Tuzlanski Chat

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

tuzla075
Kontakt:

Re: Tuzlanski Chat

Post Postao/la tuzla075 » 18 feb 2022, 23:08

Azmir uhljeb vratio se u SDA.Ovim potezom definitivno zavrsio pricu sa Slobodom.
Da bog da da izgube od Slobode i Borca.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 feb 2022, 23:21

Pazi ti Bosnjacke stoke kako se gmize dok se drzava raspada.

Zbog seljadije ce i od 2022. do 2026. biti opet ovakav buckuris. Ne mozes ti ovo ni ispraviti kada ne sahranis politicki neke stranke.

Interesantno je i kako samo Kukic dobi sankcije. Nije to bilo zbog Kukica vec jer stranci ne zele da se pozitivne stvari kreirane od NS dese u nekom dijelu zemlje. Ne uklapaju se u agendu za BiH, a to je ona zavadi pa vladaj.
Ured za borbu protiv korupcije, isplate 1000 KM porodiljama, besplatno otvaranje firmi .. sve ce to sada pasti u vodu
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 18 feb 2022, 23:25, ukupno mijenjano 1 put.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 feb 2022, 23:24

tuzlak1987 je napisao/la:
18 feb 2022, 23:21

Zbog seljadije ce i od 2022. do 2026. biti opet ovakav buckuris. Ne mozes ti ovo ni ispraviti kada ne sahranis politicki neke stranke.

Interesantno je i kako samo Kukic dobi sankcije. Nije to bilo zbog Kukica vec jer stranci ne zele da se pozitivne stvari kreirane od NS dese u nekom dijelu zemlje. Ne uklapaju se u agendu za BiH, a to je ona zavadi pa vladaj.
Opšte je poznato da ti zvaničnici zapadni sarađuju s njima.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 18 feb 2022, 23:47

Ured za borbu protiv korupcije, isplate 1000 KM porodiljama, besplatno otvaranje firmi .. sve ce to sada pasti u vodu
Kakav genijalac!!! :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Pa kako smjena Vlade TK utice na situaciju u BiH? Ili tvrdis da bi ostanak ove Vlade TK poboljsao cjelokupnu situaciju u BiH? :urnebes:

1000 KM za porodilje je usvojeno na inicijativu Kluba Demokratske fronte koja ce ciniti buducu Vladu TK.
Ured za borbu protiv korupcije kreirala bivsa vlada, a nije tretirala Kukica? Jel to neki pokusaj loseg humora?

I jesu li za tu situaciju u drzavi krivi Bosnjaci ili HDZ cijeg je ministra sad vec bivsa vlada predvođena sa SDP-om postavila i/ili SNSD koji je po ideologiji bratska stranka SDP-u (socijaldemokrate)?

A najbolje od svega je teze da SDA kreira crnu listu najvece sile slobodnog svijeta, a sve da bi srusila Vladu TK. :rol: :rol: :rol:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 18 feb 2022, 23:53

h1a2s3o4 je napisao/la:
18 feb 2022, 22:33

Tuzla je jako zanimljiv grad i mentalitet. Žale se da se nista ne mijenja, a to je grad koji stalno bira iste gazde grada. To je donekle i vise iz mrznje prema SDA.
Iako grad sa jako visokim stepenom tolerancije moze se osjetiti/primjetiti islamofobija. Naravno, bez da generaliziram citavo stanovnistvo ali cinjanica je da postoji i da je osjetna.
Posledice komunizma.
Vidis, ti SDA gledas striktno kao muslimansku stranku i kao predstavnike muslimana pa odatle i takvo vidjenje Tuzle, generalno. A ja cu ti reci da debelo grijesis, nista biranje gradonacelnika i stranke u Tuzli nema sa vjerom, nego sa politickom filozofijom, opcijom, kolektivnim produktom kojeg SDA na nivou drzave pruza svojim gradjanima.
Mozemo mi do sutra razglabati o tome kako treba dati sansu i drugima, kako se nije ni pokusalo, ali mi, Tuzlaci, smo itekako pouceni i nauceni primjerima na nivou drzave, pa pogledajmo nas glavni grad i sa kakvom erupcijom odusevljenja medju gradjanima i online komentatorima (sto Fb, sto razni forumi gdje obitavaju Sarajlije) se docekao pad SDA tamo, pogledajmo koliko glupih poteza je Bakir napravio kontra svojih gradjana (ti ces reci muslimana, ja cu reci bosnjaka/bosanaca i generalno gradjana drzave) i direktno pomogao Dodiku i Covicu pri donosenju nekih zakona ili iznalazenju "rjesenja" zarad smirivanja situacije i potencijalne eskalacije,
Tek sad zadnji put oko ovih problema oko Dodika i Covica (izbornog zakona) je povukao rucnu jer ga je opozicija i mediji pritisnuli, jer ga se prozivalo na sav glas i strepilo da ce nas opet izdati zatad svojih kompanjona, a samoproglaseni je predstavnik bosnjackog naroda, ne znam samo po kojem osnovu i legitimnosti. Moj predstavnik nije niti ce ikada biti.

SDA prvo treba nesto da napravi za ovu drzavu, ovaj grad, da bi uzdignute glave trazilo glas i vlast ovdje. Nista to nema sa islamofobijom, ne lupajte druze.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 feb 2022, 23:56

h1a2s3o4 je napisao/la:
18 feb 2022, 23:47

Kakav genijalac!!! :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Pa kako smjena Vlade TK utice na situaciju u BiH? Ili tvrdis da bi ostanak ove Vlade TK poboljsao cjelokupnu situaciju u BiH? :urnebes:

1000 KM za porodilje je usvojeno na inicijativu Kluba Demokratske fronte koja ce ciniti buducu Vladu TK.
Ured za borbu protiv korupcije kreirala bivsa vlada, a nije tretirala Kukica? Jel to neki pokusaj loseg humora?

I jesu li za tu situaciju u drzavi krivi Bosnjaci ili HDZ cijeg je ministra sad vec bivsa vlada predvođena sa SDP-om postavila i/ili SNSD koji je po ideologiji bratska stranka SDP-u (socijaldemokrate)?

A najbolje od svega je teze da SDA kreira crnu listu najvece sile slobodnog svijeta, a sve da bi srusila Vladu TK. :rol: :rol: :rol:
O kakvim inicijativama ti pričaš.
DF predložio milion incijativa jer nisu raspolagali budžetom.
Sad ih svi hebu zbog toga jer će se poklopiti.
Evo primjera jedne inicijative, koju naravno neće niko izglasati ko god bio na vlasti, ali bitno malo populizma kada nisi vlast.

slika

To za porodilje treba ljudima čestitati, a pogotovo za firme.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 19 feb 2022, 00:00, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 feb 2022, 23:59

Kuko je u ovoj vladi bio samo moranje. Daj mu nesto neka razvaljuje ali sa strane radi ti nesto pozitivno. Sada vise nema Kuke, sada ide kompletno razvaljivanje od strane seoskih i Podrinjskih varalica.

Za stanje u drzavi je kriva SDA koja je bratska stranka sa HDZom. Dali su prst pa saku pa ruku pa sada je vrijeme da daju i drzavu. Tome doprinose i seoske varalice koje iz TK idu u Sarajevo da budu podlozni Bakiru.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 19 feb 2022, 00:04

Nego, niko da čestita premijeru Kadriji jednu stvar.
Kako je napustio lagano i neuobičajeno funkciju. Zajedno sa svojim kolegama naravno.

Sjećamo se kako je prošla vlast krila pečat, pozivala se na vitalni nacionalni interes, kmečala kako im direktori i ministri neće imati šta da jedu ako ne ostanu na tim funkcijama.

Što jasno govori o razlici u stavovima.
Da se razumijemo, u toj vladi je bilo i dobrih i loših ljudi. A ovi što sad dolaze je sami hamelj, pa pogledajte ko im je premijer.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 feb 2022, 00:12

Nije dobar sistem, budimo realni. Ne mozes ti nesto kada pola glasova ode SDA, PDA, Zaretu, Enveru, neko glasa i za SBB jbt.
Prvo mokri san ukidanje kantona. Drugo legitimitet izbornog procesa (kradja, kupovina).

Mi cemo samo dobiti pod pritiskom stranaca dvije izborne jedinice i jos vise demotivisati glasace. Prvi ja necu vise nikada glasati ako se HDZu udovolji. Drugo ako samo ta promjena bude opet ces od 2022. Imati ovu postavu. Neko ce da postane nezavisni, ovi DF SBB se mogu saltati. Igra bez granica.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 19 feb 2022, 00:13

Beduin je napisao/la:
18 feb 2022, 23:53
h1a2s3o4 je napisao/la:
18 feb 2022, 22:33

Tuzla je jako zanimljiv grad i mentalitet. Žale se da se nista ne mijenja, a to je grad koji stalno bira iste gazde grada. To je donekle i vise iz mrznje prema SDA.
Iako grad sa jako visokim stepenom tolerancije moze se osjetiti/primjetiti islamofobija. Naravno, bez da generaliziram citavo stanovnistvo ali cinjanica je da postoji i da je osjetna.
Posledice komunizma.
Vidis, ti SDA gledas striktno kao muslimansku stranku i kao predstavnike muslimana pa odatle i takvo vidjenje Tuzle, generalno. A ja cu ti reci da debelo grijesis, nista biranje gradonacelnika i stranke u Tuzli nema sa vjerom, nego sa politickom filozofijom, opcijom, kolektivnim produktom kojeg SDA na nivou drzave pruza svojim gradjanima.
Mozemo mi do sutra razglabati o tome kako treba dati sansu i drugima, kako se nije ni pokusalo, ali mi, Tuzlaci, smo itekako pouceni i nauceni primjerima na nivou drzave, pa pogledajmo nas glavni grad i sa kakvom erupcijom odusevljenja medju gradjanima i online komentatorima (sto Fb, sto razni forumi gdje obitavaju Sarajlije) se docekao pad SDA tamo, pogledajmo koliko glupih poteza je Bakir napravio kontra svojih gradjana (ti ces reci muslimana, ja cu reci bosnjaka/bosanaca i generalno gradjana drzave) i direktno pomogao Dodiku i Covicu pri donosenju nekih zakona ili iznalazenju "rjesenja" zarad smirivanja situacije i potencijalne eskalacije,
Tek sad zadnji put oko ovih problema oko Dodika i Covica (izbornog zakona) je povukao rucnu jer ga je opozicija i mediji pritisnuli, jer ga se prozivalo na sav glas i strepilo da ce nas opet izdati zatad svojih kompanjona, a samoproglaseni je predstavnik bosnjackog naroda, ne znam samo po kojem osnovu i legitimnosti. Moj predstavnik nije niti ce ikada biti.

SDA prvo treba nesto da napravi za ovu drzavu, ovaj grad, da bi uzdignute glave trazilo glas i vlast ovdje. Nista to nema sa islamofobijom, ne lupajte druze.

Ja SDA ne gledam kao muslimansku stranku, Tuzla je tako gleda. A islamofobije itekako ima, to sto je ti ne vidis je druga stvar. Ja sam licno htio tuziti određene ljude, tako da, moram ti reci, ne lupetaj ako ne znas. Cak i određeni profesori sa elektrotehnike..Strasne predrasude i uvrede, hajmo rec da sam imao uvid u poruke.

Oprosti, izvini, sta je to SDP napravio za BiH? Hocemo od pocetka ili od kraja? Od pocetka mozda to da su komunisti u vladi prije prvih visestranackih izbora dali oruzje TO BiH koje je kupljeno uglavnom od para nasih privrednika , jel to mislis? Da stranka koja dodje na vlast tj Izetbegovic nema taj resurs. A SDP kao nasljednik komunista, jel mozda to mislis?

Ili evo sa kraja, jel mislis na izglasavanja zakona o prebivalistu ? Ili na onog šošona iz SDP-a iz Srebrenice? Ili na Zalihicevo, mislim da se tako zove, pomaganje HDZ-u da srusi zakon o kladionicama?

Ja poticem iz radnicke porodice, logican slijed događaja je da sam socijaldemokrata, ali SDP su vise komuniste u diktatorskom smislu, ne Rosa Luxemburg komunisti. Ja sumnjam da ti ljudi uopste znaju sta je socijaldemokratija. Nemojmo zaboraviti da je Niksiveca vlada u crno zavila radnike.
Tako da pricu o politickoj filozofiji okaci macku o rep. Pozivanje jos uvijek na Tita, a tvrdit da si demokrata je smijesno bilo kojem boljem poznavaocu politike. Ako se pozivaju na komuniste onda neka nam kazu za famozne komunisticke ekonomije i objasne Holodomor.

Mjesta gdje SDA ima vlast, a da napreduju su najblize TK Zivinice, ako hoces i primjer svima Tesanj, pa i Konjic. TTU ponovo radi zahvaljujuci Vladi Federacije.
Sve je bolje od zaostalog komunizma/socijalizma i centralno planirane ekonomije. :bih:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 19 feb 2022, 00:21

TTU je bukvalno Kuko spasio sa najgorom vladom i najgorim premijerom ikad. Tako što je koristio tada svoj uticaj nad Rudnikom. Kasnije se Bego hvalio kako je to on uradio.

Živinice su ekonomski rasle i prije SDA, to je dugo bila SDP utvrda.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 feb 2022, 00:22

Tamo gdje je SDA na vlasti najbolje napreduju mjesta gdje je HDZ glasacko tijelo. Npr. U Federaciji kada oni imaju vlast putevi se grade samo gdje su Hrvati i SDA opstine. Najmnogoljudniji Bosnjacki kanton ima kladrme.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 19 feb 2022, 00:26

StevieG8 je napisao/la:
18 feb 2022, 17:29
Ja novog premijera ne vjerujem ahahahah
Šta kae legenda, radiću za interese SDA...pa stanka...pa i građana :urnebes:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 19 feb 2022, 00:27

ASD je napisao/la:
19 feb 2022, 00:21
TTU je bukvalno Kuko spasio sa najgorom vladom i najgorim premijerom ikad. Tako što je koristio tada svoj uticaj nad Rudnikom. Kasnije se Bego hvalio kako je to on uradio.

Druze, nemoj molim te. TTU je spasila Vlada Federacije, naravno uz saradnju sa EP i RMU Banovici, ali i dalje to su firme u kojima Federacija ima glavnu rijec. Jedino ako je tebi RMU Banovici==Kuko, onda nista.

TTU je kasnije pravila i transportni sistem za RMU, ali i razne stvari npr za Svedsku. Ne znam dokle je prica sa namjenskom, ali to je druga prica.
Zivinice utvrda SDP-a? Mislis utvrda Hasana Muratovica, jer cim je on otisao gotovo je bilo. SDA je manja-vise uvijek imala vecinu u Vijecu.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 19 feb 2022, 00:33

h1a2s3o4 je napisao/la:
19 feb 2022, 00:27
ASD je napisao/la:
19 feb 2022, 00:21

Druze, nemoj molim te. TTU je spasila Vlada Federacije, naravno uz saradnju sa EP i RMU Banovici, ali i dalje to su firme u kojima Federacija ima glavnu rijec. Jedino ako je tebi RMU Banovici==Kuko, onda nista.

TTU je kasnije pravila i transportni sistem za RMU, ali i razne stvari npr za Svedsku. Ne znam dokle je prica sa namjenskom, ali to je druga prica.
Ja ti kažem kao neko ko kaže da je ta Kukina privatna vlada najgora ikad. Imala je i najsmješnijeg premijera ikad.
Ali je isključivo on zaslužan za TTU jer je tada imao kontrolu i nad RMU Banovići i veliki uticaj nad Elektroprivredom preko Nevada Ikanovića, tadašnjeg izvršnog direktora.
Iskoristio situaciju gdje je imao svoje najbliže saradnike na glavnim funkcijama i tako sredio tu firmu.

Bego Gutić se kasnije hvalio da je on taj koji je to sredio. :rol:
A lik je preglup. Nema on pojma čime se TTU ni dan danas bavi.

Jedino što je Bego na svoju ruku odradio je potpisao Kallos i odradio najgori konkurs u historiji UKC-a i MUP-a.
Te je stvari odradio po naredbi iz Sarajeva jer je trebao glasačku bazu kako bi se krenulo protiv Kuke.

Edit: tada nije bilo konkursa. To je zapošljavanje odradio bez konkursa.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 19 feb 2022, 00:49

Joj SDA bota. Svako ima problem protiv fake ruralnih muslimana, koji bi mater svoju prodali za par stotina KM, a ne Tuzlaci. Problem je sto Tuzlaci u samoj Tuzli izumiru, pa ovo malo sto ih je ostalo agresivnim pristupom prema ruralcima pokazuju svoje postojanje. To sto vi mislite da i od Tuzle pravite Teheran, to je drugi par rukava. U toj carsiji, nece da moze. ;)

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 19 feb 2022, 00:49

ASD je napisao/la:
19 feb 2022, 00:33
Jedino što je Bego na svoju ruku odradio je potpisao Kallos i odradio najgori konkurs u historiji UKC-a i MUP-a.
Te je stvari odradio po naredbi iz Sarajeva jer je trebao glasačku bazu kako bi se krenulo protiv Kuke.

Za Begu cemo se sloziti da nije najbolji među akademicima. :mrgreen:
Ali eto vidis da je opet valjao onom vasem Kamericu kojeg ste postavili za direktora UKC-a Tuzla, jer je on doktorirao na Kallosu. :D

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 19 feb 2022, 00:53

h1a2s3o4 je napisao/la:
19 feb 2022, 00:49
ASD je napisao/la:
19 feb 2022, 00:33

Za Begu cemo se sloziti da nije najbolji među akademicima. :mrgreen:
Ali eto vidis da je opet valjao onom vasem Kamericu kojeg ste postavili za direktora UKC-a Tuzla, jer je on doktorirao na Kallosu. :D
Pa iskreno ja ne znam kada je taj UKC imao normalnog direktora. I naravno da se sažem za tog Kamerića da nije bio adekvatno školovan za te funkcije.
Uvijek su skandali pratili tu instituciju.
To je žalosno.

Što je najgore, to je institucija i ispod stranačkog nivoa.
Pa Beginu kćerku je recimo zaposlila osoba iz PDA, a njenu kćerku osoba iz SD-a. A ta ista osoba iz SD-a (Jusufović) se ulizivao maksimalno da ga se ostavi na funkciji.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 19 feb 2022, 01:22

ASD je napisao/la:
19 feb 2022, 00:53
Zadovoljsto je bilo prodiskutovati sa tobom o ovim temama. :salut:
Ziv i zdrav bio do nekog sledeceg puta. :bih:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 mar 2022, 20:02

Koliko ima istine da će SDA da preuzme vlast u Tuzli?

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.