Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

FoSte95
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la FoSte95 » 27 feb 2022, 21:30

Antipolitika3 je napisao/la:
27 feb 2022, 21:26
Marsal je napisao/la:
27 feb 2022, 21:18
FoSte95 je napisao/la:
27 feb 2022, 21:14

Kličko izjavio, e sada možda to je malo preuveličao ne bi li SAD iEvropa odlučnije reagovali sa svojom vojskom
Ti nisi napisao posta a da ne prizivaš WW3. Neće se uključit EU i USA sa svojom vojskom, shvati to već jednom.
Nista nije nemoguce ,pogledaj Putina kako se obraca zapadu i njihovu pomoc Ukrajini koliko odobrava takvo ponasanje EU i USA,mozda se nece Nato ukljuciti ali nije nemoguce da Putin izazove incident pa krene ludilo.
ja sve to govorim pod uslovom da se ovo oduži. Nemojmo se zamajavati, Rusija je sila i nije sigruno da će nakon 7 dana borbe ostati bez sredstava malo morgen. Što duže bude trajalo logika nalaže da će ukrajinci biti iscrpljeniji a rusi uvijek novu snagu mogu dovesti. U tom crnom scenariju ako bi gradovi počeli padati, SAD i NATO će biti na izboru ili direktan konflikt i spašavanje ukrajnaca ili pustiti ih same da se bore do kraja. Sve je to super oprema, oružje ali ako ljudi zafali e tu će onda biti problem

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 27 feb 2022, 21:33

Ovo se ozbiljno zakuhava :crazy:

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 27 feb 2022, 21:34

FoSte95 je napisao/la:
27 feb 2022, 21:30
Marsal je napisao/la:

Ti nisi napisao posta a da ne prizivaš WW3. Neće se uključit EU i USA sa svojom vojskom, shvati to već jednom.
Nista nije nemoguce ,pogledaj Putina kako se obraca zapadu i njihovu pomoc Ukrajini koliko odobrava takvo ponasanje EU i USA,mozda se nece Nato ukljuciti ali nije nemoguce da Putin izazove incident pa krene ludilo.
ja sve to govorim pod uslovom da se ovo oduži. Nemojmo se zamajavati, Rusija je sila i nije sigruno da će nakon 7 dana borbe ostati bez sredstava malo morgen. Što duže bude trajalo logika nalaže da će ukrajinci biti iscrpljeniji a rusi uvijek novu snagu mogu dovesti. U tom crnom scenariju ako bi gradovi počeli padati, SAD i NATO će biti na izboru ili direktan konflikt i spašavanje ukrajnaca ili pustiti ih same da se bore do kraja. Sve je to super oprema, oružje ali ako ljudi zafali e tu će onda biti problem
Ne kontam kako tebi nije jasno da se NATO nece mijesati uopste, bez obzira na sve
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 27 feb 2022, 21:36

Opa.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 27 feb 2022, 21:39

Arvid je napisao/la:
27 feb 2022, 21:36

Opa.
A nas Kirba skuplja glasove po Skandinaviji :salut:

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 27 feb 2022, 21:40

Arvid je napisao/la:

Opa.
Osvojio Livco trofej, sta ce ako nece WW3. :mrgreen:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 27 feb 2022, 21:40

Licemjerni zapad

Kada je zločinac hladnokrvno ubijao u Siriji muslimanske starce, žene i djecu "zabrinuta" Europa je to nijemo posmatrala i prešutno odobravala. Isti slučaj bio je za vrijeme agresije na našu domovinu, kada su nam, čak, uskratili pravo da se branimo uvodeći embargo na oružje. Svoje licemjerstvo krunisali su indolentnim posmatranjem neviđenog genocida koji se desio u Srebrenici.

Kada je ta ista krvopija pokucala na europska vrata i prijeti da se nastani pored njihovog kućnog praga, odjednom ih vidiš istinski zabrinute i uznemirene. Uvode sankcije, suprostavljaju se i prijete. Dakle, Europa je spremna pogaziti sve moralne, ljudske i kulturološke vrijednosti, osim kada je riječ o vlastitom interesu.

Ako kojim slučajem stanu uz Bosnu i Hercegovinu, onda je riječ prevashodno o zaštiti sebe i ličnih interesa, a ne zaštiti naše domovine.

Jedan kvalitetan tekst.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 27 feb 2022, 21:42

Blejzer10 je napisao/la:
harden je napisao/la:
27 feb 2022, 20:01
Dscile je u pravu, haman ste ga bezveze napali. Nije ona koreografija za to
Istina, ja sam se zaletio malo
Ovo je samo "nacin" da se kaze ono sto se misli, a ne neka glupa scena iz nekog filma.

"Objasnjenje" ovog slucaja:
Kako je u pitanju starac koji je "vaskrsao" kada su Laki Topalović (koga je u filmu sjajno tumačio pok. Zoran Radmilović) i njegovi saradnici pokušali da pljačkaju grobove, a čija je pojava te "grobare" nateralo u panično bekstvo, "delije" su time poslale dvostruku poruku - i da pred njima rivali beže, ali pre svega da je njihov voljeni klub, "mrtav" u šampionskoj trci u kojoj je pred derbi zaostajao pet bodova, zapravo i te kako živ.
I neko ce povjerovati u ovo. :rol:

Pa ni oni ne vjeruju u ovo.

Ali bit ce vremena da objasnjavaju. Neka im je sa srecom.:kafa:

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 27 feb 2022, 21:45

Pa ako su i mislili nešto provući pod tu koreografiju onda je to najobičnija kamilica. U principu, jedino što je šokantno je da nisu poslali dirketnu i nedvosmislenu poruku podrške Rusiji, što opet s druge strane dovoljno govori koliko ih kontroliše AV.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 27 feb 2022, 21:48

Au, ala ih sad granatiraju. Imaju snimci na onoj telegram grupi, ne znam kako se postavlja.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 27 feb 2022, 21:49

Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 27 feb 2022, 21:49

Finn je napisao/la:
27 feb 2022, 21:39
Arvid je napisao/la:

Opa.
A nas Kirba skuplja glasove po Skandinaviji :salut:
morao sam obrisat nekog lika iz prijatelja na fb kad sam vidio da se slikao s ridjom u svedskoj :mrgreen:

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 27 feb 2022, 21:51

TheChief je napisao/la:
27 feb 2022, 21:42
Blejzer10 je napisao/la:
harden je napisao/la:
27 feb 2022, 20:01
Dscile je u pravu, haman ste ga bezveze napali. Nije ona koreografija za to
Istina, ja sam se zaletio malo
Ovo je samo "nacin" da se kaze ono sto se misli, a ne neka glupa scena iz nekog filma.

"Objasnjenje" ovog slucaja:
Kako je u pitanju starac koji je "vaskrsao" kada su Laki Topalović (koga je u filmu sjajno tumačio pok. Zoran Radmilović) i njegovi saradnici pokušali da pljačkaju grobove, a čija je pojava te "grobare" nateralo u panično bekstvo, "delije" su time poslale dvostruku poruku - i da pred njima rivali beže, ali pre svega da je njihov voljeni klub, "mrtav" u šampionskoj trci u kojoj je pred derbi zaostajao pet bodova, zapravo i te kako živ.
I neko ce povjerovati u ovo. :rol:

Pa ni oni ne vjeruju u ovo.

Ali bit ce vremena da objasnjavaju. Neka im je sa srecom.:kafa:
Imale su Delije 2014. na kosarci kad je poceo rat tamo parolu: Slava Rusiji, Ukrajini i Srbiji!
Sad da zele smrt Ukrajini, a nista se nije promijenilo nema logike.

www.telegraf.rs/amp/sport/1004591-delij ... foto-video

Mnogi su pacijenti ovdje danima cekali derbi da vide parole, pa vidjese kurku.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 27 feb 2022, 21:52

AshburtonG je napisao/la:
27 feb 2022, 21:32
nesto kontam postoji li kakva mogucnost da su ovaj konvoj ukrajinci mogli presresti ukoliko znaju iz kojeg pravca dolazi, vidio sam danas par snimaka da su unistili nekoliko konvoja ruskih vozila u gradovima, npr ove barjaktare da koriste u tu svrhu ako je moguce?

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 feb 2022, 21:53

FoSte95 je napisao/la:
27 feb 2022, 21:30
Marsal je napisao/la:

Eventualno bombardovanje Ruskih polozaja moze doci ako ovi izvrse masakar, do tad je borba samoodbrane na Ukraini, mogu slati pomoc ali ljudstvo ne.

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 27 feb 2022, 21:53

"Če Ukrajina pade, potem bo naslednja Moldavija, verjetno potem Gruzija. Lahko se nekaj zakuha na Zahodnem Balkanu. Se pravi povsod tam, kjer obrobje Evropske unije še ni v zvezi. In v Natu. Potem so skoraj zagotovo na vrsti baltske države in potem smo na robu hudega konflikta, ki lahko povzroči tretjo svetovno vojno," je dejal premier Janez Janša v pogovoru za Siol, Nova24 in Planet TV.

nije ni Janša normalan
dobre guzove ima Belma

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 27 feb 2022, 21:55

Janez nas ne vadi više od godinu iz usta...
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 27 feb 2022, 21:55

Daj jos ruskih konvoja. Przi Bayro :kafa:

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 27 feb 2022, 21:56

Jel samo meni na ku.rac idu ljudi koji uvijek tokom nekog ovako "globalnog" problema, skreću pažnju na druge probleme, i to sa stavom nadmoćnosti kao da su oni neke uber moralne vertikale.

Tipa kada je krenula korona => a šta je s gladnim?
Kada se desi neki teroristički napad => a šta je s napadima tu i tu
Kada krene rat u Ukrajini, a šta je s ratom u Jemenu

ono brate, ne daš marku onim jadnim ljudima što prose al' meni si naš'o srat na facebooku

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, JackW, kraljttbvb i 3 gosta.