Kod vas ko nema auto donji je.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Marsal
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- feniksptica
- Kontakt:
Mora u Tuzli bit manja cijena kad ih bas ima previse. Jedno vrijeme tkom studiranja po pozivu 4 KM za puno vozilo. Za 1 KM se vozis 10ak minuta
Sto se tice goriva poznavanje par sofera je sad zlata vrijedna
Sto se tice goriva poznavanje par sofera je sad zlata vrijedna
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Ja vise ovo koristim.

Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
- legenda reala
- Kontakt:
Kako znas
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- OldFashioned
- Kontakt:
Zna li neko neki besplatan text-to-speech software bez limita texta.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- AshburtonG
- Kontakt:
Ma u Tuzli su tarife nelogicne. Vozis se bukvalno iz Slavinovica do Mejdana za 2.5KM, a od Hotela do Tenisa 4-5KM.
Prva voznja je haman 6km, a druga 800m.

- feniksptica
- Kontakt:
Koliko bi gorivo kostalo bez akciza ?
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Cijena - 0.3 KM
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- ASD
- Kontakt:
To ti se desilo zato što si od Hotela do Tenisa se vozio poslije 12 i malo više si popio.AshburtonG je napisao/la: ↑03 mar 2022, 20:19Ma u Tuzli su tarife nelogicne. Vozis se bukvalno iz Slavinovica do Mejdana za 2.5KM, a od Hotela do Tenisa 4-5KM.![]()

-
- Kontakt:
Voditeljica na BHT maloprije:
"Cijena nafte na globalnom trzistu zbog geopoliticke situacije u svijetu i visoke potraznje vrtoglavo raste, dobavljaci u BiH od sutra ce nabavnu cijenu placati vec 3KM zbog cega ce gradjani za litar goriva morati odvojiti oko 4KM"
Nema sanse da ode na 4KM, maksimalno na 3KM
"Cijena nafte na globalnom trzistu zbog geopoliticke situacije u svijetu i visoke potraznje vrtoglavo raste, dobavljaci u BiH od sutra ce nabavnu cijenu placati vec 3KM zbog cega ce gradjani za litar goriva morati odvojiti oko 4KM"
Nema sanse da ode na 4KM, maksimalno na 3KM
- AshburtonG
- Kontakt:
Pa dobro, jest nas bilo 4 i oko 12 sati, ali je to i dalje previse u poredjenju s voznjom od preko 6km. Mislim da je start 2KM i svako skretanje dodatno. Sjecam se i prije tokom skolskih dana, tad je bilo fakat prejeftino. Vazda isao za 1.5KM od Gimnazije do stadiona na trening.ASD je napisao/la: ↑03 mar 2022, 20:31To ti se desilo zato što si od Hotela do Tenisa se vozio poslije 12 i malo više si popio.AshburtonG je napisao/la: ↑03 mar 2022, 20:19Ma u Tuzli su tarife nelogicne. Vozis se bukvalno iz Slavinovica do Mejdana za 2.5KM, a od Hotela do Tenisa 4-5KM.![]()
Prva voznja je haman 6km, a druga 800m.![]()
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pa jeste u odnosu na Sarajevo sigurno. Prije je bio taxi u Tuzli 1.5 KM, sada je 2 KM kako znam. E sada tu ima varijacija, ako npr. Navecer oko 12 i nakon tog se vozis vise nije 2 KM vec 4-5. Ako ti je dionica sa skretanjem onda je 2.5. Ako sam sjedas u taxi i ides kuci u prigradsko naselje onda je 3.Marsal je napisao/la: ↑03 mar 2022, 17:33Gdje živiš?
Ja sam čuo da je u Tuzli najjeftiniji taxi ali ne znam je li istina. Nek Tuzlaci napišu šta i kako.
U Zenici slabo koristim taxi pa ne znam cijene, znam samo da mi u 2 ili 3 ujutru kad sam pod gasom uzmu od 5 do 7 kaem do moje kuće. Vjerovatno će i to sad na cenera otići. A vožnja od 4 kilometra mada jest zeznuto jer u povratku ne može nikog pokupit.
Npr. Ako zivis 3km od grada i ujutru ides na posao platis 2 KM, kada se vracas kuci trazi ti 3 4 jer ne ide prema gradu vec od grada.
Sto se tice gradskog prevoza tu smo najskuplji. Usljo Imamovic je prodao gradsko preduzece GIPS kriminalcima. Od tada je karta mjesecna porasla sa 30 KM na 66 KM. A 70% linija je izbaceno. Bus ako ga fulas cekas po dva sata, ako si u zabacenom mjestu imas 2 3 busa dnevno.
Voze se na plin, a konstantno raste cijena karte. Imaju monopol u gradu, a pokupovali su i druge firme koji su prevoznici pa nema ni konkurencije.
Znam kada sam u Sarajevu bio cijena mjesecne bila 14 KM, mislim sitnica. Tada kod nas bila 35.
I sada se Imamovic sjetio genijalne ideje da osnuje novo gradsko preduzece.

- tuzlak1987
- Kontakt:
Jel sigurno gorivo sutra 3 KM da odem nasut dok nije 12 sati?
Mislio sam cekati vikend da iskiristim onaj popust po litru ali ako ide na tu cijenu onda sam na gubitku.
Mislio sam cekati vikend da iskiristim onaj popust po litru ali ako ide na tu cijenu onda sam na gubitku.
- ASD
- Kontakt:
Nije da ga branim. Ali to što spominješ ne osnosi se samo na Tuzlu nego skoro na čitav kanton.tuzlak1987 je napisao/la: ↑03 mar 2022, 20:51Pa jeste u odnosu na Sarajevo sigurno. Prije je bio taxi u Tuzli 1.5 KM, sada je 2 KM kako znam. E sada tu ima varijacija, ako npr. Navecer oko 12 i nakon tog se vozis vise nije 2 KM vec 4-5. Ako ti je dionica sa skretanjem onda je 2.5. Ako sam sjedas u taxi i ides kuci u prigradsko naselje onda je 3.Marsal je napisao/la: ↑03 mar 2022, 17:33Gdje živiš?
Ja sam čuo da je u Tuzli najjeftiniji taxi ali ne znam je li istina. Nek Tuzlaci napišu šta i kako.
U Zenici slabo koristim taxi pa ne znam cijene, znam samo da mi u 2 ili 3 ujutru kad sam pod gasom uzmu od 5 do 7 kaem do moje kuće. Vjerovatno će i to sad na cenera otići. A vožnja od 4 kilometra mada jest zeznuto jer u povratku ne može nikog pokupit.
Npr. Ako zivis 3km od grada i ujutru ides na posao platis 2 KM, kada se vracas kuci trazi ti 3 4 jer ne ide prema gradu vec od grada.
Sto se tice gradskog prevoza tu smo najskuplji. Usljo Imamovic je prodao gradsko preduzece GIPS kriminalcima. Od tada je karta mjesecna porasla sa 30 KM na 66 KM. A 70% linija je izbaceno. Bus ako ga fulas cekas po dva sata, ako si u zabacenom mjestu imas 2 3 busa dnevno.
Voze se na plin, a konstantno raste cijena karte. Imaju monopol u gradu, a pokupovali su i druge firme koji su prevoznici pa nema ni konkurencije.
Znam kada sam u Sarajevu bio cijena mjesecne bila 14 KM, mislim sitnica. Tada kod nas bila 35.
I sada se Imamovic sjetio genijalne ideje da osnuje novo gradsko preduzece.![]()
Imao sam nekada kartu mjesečnu u GIPSU prije nego što se monopolizacija desila i tada je bilo odlično. Kasnije je sve bilo katastrofa.
3 marke nabavna,znaci ide na 4 i kusur.tuzlak1987 je napisao/la: ↑03 mar 2022, 20:53Jel sigurno gorivo sutra 3 KM da odem nasut dok nije 12 sati?
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Hvala forumu, odmah otisao napunit
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
A yebote , čuj preko tri marke
Sreća, pa ulih pun neki dan, ali ovo je katastrofa.

Sreća, pa ulih pun neki dan, ali ovo je katastrofa.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
-
- Kontakt:
Eh kad bi svakom naslovu vjerovalimiky_hz je napisao/la: ↑03 mar 2022, 20:593 marke nabavna,znaci ide na 4 i kusur.tuzlak1987 je napisao/la: ↑03 mar 2022, 20:53Jel sigurno gorivo sutra 3 KM da odem nasut dok nije 12 sati?
Netačno.
Prilikom tankanja dizela: akciza 0.3, putarina za održavanje puteva 0.15, putarina za izgradnju autoputeva 0.25 i naftni terminali 0.01.
Dok je za benzin akciza 0.4, ostale putarine kako su preimenovali ili akcize su identične za ove vrste goriva.
Trenutnom obustavom akciza vidimo da bi litra goriva bila jeftinija za 0.7l/dizel ili 0.8l/benz.
Aliiii zahvaljujući najuspješnijem premijeru naš proračun raste i imamo strašan rast BDP-a.

Ne znam šta se žalimo u Njemačkoj nije još litar dostigo 2€.
Tako blizu, a tako daleko.
Napunis za 100KM goriva, 55KM si dao drzavi, 45KM si uistinu nasuo u rezervoar.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.