FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
51%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
48
29%

Ukupno glasova: 168

Foux87
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Foux87 » 18 feb 2022, 08:08

obrijanopile je napisao/la:
17 feb 2022, 23:46
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
17 feb 2022, 23:34
napoleon72 je napisao/la:
17 feb 2022, 23:11
Jasno mi je da u Bosni svaka budala moze doci do funkcije i fotelje, to je svima jasno i zivimo tako vec 30 god. Al da neko ozbiljno za poznatog talijanskog strucnjaka moze reci da je UBLEHA... To mi ne ide u glavu. Znaci znas ko je lik, gdje je radio, s kakvim igracima, koji igraci su direktno produkt njegovog rada... i kazes da je ubleha. Mozes reci da je pao pod uticaj losih ljudi u upravi, da su ga oni preveslali, da je lik podnosio izvjestaj i radio po direktivi ljudi koji nisu zeljeli dobro Sarajevu... Al kako ces bolan rec da je ubleha?? Govorimo o Matteu Cioffiju, ne o Anti Misetu. Ukucaj mu ime na googleu pa vidi sta o njemu pisu svjetski mediji. Ponavljam, yebo nas, ovdje svaka susa moze kupit diplomu, probit se do nekog kluba i placat clanke o sebi. U Italiji ne moze.

I fkt, zna li iko ime jednog od te "desetine" djece koji su otisli u druge klubove? Ja licno znam neke igrace koji su raspusteni iz akademije za vrijeme Cioffija, al to su momci koji nemaju kvalitet. Imas 19-20 godina i nisi najbolji ni u toj ekipi, a kamoli tom uzrastu lige ili da se nosis u Premijer ligi. Sta treba, na klupskoj sisi drzat momke koji nisu kalibar za nas? Svaka im cast, nasa su djeca, al brate ne moze svako zaigrat za FKS. Talenat si ako se sa 14 godina istices medju vrsnjacima. Talenat je Trako koji je sa 17 god uletio u prvu postavu i bio, u najmanju ruku, u rangu Dupovca i Lazica. Za mene i bolji, gori nije sigurno.
Sve ok, ali uzmi u obzir da je ovo izjava trenutnog člana uprave, znaci ne nekoga nebitnog, zato mi je veoma čudno. Nisam pametan..
Iskreno, to sto je neko član uprave ne znači da zna nesto o fudbalu. Mene nesto drugo "brine" , a to je da Ismir previše sluša sta raja govori i želi. Ako vrati propalu skoku ASH ja mu prognoziram jednu sezoni i povlačenje... Ne sto on nije sposoban, vec zbog toga što će ga mahala prodati i izdati. Kao bezbroj puta do sada sto je radila... Kako se klub pravi od temelja do krova je u nedavnom intervju objasnio Mamic, a za takv način izgradnje kluba Mirvic mora znati da tu mahali nema mjesta, nego cisti profesionalizam u svakom segmentu...
Ne vjerujm da će Mirvić tako slušati raju, čovjek baca dobar novac u klub a tako da sluša svakog sa ulice ili interneta. Nije ni UO tu bezveze.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 18 feb 2022, 08:35

Jeli se na ljeto mjenja teren?

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 18 feb 2022, 08:43

zar nije novi stadion na ljeto
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 18 feb 2022, 08:44

GalileoGalilei je napisao/la:
18 feb 2022, 01:23
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
17 feb 2022, 23:34

Sve ok, ali uzmi u obzir da je ovo izjava trenutnog člana uprave, znaci ne nekoga nebitnog, zato mi je veoma čudno. Nisam pametan..
Iskreno, to sto je neko član uprave ne znači da zna nesto o fudbalu. Mene nesto drugo "brine" , a to je da Ismir previše sluša sta raja govori i želi. Ako vrati propalu skoku ASH ja mu prognoziram jednu sezoni i povlačenje... Ne sto on nije sposoban, vec zbog toga što će ga mahala prodati i izdati. Kao bezbroj puta do sada sto je radila... Kako se klub pravi od temelja do krova je u nedavnom intervju objasnio Mamic, a za takv način izgradnje kluba Mirvic mora znati da tu mahali nema mjesta, nego cisti profesionalizam u svakom segmentu...
Odlično rečeno. Isto tako i ja imam osjećaj da se Mirvić "šlihta" mahali i da je previše blag.

Neka je ukinuta škola, odličan potez Cioffija. Skupina babinih sinova, koje ti isti očevi prave debilima i gura ih nazor, a djeca nisu za ozbiljnog fudbala. Ni ne čudi me ona hajka Švrakića, Runde i sličnih, jer se naš narod najviše loži na tu patetiku i kuknjavu.
Nije to poenta škole fudbala. Poenta škole fudbala je da djecu od malih nogu vežeš za Sarajevo. Da osjete šta znači kada te trener pozove da dohvaćaš lopte prvom timu, da osjete huk sa sjevera, izluđeni istok, zagrljaj nakon gola u 90 minuti, da osjete svu ljubav koju ti klub daje i koju ti daješ klubu.

Škola fudbala treba da radi sama za sebe odvojeno a u sklopu kluba. Gdje bi djeca iz Sarajevskih osnovnih škola mogla učiti osnove o fudbala i da roditelji uredno plačaju tu školu 50 KM kao što je bilo i u moje vrijeme prije 20 godina, da plate opremu i sve šta dolazi uz to, jer je to škola fudbala. Ona bi morala da funkcioniše sama za sebe, da ima svoje mini sponzore. Trebala bi da ima pjetliće, predpionire, pionire, kadete i juniore i da ima po dvije ekipe u svakoj selekciji minimalno, kao što je uvijek i bilo. Najbolje iz škole fudbala (naravno ukoliko ih bude) treba da nagrade i da se bore da igraju u akademiji gdje su naši najbolji omladinci. Sad zamisli da imaš po 40 dječaka iz svih tih selekcija. To je 200 dječaka koji od malena uče šta je FK Sarajevo koji na mjesečnoj bazi uplaćuju 10 000KM klubu. I to je neki minimum. Ja mislim da to može biti itekako isplativo a sve i da košta klub malog minusa, društveno i navijčki dobijaš puno više. Djeca odrastaju i počinju voljeti taj klub. Ako škola fudbala ne može izgurati sezonu sa buđetom od nekih 200 000 KM i da klub ako ništa ne bude na školi fudbala u minusu više nekih 20-30 000 KM onda nam se ne isplati. Ali ja ću kao laik isplanirati sa svim trenerima i svim ostalim da škola fudbala bude cjelina za sebe.

Iskreno se nadam da će vratiti školu fudbala i napraviti kao pravu školu, koja će funcionisati kao mnoge ostale škole fudbala u Kantonu Sarajevo (a ima ih na pretek, što znači da se isplati na ovaj ili onaj način). Napominjem da nisam ljubitelj Husrefa Musemića, Rundu i ahbabe nabijem na ajfelov toranj ali djeca iz Sarajeva koja se tek uče životu i prelamaju za koga će početi navijati MORAJU TRENIRATI U FKS I TO IM TREBA OMOGUČITI. Postati će te roditelji i vjerujte mi da ćete htjeti da vam djete ako ništa trenira u Sarajevo a onda vam dođe neki Talijan i odluči da se škola treba ugasiti. Ugasi tebe, djete ti psihički potone, djeca iz hira neće ništa da imaju više sa klubom.

Prava škola fudbala na pravim temeljima MORA postojati. Pa zar je teško napraviti sistem gdje češ poslati po jednog trenera te škole fudbala u vrijeme nastave po osnovnim školama da prati koje dijete je talentovano i pričati na kraju krajeva da ti se pridruži klubu neki osmogodišnjak, devetogodišnjak koji če ti plačati i još usput živjeti svoje snove da igra u bordo dresu, makar i tu kukuruz ligu ali če naučiti i znati šta je igrati za voljeni klub. Zar možeš uskratiti snove nekome da živi svoje snove.

Ja mislim da mi još nismo prerasli to i da se klub mora poistovječivati sa svojom navijačkom bazom i da je to najbolji pogodak kada je u pitanju privlačenje mladih navijača i mladih snaga u klub.

Toliko.

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 18 feb 2022, 08:50

Patetika na nivou onog lika sto tjera malog da kleci ispred stadiona.

Sto kazem da je patetika? Zato sto je sve to lijepo sto si ti napisao u nekom idealnom drustvu, ali nazalost smo mi daleko od toga.

Treneri redovno traze pare od roditelja obecavajuci da ce pogurati malog do akademije, pa onda onaj jedan koji mozda nesto i vrijedi ne dolazi do izrazaja jer ga se ne gura.
A o samoj potrebi posjedovanja skole fudbala pored akademije ne moramo pricati, dovoljno je pogledati top europske klubove i vidjeti put kojim trebamo ici.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 18 feb 2022, 08:53

proljece i sunce dodje a radovi na kosevu nista. Nas sto je crveni Mandic i Sabrina unazadili , trebat ce nam godine da izadjemo iz lopovluka njihovih.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 18 feb 2022, 09:07

Ako hoćemo da pravimo rezultate onda treba poštovati zakone fizike. Ako hoćemo da se volimo onda treba uzorat Koševo, napravit Copacabanu i da se volimo i radimo one stvari svi odreda.

To je meni isto k'o da savjetujete pr. Nutellu da počne dijeliti eurokreme džaba ne bi li ih ljudi zavoljeli. Pustite te socijalističke mantre. Ljudi vole kvalitet. Klub mogu zavoljeti preko programa koji se mogu donijeti u njihove škole. Ne moramo im baš dijeliti Nutelle.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 18 feb 2022, 09:17

:kafa:
Zadnja izmjena: holyman, dana/u 18 feb 2022, 09:22, ukupno mijenjano 1 put.
NEMA NAZAD

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 18 feb 2022, 09:20

FCUM je napisao/la:
18 feb 2022, 08:53
proljece i sunce dodje a radovi na kosevu nista. Nas sto je crveni Mandic i Sabrina unazadili , trebat ce nam godine da izadjemo iz lopovluka njihovih.
Nek je on stavio sliku sa Papetom, tačno 10 dana pred zadnje opštinske izbore.Predstavljen ko veliki pitar, a lik, isto kao i Željko Komšić kod kona, dva igrača Sarajeva ne zna nabrojati :facepalm:

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 18 feb 2022, 09:21

Sa Slobodom u Gračanici revanš?
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 18 feb 2022, 09:35

Miljacka je napisao/la:
18 feb 2022, 09:21
Sa Slobodom u Gračanici revanš?
I ja sam cuo isto. Sloboda u Gracanici a TC u Banovicima. Mada Tuzlaci nista ne govore.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 18 feb 2022, 10:19

OsmaDolazi je napisao/la:
18 feb 2022, 08:44

Odlično rečeno. Isto tako i ja imam osjećaj da se Mirvić "šlihta" mahali i da je previše blag.

Neka je ukinuta škola, odličan potez Cioffija. Skupina babinih sinova, koje ti isti očevi prave debilima i gura ih nazor, a djeca nisu za ozbiljnog fudbala. Ni ne čudi me ona hajka Švrakića, Runde i sličnih, jer se naš narod najviše loži na tu patetiku i kuknjavu.
Nije to poenta škole fudbala. Poenta škole fudbala je da djecu od malih nogu vežeš za Sarajevo. Da osjete šta znači kada te trener pozove da dohvaćaš lopte prvom timu, da osjete huk sa sjevera, izluđeni istok, zagrljaj nakon gola u 90 minuti, da osjete svu ljubav koju ti klub daje i koju ti daješ klubu.

Škola fudbala treba da radi sama za sebe odvojeno a u sklopu kluba. Gdje bi djeca iz Sarajevskih osnovnih škola mogla učiti osnove o fudbala i da roditelji uredno plačaju tu školu 50 KM kao što je bilo i u moje vrijeme prije 20 godina, da plate opremu i sve šta dolazi uz to, jer je to škola fudbala. Ona bi morala da funkcioniše sama za sebe, da ima svoje mini sponzore. Trebala bi da ima pjetliće, predpionire, pionire, kadete i juniore i da ima po dvije ekipe u svakoj selekciji minimalno, kao što je uvijek i bilo. Najbolje iz škole fudbala (naravno ukoliko ih bude) treba da nagrade i da se bore da igraju u akademiji gdje su naši najbolji omladinci. Sad zamisli da imaš po 40 dječaka iz svih tih selekcija. To je 200 dječaka koji od malena uče šta je FK Sarajevo koji na mjesečnoj bazi uplaćuju 10 000KM klubu. I to je neki minimum. Ja mislim da to može biti itekako isplativo a sve i da košta klub malog minusa, društveno i navijčki dobijaš puno više. Djeca odrastaju i počinju voljeti taj klub. Ako škola fudbala ne može izgurati sezonu sa buđetom od nekih 200 000 KM i da klub ako ništa ne bude na školi fudbala u minusu više nekih 20-30 000 KM onda nam se ne isplati. Ali ja ću kao laik isplanirati sa svim trenerima i svim ostalim da škola fudbala bude cjelina za sebe.

Iskreno se nadam da će vratiti školu fudbala i napraviti kao pravu školu, koja će funcionisati kao mnoge ostale škole fudbala u Kantonu Sarajevo (a ima ih na pretek, što znači da se isplati na ovaj ili onaj način). Napominjem da nisam ljubitelj Husrefa Musemića, Rundu i ahbabe nabijem na ajfelov toranj ali djeca iz Sarajeva koja se tek uče životu i prelamaju za koga će početi navijati MORAJU TRENIRATI U FKS I TO IM TREBA OMOGUČITI. Postati će te roditelji i vjerujte mi da ćete htjeti da vam djete ako ništa trenira u Sarajevo a onda vam dođe neki Talijan i odluči da se škola treba ugasiti. Ugasi tebe, djete ti psihički potone, djeca iz hira neće ništa da imaju više sa klubom.

Prava škola fudbala na pravim temeljima MORA postojati. Pa zar je teško napraviti sistem gdje češ poslati po jednog trenera te škole fudbala u vrijeme nastave po osnovnim školama da prati koje dijete je talentovano i pričati na kraju krajeva da ti se pridruži klubu neki osmogodišnjak, devetogodišnjak koji če ti plačati i još usput živjeti svoje snove da igra u bordo dresu, makar i tu kukuruz ligu ali če naučiti i znati šta je igrati za voljeni klub. Zar možeš uskratiti snove nekome da živi svoje snove.

Ja mislim da mi još nismo prerasli to i da se klub mora poistovječivati sa svojom navijačkom bazom i da je to najbolji pogodak kada je u pitanju privlačenje mladih navijača i mladih snaga u klub.

Toliko.
Top komentar. Ja bi samo dodao činjenicu da treneri isključivo uzimaju pare od roditelja da bi im djeca igrala zato što im je plata 500km. Prošao sam sve selekcije fudbala i uvijek se znalo da su Sarajevo i Željo najjače škole fudbala. Mora se neko ozbiljno zabavit školom fudbala da bude isplativa i da ne bude tog potplaćivanja trenera ali je sigurno škola fudbala isplativa. Naša škola fudbala treba da bude na način da najbolji igrači od 6 do 18 godine igraju za FKS. Uzimaju se najbolji igrači iz svih dijelova države ako možemo ponudit čak iz regiona da bi na kraju oni bili produkt FKS i mi uzeli naš dio. Naravno sam za to da se ne da SVAKOME ko daje pare da igra tu. Nek svako dijete prođe određenu probu ko hoće da se upiše u klub. Za koga se vidi da je teški antitalent zahvalit se i ne puštat u klub. Na kraju krajeva mi jedino i uzimamo pare od naše djece a polovnjaci igraju sezonu-dvije i odu besplatno.

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 18 feb 2022, 10:34

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
18 feb 2022, 10:19
18 feb 2022, 08:44

Toliko.
Naša škola fudbala treba da bude na način da najbolji igrači od 6 do 18 godine igraju za FKS. Uzimaju se najbolji igrači iz svih dijelova države ako možemo ponudit čak iz regiona da bi na kraju oni bili produkt FKS i mi uzeli naš dio. Naravno sam za to da se ne da SVAKOME ko daje pare da igra tu. Nek svako dijete prođe određenu probu ko hoće da se upiše u klub.
Upravo si opisao akademiju koju naš klub i pokušava progurati. Svaka čast :bih:

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 18 feb 2022, 10:34

Brat opisa princip rada akademije, koju vec imamo hahaha. Akademija radi to kume, barem tezi ka tome. Uzima najbolje iz drzave i jaca brend FKS preko tog. Kako ces ti zabranit nekom da za svoje pare upise dijete u FKS? Kakva proba u skolu fudbala, posebno u tim malim uzrastima? Kakvu probu ti moze proci dijete od 7-8 godina, teza lopta od njega? Zamisli da ti dodjes da se uclanis u FKS, doneses cvaju, pa ti onaj momak iz fanshopa da neki test koji moras polozit sa 55% da bi mogao bit clan. Skola fudbala je BESMISLENA kad imas akademiju. Nek se ta djeca od 6-7 god upisu u druge skole fudbala kojih ima masa u Sarajevu i opcenito u drzavi, pa ako si kvalitet, nemas se sta sekirat za sebe i svoju buducnost. Ogroman broj nasih akademaca nema veze sa gradom Sarajevo niti skolama fudbala, poceli u raznim Leotarima, Rudarima, Grmecima i gdje vec ne, pa ih neko vidio i doveo u FKS. Umjesto pokretanja skole fudbala puno bolje bi bilo angazovat 5-6 ljudi da obilaze te druge skole fudbala po drzavi i prate tu djecu pa da ih preporucuju u Sarajevo. Cala nam je tako doveo Catakovica iz Krajine.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 18 feb 2022, 10:35

Pantelija je napisao/la:
17 feb 2022, 19:50
Maroon99 je napisao/la:
17 feb 2022, 18:57
Procitaj Ismirov i Hajrudinov intervju u bordo fanu
Pročitao, nisam htio komentarisati neke stvari, ali evo, ok.
Prvo dio koji ismir je govorio je ok s tim da treba obratiti paznju na to da ismir nije bas obavio razgovor da svima u i oko kluba nego damo sa pojedinima. I covjek nista pogrijedio nije, rasulo totalno.

Dio oko akademije svakako da cu rado prokomentarisati.
Kada se kaze "neki igraci su isli na probe u italiju i hrvatsku" onda se napise i koji su igraci i ko je potpisao i dao odobrenje da se ide. Ja znam za jednoga i on je rundin igrac.
Ovaj sto je u zvijezdu otišao, pa valjda postoji struka i treneri da kazu ko valja i ko ne? Kaze se i kad je bio taj i taj i ko ga je gledao? Zar za to ne postoji dokument? Svako dijete koje dodje na probu mora se znati kad je doso, koliko je bio i imati izvjestaj trenera i skauta o tome kakav je bio i zasto je (nije) ostao? Pa kada ode u zvijezdu i proda se za 5 miliona, uzmes izvjestaj i kazes "buraz hajde ti kopaj krompir". Jednostavno?

Koja su to desetina djece koja su napustila klub i gdje danas igraju? Imena, klubovi, transferi?
Nije dobro ovako paušalno dabati izjave, svako ima ime i prezime. Ima i pitanja milion da se odgovori samo ih ne smije on postaviti.
Zasto djeca odlaze iz akademije, zasto nemaju minutaze, zasto nam je u19 na korak od ispadanja dok kadeti se sprdaju s ligom i imaju 4-5 titila u zadnjih toliko godina a juniori meda ne mogu? To pitsnje nece niko ppstaviiti kao sto rekoh kao i mnoga

Neke stvari nikada ne bih napisao jer je ovo klub za kojeg navijam, trenirao sam od malih nogu, a koje su uzasne i nije im mjesto na forumu. Za to su krivi prvo sabra pa onda i oni koji su sad odjednom divni

Cuj smanjila se asministracija, pa stvarno je li moguce da neko ima da napise to dok je pola sfk preslo da radi u fks...

Ps. Zaboravih onaj dio oko BP i tana.
Tan je otidao jer su ga orevarili i izvarali BP.
U kamp je ulozeno kako se u intervjuu kaze 6 mil ili koliko vec. Ko je bio u kampu ako je ono 6 miliona a ne moze se na travu ako kiša padne, i ne moze trenirati vise od jednom dnevno, onda ok. Da, uloženo je. Tribinu je plazio cimi, nju zaboravite.
Posto jako dobro znas, hajde reci jesu li te 2-3 osobe iz SFK namakle vise para tamo, nego kompletna administracija u FK?
A Tana nije izvarala Sabrina?Nije potpisivala ugovore da nije ni pogledala ni provjerila za pojedine igrace kakve su ranije ugovore imali i jos puno toga.
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 18 feb 2022, 11:12

Dok se vi svadjate dogovorili smo usmeno na ljeto pojacanje od koje ce se region syebati :kafa:
zini#da#ti#kazem

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 18 feb 2022, 11:15

alacious je napisao/la:
18 feb 2022, 08:50

Sto kazem da je patetika? Zato sto je sve to lijepo sto si ti napisao u nekom idealnom drustvu, ali nazalost smo mi daleko od toga.

Treneri redovno traze pare od roditelja obecavajuci da ce pogurati malog do akademije, pa onda onaj jedan koji mozda nesto i vrijedi ne dolazi do izrazaja jer ga se ne gura.
A o samoj potrebi posjedovanja skole fudbala pored akademije ne moramo pricati, dovoljno je pogledati top europske klubove i vidjeti put kojim trebamo ici.
http://skola.gnkdinamo.hr/

Jeli nam treba da težimo Dinamu ili da odmah preskočimo sve korake i da idemo odmah na nivo Real-a, Citya, Bayerna, Juventusa...?
Daj ba budite realni. Kakva patetika, mnoštvo navijača nam se oduzelo od kluba emotivno i navijački i ti porediš nas sa najboljim i najorganizovanijim klubovima svijeta.

Smiješno.
Što su djeca starija. veća je mogućnost da ih profesionalni klubovi neće primiti na probu. GNK Dinamo upisuje svu predškolsku djecu u svoju školu, dok djeca starija od 12 godina moraju proći selektivni proces.

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 18 feb 2022, 11:19

18 feb 2022, 11:15
alacious je napisao/la:
18 feb 2022, 08:50

http://skola.gnkdinamo.hr/

Jeli nam treba da težimo Dinamu ili da odmah preskočimo sve korake i da idemo odmah na nivo Real-a, Citya, Bayerna, Juventusa...?
Daj ba budite realni. Kakva patetika, mnoštvo navijača nam se oduzelo od kluba emotivno i navijački i ti porediš nas sa najboljim i najorganizovanijim klubovima svijeta.

Smiješno.
Ne, smiješno je to što si postao link do njihove akademije koju oni zovu škola :D

A ako ti već treba nešto kao što je bila naša škola evo ti
U sklopu Nogometne škole Dinamo postoji i ”otvorena škola” namijenjena reakreativnom nogometu za djecu, a broj polaznika svake godine raste. Također, svake sezone mlade momčadi iz Dinamove otvorene škole sudjeluju na raznim natjecanjima i turnirima, a najbolji polaznici imaju priliku postati redovni polaznici nogometne škole Dinamo.
I dalje, bezveze trošak za ispunjavanje bolesnih ambicija većine roditelja te otimanje novaca od strane "stručnih" ljudi :salut:

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 18 feb 2022, 11:21

napoleon72 je napisao/la:
18 feb 2022, 10:34
Brat opisa princip rada akademije, koju vec imamo hahaha. Akademija radi to kume, barem tezi ka tome. Uzima najbolje iz drzave i jaca brend FKS preko tog. Kako ces ti zabranit nekom da za svoje pare upise dijete u FKS? Kakva proba u skolu fudbala, posebno u tim malim uzrastima? Kakvu probu ti moze proci dijete od 7-8 godina, teza lopta od njega? Zamisli da ti dodjes da se uclanis u FKS, doneses cvaju, pa ti onaj momak iz fanshopa da neki test koji moras polozit sa 55% da bi mogao bit clan. Skola fudbala je BESMISLENA kad imas akademiju. Nek se ta djeca od 6-7 god upisu u druge skole fudbala kojih ima masa u Sarajevu i opcenito u drzavi, pa ako si kvalitet, nemas se sta sekirat za sebe i svoju buducnost. Ogroman broj nasih akademaca nema veze sa gradom Sarajevo niti skolama fudbala, poceli u raznim Leotarima, Rudarima, Grmecima i gdje vec ne, pa ih neko vidio i doveo u FKS. Umjesto pokretanja skole fudbala puno bolje bi bilo angazovat 5-6 ljudi da obilaze te druge skole fudbala po drzavi i prate tu djecu pa da ih preporucuju u Sarajevo. Cala nam je tako doveo Catakovica iz Krajine.
Škola fudbala nikada nije besmislena kada se stvari postave na svoje mjesto. Koliko su pojedini nerealni da nas porede sa najvećim klubovima svijeta neću ni komentarisati. Samo se gleda pravo, treba malo i sa strane pogledati. Što bi ti ŠF Sparta ili nekoj desetoj iz Sarajeva plačao odštetu za dijete od 15 godina kada ga ti možeš dovesti u svoje redove. Nevjerovatno kako se banalno razmislja.

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 18 feb 2022, 11:23

alacious je napisao/la:
18 feb 2022, 11:19

Ne, smiješno je to što si postao link do njihove akademije koju oni zovu škola :D

A ako ti već treba nešto kao što je bila naša škola evo ti
U sklopu Nogometne škole Dinamo postoji i ”otvorena škola” namijenjena reakreativnom nogometu za djecu, a broj polaznika svake godine raste. Također, svake sezone mlade momčadi iz Dinamove otvorene škole sudjeluju na raznim natjecanjima i turnirima, a najbolji polaznici imaju priliku postati redovni polaznici nogometne škole Dinamo.
I dalje, bezveze trošak za ispunjavanje bolesnih ambicija većine roditelja te otimanje novaca od strane "stručnih" ljudi :salut:
I? Šta ti govori ovo što si mi napisao? Imaju li ljudi školu fudbala za djecu koja hoće da se bave fudbalom a nisu talentovana.
I da, imaju školu fudbala do 12 godina i onda se vrši selekcija.

Otimanje novaca hahaha, pa napravi sistem da ne može tako. Umobolno stvarno.
EDIT: Nogometna škola im se zove Hitrec Kacian Škola Fudbala. Moja greška.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, amypitar, Burberry46, HyperOS, Venom i 48 gostiju.