Mnogi likovi i prije Putina nisu dozvoljavali poraz pa ih je historija porazila. Nije on svemoćan nego on samo nosi auru svemoćne osobe jer se okružio poslušnicima pa to izgleda tako. A to dalje znači da će ga ti poslušnici prvi izdati ako bude stani-pani.
Po meni će se tri strane urotiti protiv njega: narod, pogotovo narod po velikim gradovima. Ruski seljak je naučio da trpi i pati ali Moskovljani hoće da idu na more, ta mladež po Moskvi k'o i sva omladina živi taj MTV trip što bi rekli. Druga vrsta ljudi koji će ga smaći su oligarhi kojima on sada već izbija pare iz džepa i treća su njegovi poslušnici jer on zaista ima poslušnike a ne saradnike.
A po meni nije isključeno da on okrene i crkvu protiv sebe jer on ovo što radi i protiv ruske pravoslavne crkve jer uništava i ugrožava njenu poziciju unutar pravoslavnih crkvi.
Plus što nije isključeno da okrene i neke nacionalne manjine protiv sebe jer će on nekako morati isfinancirati ovaj rat. K'o što sam rekao ruski seljak će istrpiti jer je on navikao da trpi ali tamo neki sibirski narodi neće jer to nije samo udar na njih kao gradjane nego i na njih kao nacionalne manjine.
Kombinacija te tri vrste (a možda i ove dvije dodaju svoj udio) ljudi će ga smaći.