Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Ne izgleda dobro
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Sto? Morali su ga koristiti u drzavnim ustanovama (sudovi, vojska, policija itd.), i u skoli su ucili Srpsko-Hrvatski, cak im je i dosta kanala na TV-u, bilo na Srpsko-Hrvatskom. Vecina Slovenaca rodjenih 60ih i prije, znaju nasBenjooJutub je napisao/la: ↑02 mar 2022, 14:25Ja se nadam da se zezašASD je napisao/la: ↑02 mar 2022, 13:47Malo sam guglao.
Zbog sovjetskog saveza svima je u Ukrajini prvi jezik bio ruski.
Zelenski je to rekao, da mu je to prvi jezik.
Timoschenko je rekla da je ukrajinski prvi put počela pričati u 36-toj godini.
Po nekoj toj logici. Svi Ukrajinci govore ruski. Kao što recimo skoro svi slovenci (ovi stariji) govore naš.![]()
Hajde Evropo primaj nas, Makedoniju, Crnu Goru, Albaniju.
Neka neutralni ostanu na smetljistu Evrope.
Neka neutralni ostanu na smetljistu Evrope.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
-
- Kontakt:
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Daj Bože... ali teško.forza_juve je napisao/la: ↑02 mar 2022, 14:21Nije to od njega došlo, to je zapad tako htio i jasno je kao dan da kao članica EU i NATO te kao naše komšije oni imaju tu neku prvu riječ sa nama.
Ako ne bude rezultata onda će zapad tj. Evropa ako ni tada ne bude onda će Amerika jednostavno reći BiH ide u NATO i ne može je niko spriječiti, ostale države ima da klimnu glavom i da se slože.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
https://www.klix.ba/vijesti/milanovic-p ... /220218081
Sigurno botovi lažirali.
Odyebat ublehu sto dalje.
Sultanovim Bajraktarima druže Sljivo

Ostalo je jasno, EU i NATO jedine opcije!
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Javelin, NLAW rakete za koje je Ukrajina godinama preklinjala NATO clanice da joj prodaju pa i po duplo vecoj cijeni nego sto vrijede. Tek pred samu agresiju su pristali da im doniraju to oruzje koje donosi prevagu.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- ElCartel11
- Kontakt:
Jedino tako i možemo uci u EUemir18 je napisao/la: ↑02 mar 2022, 14:43Bivši visoki predstavnici Christian Schwarz-Schilling i Valentin Inzko traže od Evropske komisije da BiH "brzo i nebirokratski" bude primljena u EU. Od NATO-a zahtijevaju garancije da će zaštititi stanovništvo BiH.
"EU bi trebala što brže i nebirokratski primiti Bosnu i Hercegovinu u EU", smatra Schwarz-Schilling i kaže kako Evropljani imaju i moralnu obavezu prema BiH, jer su tokom rata 90-ih, uvođenjem embarga na oružje Bosni i Hercegovini, onima koji su napadnuti onemogućili da se brane.

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
Crna Gora je od 2017 u NATO-u, on nema pojma ko mu je u porodici kakao navodijasmin10 je napisao/la: ↑02 mar 2022, 14:52https://www.klix.ba/vijesti/milanovic-p ... /220218081
Sigurno botovi lažirali.

1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
- ElCartel11
- Kontakt:
Bayraktar. Top igračka.
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
- AngelDiMaria
- Kontakt:
Kad su mogli rumuniju i bugarsku ugurat i pola kipra, mogu i nasElCartel11 je napisao/la: ↑02 mar 2022, 14:57Jedino tako i možemo uci u EUemir18 je napisao/la: ↑02 mar 2022, 14:43Bivši visoki predstavnici Christian Schwarz-Schilling i Valentin Inzko traže od Evropske komisije da BiH "brzo i nebirokratski" bude primljena u EU. Od NATO-a zahtijevaju garancije da će zaštititi stanovništvo BiH.
"EU bi trebala što brže i nebirokratski primiti Bosnu i Hercegovinu u EU", smatra Schwarz-Schilling i kaže kako Evropljani imaju i moralnu obavezu prema BiH, jer su tokom rata 90-ih, uvođenjem embarga na oružje Bosni i Hercegovini, onima koji su napadnuti onemogućili da se brane.![]()
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
Hahaha cuj da nas prime. Haj Milanovic je barem mrvicu pametniji pa kaze status kandidata. Inace je jako fer da neko godinama kopa da udje u EU i onda raspala Bosna udje preko noci.
I ova masa postova i poziva da nasi politicari nesto ucine je neshvatljiva. Eto realno, sta mogu? Mogu bacati neke apele i saopstenja, ali ne mogu iznijeti nijedan stav drzave. Cijjenica.
Zapad se recimo moze otarasiti glavnih ruskih igraca u BiH. Ima brdo nacina. Evo jedan, da kao nekad ubace NATO snage na sto imaju pravo i da isti sprovode odluke visokog predstavnika koji bi smijenio glavnu rusku kujicu u drzavi. Primjer.
Rekao sam vec da zapad za to nema zeludac. Ovo nisu potezi koje bih ja licno u normalnim okolnostima podrzao jer je protiv demokratije i volje naroda, ali kad vidim kakve su gube Rusi, onda daj odmah.
I ova masa postova i poziva da nasi politicari nesto ucine je neshvatljiva. Eto realno, sta mogu? Mogu bacati neke apele i saopstenja, ali ne mogu iznijeti nijedan stav drzave. Cijjenica.
Zapad se recimo moze otarasiti glavnih ruskih igraca u BiH. Ima brdo nacina. Evo jedan, da kao nekad ubace NATO snage na sto imaju pravo i da isti sprovode odluke visokog predstavnika koji bi smijenio glavnu rusku kujicu u drzavi. Primjer.
Rekao sam vec da zapad za to nema zeludac. Ovo nisu potezi koje bih ja licno u normalnim okolnostima podrzao jer je protiv demokratije i volje naroda, ali kad vidim kakve su gube Rusi, onda daj odmah.
- forza_juve
- Kontakt:
Koliko god da smo mala država tako smo jako bitna strateški i za zapad i za rusiju. Mi idemo u NATO samo to treba riješiti na manje bolan način za drugu naciju.StrikeWarzone je napisao/la: ↑02 mar 2022, 14:51Daj Bože... ali teško.forza_juve je napisao/la: ↑02 mar 2022, 14:21Nije to od njega došlo, to je zapad tako htio i jasno je kao dan da kao članica EU i NATO te kao naše komšije oni imaju tu neku prvu riječ sa nama.
Ako ne bude rezultata onda će zapad tj. Evropa ako ni tada ne bude onda će Amerika jednostavno reći BiH ide u NATO i ne može je niko spriječiti, ostale države ima da klimnu glavom i da se slože.
Loše zvuči ovo što ću reći ali tako je, treba iskoristiti ovo stanje u Ukrajini, pritisnuti NATO i EU. Slati pokatke kako krmak iz laktaša ruši državu ( ma da to zapad zna ali treba napominjati svaki dan ).
Ima sad Ukrajina pa nismo prioritet ali vjerujem da ćemo uskoro postati čim se završi tamo situacija
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan
Na tronu može biti samo jedan
To sam i ja htio napisati, ovi prvi ušli prije 15 godina.AngelDiMaria je napisao/la: ↑02 mar 2022, 14:59Kad su mogli rumuniju i bugarsku ugurat i pola kipra, mogu i nasElCartel11 je napisao/la: ↑02 mar 2022, 14:57Jedino tako i možemo uci u EUemir18 je napisao/la: ↑02 mar 2022, 14:43Bivši visoki predstavnici Christian Schwarz-Schilling i Valentin Inzko traže od Evropske komisije da BiH "brzo i nebirokratski" bude primljena u EU. Od NATO-a zahtijevaju garancije da će zaštititi stanovništvo BiH.
"EU bi trebala što brže i nebirokratski primiti Bosnu i Hercegovinu u EU", smatra Schwarz-Schilling i kaže kako Evropljani imaju i moralnu obavezu prema BiH, jer su tokom rata 90-ih, uvođenjem embarga na oružje Bosni i Hercegovini, onima koji su napadnuti onemogućili da se brane.![]()
Ako bude nekog primanja u EU preko noci tu bi se mogle nadati Albanija Makedonija i mozda CG, nama neki status kandidata maksimum.
- ElCartel11
- Kontakt:
Moguce je druže kad te Europa stisne.
On, Orban i Jansa su se od teskih nacionalista promjenili u cvjecke. Da li su to prijetnje Europe ili su oni sami skontali, da je bolje biti uz Zapad nego uz Ruse ne znam.
Ali da su se uprpili jesu itekako. Janša sad sam poziva narod na proteste zbog Ukrajine

a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
Procitaj naslov pa citatjasmin10 je napisao/la: ↑02 mar 2022, 14:52
Sigurno botovi lažirali.
Tamo satiru Hrvate, država je nikakva, nefunkcionalna i trebali bi ići u NATO?
I to nije istina?
Ne možeš imat državu u državi i biti prihvatljiv natu.
Nisi ti glup,razumiješ sve ali eto.

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Naravno da može, ili to ili će biti novog rata pa da se pokoljemo do kraja do zadnjeg čovjeka jednom za svagda da završimo ko ljudi, dosta više ovog **** u zdrav mozak.Rosicky je napisao/la: ↑02 mar 2022, 15:06Procitaj naslov pa citatjasmin10 je napisao/la: ↑02 mar 2022, 14:52
Sigurno botovi lažirali.
Tamo satiru Hrvate, država je nikakva, nefunkcionalna i trebali bi ići u NATO?
I to nije istina?
Ne možeš imat državu u državi i biti prihvatljiv natu.
Nisi ti glup,razumiješ sve ali eto.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.