Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 mar 2022, 19:28

dscile je napisao/la:
03 mar 2022, 19:13
ElCartel11 je napisao/la:
03 mar 2022, 19:07
dscile je napisao/la:
03 mar 2022, 18:54
J*bote, razumijem osude drzava, humanitarnu i vojnu pomoc Ukrajini koja se pruza, zabrane letova za ruske aviokompanije i sve druge mjere koje drzave uvode povodom Rusije.. ali ovo ostalo sto se radi u sportu mi je fuj, za povracanja. Prave od ruskih sportista neke babaroge, kao da j*beni Oveckin ili Dzyuba sa tenkom jurisaju na Kijev, a sustinski su krivi jedino zato sto su Rusi.

I sad se svi utrkuju kako da zabrane nesto rusko na ovom svijetu. Najsmijesnije mi kad sam procitao da macke koje su odgojene u Rusiji nemaju pravo ucestvovati na izlozbama i takmicenjima :rol:
Znaci mackama su zabranili da ucestvuju.. Pa meni je to van svake pameti. Ne znam da li da se prekrstim ili da se smijem kad procitam nesto takvo.
Ide se na to, da ce se zbog tih sankcija obican narod u Rusiji pobuniti zbog rata i Putin, ce se onda morati pozabaviti sa svojom drzavom.
Sto opet ne mijenja cinjenicu da se udara po ljudima koji veze nemaju sa ratom i ciji je jedini zlocin sto imaju drzavljanstvo Rusije.

Svako normalan je svakako protiv rata, nebitno da li bio Rus, Mongol ili Peruanac. To i ti protesti u Rusiji govore. Ja ti garantujem da se ovi sto su kaznjeni nece buniti, cak sta vise, prije bih ocekivao pokazivanje inata zbog ovakvih kaznjavanja. Kazem ti, generalno, razumijem mjere koje se uvode u korist Ukrajine i protiv Rusije kao drzave, ali ovo udaranje po sportistima (iako oduvijek vlada parola da se ne mijesaju sport i politika) i takmicenje "kako sankcionisati Rusa" mi je odvratno. Danas-sutra ce opet ti isti igraci i ti isti klubovi igrati ta takmicenja iz kojih ih izbacuju zbog nacionalosti.
Pa svi su odbili da igraju protiv njih. Drugi sportisti i druge ekipe. Objasnjeno ti je zbog cega se to radi.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 03 mar 2022, 19:32

rio_Ferdy88 je napisao/la:
03 mar 2022, 19:28

Pa svi su odbili da igraju protiv njih. Drugi sportisti i druge ekipe. Objasnjeno ti je zbog cega se to radi.
Ma prva recenica mu "Sve razumijem", odma znas da laze u startu :mrgreen:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 mar 2022, 19:33

Ovi mediji su najveca gofna. Opet dizu paniku kao onda sa koronom kad su brojali mrtve svaki dan. Sve za klikove i pare gamad hedonisticka.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 03 mar 2022, 19:47

:crazy:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 03 mar 2022, 19:48

Bundesliga je napisao/la:
03 mar 2022, 19:33
Ovi mediji su najveca gofna. Opet dizu paniku kao onda sa koronom kad su brojali mrtve svaki dan. Sve za klikove i pare gamad hedonisticka.
Koju paniku dižu mediji? Normalno da će mediji pisati sad, imaju materijala i to je njihov posao. Nije mi jasno zašto ljudima smeta kad mediji pišu članke o aktuelnoj temi, tad je bila korona (cijeli svijet stao), sad rat (blizu smo WW3) i sasvim je to normalno. Ja i ne čitam što me ne zanima, čitam ovu temu i na klixu o Ukrajini temu i to je to. Ukoliko mi dođe neka notifikacija od nekog portala i to me zanima to otvorim i pročitam.

Putin je pukao, on sasvim sigurno se neće povući. To se vidi i iz večerašnjeg govora, toliko mržnje ima prema Ukrajincima kao narodu da je to strašno.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 mar 2022, 19:48

branimir85 je napisao/la:
03 mar 2022, 19:25
ASD je napisao/la:
03 mar 2022, 18:55
branimir85 je napisao/la:
03 mar 2022, 18:43

Ali jako šizofrena situacija posebno što imaš u NHLu sve najbolje ruske igrače.

Pisao sam na NHL temi o slučaju Panarina koji je prije par mjeseci na neko vrijeme prestao igrati i vratio se u Rusiju radi navodnog silovanja neke djevojke od prije 10+god,stvar se uopće nije potezala dok Panarin nije ponovo počeo kritizirati Putina, a većini ti ruski vrhunski sportaša na zapadu većina obitelji je u Rusiji,pa je na kraju i on ušutio.

Na drugoj strani imaš jednu od najveći hokejaški zvijezda Ovječkina koji je podržavao Putina ,kojeg su sad u NHL sklonili sa svi reklama i naravno koji sad gleda da previše ne čačka tu temu.
Ova mene situacija posebno boli. :D
Gledao sam KHL, kanađani uredno igraju.
Ne mogu gledati KHL trenutno ,niti me zanimaju , a čitao sam i neke ruse na HF kojima isto nije do hokeja i KHLa.
Kao što rusi svi uredno igraju u NHL i sigurno ne pomišljaju da prestanu,svako gleda svoju gu.zicu da oprostiš i
uvjeren sam da nijedan ne želi ići kući,dok s druge strane ne bi rekao da je tako.
Jokerit i Riga izašli ,plus mnogi igrači traže načine da odu iz Rusije.
Imao sam jedan od ciljeva učenje ruskog jezika narednih par godina.
Nakon ove situacije. Taj jezik postaje potpuno beskoristan za sve nas koji se budemo nalazili s ove strane zamišljenog zida. :D

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 mar 2022, 19:53

Unofficialpage je napisao/la:
03 mar 2022, 19:48
Koju paniku dižu mediji?
Ma ovo za jod, za atomska sklonista. Leglo im kao kec na deset. Ima puno ljudi koji su bolesnici i koji ne mogu podnijeti toliko bombardovanje panikom. A moraju gledati TV i informisati se.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 03 mar 2022, 19:53

Otelo je napisao/la:
03 mar 2022, 19:47

:crazy:
Sablasno, ljudi normalno zivjeli ovdje prije sedmicu.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 03 mar 2022, 19:55

Rekao sam vam ljudi nedavno.
Nato ce se prije ili kasnije morati ukljuciti i onda jbg ko prezivi i pobjedi neka pise historiju..
Dosta je vise ovog maltretiranja i straha u svijetu.
Je bem ti budale u ovij rusiji kad jedan lik odlucuje o svemu zivom...jbt grob.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Markan
Kontakt:

Post Postao/la Markan » 03 mar 2022, 20:02

Bundesliga je napisao/la:
03 mar 2022, 19:53
Unofficialpage je napisao/la:
03 mar 2022, 19:48
Koju paniku dižu mediji?
Ma ovo za jod, za atomska sklonista. Leglo im kao kec na deset. Ima puno ljudi koji su bolesnici i koji ne mogu podnijeti toliko bombardovanje panikom. A moraju gledati TV i informisati se.
Prirodna selekcija.

Samo nazdraviji, najsposobniji i najpripremljeniji ce prezivjeti. Bolesnici ce morati otpasti.

Gumistucna
Kontakt:

Post Postao/la Gumistucna » 03 mar 2022, 20:04

slika
wtf?
А " &, & ?
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 mar 2022, 20:11

Gumistucna je napisao/la:
03 mar 2022, 20:04
slika
wtf?
:shock:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 03 mar 2022, 20:12

dscile je napisao/la:
03 mar 2022, 19:13
ElCartel11 je napisao/la:
03 mar 2022, 19:07
dscile je napisao/la:
03 mar 2022, 18:54
J*bote, razumijem osude drzava, humanitarnu i vojnu pomoc Ukrajini koja se pruza, zabrane letova za ruske aviokompanije i sve druge mjere koje drzave uvode povodom Rusije.. ali ovo ostalo sto se radi u sportu mi je fuj, za povracanja. Prave od ruskih sportista neke babaroge, kao da j*beni Oveckin ili Dzyuba sa tenkom jurisaju na Kijev, a sustinski su krivi jedino zato sto su Rusi.

I sad se svi utrkuju kako da zabrane nesto rusko na ovom svijetu. Najsmijesnije mi kad sam procitao da macke koje su odgojene u Rusiji nemaju pravo ucestvovati na izlozbama i takmicenjima :rol:
Znaci mackama su zabranili da ucestvuju.. Pa meni je to van svake pameti. Ne znam da li da se prekrstim ili da se smijem kad procitam nesto takvo.
Ide se na to, da ce se zbog tih sankcija obican narod u Rusiji pobuniti zbog rata i Putin, ce se onda morati pozabaviti sa svojom drzavom.
Sto opet ne mijenja cinjenicu da se udara po ljudima koji veze nemaju sa ratom i ciji je jedini zlocin sto imaju drzavljanstvo Rusije.

Svako normalan je svakako protiv rata, nebitno da li bio Rus, Mongol ili Peruanac. To i ti protesti u Rusiji govore. Ja ti garantujem da se ovi sto su kaznjeni nece buniti, cak sta vise, prije bih ocekivao pokazivanje inata zbog ovakvih kaznjavanja. Kazem ti, generalno, razumijem mjere koje se uvode u korist Ukrajine i protiv Rusije kao drzave, ali ovo udaranje po sportistima (iako oduvijek vlada parola da se ne mijesaju sport i politika) i takmicenje "kako sankcionisati Rusa" mi je odvratno. Danas-sutra ce opet ti isti igraci i ti isti klubovi igrati ta takmicenja iz kojih ih izbacuju zbog nacionalosti.
Objasni taj stav prosjecnom Ukrajincu, koji je ostao bez stana, porodice i buducnosti, samo zato jer je Ukrajinac. Mozda nije fer prema sportistima, ali me iskreno vise bole srusene kuce, nego karijere sportista, pogotovo ako dolaze iz agresorsko-teroristicke drzave. Valjda nesto nauce za sljedece izbore, ako ih uopce i bude.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 03 mar 2022, 20:19

Gumistucna je napisao/la:
03 mar 2022, 20:04
slika
Ovo na BHT 1?

Gumistucna
Kontakt:

Post Postao/la Gumistucna » 03 mar 2022, 20:19

jest,bht1
А " &, & ?
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 03 mar 2022, 20:21

cuo sam neku pricu na pumpi da se ceka da gorivo dodje do trice pa da ukinu one akcize :D mahalska :D

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 03 mar 2022, 20:22

bob je napisao/la:
03 mar 2022, 20:21
cuo sam neku pricu na pumpi da se ceka da gorivo dodje do trice pa da ukinu one akcize :D mahalska :D
Pa sta ce onda, da bude cijena kao danas? :rol:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 03 mar 2022, 20:22

Treba izbaciti i Ukrajince iz svih sportova.

Ipak ima zrtava na obje strane, a i suza ukrajinske majke nije vrijednija i zalosnija od suze ruske majke.

Ocekujem da sud podjednako osudi i Ruse i Ukrajince za zlocine u ovom gradjanskom ratu kako bi sve bilo po PSu.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 03 mar 2022, 20:24

Brokula je napisao/la:
03 mar 2022, 20:22
bob je napisao/la:
03 mar 2022, 20:21
Pa sta ce onda, da bude cijena kao danas? :rol:
danas je 2.7? nije da me pogadja nesto pjesak sam :rol: doduse ostalo se dize u prodavnicama al eto :D

Gumistucna
Kontakt:

Post Postao/la Gumistucna » 03 mar 2022, 20:25

TheChief je napisao/la:
03 mar 2022, 20:22
Treba izbaciti i Ukrajince iz svih sportova.

Ipak ima zrtava na obje strane, a i suza ukrajinske majke nije vrijednija i zalosnija od suze ruske majke.

Ocekujem da sud podjednako osudi i Ruse i Ukrajince za zlocine u ovom gradjanskom ratu kako bi sve bilo po PSu.
misliš u agresiji i invaziji
А " &, & ?
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 2 gosta.