Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Marsal
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Koliko košta jedan Bayraktar?
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
-
- Kontakt:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
ESTONSKI europarlamentarac Riho Terras, nekad i ministar obrane Estonije, objavio je na svom Twitter profilu da ima informaciju iz obavještajnih krugova da je Putin održao tajni sastanak s ruskim generalima i oligarsima te da je bijesan.
Evo što je Terras napisao:
"Putin je bijesan, mislio je da će lako i brzo pobijediti."
Putin je bijesan, mislio je da će cijeli rat biti brzo gotov, za jedan do 4 dana, i da će bez problema pobijediti.
Rusi nemaju novca, oružja ni resursa
Rusi nisu imali taktički plan. Rat košta više milijuna dolara dnevno. Raketa ima za najviše 3,4 dana, koriste ih štedljivo.
Nedostaje im oružja, tvornice fizički ne mogu ispuniti narudžbe za oružje. Puške i streljivo su najviše što mogu osigurati.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ako Ukrajina uspije zadržati Ruse 10 dana, onda će Rusi morati pregovarati. Zato što nemaju novca, oružja i resursa. No, prema sankcijama su ravnodušni.
Žele izazvati paniku
Pripadnici Specijalnih operacija su u blizini Kijeva od 18. veljače. Cilj je bio zauzeti Kijev i postaviti marionetski režim.
Pripremaju provokacije protiv nedužnih civila kako bi izazvali paniku. To je njihov adut.
Cijeli plan Rusije oslanja se na paniku, da se civili i vojnici predaju, a Zelenskij pobjegne.
Očekuju predaju Harkiva
Očekuju da se Harkiv prvi preda i nadaju se da će ostali gradovi slijediti njihov primjer kako bi izbjegli krvoproliće. Rusi su šokirani žestokim otporom na koji su naišli.
Ukrajinci moraju izbjegavati paniku, raketiranje služi isključivo za zastrašivanje, Rusi ih ispaljuju nasumično kako bi kao slučajno pogodili stambene zgrade i kako bi napad izgledao veći nego što stvarno jest.
Ukrajina mora ostati jaka i mi im moramo pružiti pomoć", napisao je estonski europarlamentarac.
Pozvao je sve da šire ovu informaciju kako bi svijet shvatio koliko je važno pomoći upravo sada i bez oklijevanja. "Teško je Rusiji, ali teško je i Ukrajini ako im Zapad ne pruži poruku", zaključio je.
Evo što je Terras napisao:
"Putin je bijesan, mislio je da će lako i brzo pobijediti."
Putin je bijesan, mislio je da će cijeli rat biti brzo gotov, za jedan do 4 dana, i da će bez problema pobijediti.
Rusi nemaju novca, oružja ni resursa
Rusi nisu imali taktički plan. Rat košta više milijuna dolara dnevno. Raketa ima za najviše 3,4 dana, koriste ih štedljivo.
Nedostaje im oružja, tvornice fizički ne mogu ispuniti narudžbe za oružje. Puške i streljivo su najviše što mogu osigurati.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ako Ukrajina uspije zadržati Ruse 10 dana, onda će Rusi morati pregovarati. Zato što nemaju novca, oružja i resursa. No, prema sankcijama su ravnodušni.
Žele izazvati paniku
Pripadnici Specijalnih operacija su u blizini Kijeva od 18. veljače. Cilj je bio zauzeti Kijev i postaviti marionetski režim.
Pripremaju provokacije protiv nedužnih civila kako bi izazvali paniku. To je njihov adut.
Cijeli plan Rusije oslanja se na paniku, da se civili i vojnici predaju, a Zelenskij pobjegne.
Očekuju predaju Harkiva
Očekuju da se Harkiv prvi preda i nadaju se da će ostali gradovi slijediti njihov primjer kako bi izbjegli krvoproliće. Rusi su šokirani žestokim otporom na koji su naišli.
Ukrajinci moraju izbjegavati paniku, raketiranje služi isključivo za zastrašivanje, Rusi ih ispaljuju nasumično kako bi kao slučajno pogodili stambene zgrade i kako bi napad izgledao veći nego što stvarno jest.
Ukrajina mora ostati jaka i mi im moramo pružiti pomoć", napisao je estonski europarlamentarac.
Pozvao je sve da šire ovu informaciju kako bi svijet shvatio koliko je važno pomoći upravo sada i bez oklijevanja. "Teško je Rusiji, ali teško je i Ukrajini ako im Zapad ne pruži poruku", zaključio je.
- AshburtonG
- Kontakt:
Ocekujem bayraktare vec od sutra na olxu.
Treba to bake nabaviti bar 2-3, da se koristi u predizborne svrhe.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
svijet mora da zna da su vucic, dodik, milanovic i covic, najodaniji klijenti pomahnitalog botoks efendije. ponistenje daytona i rentegracija sumske je must. domace separatiste zatvorit, ili izrokat ako pruze otpor.
67m dolara 6 Bayraktara Ukrajina kupila 2019te.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Kako se Dodik usutio, svjestan je i on da je krah RS-a nikad blize.
- Marsal
- Kontakt:
Nabavio sam Fiestu 2002 god

Troši ko upaljač
Oko 5 miliona. Znači umjesto imaginarnih respiratora mogli smo dva recimo uzet preko Fikreta

Mada Turci imaju zanimljiv sistem, gdje kupac može i na svojoj teritoriji uspostavi proizvodnju. Tipa ovi u Ukrajini što se koriste su i proizvedeni tamo.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
-
- Kontakt:
Slatka

Vratiti prvo Srebrenici status qvo ili pripojiti federaciji, ispraviti taj paradoks prvo pa onda ostalo.
Da neko vlada mjestom gdje je načinio genocid je najveca bruka svijeta.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
- Marsal
- Kontakt:
BiH ako treba nek se zaduži dodatno kod MMF-a ali nek nabavi 15-20 komada. Ne bih imao ništa protiv da mi od plate odbija 20 maraka idućih 5 godina.
Fiata ostavio materi i ocu, možda ću ga uzimat za duža putovanja ali u mene je pretežno gradska vožnja. Troši 5.5 litara zimi plus je kupujem od druga, što se kaže domaćinsko auto. Povoljna prilika bila, greota propustit.
Citam hrvatske komentare i forume, aj sta je tamo rusofila jbt, kao da su pored Moskve, bas sam se iznenadio
Eto posla i fabrika u BiH, biti će potražnje za ovim moćnim oružjem, neka Bake dogovori sa sultanom, ne moraju Turci samo preko Drine otvarati fabrike.
Svi poznati ukrajinski sportisti, pisci i novinari izražavaju čvrstu podršku Ukrajini, čak i Usyk koji priča ruski i ni sam nije znao je li Ukrajinac ili Rus, do agresije je davao proruske izjave koje su ljutile Ukrajince. Rusija je željela od Ukrajinaca napraviti Ruse ili ruske poslušnike, ali postižu suprotan efekat.
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 26 feb 2022, 16:06, ukupno mijenjano 1 put.
- Marsal
- Kontakt:
Šokci u svemu ovome vide svoju priliku, nisu oni nikakvi rusofili nego interesdžije i go.vna.
Hahahah pa mi ne mozemo ni helikopter obicni kupit dok nam USA ne donira a da kupujemo stvari kao sto su vojni dronovi, sta vam je kao da ne znate gdje zivimo.Marsal je napisao/la: ↑26 feb 2022, 16:03BiH ako treba nek se zaduži dodatno kod MMF-a ali nek nabavi 15-20 komada. Ne bih imao ništa protiv da mi od plate odbija 20 maraka idućih 5 godina.
Fiata ostavio materi i ocu, možda ću ga uzimat za duža putovanja ali u mene je pretežno gradska vožnja. Troši 5.5 litara zimi plus je kupujem od druga, što se kaže domaćinsko auto. Povoljna prilika bila, greota propustit.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
-
- Kontakt:
Ma Fiestica je ekstra auto za takve stvari.