Džanan Musa

Felixians4
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Felixians4 » 14 feb 2022, 02:48

lumani je napisao/la:
14 feb 2022, 02:29
Felixians4 je napisao/la:
14 feb 2022, 02:15
lumani je napisao/la:
14 feb 2022, 01:58

moze postati vrlo dobar EL igrac ...vise od toga sumnjam..Moze se on opet vratiti u NBA :) ali nece tamo nikada biti neka uloga.
može postati crem de la creme el igrač.a u nba će se vratiti 100 %(naravno,prioritet za sve zdravlje),a sad što je to neka uloga. za mene je dobro sve što je ozbiljna rotacija,znači da si relevantan. npr.od europljana u rasponu bogdan,avdija,zubac,osman,korkmaz,kleber,schroder,batum,hernangomez,bjelica... apsolutno dohvatljivo i da ima 28,a ne 22 i pol godine,pogotovo ukoliko se to dogodi kad potpuno sazrije životno.
NBA jedino zbog love a sve ostalo mu je bolje u Evropi..Bolje biti top ovamo nego neki flop u NBA.
ma recimo neki idealan scenarije je upravo ala bogdan bogdanović. izdominira doma,za svoj klub,pa osvoji el,s reprezentacijom vrh i onda nba,i jaka uloga i lova,a nema nekog pritiska.

neću prejudicirati ništa,no mislim da džanan može recimo bolje od "Hrvatskog Muse" u vidu Hezonie se pokazati u EL što nije jednostavno,tip koketira s all euroleague teamom u playoff sastavu. tu stajem,fala k,budemo li tu,raspravljat će se po ovim stvarima neprestano.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 14 feb 2022, 02:57

14 feb 2022, 02:48
lumani je napisao/la:
14 feb 2022, 02:29
14 feb 2022, 02:15

može postati crem de la creme el igrač.a u nba će se vratiti 100 %(naravno,prioritet za sve zdravlje),a sad što je to neka uloga. za mene je dobro sve što je ozbiljna rotacija,znači da si relevantan. npr.od europljana u rasponu bogdan,avdija,zubac,osman,korkmaz,kleber,schroder,batum,hernangomez,bjelica... apsolutno dohvatljivo i da ima 28,a ne 22 i pol godine,pogotovo ukoliko se to dogodi kad potpuno sazrije životno.
NBA jedino zbog love a sve ostalo mu je bolje u Evropi..Bolje biti top ovamo nego neki flop u NBA.
ma recimo neki idealan scenarije je upravo ala bogdan bogdanović. izdominira doma,za svoj klub,pa osvoji el,s reprezentacijom vrh i onda nba,i jaka uloga i lova,a nema nekog pritiska.

neću prejudicirati ništa,no mislim da džanan može recimo bolje od "Hrvatskog Muse" u vidu Hezonie se pokazati u EL što nije jednostavno,tip koketira s all euroleague teamom u playoff sastavu. tu stajem,fala k,budemo li tu,raspravljat će se po ovim stvarima neprestano.
Hez ima problem u glavi a povratak je i njega vratio u zivot.

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 14 feb 2022, 10:34

Musa nista manji problem s glavom nema, kao i pojedini navedeni, u smislu samopouzdanja. Ja mislim da upravo ovi ovoliki faulovi koji mu se sviraju kad se zaleti ko bizon na 3 igraca u reketu i salju ga liniju slobodnih itekako daju samopouzdanja njegovoj igri, pa mu se opusti ruka i za tricu. A kad te krene sve onda postaje i glavni kreator ekipe i dijeli sjajne asistencije. Pa sjetimo se da se isto ovako zalijeto u Brooklynu, samo sto mu tad nista se nista nije sviralo, izgledo je bas ko dijete medju onim crncima, i fizički inferioran.. I osjecao je tamo konstantan pritisak. Za njega je najbolje kad nema pritiska, i evo vidimo rezultat.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 14 feb 2022, 10:50

Od igrača nad kojim je bio stalno bio upitnik jer forsira ulaz a šut vrlo nestabilan postao je igrač koji prvo ubaci tri trojke, pa onda malo za promjenu odradi i ulaz.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 14 feb 2022, 11:20

armin dju je napisao/la:
14 feb 2022, 10:34
Musa nista manji problem s glavom nema, kao i pojedini navedeni, u smislu samopouzdanja. Ja mislim da upravo ovi ovoliki faulovi koji mu se sviraju kad se zaleti ko bizon na 3 igraca u reketu i salju ga liniju slobodnih itekako daju samopouzdanja njegovoj igri, pa mu se opusti ruka i za tricu. A kad te krene sve onda postaje i glavni kreator ekipe i dijeli sjajne asistencije. Pa sjetimo se da se isto ovako zalijeto u Brooklynu, samo sto mu tad nista se nista nije sviralo, izgledo je bas ko dijete medju onim crncima, i fizički inferioran.. I osjecao je tamo konstantan pritisak. Za njega je najbolje kad nema pritiska, i evo vidimo rezultat.
Takvu igru bz pritiska može ostvariti u ovakvim ekipama gdje je on najača karika. To ovi teletabisi ne mogu da shvate. U ekipama gdje je jedan od istih, on se pogubi i uglavnom nema šta da traži. Za njegovu karijeru je najbolje da igra u ovakvim nekim ekipama tipa Igokea, Zadar i da bude veliki baja među publikom što očigledno odgovara njegovom egu jer ga to vraća u doba U16 i zvjezdanih trenutaka. U takvim ekipama on može da urliče, da pravi gorila face i slično. Njemu to treba i tu on to može da ostvari. Zelen i neiživljen uprkos već solidnom životnom i košarkaškom iskustvu i dalje sanja da bude najveći košarkaš na svijetu i slične snove.

Zato ponavljam da mu ovaj vid i profil ekipa bez obzira na ligu treba biti vodilja u karijeri čime će njegov ego biti hranjen, gdje će biti miljenik lokalne publike i gdje će ostvarivati dobre i odlične partije i brojke.

Sve drugo će ga vratiti u stanje Efesa gdje se neće moći nametnuti pored drugih velikih i jakih baja. To je gladijatorska arena.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 14 feb 2022, 12:03

Sarmica je napisao/la:
14 feb 2022, 11:20
armin dju je napisao/la:
Takvu igru bz pritiska može ostvariti u ovakvim ekipama gdje je on najača karika. To ovi teletabisi ne mogu da shvate. U ekipama gdje je jedan od istih, on se pogubi i uglavnom nema šta da traži. Za njegovu karijeru je najbolje da igra u ovakvim nekim ekipama tipa Igokea, Zadar i da bude veliki baja među publikom što očigledno odgovara njegovom egu jer ga to vraća u doba U16 i zvjezdanih trenutaka. U takvim ekipama on može da urliče, da pravi gorila face i slično. Njemu to treba i tu on to može da ostvari. Zelen i neiživljen uprkos već solidnom životnom i košarkaškom iskustvu i dalje sanja da bude najveći košarkaš na svijetu i slične snove.

Zato ponavljam da mu ovaj vid i profil ekipa bez obzira na ligu treba biti vodilja u karijeri čime će njegov ego biti hranjen, gdje će biti miljenik lokalne publike i gdje će ostvarivati dobre i odlične partije i brojke.

Sve drugo će ga vratiti u stanje Efesa gdje se neće moći nametnuti pored drugih velikih i jakih baja. To je gladijatorska arena.

On i ne treba da bude u ekipi u kojoj je jedan od istih.
Nije takav igrač.
Njega treba uzeti ekipa koja će oko njega graditi igru.
U suprotnom, nema potrebe da ga dovode.
Ima pravo da sanja. Takav je tip igrača.
S Efesom je promašeno. Kao i sa NBA. Prerano, još si došao u ekipu koja nema vremena za izgradnju igrača.
Koševo Zapad

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 14 feb 2022, 12:19

Shategabri je napisao/la:
14 feb 2022, 12:03
Sarmica je napisao/la:
armin dju je napisao/la:

Nije takav igrač.
S Efesom je promašeno. Kao i sa NBA. Prerano, još si došao u ekipu koja nema vremena za izgradnju igrača.
Slažem se sa gore napisanim, samo što onda neće moći biti dio nekog jačeg euroligaškog ili uopšte takvog klupa, jer će ili morati biti dio jedan od istih što znači ograničena rola ili da bude glavni igrač, a mentalno je daleko od toga da netko oko njega gradi ekipu, barem ne na tom nivou. On je ovdje slobodan, nema pritiska, opustio se i dolazi rezultat. To neće imati u višem nivou igranja. Za par godina, kada sazrije mentalno, uz povećanje mase, sve je moguće i na višem nivou, da ima više slobode u igri i u nekom jačem klubu. Ali koliko sada vidim, još nije mentalno spreman za taj pritisak.

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 14 feb 2022, 12:26

Sarma druze, sve ok. Al zasto forsiras te grimase kao ibretis se sto on to radi. To je crnacki lifestyle u NBA, kad nekog u igri "osramotis" nekim potezom. To istina kod nas u evropi nije toliko bilo izrazeno ranije. Ali sad je to sablon i ovdje kod novih generacija. Te tvoje usporedbe sa majmunom su krajnje sovinisticke ako si odrastao covjek, a ako si neki osnovac razumicu te komplekse "hamo vidi mu glave."

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 14 feb 2022, 12:57

Sarmica je napisao/la:
14 feb 2022, 12:19
Shategabri je napisao/la:
14 feb 2022, 12:03
Sarmica je napisao/la:

Nije takav igrač.
Slažem se sa gore napisanim, samo što onda neće moći biti dio nekog jačeg euroligaškog ili uopšte takvog klupa, jer će ili morati biti dio jedan od istih što znači ograničena rola ili da bude glavni igrač, a mentalno je daleko od toga da netko oko njega gradi ekipu, barem ne na tom nivou. On je ovdje slobodan, nema pritiska, opustio se i dolazi rezultat. To neće imati u višem nivou igranja. Za par godina, kada sazrije mentalno, uz povećanje mase, sve je moguće i na višem nivou, da ima više slobode u igri i u nekom jačem klubu. Ali koliko sada vidim, još nije mentalno spreman za taj pritisak.
Nije sigurno lošiji u glavi od Hezonje.
On je našao svoje mjesto pod kapom euroligaškom.
Njemu bi bilo najbolje da još jednu sezonu odigra u ovoj ekipi, pa onda da se vidi gdje, šta, kako.
Koševo Zapad

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 14 feb 2022, 15:13

Sarmica opet na hejt aparatima.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 14 feb 2022, 16:08

Pa dijelom ima sigurno istine u tome. Ovakvi tipovi ala Musa u svim timskim sportovima(a i u ostalim sferama) jako se teško uklapaju ako nemaju izraženu slobodu koju zasluže samom individualnom kvalitetom i onda istu ne zloupotrebljavaju već nose sebe i okolinu iznad provtnih očekivanja. Zato i nisam uvjeren da bi Barcelona pod Šarasom ili čak Real Madrid bili bolje opcije od Baskonije. Teletović najbolji primjer,al taj klub je sinonim za ACB što se mene tiče. Vjerna,bučna,a "normalna" publika, fina infrastruktura,zdrave ambicije,svako par godina iznenade favorite,u EL su imali fantastična ostvarenja,igraju uglavnom atraktivno i mnogi igrači upravo tam su se isprofilirali ,zbacili u orbitu.

Čini mi se da zadnje 2 godine imaju najslabije ekipe otkad pratim u proteklih dekadu,dekadu i pol,no u EL kao i u NBA,često se dogodi da u sezonu-dvije momčad s dna se vine u vrh i obratno. Novca ima,vizije također,doima se idealnom destinacijom.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 14 feb 2022, 16:14

14 feb 2022, 16:08
Pa dijelom ima sigurno istine u tome. Ovakvi tipovi ala Musa u svim timskim sportovima(a i u ostalim sferama) jako se teško uklapaju ako nemaju izraženu slobodu koju zasluže samom individualnom kvalitetom i onda istu ne zloupotrebljavaju već nose sebe i okolinu iznad provtnih očekivanja. Zato i nisam uvjeren da bi Barcelona pod Šarasom ili čak Real Madrid bili bolje opcije od Baskonije. Teletović najbolji primjer,al taj klub je sinonim za ACB što se mene tiče. Vjerna,bučna,a "normalna" publika, fina infrastruktura,zdrave ambicije,svako par godina iznenade favorite,u EL su imali fantastična ostvarenja,igraju uglavnom atraktivno i mnogi igrači upravo tam su se isprofilirali ,zbacili u orbitu.

Čini mi se da zadnje 2 godine imaju najslabije ekipe otkad pratim u proteklih dekadu,dekadu i pol,no u EL kao i u NBA,često se dogodi da u sezonu-dvije momčad s dna se vine u vrh i obratno. Novca ima,vizije također,doima se idealnom destinacijom.

Nisu Barca ,Real jedine ekipe U E.L.....ima tu dosta ekipa u EL ,gdje treba bas takav igrac..ehh tad bi napaceni Bosnjo opet rekao lako je U toj ekipi ,nije Barcelona...nema tu izlaza,problem je U napacenom Bosnji...Svi vi fulate glavnu temu a to je ,nije ovo klasicno nabijanje brojki uz lose%....on donosi pobjede i bori se za top8.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 14 feb 2022, 16:25

lumani je napisao/la:
14 feb 2022, 16:14

Nisu Barca ,Real jedine ekipe U E.L.....ima tu dosta ekipa u EL ,gdje treba bas takav igrac..ehh tad bi napaceni Bosnjo opet rekao lako je U toj ekipi ,nije Barcelona...nema tu izlaza,problem je U napacenom Bosnji...Svi vi fulate glavnu temu a to je ,nije ovo klasicno nabijanje brojki uz lose%....on donosi pobjede i bori se za top8.
Ostanak u ESP nameće se najlogičnijim iz više razloga. Osobno bih ga volio vidjeti kako s Itoudisom u CSKA se polijevaju šampanjcem dižući Vatutina u zrak. Valjda meni ne ide to da fulavam,napaćen jesam,Bošnjo eto nisam,al valjda imam pravo komentirati. Tamo me pojedinci tjeraju s Nurkove teme ako nešto kritički iskomentiram(od istih onih koji ga pljuju za razliku od mene),a pratim njihove karijere od najranijih seniorskih dana(Džanana jasno i kad je rasturao za U16 BH),Cedevita ZG mi je bio gotivan projekt,a baš "vaš" dvojac među dražim karikama u tim godinama,želio sam im i veći NBA uspjeh nego što su postigli.

Ontopic- Kakvo crno nabijanje brojki. Lik je preefikasan i vjerojatno je cca. 70 % uz Miška najzaslužniji za ovakvu klupsku sezonu,tu staje priča lakrdijaška-kavanska o tome.

No hajmo ,slijedi Kup,nadam se da neće podbaciti i da će Veljko smisliti i neku spačku Lasu da ne padnu šapatom.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 14 feb 2022, 16:42

14 feb 2022, 16:25
lumani je napisao/la:
14 feb 2022, 16:14

Ostanak u ESP nameće se najlogičnijim iz više razloga. Osobno bih ga volio vidjeti kako s Itoudisom u CSKA se polijevaju šampanjcem dižući Vatutina u zrak. Valjda meni ne ide to da fulavam,napaćen jesam,Bošnjo eto nisam,al valjda imam pravo komentirati. Tamo me pojedinci tjeraju s Nurkove teme ako nešto kritički iskomentiram(od istih onih koji ga pljuju za razliku od mene),a pratim njihove karijere od najranijih seniorskih dana(Džanana jasno i kad je rasturao za U16 BH),Cedevita ZG mi je bio gotivan projekt,a baš "vaš" dvojac među dražim karikama u tim godinama,želio sam im i veći NBA uspjeh nego što su postigli.

Ontopic- Kakvo crno nabijanje brojki. Lik je preefikasan i vjerojatno je cca. 70 % uz Miška najzaslužniji za ovakvu klupsku sezonu,tu staje priča lakrdijaška-kavanska o tome.

No hajmo ,slijedi Kup,nadam se da neće podbaciti i da će Veljko smisliti i neku spačku Lasu da ne padnu šapatom.

Ne Mislim na tebe ,nego na one koji su ga sahranili...btw ,ti si rekao bice Creme der la Creme tako da....Naveo Sam Brojke jer ispada kao da igra U Krki nabija ih i gubi svaku tekmu.On moze da bira gdje ce ,gdje god da ode neka ima 14-15 ppg odlicno.......

