Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

TheChief
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la TheChief » 20 feb 2022, 12:56

Larkin u Realu od naredne sezone...

Eto prilike da mu se osveti za vrijeme u Efesu. :kafa:

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 20 feb 2022, 13:20

TheChief je napisao/la:
20 feb 2022, 12:56

Ma to je Real pustio tu vijest pred utakmicu kupa kralja. Mora Musa jesti još pure za nivo Reala. Smješno mi je što su neki ovdje poredili Puntera i Musu. Kao da bi Obradović dao Musi slobodu kao što ima Punter. Eno Kurucs više sjedi nego što igra u Partizanu.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 20 feb 2022, 13:32

Sarmica je napisao/la:
20 feb 2022, 13:20
TheChief je napisao/la:

Ma to je Real pustio tu vijest pred utakmicu kupa kralja. Mora Musa jesti još pure za nivo Reala. Smješno mi je što su neki ovdje poredili Puntera i Musu. Kao da bi Obradović dao Musi slobodu kao što ima Punter. Eno Kurucs više sjedi nego što igra u Partizanu.
buraz ima li ikakve pozitive kod tebe?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 21 feb 2022, 10:58

Surreal je napisao/la:
20 feb 2022, 13:32
Sarmica je napisao/la:
TheChief je napisao/la:

buraz ima li ikakve pozitive kod tebe?
Mislim, može Musa igrati u bilo kojoj ekipi, i u NBA, ali sa kojim učinkom. Stičem dojam da ljudi ovdje misle da ako Musa pređe u neki veliki klub/nivo da će imati ovakve brojke i realizaciju, da će razvaliti euroligu i slično. To je ono što me nervira, ta nerealnost.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 feb 2022, 11:26

Sarmica je napisao/la:
TheChief je napisao/la:

Musa je za Kurucsa Majkl Džordan.
Koševo Zapad

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 21 feb 2022, 11:52

Musu i čuvaju kao Puntera.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 21 feb 2022, 17:33

Shategabri je napisao/la:
21 feb 2022, 11:26
Sarmica je napisao/la:
TheChief je napisao/la:

Koliko mi se čini i koliko me sjećanje služi da je Kurucs imao bolji tretman u Netsima nego Musa. Možda griješim. Naravno, nama su uvijek krive sudije ili je neka zavjera u pitanju. Da je mogao ostao bi u NBA. Dakle, nije još za toga. Da je mogao... ima zato Breogan gdje može nabijati statistiku i graditi lično samopuzdanje ili bolje rečeno liječiti svoj ispačeni ego.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 21 feb 2022, 17:44

Drape je napisao/la:
21 feb 2022, 11:52
i sinoć sam ovo zapazio. to uspijevaju često i protiv najboljih ekipa europe. nevjerojatna predanost i sinkronizacija,timski zatvaraju kuteve dodavanje i prodora fantastično.

što se tiče tih usporedbi musa-kurucs,tko je imao kakvu rolu u nba,po toj logici bi 7-8 igrača partizana imalo jaču nba rolu od kurucsa(koja je bila solidna).bedastoće

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 21 feb 2022, 18:10

Felixians4 je napisao/la:
21 feb 2022, 17:44
Drape je napisao/la:
21 feb 2022, 11:52
i sinoć sam ovo zapazio. to uspijevaju često i protiv najboljih ekipa europe. nevjerojatna predanost i sinkronizacija,timski zatvaraju kuteve dodavanje i prodora fantastično.

što se tiče tih usporedbi musa-kurucs,tko je imao kakvu rolu u nba,po toj logici bi 7-8 igrača partizana imalo jaču nba rolu od kurucsa(koja je bila solidna).bedastoće
Nije mogo meda u NBA. Kad se sjetim kakve je 'epizode' imao u Netsima, ono kad se dijete nađe među odraslima. Džaba trošiš tastaturu.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 21 feb 2022, 21:22

momak ima 23 godine. nije ni dobio prigodu koju bi da je ostao u tanker pistonsima.neki tek ulaze u nba u tim godinama. opet ti na osmu temu. evo ti primjer konkretan. kurucs je u nba ostavio solidan dojam,čak u playoff seriji protiv moćne PHI(tad je on imao 21) dobar,pa je u partizanu prvi dio sezone bio nebitan faktor. ne mogu se kruške i jabuke bez konteksta usporediti.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 22 feb 2022, 07:04

Partizan i Breogan ne mogu u isti kontekst, ali kod tebe izgleda da mogu. Musa ne bi imao šta da traži u jednoj Zvezdi, a teško da bi i u Partizanu, ako hoćemo da govorimo o njemu kao nekom superstaru, kako se to ovdje predstavlja od strane nekih. Znači, imao bi sudbinu Kurusca, ako bi uopšte bio uzet u obzir da bude dio rostera.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 22 feb 2022, 08:17

Sarmica je napisao/la:
21 feb 2022, 17:33
Shategabri je napisao/la:
21 feb 2022, 11:26
Sarmica je napisao/la:

Koliko mi se čini i koliko me sjećanje služi da je Kurucs imao bolji tretman u Netsima nego Musa. Možda griješim. Naravno, nama su uvijek krive sudije ili je neka zavjera u pitanju. Da je mogao ostao bi u NBA. Dakle, nije još za toga. Da je mogao... ima zato Breogan gdje može nabijati statistiku i graditi lično samopuzdanje ili bolje rečeno liječiti svoj ispačeni ego.
To je tačno. Ne znam da li je zbog prezimena :D ali više se kofrčio, pa je dobijao i više prilike na tu borbenost.
Mene podsjeća na Vrabca.
Musa je sam kriv, puno je argumenata za to, od preranog odlaska, ćoškarenja kad je u igri, deficitarne igre. Kao i sa Efesom, otišao u ekipu koja je max popunjena na njegovoj poziciji. U po sezone kad se nema kad izboriti ni za neku minutažu s klupe.
Tačno, da je mogao ostao bi. Ono što je tamo igrao nije bilo za NBA i nije ostao.
Pa vidi, Breogan je trenutno mjera za njega. U smislu da povrati izgubljeno samopouzdanje. Ekipa koja ga uzme mora biti spremna da mu da bitnu rolu inače je to fula i za njega i za ekipu.
Da li je egocentrik i narcis? Svakako. Znaš ko je bio najveći egomanijak u košarci? Majkl Džordan. Najveći svih vremena.
Ja koji sam trenirao košarku znam šta to znači. Svi koji su uspjeli u košarci na terenu imaju TAJ pogled. Egomanijaka. Neki su samo veći egomanijaci od drugih i to ih drži i mimo terena.
Naravno, Musa je naš, pa je automatski zbog toga papak, seljo i šta već ne.
Fino će biti da mu u CV uđe najbolji strijelac ACB lige.
A za dalje...to niko ne može znati. Ja sam već rekao da ne bih volio da ode u neki od ovih top timova, kontam da bi to opet bio pogrešan potez. Prije neka ekipa tipa Baskonie ili pak neki Euroligaš, ali gdje ne bi bio pritisak kao u Realu, Barsi, CSKA, Efesu i tako tim ekipama.
Koševo Zapad

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 22 feb 2022, 10:06

Ovom sarmici musa dobro trebu iz*ebo

haris123456789
Kontakt:

Post Postao/la haris123456789 » 22 feb 2022, 11:24

Sarmica je napisao/la:
22 feb 2022, 07:04
Partizan i Breogan ne mogu u isti kontekst, ali kod tebe izgleda da mogu. Musa ne bi imao šta da traži u jednoj Zvezdi, a teško da bi i u Partizanu, ako hoćemo da govorimo o njemu kao nekom superstaru, kako se to ovdje predstavlja od strane nekih. Znači, imao bi sudbinu Kurusca, ako bi uopšte bio uzet u obzir da bude dio rostera.
:shock: :shock:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 feb 2022, 12:34

Joj ovi kako pricaju o Partizanu ko da je Real jbt.Drzava dala pare,skrsili u strance,a nista posebno nisu.Musa igra u najboljoj ligi u Evropi,normalno da nesto vrijedi.Jos je odmah i kapiten postao.Izgleda neki ocekivali poslije onih promasaja u NBA i Efesu da ce odmah otic u najjace timove i razvaljivat.Ako nastavi ovako,sigurno moze igrat bitnu ulogu u Euroligi ako nista,i to u najboljim klubovima
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 22 feb 2022, 13:01

Pa eto priča se o Punteru u tom nekom kontekstu da ima ulogu kakvu bi Musa imao.
Lik je realno u slobodnom padu.
U bitnim utakmicama igrač manje.
Musi ako je u ovom momentu domet Partizan onda jbg.
Pomiriti se sa tim da si ABA ligaš i to je to.
Mada mislim da može više.
ABA tamo pred kraj karijere.
Koševo Zapad

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 22 feb 2022, 14:13

pa musi bi i zvezda i partizan bili super solucije,ako zanemarimo(a ne znam smijemo li) političke kontekste.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 22 feb 2022, 14:51

Yebala vas ABA liga ovako mu je bolje, igra jacu ligu igra protiv boljih protivnika

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 22 feb 2022, 14:55

MElloo je napisao/la:
22 feb 2022, 14:51
Yebala vas ABA liga ovako mu je bolje, igra jacu ligu igra protiv boljih protivnika
šta odmah yebala,oštro nešto,ne možeš ništa predložiti logički,odmah se skače u fightanje. ostanak u španjolskoj najbolji,al večiti su vjerojatno druga najbolja opcija

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 22 feb 2022, 15:41

frajer troluje il lupeta gluposti, u svakom slucaju, niste bas nesto inteligentni da to provalite, pa reagujete na to

musa je izjavio da je imao dosta ponuda u januaru, ali da nije zelio napustiti breogan, takodjer je rekao da sljedece sezone zeli igrati euroligu, kakvi kurcevi crvena zvezda i partizan, pitanje je samo dal ce se odluciti za one najbolje ekipe gdje bi bio jedan od igraca il one slabije gdje bi vrlo moguce bio glavni igrac, mada je moje misljenje da bi mu jedna sezona u nekom slabijem euroligasu dobro dosla, ipak nema iskustvo u euroligi

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []