Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
i to svi testni modeli nijedan jos nisu dobili da je krajnja verzija
eno dns ponos ruske helikopterske izrade ka52 oboren kao da je od papira a prije ovog rata proglasavan od strane ruske propagande kao oruzje od kojeg zapad kleci od straha hahah
bukvalno smederevac sporet je kvalitetnija zastita od ruskog naoružanja

U biti američki F-22 raptor i F-35 te ruski Su-57 su najbolji avioni trenutno u svijetu.Na primjer ruski protiv zračni sistem S-300 i S-400 nisu mogli ništa izraelskim F-35 u Siriji.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
E narode Rusije tuzni li ste. Mnogi nemaju pojma zasto njihova drzava vrsi invaziju na prijateljsku zemlju, i jos ce popusit vandredno stanje i cenzuru svih oblika
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Nakon ovog danas, imam neki osjećaj da je Vučić u cijeloj ovoj situaciji dobio priliku da se opere za Kosovo, za koje zna da mu već uveliko izmiče, ali i dalje ne želi da on bude taj koji ga je i definitivno predao/priznao.
Kad mu i zvanično izmakne, tj. kada ga prizna još veći broj država, što je danas najavio, imaće izgovor kroz ovu globalnu situaciju, gdje je uticaj Rusije odsječen po tom pitanju. Preko medija koje kontroliše će to već nekako amortizovati kod svog glasačkog tijela i to je to.
Ovo mu je došlo možda kao blessing in disguise.
Kad mu i zvanično izmakne, tj. kada ga prizna još veći broj država, što je danas najavio, imaće izgovor kroz ovu globalnu situaciju, gdje je uticaj Rusije odsječen po tom pitanju. Preko medija koje kontroliše će to već nekako amortizovati kod svog glasačkog tijela i to je to.
Ovo mu je došlo možda kao blessing in disguise.
Zadnja izmjena: Patrice_Evra_3, dana/u 02 mar 2022, 22:13, ukupno mijenjano 1 put.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
Deru Rusi polako ali uzimaju , šta mislite da li Ukraina ima kakvu opciju kontranapada ili neku drugu opciju da vrati izgubljenu teritoriju ?
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
Rusi nisu nikad imali kvalitet kao zapadne vojske. Uvijek im je osnova vojne doktrine bila brojnost i bacanje vojnika na protivnika dok ih jednostavno brojcano ne nadjacaju. Tokom hladnog rata imali su bolje raketne naucnike i inzinjere od Amerike ali danas to vise nije slucaj. Mislim samo poredjenje vojnog budzeta Rusije i Amerike dovoljno govori o kvalitetu. Ameri imaju brutalnu superiornost u zraku i na moru. Na kopnu bi se po brojkama reklo da su Rusi jaci ali pitanje je koliko je njihovih oklopnih vozila ustvari moderno, a koliko je blize muzejskom primjerku nego upotrebnom. Vidimo evo i u ovom ratu kojom brzinom im Ukrajinci prze oklope.
Teško, moguće je da ova kolona čeka jedinice iz Khersona i Kharkiva da se pridruže.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Kako ce ih cekati ljudi na drugom kraju zemlje nije Ukrajina velicine Slovenije
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
A otkud im brate,ne znaju ni kako su ovo do sada drzali..
Ne zelim da poredim bilo sta al sad mi jos jasnije sta su i ko su bili ljudi koji su polozili zivote u patikama i sa embargom na oruzje ma sa embargom na sve osim isteklog ikara i opet nisu dali zemlje protiv naoruzanog i krvolocnog neprijatelja.Kolika je to bila zrtva i hrabrost lahka im ova zemlja nasa Bosanska.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Al kakav debakl režimskih medija u Srbiji nakon ovog danas.I ovo malo što puste automatski brišu komentare,mada uglavnom pokušavaju da nekako ovo zaobidju i da ne pišu uopste o ovome sto se danas izdešavalo.To je ta veza Sjeverna Koreja-Rusija-Srbija ovo je idealan primjer toga 

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Šta je sa ovog zapadnog dijela zar se ne može tu naći 50 K vojnika spremnih i opremljenih zapadnim oružijem + dobrovoljci iz europe jbg i tu mogu naći 5Kmma_hz je napisao/la: ↑02 mar 2022, 22:18A otkud im brate,ne znaju ni kako su ovo do sada drzali..
Ne zelim da poredim bilo sta al sad mi jos jasnije sta su i ko su bili ljudi koji su polozili zivote u patikama i sa embargom na oruzje ma sa embargom na sve osim isteklog ikara i opet nisu dali zemlje protiv naoruzanog i krvolocnog neprijatelja.Kolika je to bila zrtva i hrabrost lahka im ova zemlja nasa Bosanska.
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
I mogu ih zaustaviti na 3,4 dana...i sta dalje.?Slobodas je napisao/la: ↑02 mar 2022, 22:22Šta je sa ovog zapadnog dijela zar se ne može tu naći 50 K vojnika spremnih i opremljenih zapadnim oružijem + dobrovoljci iz europe jbg i tu mogu naći 5Kmma_hz je napisao/la: ↑02 mar 2022, 22:18A otkud im brate,ne znaju ni kako su ovo do sada drzali..
FK SARAJEVO.
Mislim da oni nemaju dovoljno zracne snage da rizikuju gubitak aviona i pilota pokrivanjem tog kontranapada plus vidis po rusima koliko napad zahtjeva logisticke podrske, koordinacije i svega.. o pripremama da i ne govorim ne bi rusi samo stojali i gledali.Slobodas je napisao/la: ↑02 mar 2022, 22:22Šta je sa ovog zapadnog dijela zar se ne može tu naći 50 K vojnika spremnih i opremljenih zapadnim oružijem + dobrovoljci iz europe jbg i tu mogu naći 5Kmma_hz je napisao/la: ↑02 mar 2022, 22:18A otkud im brate,ne znaju ni kako su ovo do sada drzali..
Ma vijerujem da im ameri pomazu sto se tice taktike i da znaju sta im je prioritet.mma_hz je napisao/la: ↑02 mar 2022, 22:24I mogu ih zaustaviti na 3,4 dana...i sta dalje.?Slobodas je napisao/la: ↑02 mar 2022, 22:22Šta je sa ovog zapadnog dijela zar se ne može tu naći 50 K vojnika spremnih i opremljenih zapadnim oružijem + dobrovoljci iz europe jbg i tu mogu naći 5Kmma_hz je napisao/la: ↑02 mar 2022, 22:18
A otkud im brate,ne znaju ni kako su ovo do sada drzali..
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Imagine enjoying a sport in Philadelphia.
I od Khersona i Kharkiva do Kijeva 500km, za par dana se mogu sastati, ne znam nema logike da čekaju.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 99 gostiju.