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 14 feb 2022, 17:37

ne bit će već "može postati " . velika razlika.

ramke0203
Kontakt:

Post Postao/la ramke0203 » 14 feb 2022, 17:45

opet ponavljam vise volim ovaj mentalitet, kad je igrač gladan uspjeha i želi da se ističe nego ćoškarenje kao npr. Atić što radi. Ovakav tip igrača ce nam za 2-3 godine donositi veliki respekt kod sudija i protivnika, u reprezentaciji, naravno. Uvijek smo bili ponizni sudijama i protivnicima, uvijek su nas gazili... samo se sjetite situacije u Mejdanu s Teletovicem.. bolan šta god je ondje Musa uradio ti kao kapiten treba da ga na terenu podrzis, a u svlačionici ubi hljeb u njemu. Musa odlicno provocira protivnike i samim tim iznudi mnogo faulova i laganih poena, a naravno i olakšava saigračima. Meni je drago da i mi imamo napokon generaciju koja ima mu.da, a najbolji predvodnik je upravo Musa.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 14 feb 2022, 18:08

potrebno je imati "čoškare" i ove s izraženim pobjedničkim duhom u ekipi.

a o reprezentaciji neću,za to imate teme. kvalitetu posjedujete,no mislim da vam je potrebna extra klasa amera da bi iskoristili nurka,musu i ekipu te izvukli maximum ko šta ste uradili sa ženskom.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 14 feb 2022, 18:27

Decko koraca ka MVP a znamo da je nikada nije dobio neki levat.

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 14 feb 2022, 20:52

posoji jedna ključna razilika između njih dvojice:

Hezonja je više čisti finišer, on ima savršenu košarkašku građu, duge ruke, crnački odraz, može da šutira preko ruke i izdržava kontat u finišu na tabli.

Međutim, ima "tunelski" pregled igre, nije kreator, i malo šta osim sebe može da vidi. Čim mora malo više da radi za svoj koš, da ima više driblinga, gubi snagu i koncentraciju, i to je uglavnom loš šut ili loša odluka.

Musa je u ovoj polusezoni pokazao da ima dimenziju više u igri, da bolje vidi raspored ostalih 9 ljudi na terenu, da može da uključi ostale u igru, i takođe, za razliku od Hezonje, neće se izgubiti negdje u putu ako mora više da taba loptu. Naravno, manje je fizički nadaren od Hezonje.

Ima tu dosta i do košarkaškog odrastanja. Hezonja je rano ubačen u lokalne drim timove, i u kadetima KK Zagreba i u under selekcijama Hrvatske imao je uz sebe Šarića kao primarnog kreatora (pa čak i Mavru koji je bio odličan kadet i junior), a on je mogao da se posveti da bude ubica iz drugog plana, čisti egzekutor.

Musa je s druge strane gdje god je došao bio apsolutni alfa, sve do Cedevite, i ostao je u njemu taj osjećaj da ima loptu puno u rukama, i da uglavnom može da smisli šta će sa njom.

Što se tiče narednog koraka, dosadašnji trend govori da bi mu najbolji korak bio neki bolji Eurocup tim (tipa Valencia) ili neki Euroleague tim van top 8 (recimo PAO, ili Fener) gdje bi ipak imao veću ulogu i ne bi morao biti pretvoren u nekog Hangu ili Ponitku.

Ali opet, to dosta zavisi od njega, želi li nastaviti slušati Ražnatovića ići postupno, ili možda želi opet zagristi malo više. U svakom slučaju, ponoviću ono što sam rekao i kada je dobio otkaz od Detroita - ako dođe u fazu karijere da drži nekih konstantnih 38+ odsto za tri poena, on će biti legitiman EL igrač. Za sada mu to ide, kapa dole

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 14 feb 2022, 21:16

lumani je napisao/la:
14 feb 2022, 15:13
Sarmica opet na hejt aparatima.
Kada se počne ponašati 'normalno' i prestane biti šaner, imat će poštovanje od mene. Može ubacivati i 50 poena, to ne mjenja situaciju. Dječko od 22 ili koliko već ima je prilično namazan za svoje godine.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []