Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

lumani
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la lumani » 23 feb 2022, 22:12

Sarmica je napisao/la:
23 feb 2022, 22:07
Musa nema kuveta tj. snage za najveći nivo.
a to je Partizan :mrgreen:

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 23 feb 2022, 22:17

lumani je napisao/la:
23 feb 2022, 22:12
Sarmica je napisao/la:
Partizan je svemirski brod za Breogan.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 23 feb 2022, 22:32

lumani je napisao/la:
23 feb 2022, 22:10
Felixians4 je napisao/la:
23 feb 2022, 21:53
lumani je napisao/la:
23 feb 2022, 21:43
ako drug Sarmica tvrdi da nema mjesta,a ja tvrdim da ima ,a ti se ubacis u to sve i kazes da je Partizan E.L ekipa :arrow: eto gdje tvrdis.

btw ,ti mrzi dalje ,sve je to do odgoja.
Gdje sam ja napisao da mrzim? Za razliku od mnogih na ovom forumu,za mene ne vjerujem da žeš pronaći i natruhu posta po tom pitanju dok se baš mene napadalo od pojedinaca da **** i komentiram Hrvate ili me se po tom tragu uspoređivalo sa Epateguijem samo zato jer sam poneki kritički,tj.manje subjektivan post od većine ostavio na nekoj temi kamo zanimljivo baš ti isti pošteno izesru **** po svojima.

Da,a što bi to trebalo značiti da ako je Partizan EL ekipa,da ja smatram da Musa ne može tamo ili ga ti podcjenuješ? Naravno da ima. Pa nema toga koji je više od mene na ovom topicu isticao da Musa nije dobio šansu ni u NBA ni u Efesu i da je on spreman razmontirari Europu napadački. Lako je sada hajpati Musu,a mnogi ti su bili izrazito skeptični nakon potpisa u Lugu.

Sad po tvome ispada da ja nipodaštavam Musu. Dakle, obrćeš mi riječi totalno,ne iščitavbaš kako treba i stvaraš neke svoje filmove. Nabaci koji smajlić,malo je,da bude uvjerljivije. Čekam ispriku
ja nisam poceo temu Srbi/Hrvati /Bosanci ;) Nije nikakav hajp zbog Muse,ja sam ga uvijek branio i ispostavilo se da nisam pogrijesio.

btw,Partizan prvo neka namuci Zvezdu ,a sve ostalo ce biti lakse.
pa zašto sam je počeo? jer hrvati i bosanci pogotovo u zvezdi uglavnom ne da nisu dobrodošli,već se zazire od istih zbog delija. a isto tako,ti očigledno podcjenjuješ partizan iako nisi toliko upućen. pa neka,slažem se,partizanu zasad ne ide po loju. zvezda je el ekipa i klub kao što je i partizan i klubovima s a licencom mislim da bi pametno bilo da urigiraju za ubacivanje jednih i drugih trajnije u natjecanje. dakle,nema isprike? OK.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 23 feb 2022, 23:32

Sarmica je napisao/la:
23 feb 2022, 22:17
lumani je napisao/la:
23 feb 2022, 22:12
Sarmica je napisao/la:
Partizan je svemirski brod za Breogan.
a Musa je za pojedine igrace Partizana ;)

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 24 feb 2022, 18:29

Pronašli su ga i litvanski novinari.

Janos Musa, bosanskohercegovački lider koji je nedavno pokazao nevjerojatnu formu u španjolskoj ACB ligi, također je nagovijestio da će Litvance dočekati izuzetno vruća atmosfera u tuzlanskoj Areni.

“Dugo nismo našim navijačima dali pobjedu u Tuzli. Konstantno smo svirali u Sarajevu i sada bismo rado oduševili domaću publiku, koja će naslijepo puniti arenu. Stvarno se nadam da ćemo to uspjeti”, uvjeravao je 22-godišnji napadač lake kategorije, koji zajedno s Litavcem Mindaugasom Kačinasom igra u momčadi Lugo Breogan.

J. Musa je ove sezone u španjolskom prvenstvu u prosjeku zarađivao 19,8 poena i 22,2 korisna boda, a prije nekoliko tjedana u meču protiv Valencije Basketa Bosanac je zabio čak 31 poen (5/6 trit., 12/13 penali) Prilično neočekivanoj pobjedi momčadi dodano je 47 bodova učinkovitosti i titula najkorisnijeg igrača kola.

“Već imam neke prijedloge iz Eurolige, ali veselim se ljetu kada će sve biti puno jasnije. U Španjolskoj ima varijanti, ima ponuda i drugih euroligaša. Ne bih bio ništa protiv ni igranja u "Žalgirisu" - nasmiješio se Bosanac.

Ocjenjujući reprezentaciju Litve, koju je korona virus prorijedio prije ovog susreta, J. Musa je bio oprezan. “Da, u ovoj momčadi nemate euroligaše i NBA igrače, ali Litva je opasna čak i s C timom. Snajperisti, visina, nedavno se sjećam kako nam je Laurynas Birutis napravio pravu saunu u španjolskom prvenstvu. Poštujem protivnike, ali se svakako nadam pobjedi svoje momčadi. Imamo gladan tim, interna atmosfera je odlična, ja jednostavno uživam - istaknuo je.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 24 feb 2022, 22:10

U zadnjoj četvrtini se skrivao i propuštao šuteve dok je Gegić preuzimao odgovornost. Ili ga je Bosnić ubio u pojam puneći mu glavu da se uklopi i igra racionalno, ili se povukao jer su sudije dopustile jaču odbranu nad njim i prestali su mu svirati bilo šta.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 24 feb 2022, 22:18

Quasimodo.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 25 feb 2022, 00:25

MoodyHank je napisao/la:
24 feb 2022, 22:18
Quasimodo.
:rol:

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 25 feb 2022, 01:06

Veceras se pokazalo koliko je, izmedju ostalog, (jos) psihicki nestabilan.

Ponese ga atmosfera i publika domaceg terena i onda u pokusaju da se dokaze napravi tonu gluposti.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 25 feb 2022, 02:17

Drape je napisao/la:
24 feb 2022, 22:10
U zadnjoj četvrtini se skrivao i propuštao šuteve dok je Gegić preuzimao odgovornost. Ili ga je Bosnić ubio u pojam puneći mu glavu da se uklopi i igra racionalno, ili se povukao jer su sudije dopustile jaču odbranu nad njim i prestali su mu svirati bilo šta.
cuj sakrivao se ;) podijelio je 2,3 ass izgubio 2,3 lopte :mrgreen: Odigrao je slabiju tekmu ,ali opet iza Mikija najbolji :!: ehh onda se ja pitam,kakvi su ostali bili :?: Vrlo lako i moguce je ,da ce ih natrpati sam za 3 dana.Bosnic je malo poletio posle onih pobjeda ,protiv realno slabih protivnika.Mislim danas je 5 napada isao preko Gegica u lowpostu a ovaj 5 x nije nista napravio.Ja sam prvi ocekivao da Gegic pokida i dokaze da moze biti nas nr 1 pg :thumbup: ali danas nije dobro izgledao.Pick igru je samo Musa danas odigrao 3,4 x odlicno i tako smo dosli do laganih poena.Nismo ni jednu kontru istrcali a u Spaniji svaku tekmu barem 2,3 sam Musa istrci..Slabo je ovo danas bilo,bolje receno uzasno.Neko je spomenuo Tuzlu :shifty: da, ima tu dosta i do toga ,jednostavno nasi igraci igraju bolje kada nisu u BIH,uvijek ih ponese u Tuzli :plac: sjetimo se Rusije......
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 25 feb 2022, 02:37, ukupno mijenjano 2 puta.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 feb 2022, 02:25

TheChief je napisao/la:
25 feb 2022, 01:06
Veceras se pokazalo koliko je, izmedju ostalog, (jos) psihicki nestabilan.

Ponese ga atmosfera i publika domaceg terena i onda u pokusaju da se dokaze napravi tonu gluposti.
A realno nosi ga ista stvar i u Breoganu, uvijek im je dobra atmosfera u dvorani kada su domaćin, pa nisam primjetio neki choke, naprotiv.

Moje mišljenje je slično kao @Drapeovo, mislim da mu Bosnić mora dati više loptu u ruke, pogotovo u ovoj soluciji kada faktički i nemaš pravog playa.

Doduše činjenica je da mu sudijski kriterij večeras nikako nije išao na ruku, a i smatram da je u nekoliko situacija zakinut za čiste faulove ali nebitno.

Musa nije tip igrač od kojeg ćeš imati koristi ako ćoškari ili ako je ograničen na nekoliko akcija za njega (mada ni toga nije bilo da se razumijemo).

To je definitivno Bosnićeva greška, ja razumijem da se forsirala full timska košarka u kvalifikacijama za EB gdje nisi imao ni Musu ni Nurkića, znači bez tog nekog elitnog (za naše uslove) skorera. Ali u ovoj soluciji njemu moraš dati više slobode, pogotovo što mi nismo reprezentacija koja ima igrača sa sigurnih 15+ poena u rukama (čak i ako je nominalno glavna napadačka opcija) osim Muse i Nurkića, tako da je to šteta potisnuti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 25 feb 2022, 07:42

al onaj faul kad ga je checkiro litvanac i sudija njemu sviro u napadu, btw gega ne moze biti primarni plej, previsok, nema dobar handle za pleja i onda prevodi loptu i postavlja napad okrenut ledjima, plus mu treba ekstra 3-4 sekunde da postavi napad. Kao sekundarni, a jos bolji treci plejmaker u petorci je :thumbup:

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 25 feb 2022, 08:05

Po meni je njegova krivica sto na vrijeme nije skonto da mu ovi nece nista svirati sto mu se svira u Spaniji, Najmanje se triput zaletio u reket samo zadnjoj cetvrtini, i ljudi ga ustopaju. Dok se on buni sudijama, Litvanci vec izrotirali akciju u kontri 5 na 4

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 feb 2022, 08:47

Atić je izgubio utakmicu.
Grozan meč odigrao.
Naravno, to nije abolicija Musi za gašenje u drugom poluvremenu.
U prvom je nešto i igrao.
Koševo Zapad

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 25 feb 2022, 09:21

Musa je jedna velika košarkaška prevara i mali šaner. Pokušao je isfolirati sinoć udaranje u lice i slično, kao i te faulove. Niko osim njega to ne radi kod nas. Dakle, mali je namazanko. Kad 'vrsni poznavalac košarke' Baho navija za tebe svim srcem, onda tu nešto nije u redu.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 25 feb 2022, 09:55

Sarmica je napisao/la:
25 feb 2022, 09:21
Musa je jedna velika košarkaška prevara i mali šaner. Pokušao je isfolirati sinoć udaranje u lice i slično, kao i te faulove. Niko osim njega to ne radi kod nas. Dakle, mali je namazanko. Kad 'vrsni poznavalac košarke' Baho navija za tebe svim srcem, onda tu nešto nije u redu.
Sve ok, najgori na svijetu, ali ziv bio nemoj vise smarati. Rekao si to dosad jedno 50x i ja mislim da je dovoljno. Uzaludno pokusavas biti dobar trol.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 25 feb 2022, 15:39

Federer17 je napisao/la:
25 feb 2022, 09:55
Sarmica je napisao/la:
25 feb 2022, 09:21
Sve ok, najgori na svijetu, ali ziv bio nemoj vise smarati. Rekao si to dosad jedno 50x i ja mislim da je dovoljno. Uzaludno pokusavas biti dobar trol.
Ponavljanje je majka znanja.

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 26 feb 2022, 18:51

Aukcija za dres od Muse, sav novac ide u humanitarne svrhe

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 27 feb 2022, 13:17

Očekujem dobru partiju Muse večeras i da preuzme odgovornost. Nek im pokaže kao što je to bilo u U16 kad ih je razvalio.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []