Postao/la Raonffa » 24 feb 2022, 14:38

Ma realno šanse Ukrajinaca su tanke, zapravo teško je to prognozirati s obzirom da ne znamo (makar ja ne znam) kakav je omjer ljudstva i MTS-a između Ukrajinaca i Rusa u ovim pograničnim područjima (đe su ovi proglasili republike Donjeck i Luganjsk) i gore malo sjevernije u Harkivu, odnosno gdje se sada vode najaktivnije borbe. 
Pretpostavljam da u konačnici Ukrajinci imaju ljudstva da se brane, ali sasvim sigurno nemaju dovoljnu zalihu naoružanja u odnosu na Ruse
Ono što je činjenica, a za šta i ne treba biti pametan previše, jeste to da su Rusi u konačnici jači u svemu + što im po mom mišljenju savršeno odgovara ravan teren za tenkove, zato im Ukrajinci i ne mogu ništa na otvorenom polju.
Plus što su Rusi postavili PVO, granatirali ukrajinske aerodrome, tako da i tu neku opciju zračnih napada ukrajinske vojske odmah treba sasjeći u korijenu. Ono baš su ih uzeli na moderni Blitzkrieg.
Ali kada je u pitanju ulazak u grad, to mora odraditi pješadija jer sumnjam da su Ukrajinci baš toliko šuplji da im se tenkovi "ušetaju" u grad (pa valjda je neko planirao odbranu za ovih prethodnih nekoliko mjeseci koliko traju priče o ratu). A u slučaju pješadije to je već druga stvar, to je kao što neko gore napisa gerilski način ratovanja i tu će Ukrajinci sigurno pružiti jači otpor, samo je pitanje dokle će to trajati.
Nekako bih to uporedio, možda, sa dešavanjima u Vukovaru (bez da mi se sad neko zakači za ovaj dio, nemam namjeru naglabati o tome), nego prosto onako jedna strana inferiornija, druga jača u ljudstvu i naoružanju al' kurko valja ući u grad i dobro krv propišati za to.

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"