Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

gaston
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la gaston » 28 feb 2022, 20:35

Jel na forumu Rush sa Twittera? :kralj: :mrgreen:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

miki09
Kontakt:

Post Postao/la miki09 » 28 feb 2022, 20:38

Kajzer10 je napisao/la:
28 feb 2022, 20:16
J10 je napisao/la:
28 feb 2022, 19:58
Sutrašnji dan je bio prilika i za proteste kod nas, trenutna situacija je mogla da nas pogura oko članstva u NATOu, al standardno nikom ništa.
Jbt ako sta ne razumijem je bukvalno masa ovakvih postova tipa ovo nam je historijska sansa za NATO, sta rade nas narod i politicari itd. Sta eto izadje nas sutra 100.000 u Sarajevu kazemo hocemo NATO i sta se desi? Ista stvar za politicare koji zapravo mogu samo licne, a ne drzavne stavove iznositi.

Kao da uostalom komplet zapad ne zna kakav je stav u svakom od tri naroda i svakoj od tri politicke grupacije. Ova drzava kad nije usla u NATO u vrijeme kad je Dodik bio najveci zagovornik jedinstvenih oruzanih snaga i kad su Ameri ovdje vedrili oblacili te uz to bili jedina sila u svijetu, nece nikad. Pomiriti se sa tim.

Uostalom, zapad moze ovu drzavu staviti pod svoju geopoliticku sapu vrlo jednostavno i odyebati Ruse bez clanstva u NATO, al to trazi neke radikalne korake koji nisu u duhu demokratije. Zapad za to nema zeludac za razliku od Rusije koja bi ovu drzavu rastavila na 33 dijela da je geografija malo drugacija i da ima mogucnosti kakve ima zapad.
To je to...

Ne znam koliko moras biti naivan da mislis da se nekim protestima ili necim moze nesto rijesiti. Moglo bi da se i jedan narod u bosni pita za bilo sta ali ne pita, vec mora bukvalno preko sva tri ici. Sve dok je tako ova zemlja ce biti prcija gdje ce se sukobljavati interesi europe i amerike sa rusijom i to je to. Dzaba protesti dok tamo neki rus, amerikanac ili eu ne prelomi za neko radikalno rjesenje. Al mi njima u biti i nismo neki prioritet, zato i jeste status quo ovdje vec 30 god.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 28 feb 2022, 20:46

slika

Fakat su oborili sajtove 5 najvećih banaka u Rusiji koliko vidim. Mislim da nema nikakve šanse da dođu do ikakvih para, ali da će ovo dodatno raširiti paniku među stanovništvom, itekako hoće

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 28 feb 2022, 20:49

Brokula je napisao/la:
28 feb 2022, 20:28
TheChief je napisao/la:
28 feb 2022, 20:27
Listam komentare na ovim objavama Ruske ambasade i otvorim profil ovog mentola.

https://www.facebook.com/nikola.dabic.5

Strasno sta covjek pise/misli. 94 godiste lik. Od malih nogu ih se uci mitomaniji sa svih strana.
Hahaha bukvalno istog debila sam otvorio :urnebes:

Sanja momak o velikoj Srbiji, kaze jedva ceka ujedinjenje
Vidi mu teksta na nekom portalu...
Da se ne bavimo crkvom koja je čitava 3 metra oltarom ušla na zemljište Fate Orlović (da, Orlović, poznato srpsko prezime) i da se ne bavimo hrpom džamija u Federaciji koje su bespravno izgrađene na zemljištu Srba i nikad srušene kao i imovinom Srpske pravoslavne crkve koja do dan danas nije vraćena kao recimo u Sarajevu.

Bavićemo se mentalitetom bosanskih muslimana koji već 30 godina ne dopuštaju da živimo ili bar probamo živjeti u ovom nakaradnom protektoratu i međunarodnom eksperimentu pod nazivom "BiH". Posljednjih godina intenzivno rade na zakucavanju zadnjih eksera u kovčeg ove banana države, te uveliko olakšavaju Srbima da pretjerano ne razmišljaju da li je odvajanje Republike Srpske od srbomrzačke Federacije ispravna stvar.

Scene kao što su prenos rušenja crkve uživo kao da se radi o utakmici nekoj ili opšta radost na društvenim mrežama nam govori samo da je zajednički život ovdje jednostavno nemoguć. A ovo što se desilo su zapravo sitnice naspram dešavanja koja inače dolaze sa njihove strane.

Drugim riječima, zaostavština otomanskog uticaja kod naše islamizovane braće i njihovo svrstavanje na stranu agresora u Prvom i Drugom svjetskom ratu je nažalost uzela svoj danak u njihovom mentalitetu i bojim se da ne postoji način za vraćanje na "fabričko podešavanje".

Koliko god razmišljao o intenzitetu ludačkog ponašanja i nadrealnih fenomena koji dolaze od strane konvertitskih naroda kao što su islamizovani Srbi ili recimo "milogorci" ili "zelenaši" u Crnoj Gori, ne mogu da prihvatim činjenicu da ne gledam neku crnu komediju već realnost našeg podneblja koja je crnja od bilo kakve crne komedije.

Bosanski muslimani zauzimaju svega 23% teritorije BiH ali se konstantno ponašaju kao da se radi o 85%, što je naprosto nedopustivo.

A glavni politički krivci za sve nedaće, pritiske i diskriminacije koje Srbi proživljavaju decenijama od strane socijalističke kvazi nacije koja je nastala 1993. godine u hotelu "Holidej In", jesu predstavnici Srba tj. pozicija i opozicija jer svih ovih godina nisu ništa konkretno uradili već samo popuštali iz godine u godinu ne imajući bilo kakav zajednički nacionalni i vitalni interes koncipiran u kulturno-nacionalnom planu.

Samo naše vjekovno postojanje na ovim prostorima njima predstavlja "srpsku agresiju" i šta god radili neće biti dovoljno, to je činjenica dokazana milion puta. Tako da se Srbi moraju što prije probuditi i okrenuti sami sebi i svom dvorištu.
I sto je najgore on sve ovo misli. A i gore.

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 28 feb 2022, 20:50

Jel to švabe nemaju nuklarno oružje, šta je sa Iranom (da li su im brojke male pa ih nema na ovoj listi , ili se vjeruje da oni ipak nisu u stanju da to naprave). Iako prezirem sve sto im veze sa ratom, isprepadam se kod vulkanizera,a kamoli od detonacija, zanima me kako bi izgledalo da Kina udje u sukob, š čim raspolažu, kakve naprave imaju, kako barataju s tim itd. Npr baš sam se izenadio ovim turskim Bayraktarom.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 28 feb 2022, 20:52

Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 28 feb 2022, 20:53

edoox je napisao/la:
28 feb 2022, 20:50
Jel to švabe nemaju nuklarno oružje, šta je sa Iranom (da li su im brojke male pa ih nema na ovoj listi , ili se vjeruje da oni ipak nisu u stanju da to naprave). Iako prezirem sve sto im veze sa ratom, isprepadam se kod vulkanizera,a kamoli od detonacija, zanima me kako bi izgledalo da Kina udje u sukob, š čim raspolažu, kakve naprave imaju, kako barataju s tim itd. Npr baš sam se izenadio ovim turskim Bayraktarom.
Kakva Kina. Njih nikakav rat ne zanima uopste. Samo je pitanje momenta kad ce otvoreno okrenuti ledja Putinu. Oni iz ovog svega gledaju ekonomsku korist
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Soldat
Kontakt:

Post Postao/la Soldat » 28 feb 2022, 20:56

forgempp je napisao/la:
28 feb 2022, 20:52
Fino sam ja rekao. Ima ih normalnih, stanu na malu dvolisnicu.
:bih:
Edit: i za dvolisnicu bih se namučio kad skontam.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 28 feb 2022, 20:58

I found freedom. Losing all hope was freedom.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 28 feb 2022, 21:00

o Mariupolu bi se mogli filmovi snimati, grad koji je trebao pasti za par sati evo drzi se vec 5 dana :salut:
Don't believe the hype.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 28 feb 2022, 21:01

akisarajevo92 je napisao/la:
28 feb 2022, 19:47
Brazil je neutralan
Bolsonaro won't condemn Putin, says Brazil will remain neutral over invasion
U UN-u nisu, a to je bitno. Kao i BiH praktično.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 feb 2022, 21:01

Ovaj je bar iskren. Nije kao ovi nasi forumski ljubitelji sporta sto pakuju nesto.

Winters
Kontakt:

Post Postao/la Winters » 28 feb 2022, 21:02

Brokula je napisao/la:
28 feb 2022, 20:53
edoox je napisao/la:
Kakva Kina. Njih nikakav rat ne zanima uopste. Samo je pitanje momenta kad ce otvoreno okrenuti ledja Putinu. Oni iz ovog svega gledaju ekonomsku korist
Kina ima jedno deset puta veću trgovinsku razmjenu sa Amerikom nego Rusijom tako da bi bilo slaboumno sa njihove strane potpuno se prikloniti Rusiji.
Imagine enjoying a sport in Philadelphia.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 28 feb 2022, 21:02

Soldat je napisao/la:
28 feb 2022, 20:56
forgempp je napisao/la:
28 feb 2022, 20:52
Fino sam ja rekao. Ima ih normalnih, stanu na malu dvolisnicu.
:bih:
Edit: i za dvolisnicu bih se namučio kad skontam.
slika

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 28 feb 2022, 21:05

akisarajevo92 je napisao/la:
28 feb 2022, 21:00
o Mariupolu bi se mogli filmovi snimati, grad koji je trebao pasti za par sati evo drzi se vec 5 dana :salut:
snimaće se o svemu ovome pogotovo ako Ukrajina izdrži, o borbi ukrajinaca za svoju državu, o pomoći evrope, ovim sankcijama. Definitivno istorijski događaj o kojem će djeca učiti za 40-50 godina kao što smo mi učili o WW1 i WW2

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 28 feb 2022, 21:06

Kaze ambasador Rusije u UN-u da ne bombarduju stambena podrucja u Kijevu i Harkovu, nego da su to projektili od nekoga drugog ili zalutali ukrajinski.

Zamisli ovo izjaviti. Ali u pola konferencije za novinare javljaju mu na telefon da je 12 ruskih diplomata u UN-u proglaseno persona non grata i da muraju napustit SAD u narednih sedam dana. :rol:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 28 feb 2022, 21:07

Brokula je napisao/la:
28 feb 2022, 20:53
edoox je napisao/la:
Nisam mislio konkretno na ovaj sukob, već onako hipotetički i sa strane tehnološkog napretka. razmisljam u pravcu da su sve iskopirali, podjonili te kako bi to sve funkcionisalo. Takodje ako su napredovali toliko u svemirskom programu , pomislim da su radili , nazalost i na yebenom oružju.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 28 feb 2022, 21:08

Ukrajina je simbol odbrane Europe!
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 28 feb 2022, 21:09

:)
slika
I found freedom. Losing all hope was freedom.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 28 feb 2022, 21:10

slika

Pojacavaju znaci

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], sirBobbyMoore i 2 gosta.