FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
74
35%
Darko Milanič
34
16%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
31
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
19
9%
Samo stranac
52
24%

Ukupno glasova: 213

Foux87
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Foux87 » 02 mar 2022, 23:18

JavierBosnia je napisao/la:
02 mar 2022, 23:10
slika

Sa instagrama :D
Nije loš samo da su druge boje ono mješavina bordo i bijele
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 02 mar 2022, 23:19

Dobar za treninga ili zagrijavanja pred utakmicu
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 02 mar 2022, 23:32

Je li u 17:00 protiv gospođice?

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 02 mar 2022, 23:44

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
02 mar 2022, 23:32
da
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

Riveros
Kontakt:

Post Postao/la Riveros » 03 mar 2022, 02:01

Mislim da na svijetu nema slucaj, da navijaci nekog tima moraju cekati jedan dan, pa da na YouTube ili TV - u vide golove svog tima, ovo je stvarno nezabilježeno :facepalm: Neki dan Zvezda - Partizan, oba gola bila na YouTubeu na poluvremenu, savršeno prikazana, naravno i kad igraju Hajduk, Dinamo, Rijeka.......ma svi ozbiljni klubovi, golovi ekspresno budu na internetu.

TarpiTarpi
Kontakt:

Post Postao/la TarpiTarpi » 03 mar 2022, 02:09

02 mar 2022, 23:10
slika

Sa instagrama :D
Đe Dina nađe

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 03 mar 2022, 02:38

02 mar 2022, 23:02
miky_hz je napisao/la:
02 mar 2022, 22:57

Teško da je trenirao ,pisao sam vec da je bio u autu i krenuo negdje u trenutku kad je publika izlazila sa stadiona.

Ovo lijevo je ili Lazic ili Avramovski (ako se kome nije ucinilo vec da je on otisao)
Ispade onda povreda neka cim su ovdje trenirali i Kobiljar, Cmiljanic, Oremus.. koji danas nisu nikako bili u rosteru uz Bodula
Cudno mi je sto ga je Miky vidio, ostalo se uklapa. Po konstituciji ovo nije sigurno lazic. Na osnovu ovo malo kose i gradji, rekao bih da je on. Nek vidi neko ima li zelene kopacke?
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 03 mar 2022, 08:54

Može li Bodul igrati protiv Borca?

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 03 mar 2022, 09:02

dan 12 ja clansku nisam dobio,neki dan rece gospodjica salju postom pa se zna zagubiti :tokralju: :tokralju: :tokralju:
a ne rade nista da to promijene
a sto se tice ekipeee ajdeeee zabiiiiij gooooolll ajdeee :ljepota: :ljepota:
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 03 mar 2022, 09:03

03 mar 2022, 08:54
Može li Bodul igrati protiv Borca?
Ne moze
Tek od revansa sa Slobodom
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 03 mar 2022, 09:06

donDondon je napisao/la:
03 mar 2022, 09:02
dan 12 ja clansku nisam dobio,neki dan rece gospodjica salju postom pa se zna zagubiti :tokralju: :tokralju: :tokralju:
A jbg to ti je do poste. Zovi opet klub nek oni ganjaju gdje je.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 03 mar 2022, 09:23

Posredstvom upravo Gjosevskog ove zime je u Sarajevo stigao trener Aleksandar Vasoski. U razgovoru za **** portal otkrio je kako je uopšte došlo do saradnje.

– Vasoski i ja nemamo odnos agent – trener, mi smo kumovi, porodični prijatelji. Zajedno smo igrali u Vardaru. Da ima trenerski kvalitet pokazao je već u Sjevernoj Makedoniji, vidjelo se da je prevazišao taj nivo i da je vrijeme za nešto novo, a na kraju kao opcija pojavilo se Sarajevo. Oni su tražili trenera koji forsira mlade i igra ofanzivno, upravo je to ono po čemu je Vasoski poznat, tako da je brzo ‘kliknuo’ sa čelnicima kluba. Evo, on je bio šampion Vardara upravo sa mladim igračima, a kada se klub raspao, pozvao ga je Goran Pandev u čijem klubu je također pokazao kapacitet. S ekipom koja ima veoma mali budžet napravio je mnogo, priča nam Nikola Gjosevski i dodaje:

– Još je trenera željelo doći u Sarajevo. Vasoski je imao dva-tri razgovora, a prvi čovjek kluba procijenio je da je on taj. I mislim da je izabrao pravi tajming. Klub je bio u maloj krizi, ima vremena do ljeta da pokaže da zaslužuje tu biti i onda nakon toga gledati kako dodatno unaprijediti sve. To je proces, treba vremena za to, međutim dobro je što ima podršku svih. Rezultati su za sada dobri.

Kakve su prve impresije Vasoskog, šta su mu ciljevi?

– Razgovarali smo o svemu, on je pozitivan, kaže da su nivo i kvalitet igrača veći nego u Sjevernoj Makedoniji. Mora se još malo prilagoditi na njih. Ambicije su mu da osvoji Kup ili da izbori plasman u Evropu, a život mu je kao u Skopju, slični su to gradovi. I mentalitet ljudi je sličan. I ono što sam primijetio još da mu godi to je energija koja vlada oko kluba. Svjestan je da će danas-sutra svi biti protiv njega ako ne bude išlo dobro, a i da će ga voljeti ako bude suprotno. Kaže da cijeli grad priča o Sarajevu, taktici, igračima. Voli to.

Je li novac igrao ulogu?

– Ma, ne… Vasoski je svojevremeno bio veliki igrač, igrao je godinama u Bundesligi i zaradio je dobro… Otkrit ću vam da su u Eintrachtu iz Frankfurta željeli da radi u njihovoj omladinskoj školi, ali on je to odbio i izabrao da se dokaže kao trener u seniorskom fudbalu. Po meni će daleko dogurati.

Šta nam možete reći u Danielu Avramovskom? Svojevremeno ga je Zdravko Mamić želio dovesti u Dinamu.

– Avramovski je bio top talenat kada je imao 18 godina, nešto kao Elmas, svi su bili uvjereni da će igrati u nekom velikom evropskom klubu. Nakon napuštanja Rabotničkog bilo mu je ključno da izabere pravi klub, Crvena zvezda u koju je otišao to jeste, ali tamo nijedan Makedonac zadnjih godina nije uspio. Oni imaju svoje mlade dobre igrače i nije lako tamo izboriti se. Poslije toga je išao na posudbe, mučio se, a živnuo je tek u Vardaru gdje ga je doveo upravo Vasoski. Tada je zabio dosta golovai prodao se u Kayserispor. I to je na kraju bila greška. Bez obzira na sve, igrač njegovih kvaliteta će sigurno biti pojačanje za Sarajevo.

Znamo u kakvom je stanju bh. fudbal. Agenti u Hrvatskoj kažu da su tereni njihovim igračima podigli cijenu za 40 posto. Da li mislite da bi to bio efekat i u BiH?

– Definitivno! Moje mišljenje je da u cijenu transfera barem 30 posto ulaze liga, klub, stadion, pasoš igrača… Kada top talenat igra u BiH ili Sjevernoj Makedoniji, onda on obično ide u inostranstvo za 500.000 eura, a istih taj igrač ako dolaze primjerice iz Belgije košta pet miliona. Upravo zbog svega nabrojanog. Poboljšanje infrastrukture može puno pridonijeti visini transfera. Ako dolazite kao skaut na stadion koji ima 20-30 hiljada kapacitet, ako je klub nivoa poput Anderlechta, kako da im onda dajete ‘siću’ za igrača? Ne ide. Nas samim tim drugačije gledaju.

Koliko je skautima stranih klubova uopšte interesantno ovo područje?

– Nemam informaciju konkretno za BiH, međutim mislim da velikim klubovima generalno naše lige nisu toliko privlačne. Ako traže igrače, onda traže u ligama petice ili eventualno u velikim derbijima poput Dinama i Hajduka ili Crvene zvezde i Partizana. Tako sam zaključio u razgovorima sa ljudima koji rade u Seriji A, Bundesligi.

Kako onda imati u budućnosti nove džeke, pandeve…?

– Ti se ne stvaraju, oni se rađaju. To je moj stav. Nekada ranije su nas učili da je 90 posto rad, ostalo talenat, međutim po meni je to stara škola. Treba čekati da se rodi jedan takav i omogućiti mu uslove u kojima će moći igrati i dalje napredovati. Ključno za to je stvoriti uslove da država pomaže fudbalu i da investiraju velike kompanije i biznismeni. Realno gledajući, nama treba u svakoj državi po sedam-osam novih stadiona, a svaki košta 20 miliona eura, pa vi vidite… Spas za ovdašnji fudbal je regionalna liga jer bi se time vratila ona atmosfera kojoj težimo, puni stadioni…

Kakvo je stanje u Sjevernoj Makedoniji? Reprezentacija je znatno napredovala.

– Finansijski klubovi loše stoje. Ako se usporedimo s okolnim zemljama, možda smo i najslabiji po budžetu. U Sjevernoj Makedoniji ako imaš milion eura godišnje možeš šampion biti, a u BiH ili Srbiji s tim novcem se boriš za opstanak. Jedina svijetla tačka je reprezentacija koju čine pretežno igrači koji su bili sa U21 selekcijom na Evropskom prvenstvu. Napravljen je odličan spoj mladih i iskusnih igrača, što je za rezultat dalo plasman na Euro, po prvi put.

Kada je u pitanju menadžerski posao, može se reći da je vaša lična karta Eljif Elmas iz Napolija. Znalo se još ranije da će postati zvijezda…

– Za reprezentaciju je, koliko se sjećam, debitovao još kada je imao 17 godina. Tadašnji selektor Angelovski ga je trenirao u Rabotničkom i znao je dobro o kakvom se potencijalu radi. Vjerovao mu je. Pa, on je sa 16 godina nosio Rabotnički na leđima, godinu dana je bio najbolji igrač kluba, a kada je tako onda ne treba biti mnogo pametan da bi zaključio da se radi o top talentu. Takav igrač se u Sjevernoj Makedoniji rađa jednom u 20 godina. Ipak, bez obzira na to sve, mora se svake nedjelje dokazivati i boriti za svoj status u Napoliju. Uvjeren sam da će on daleko dogurati.

Kako uopšte opisujete menadžerski posao kojim se bavite?

– Nije lako raditi taj posao na ovim prostorima. Nema toliko kvalitetnih fudbalera, a ni lige nisu praćene od strane skauta i klubova. Kao menadžer radim već deset godina i mogu reći da sam napravio velike transfere. Suština je da igrač kojeg želiš prodati iz Sjeverne Makedonije mora odskakati od ostatka lige, igrati za A ili mladu reprezentaciju, jer nikoga ne možeš uzeti na priču koliko god se trudio. Svako hoće kvalitet. Ko gleda sa strane vidi samo putovanja, misli da je to neki glamur, ali posao je mnogo stresan. Da bi stekao povjerenje potrebne su godine. To je kao put fudbalera. Ne možeš sa 16 godina odmah biti u top klubu, treba proći proces sazrijevanja, uspone i padove… Mnogo ljudi uđe u to misleći da će zaraditi novce i onda za godinu ostave posao kada shvate kako stvari stoje.

Svojevremeno je Gjosevski igrao u Spartaku, Salzburgu, Midtjyllandu, a radio je i kao sportski direktor Metalurga.

– Imao sam solidnu karijeru, igrao sam u dobrim klubovima, a u Vardaru sam nosio čak i kapitensku traku iako nisam iz Skoplja. U to vrijeme to si morao debelo zaraditi. Igračko iskustvo i kasnije direktorsko pomoglo mi je mnogo u menadžerskom poslu jer sam vidio kako funkcionišeš kada si igrač i kada si klub. To mnogim agentima nedostaju, nemaju osjećaj, zaključio je Gjosevski na kraju razgovora za **** portal.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 03 mar 2022, 09:40

Lik je napisao/la:
03 mar 2022, 09:06
donDondon je napisao/la:
03 mar 2022, 09:02
A jbg to ti je do poste. Zovi opet klub nek oni ganjaju gdje je.
Pa gdje se ti nalaziš ? Meni u Gradačac stigla za 7 dana, ponedjeljak uplatio sledeći stigla. Samo jedna zamjerka, poslali meni i sinu u jednoj koverti, tako da su uštedili koju maskicu i naljepnicu. 😁

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 03 mar 2022, 09:43

benko21 je napisao/la:
02 mar 2022, 23:44
02 mar 2022, 23:32
da
Kako će vrijeme biti, čini mi se da najavljuju opet loše ?

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 03 mar 2022, 09:48

spezial je napisao/la:
02 mar 2022, 22:47
Sirotinja pada u hendikepu. Zapisite sta sam reko.
Daleko od toga, ako ih Peljto pusti polomiće nam noge.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 03 mar 2022, 09:55

fks74 je napisao/la:
03 mar 2022, 09:48
spezial je napisao/la:
Ko? Sem para stopera nema tu nekog "krkana" u ekipi a super bi bilo da nam stoperi lome noge jel je to blizu gola .
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 03 mar 2022, 09:58

miky_hz je napisao/la:
03 mar 2022, 09:55
fks74 je napisao/la:
03 mar 2022, 09:48
spezial je napisao/la:
Ko? Sem para stopera nema tu nekog "krkana" u ekipi a super bi bilo da nam stoperi lome noge jel je to blizu gola .
Sablja i curicu pretvori u krkana.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 03 mar 2022, 10:02

vedinjo98 je napisao/la:
03 mar 2022, 02:38

Cudno mi je sto ga je Miky vidio, ostalo se uklapa. Po konstituciji ovo nije sigurno lazic. Na osnovu ovo malo kose i gradji, rekao bih da je on. Nek vidi neko ima li zelene kopacke?
Gledao sam sinoc slike, nije imao ove kopacke. Vjerovatno uzeo od nekog s obzirom da nije dosao spreman na stadion :D
Ne znam sve je moguce.

Vezano za derbi i agresivnost, sve sto bude faul bit ce, sve sto je za kartona, bit ce. Ne sumnjam u Peljtu ni sekunde
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 03 mar 2022, 10:09

Ma yebo sablju, nit ce to peljto dopustati, nit te neko moze lomit ako si puno bolji. U prve dvije tekme lomimo protivnike u prvih 10 minuta, ako zabijemo gol u prvih pola sata, nakantat cemo ih.

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 03 mar 2022, 10:19

"Ja ću malo atipično: gledao sam capajebo protiv Slobode. Dva gola iz dva prekida. Na momente su bili opasno agresivni. Odbrana, onako. Mujakić i dupovac su možda najlošiji stoperski par u zadnjih nekoliko sezona (ako se izuzme ovo sa sablićem). Bekovi, onako, mislim da ce igrati ipak hebibovic prije sabanovica. Najlošiji dio su zadnji vezni. djokanovic i vjerovatno palic su osim trke, limitirani u pasu, razigravanju. catakovic onako, ahmetovic nelos. suljic je najopasniji. Danas je igrao krilo mirzin mali i on je najčosija karika. Mislim da ce mozda i hebibovic biti krilo. Ono sto imaju jesu zamjene. Ne gube puno na kvalitetu kad naprave izmjene. Imaju ujednacen roster. Ako su oni danas dali 2 gola iz prekida a mi primili dva od veleza takodje iz prekida, znamo gdje nam prijeti opasnost. Danas oba gola koje su ugurali su bila kao plod srece, ali i dalje su kvalitetni. Što se nas tice borbeno pa sta bude... Bice teska utakmica, ja sam zadovoljan sa minimalnom pobjedom."

Po ovome mi smo ekipa u donjem dijelu tabele :wave:
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bosnas_, Burberry46, bvsic, Direktorcic, gh0stHZ, Haksss, hazarder, mire971, riki46, sekac i 82 gosta.