Nikad čuo kod nas

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Mislim da jos nije bilo hard core ulicne borbe, gdje se bori blok za blok.SMR187 je napisao/la: ↑01 mar 2022, 14:32Pa borili su se prsa u prsa vec drugi dan invazije.Beko je napisao/la: ↑01 mar 2022, 14:28Za borbe na urbanom podrucju i u ulicama su kljucne brutalna sila, sposobnost za borbu prsa u prsa, hrabrot i visoka motivacija.
Moral i motivacija je jasno na strani Ukrajinaca. A ruska vojska ima iskustva u ulicnim borbama u vidu cecenskih snaga i jedinica Wagner grupacije.
Bice pakleno kad bude trebalo da se sa cizmom zauzme grad.
Ovdje bi mogli jaku ulogu odigrati prostovoljci iz Europe, kojih ce biti sa svakim danom vise. Jer znamo da to nece biti obicni prostovoljci.
Slažem se da je propaganda čudo,pa vidim po Srbiji i njihovom branjenju zločinca kojeg osuđuje čitav napredni svijet iKristijan je napisao/la: ↑01 mar 2022, 13:57Propaganda je čudo.
CNN je u tome prvak.
Nevjerovatno mi je da poturaju snimke i slike od prije 8 godina. A pri tome i fotografije koje nemaju nikakve veze sa Ukrajinom. Rusima i Ukrajincima.
Ok ide se na empatiju, ali s druge strane, živimo u 21. vijek kada je u par klikova sve više nego jednostavno provjeriti. Ono što nije moguće provjeriti jesu brojke. Tako da ono što iznose Rusi i Ukrajinci je prilično upitno. Kako o gubicima, tako i žrtvama.
Što se samog sukoba tiče, svaki normalan čovjek, neopterećen nagonom zločina, želi da se što prije završe i da se pokuša dogovorom uspostaviti kakav takav dijalog.
Što se Ukrajinaca tiče oni su nažalost žrtveno jagnje supersile koja će ih po svoj prilici ostaviti na cjedilu.
Što se Rusa tiče, oni su evidentno odlučili vojnom intervencijom spriječiti dalje širenje NATO alijanse i tako uticati na tokove i novi svjetski poredak.
Opredijelili su se za strategiju kotla i vidjećemo koliko će im to uspjeha donijeti na terenu.
Vidim da se u regionu mnogi bave preuzetom strategijom i njenim uspjehom ili neuspjehom... Na kraju će se ipak donositi zaključak, sada običan čovjek može da vjeruje ili sumnja u propagandu jednih odnosno drugih...
Kako god, ja se nadam da BiH neće biti neko novo žrtveno jagnje i da će koliko god danas bili podijeljeni Srbi, Bošnjaci i Hrvati, shvatiti da bi neki novi sukob zemlju vratio dva vijeka nazad... stoga i najgori mir je bolji od najboljeg rata.
Što se moderatora tiče na ovoj temi, ako se već dozvolila politička tema, bilo bi fer da se dozvoli i forumašima koji misle drugačije da iznesu stav. Primjetio sam da ih je par banovano samo zato što se ne slažu sa CNN viđenjem stvari. To mi je prilično bezveze, jer onda dolazimo do toga da se na temi može pisati samo ono što godi jednom uhu, pa bez obzira koliko bilo upitno i koliko bilo daleko od stanja stvari. Podrazumijeva se da diskusija ne ode na stranu šovinizma uvreda, već dijaloga zasnovanog na stavu, a ne uvredama prema bilo kome.
u to sam se ovih dana uverio
Jesu ovo oni isti sto su rekli da ce se Afganistan drzati par mjeseci ili da ce Kijev pasti za 96h?
Ostavit ce ih supersila na cjedilu, primit ce ih u EUbranimir85 je napisao/la: ↑01 mar 2022, 14:42Slažem se da je propaganda čudo,pa vidim po Srbiji i njihovom branjenju zločinca kojeg osuđuje čitav napredni svijet iKristijan je napisao/la: ↑01 mar 2022, 13:57Propaganda je čudo.
CNN je u tome prvak.
Nevjerovatno mi je da poturaju snimke i slike od prije 8 godina. A pri tome i fotografije koje nemaju nikakve veze sa Ukrajinom. Rusima i Ukrajincima.
Ok ide se na empatiju, ali s druge strane, živimo u 21. vijek kada je u par klikova sve više nego jednostavno provjeriti. Ono što nije moguće provjeriti jesu brojke. Tako da ono što iznose Rusi i Ukrajinci je prilično upitno. Kako o gubicima, tako i žrtvama.
Što se samog sukoba tiče, svaki normalan čovjek, neopterećen nagonom zločina, želi da se što prije završe i da se pokuša dogovorom uspostaviti kakav takav dijalog.
Što se Ukrajinaca tiče oni su nažalost žrtveno jagnje supersile koja će ih po svoj prilici ostaviti na cjedilu.
Što se Rusa tiče, oni su evidentno odlučili vojnom intervencijom spriječiti dalje širenje NATO alijanse i tako uticati na tokove i novi svjetski poredak.
Opredijelili su se za strategiju kotla i vidjećemo koliko će im to uspjeha donijeti na terenu.
Vidim da se u regionu mnogi bave preuzetom strategijom i njenim uspjehom ili neuspjehom... Na kraju će se ipak donositi zaključak, sada običan čovjek može da vjeruje ili sumnja u propagandu jednih odnosno drugih...
Kako god, ja se nadam da BiH neće biti neko novo žrtveno jagnje i da će koliko god danas bili podijeljeni Srbi, Bošnjaci i Hrvati, shvatiti da bi neki novi sukob zemlju vratio dva vijeka nazad... stoga i najgori mir je bolji od najboljeg rata.
Što se moderatora tiče na ovoj temi, ako se već dozvolila politička tema, bilo bi fer da se dozvoli i forumašima koji misle drugačije da iznesu stav. Primjetio sam da ih je par banovano samo zato što se ne slažu sa CNN viđenjem stvari. To mi je prilično bezveze, jer onda dolazimo do toga da se na temi može pisati samo ono što godi jednom uhu, pa bez obzira koliko bilo upitno i koliko bilo daleko od stanja stvari. Podrazumijeva se da diskusija ne ode na stranu šovinizma uvreda, već dijaloga zasnovanog na stavu, a ne uvredama prema bilo kome.
demokratski svijet. Rusi i vojna intervencijaili agresija na slobodnu zemlju od poremećene budale.
A šta bi značilo to ,da se ti nadaš da mi u BIH nećemo postati novo žrtveno jagnje,čije ?
I vidim da si ljubitelj CNNa pošto ga često spominješ,sigurno imaju dobar program.
Iako nemam nista lijepo reci za SDA stranku ali ne razumijem te vezano za ove slike.Poligon10 je napisao/la: ↑01 mar 2022, 14:46Kontam lijep dan, neradni, nema mi ga šta pokvariti, kad ova slika. Odmah me podsjeti gdje sam i šta sam. Pu yebo ti sve svoje Zahiragiću seljačko.
Al' nejse. Opasno se okreće mlin na neku normalnu-evropsku stranu. Ako se ikome treba diviti nakon svega, onda je to ovaj državnik koji predstavlja Ukrajinu. Kapa do poda Zelenskom, ovako se brani i predstavlja nezavisna i suverena država.![]()
Sretan Vam 1.mart narode.![]()
Ova prva 2 stiha su iz pjesme Vladimir Putin nekog četničkog repera koji veliča ne samo četnike već i nacističku vladavinu u CG u drugom svjetskom ratu. Naišao sam na nju prije jedno mjesec dana izašla mi u feed. Bilo bi lijepo da se smeće skine sa interneta kao sto se skinula i “Jedina Srpska”. Samo report
Covjek komicar po struci, sad mi je jasno zasto je zapad zelio da Enis Beslagic udje u politiku.Poligon10 je napisao/la: ↑01 mar 2022, 14:46Kontam lijep dan, neradni, nema mi ga šta pokvariti, kad ova slika. Odmah me podsjeti gdje sam i šta sam. Pu yebo ti sve svoje Zahiragiću seljačko.
Al' nejse. Opasno se okreće mlin na neku normalnu-evropsku stranu. Ako se ikome treba diviti nakon svega, onda je to ovaj državnik koji predstavlja Ukrajinu. Kapa do poda Zelenskom, ovako se brani i predstavlja nezavisna i suverena država.![]()
Upravo sam htio nesto slicno reci. Pa izgleda samo ovi uhljupi iz SDA izlaze, slave 1. Mart, osudjuju napade i uz Hadzikadica i Komsica govore neka pokusa sada Dodik nesto. Od Kojovica, Niksica, Radoncica, Konakovica i ostalih poltrona ni traga ni glasa.mma_hz je napisao/la: ↑01 mar 2022, 14:54Iako nemam nista lijepo reci za SDA stranku ali ne razumijem te vezano za ove slike.Poligon10 je napisao/la: ↑01 mar 2022, 14:46Kontam lijep dan, neradni, nema mi ga šta pokvariti, kad ova slika. Odmah me podsjeti gdje sam i šta sam. Pu yebo ti sve svoje Zahiragiću seljačko.
Pa da smo normalni ova kolona vozila bi trebala biti par kilometara a ne samo ovih par stotina auta......