš, strah će me biti gledati ako dođe do toga da imamo kakvu-takvu šansu za scudetto do onih zadnjih kola kada su i utakmice teže.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 13 feb 2022, 23:35

rope11 je napisao/la:
13 feb 2022, 23:21
Ma dobro, u ovih narednih osam utakmica samo su Napoli i Torino ozbiljnije ekipe, ovo ostalo poput Salernitane, Udinesea, Cagliarija, Genoe, Empolija itd. bi se trebalo odraditi uz minimum kikseva.

Doduše ovih zadnjih pet kola sa Lazijem, Fiorentinom, Atalantom i Sasulom su yebeni, nadam se da će bar do zadnja 3-4 kola uspjeti matematički izboriti top 4. :mrgreen:

Ali ako ostanu konkurentni za skudeto do tad, ovo će biti šok završnica sezone koju neću smjeti ni gledati. :rol:
Ove sezone Milan te derbije riješava kvalitetno. Sastali su se protiv Lazia, Rome, Intera, Juventusa, Atalante i Napolija u 9 mečeva, uz omjer 5 pobjeda 3 remija i jedan poraz. Onaj nespretni od Napolija. Tako da manji je strah od tih velikih mečeva, kojih Milan ima još 3 do kraja sezone. A ostalih 10 su ekipe koje su manje ili osjetno više slabije od Milana. Ali fudbal je čudna stvar, zato treba ići meč po meč.

Ali u jedno sam siguran, ovaj tim se ne plaši nikoga u Italiji.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 14 feb 2022, 06:32

slika

Odavno ovako derbije nismo igrali,bas steta ovog poraza od Napolija,no imacemo priliku da im se osvetimo

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 14 feb 2022, 08:54

Koliko je bezvezean taj derbi bio, ništa nije štimalo. Ali, ima do tad par utakmica koje se moraju dobit i to je najvažnije. Važno je da se još neko priključi Leau i Giroudu, npr. Rebić da zabije par golova, Theo, Bennaser.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 feb 2022, 09:01

Ja bih prije rekao da Diaz i Sale moraju poceti zabijati/asistirati da rasterete dvojicu nabrojanih.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 14 feb 2022, 09:25

Naravno da je tako. Diaz nikako da uhvati pravi ritam, kako je dobro izgledao na početku sezone, sad nekako na silu sve. Valjda neko pripomogne u finišu sezone. Kad skontaš još 11 kola do kraja, kako brzo prolazi sezona.
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 14 feb 2022, 09:52

Kako 11 kolega yebemu uciteljicu 😄
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 14 feb 2022, 10:23

milanist je napisao/la:
14 feb 2022, 09:52
Kako 11 kolega yebemu uciteljicu 😄
Upsss 13, greška u kucanju.
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []