Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Na sve strane raštrkani tenkovi

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- AshburtonG
- Kontakt:
Miran mitomane.marconato je napisao/la: ↑26 feb 2022, 12:31Treba malo procitati tekst, sta pise, a ne samo lupetati...AshburtonG je napisao/la: ↑26 feb 2022, 12:26Nece rusi zaigrat nista, dzaba se srbijanci uvlace u pakas. Oni izgleda ne shvataju sta znace sankcije.
To isto da su rekli, nudimo rusima da preko nasih bankarskih sistema obavljaju poslove sa Zapadom. Mitomanija at its best.![]()
Pa s obzirom da su Ukrajinici najavili pakao i da će ih rasturiti čim kroče preko granice onda jest.emir18 je napisao/la: ↑26 feb 2022, 12:36Dobro sad nije im to neki podvig, sa obzirom da im je Bjelorusija otvorila put, a od Moskve do kijeva 800 km.Saurman je napisao/la: ↑26 feb 2022, 12:33Ljudi za 24h došli do Kijeva je tebi cirkus.Wanderson je napisao/la: ↑26 feb 2022, 12:28
Ne raspolazes informacijama i pricas gluposti, ovo sto su Rusi pokazali u Ukrajini do sad je cirkus, svijet im se smije, pogotovo njihovoj opremi i vojsci koja lici na skupinu dzeparosa iz sarajevskih tramvaja, a pri tom na drugoj strani gube stotinu milijardi $.
Evo dosli su Terekovci pred Kijev jucer, najelitnija i najopasnija ceta, Ukrajinci se sprdaju s njima, ostavljaju naoruzanje i bacaju uniforme i bjeze glavom bez obzira.Vidim koliko im se svijet smije pukli im sankcije sa svih strana jer su cirkus i niko ih ne uzima za ozbiljno.
Tako su govorili i za Krim 2014 pa sankcije osude itd a oni nastavljau po svom planu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
'Treba malo procitati tekst, sta pise,' ... a citaju tekstove rezimskih medija i povjeruju na prvu u sve 

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Ne mogu biti mirniji. Ti malo vise napregni sive celije kad vec nesto komentarises...AshburtonG je napisao/la: ↑26 feb 2022, 12:36Miran mitomane.marconato je napisao/la: ↑26 feb 2022, 12:31Treba malo procitati tekst, sta pise, a ne samo lupetati...AshburtonG je napisao/la: ↑26 feb 2022, 12:26Nece rusi zaigrat nista, dzaba se srbijanci uvlace u pakas. Oni izgleda ne shvataju sta znace sankcije.
To isto da su rekli, nudimo rusima da preko nasih bankarskih sistema obavljaju poslove sa Zapadom. Mitomanija at its best.![]()

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
dobre guzove ima Belma
Dosli iz pravca Gomelja, stotinjak kilometara prosli, a Ukrajinci nisu ni branili granice + diverzanti-izdajnici kojih je pun Kijev.
Sto ga nisu zauzeli kad su tolika sila? Ne mogu zauzeti Harkov 15 kilometara od granice, cirkusanti nego sta.
Steta glupih i prodanih Cecena i Dagestanaca koji su ovo trebali iskoristiti i osvetiti se Rusima za zlocine iz proslosti, a i mi ovdje da smo pametniji da trazimo naoruzanje i posaljemo u Beograd i Banja Luku ultimatum i potpis za ukidanje entiteta.
Gledajuci vojnu moc Rusije te uporedujuci sa finans izdacima SAD-a, tehnologijom i oruzjem u pricuvi za onaj ajmo reci totalni rat, moze se vidjeti prednost Amerike, ali Rusi su itekako opremljeni.
Smijesno je degradirati rusku vojnu avijaciju jer gledajuci na proizvodne kapacitete, uvoz te ono cime rapolazu, barem dijela poznatog javnosti, moze se reci da mahom mogu ozbiljno napatiti svaku velesilu.
Instant vijesti nece reci puno toga, cak kada bi vidjeli validne twitove kako su Ukrajinci oborili npr. 100 ruskih aviona. Treba biti oprezan jer dosta se manipulise informacijama cak zarad prednosti, a vojne tajne znaju biti i najjaci adut parotivnika.
Ne treba ono sturo povlaciti paralele 1vs1, a ako se vec poredi avijacija, u obzir se uzimaju klase aviona, mogucnost manevra, obucenost pilota, radarski odraz itd.
Svaki ozbiljan strucnjak, cak i oni koji bacaju prasinu u oci zbog pumpanja prednosti u korist SAD-a reci ce da su Rusi u zraku itekako ozbiljan takmac.
Na ishod sukoba prsa u prsa utice mnogo faktora. Jos je rat Cezara protiv Gala pokazao kako se presjecanjem lanca opskrbe gotovo sigurno poentira i stvara prevaga kojom se diktiraju uvjeti.
Ekonomske sankcije ce slomiti Rusiju.
Smijesno je degradirati rusku vojnu avijaciju jer gledajuci na proizvodne kapacitete, uvoz te ono cime rapolazu, barem dijela poznatog javnosti, moze se reci da mahom mogu ozbiljno napatiti svaku velesilu.
Instant vijesti nece reci puno toga, cak kada bi vidjeli validne twitove kako su Ukrajinci oborili npr. 100 ruskih aviona. Treba biti oprezan jer dosta se manipulise informacijama cak zarad prednosti, a vojne tajne znaju biti i najjaci adut parotivnika.
Ne treba ono sturo povlaciti paralele 1vs1, a ako se vec poredi avijacija, u obzir se uzimaju klase aviona, mogucnost manevra, obucenost pilota, radarski odraz itd.
Svaki ozbiljan strucnjak, cak i oni koji bacaju prasinu u oci zbog pumpanja prednosti u korist SAD-a reci ce da su Rusi u zraku itekako ozbiljan takmac.
Na ishod sukoba prsa u prsa utice mnogo faktora. Jos je rat Cezara protiv Gala pokazao kako se presjecanjem lanca opskrbe gotovo sigurno poentira i stvara prevaga kojom se diktiraju uvjeti.
Ekonomske sankcije ce slomiti Rusiju.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 26 feb 2022, 12:46, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Ono što je jasno ko dan je to da se Evropa ne može brinuti sama o sebi.Oni mogu samo osuđivati i izražavati zabrinutost.Amerika je glavni faktor koji može zauzdati Rusiju kao što su nekad SSSR.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Pa tu su Azeri heroji i dobra strana bili, vratili su svoju domovinu
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- AshburtonG
- Kontakt:
Je li to fkt priznajes da ti mozdane celije kao maksimalan domet dodiruju mitomaniju? Golemo.
Dosla bi i 107ma bosansko minhenska do kijeva kad su ukrajjnci pustili odnosno odbiki da se porokaju na otvorenom.
Joj da im je par reapera da ove kolone poderu, a dobri su i bajraktari
Joj da im je par reapera da ove kolone poderu, a dobri su i bajraktari
Putin je promasio metu 100%, a zbog ega ne zeli da se povuce i potpise kapitulaciju.Bundesliga je napisao/la: ↑26 feb 2022, 12:32Nemaju Rusi motiva. Vidi se da im se ne ratuje uopšte protiv Ukrajinaca već da moraju. Zato i mislim sada da će izgubiti.
Nije ocekivao ovakav otpor, ni ja licno ga nisam ocekivao i misljenja sam da Ameri vodi glavne operacije odbrane.
Ocekivao je i vecu podrsku naroda Janukovicu i pro-ruskoj struji.
Mislio je da ce ovo zavrsiti za 48 sati i totalno pogresno procjenu napravio.
EU članice sasvim dovoljno vojne i ekonomske podrške saju Ukrajini, tako da se ne može pričati o "puštanju Ukrajine niz vodu" sa njihove strane.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Američki i Britanski vojni konsultanti su u Lavovu već od prošle sedmice. Ništa nije slučajno.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Sigurno će onih 5000 šljemova iz EU mnogo pomoći Ukrajini i 200 raketa iz Holandije.
Neki ovdje imaju bas pravu zelju da sve ode u qrc i da svi zaguzvaju, pa ne ide to tako, pogotovo da to bude za dva dana
Ništa nije gotovo, dok se Rusi ne počnu povlačiti, sumnjam da će to uraditi, osim ako ne bude pobune unutra.Wanderson je napisao/la: ↑26 feb 2022, 12:44Putin je promasio metu 100%, a zbog ega ne zeli da se povuce i potpise kapitulaciju.Bundesliga je napisao/la: ↑26 feb 2022, 12:32Nemaju Rusi motiva. Vidi se da im se ne ratuje uopšte protiv Ukrajinaca već da moraju. Zato i mislim sada da će izgubiti.
Nije ocekivao ovakav otpor, ni ja licno ga nisam ocekivao i misljenja sam da Ameri vodi glavne operacije odbrane.
Ocekivao je i vecu podrsku naroda Janukovicu i pro-ruskoj struji.
Mislio je da ce ovo zavrsiti za 48 sati i totalno pogresno procjenu napravio.
A ovim sa smrtnom kaznom su rekli mnogo, treba čitati između redova.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Znam ali su isto ovako isle analize i slavlja na pocetku rata, cudno je pratiti sukob u doba moderne komunikacije, previse informacija i nekakvih teorija i analiza koje se cesto ispostave kao pogresne.BosniaBoston je napisao/la: ↑26 feb 2022, 12:42Pa tu su Azeri heroji i dobra strana bili, vratili su svoju domovinu
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 46 gostiju.