Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Sheyi
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la Sheyi » 03 mar 2022, 22:47

Zamisljam dobrog prepostenog Bosnju kako ganja jod dok cuje zvuk pada nuklearke i u sekundi ga pretvara u havu. :lolno:

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 03 mar 2022, 22:56

ASD je napisao/la:
03 mar 2022, 21:39
Centre forward je napisao/la:
03 mar 2022, 21:30
Sa ekonomskog aspekta ovo je za Ruse još i gore nego u vrijeme hladnog rata.

Ono, mora ti neko prošvercat' adidaske. Današnja Moskva je potpuno vesternizovana i čim se potroše akumulirane zalihe dobara sa Zapada Moskovljani će objesit' Putina ispred Vasilija Blaženog.
Tako ti danas svugdje. Svi su vesternizovani u čitavom Svijetu. Internet je čuda učinio.
Prije 15-20 godina sam gledao emisije po Pacifiku i raznim ljudima koji su živjeli poluizolovano. Imali su kontakte ali su se držali običaja. Imali neku primitivnu radiovezu (poglavica sela) sa malo civilizovanijim ostrvima.
Danas ti ljudi žive kao i mi. Idu na faks, gledaju Netflix, slušaju muziku kao i svi. Nevjerovatna promjena kod poludivljih ljudi, a da se to ne osjeti kod Rusa.
OK je (donekle) taj kulturni uticaj zapada koji se raspršio na svaki dio Zemlje. Ja sam više govorio za standard života koji je Moskva "preuzela" od mrskog zapada i na koji se navikla. Postala je jedan od najskupljih gradova svijeta. Klasična centralizacija. Sve živo je u Moskvi i ponešto u Petrogradu.

Znam momka iz Bijeljine koji je radio u Rusiji duže vrijeme. Kaže da je u Moskvi zlato i svila. Odmakneš se 100 km od Moskve zaprežna vozila iz 19-og vijeka i Lade Žiguli (i to one prije facelifta :mrgreen: )

Moskovska aristokratija neće moći bez iphonea, BMW-a i instagrama dugo izdržati.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 03 mar 2022, 22:58

Rusija je prijetila neviđenim posljedicama za sve koji pomažu Ukrajini, a Europa se toliko boji da se takmiče ko će poslati više oružja Ukrajini i objaviti to na twitteru. Hrvat odbio i da primi rusku notu o hrvatskim dobrovoljcima, Slovenci zahtijevaju da im se izvine i plate za bombardovanje konzulata.

slika

slika

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 03 mar 2022, 23:04

Jansa, Orban i Milanovic veliki rusi, su postali mali Britanci 😂

Nego sad sam gledao malo neku emisiju Uranak mislim da se zove,(vodi Jovana J.) gosti Dragan Vujicic i Zoran Ostojic . Ovaj Vujicic je legenda majke mi…
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 03 mar 2022, 23:11

U Kijevu se veceras ne puca kaze Ilija
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

BenWhite
Kontakt:

Post Postao/la BenWhite » 03 mar 2022, 23:16

Svojevremeno je ovde jedan forumski književnik rekao da o ratu, politici i sličnim stvarima pričaju samo ljudi koji imaju mjesečna primanja do 500 maraka. Ili evra, ne sjećam se tačno. Tu je u prvi red stavio mene i još par momaka.
Par mjeseci poslije, svijet je na ivici, ne običnog rata, nego nuklearnog. Forumska klapa koja ga je tada podržala sada dan i noć trabunjaju o ratu. Zamisli.

Nadam se da će ovaj gmaz prestati sa agresijom na suverenu državu. Cijene će nas satrati a mi koji pričamo o ratu, sa svojih 500 maraka ne možemo to preživjeti.
41:34

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 03 mar 2022, 23:18

BenWhite je napisao/la:
03 mar 2022, 23:16
Svojevremeno je ovde jedan forumski književnik rekao da o ratu, politici i sličnim stvarima pričaju samo ljudi koji imaju mjesečna primanja do 500 maraka. Ili evra, ne sjećam se tačno. Tu je u prvi red stavio mene i još par momaka.
Par mjeseci poslije, svijet je na ivici, ne običnog rata, nego nuklearnog. Forumska klapa koja ga je tada podržala sada dan i noć trabunjaju o ratu. Zamisli.

Nadam se da će ovaj gmaz prestati sa agresijom na suverenu državu. Cijene će nas satrati a mi koji pričamo o ratu, sa svojih 500 maraka ne možemo to preživjeti.
Inace to je rekao Rambo Amadeus i govorio je o nacionalizmu :mrgreen:
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 03 mar 2022, 23:19

Više nisu prva asocijacija na Rusiju Dostojevski, balet, Chelsea, Staljingrad...Sad su najveća sigurnosna prijetnja za Europu od 2. svjetskog rata, i najcrnji europski desničari najradije izbrisali svaki trag bliskosti sa Rusijom koji su ostavili. Nećemo to znati iskoristiti da znatno popravimo svoj geopolitički položaj :damn:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 03 mar 2022, 23:20

Brokula je napisao/la:
03 mar 2022, 23:11
U Kijevu se veceras ne puca kaze Ilija
Pa prekid vatre, privremeno.

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 03 mar 2022, 23:28

BenWhite je napisao/la:
Uvijek sam se divio ljudima koji mrtvi ozbiljni citiraju jednog Ramba. :D

Jos su oni onda kao pametni i iznad tebe jer su te "poklopili" tako sto su ti rekli da o politici pricaju oni sa platom do 500 KM. :rol:

Gumistucna
Kontakt:

Post Postao/la Gumistucna » 03 mar 2022, 23:39

sjećam se rečenice koju Terminator izgovara Johnu Connoru u T2
its in your human nature to destroy yourselves
haman je limenko bio upravu 🤔
А " &, & ?
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini

BenWhite
Kontakt:

Post Postao/la BenWhite » 03 mar 2022, 23:40

TheChief je napisao/la:
03 mar 2022, 23:28
BenWhite je napisao/la:
Uvijek sam se divio ljudima koji mrtvi ozbiljni citiraju jednog Ramba. :D

Jos su oni onda kao pametni i iznad tebe jer su te "poklopili" tako sto su ti rekli da o politici pricaju oni sa platom do 500 KM. :rol:
Pa da.

Ali zamisli koliki balvan si morao biti da tada ismijavaš priču o ratu iako imaš oči i vidiš kakve psihopate vode političke procese u svijetu i kod nas
Moglo je eskalirati bilo gdje. Kod nas i u Ukrajini je bilo najbliže tome. Da smo mi bilo šta pokušali na one ogavne i besmislene vanredne sjednice i provokacije u RSu, istog trenutka bi RS postao ono što je sada Donbas. Srbi i Rusi bi se stavili u zaštitu svete zemlje a Evropa bi nam solidarno pomagala jer eto, ne može nam konkretno pomoći jer nismo u NATOu.
41:34

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 03 mar 2022, 23:47

respect...

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 03 mar 2022, 23:52

cekam da tv kanali krenu svakodnevno prikazivati ove stvari kao sto su nas prije 2 godine ucili kako da peremo ruke

Don't believe the hype.

Tiktaktoe
Kontakt:

Post Postao/la Tiktaktoe » 03 mar 2022, 23:53

Smiruje se ovo, sve manje informacija o sopanju na Twitteru...
Vrabac kriminalac

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 03 mar 2022, 23:55

Today, the air defense destroyed three more planes of the Russian occupiers.

The Su-30SM, Su-34 and Su-25 of the Russian occupiers went into the red. Losses by enemy helicopters are being clarified, - APU Air Force Command.
Ukrajinci otresaju one Suhoje, ko kruške u jesen :mrgreen:

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 03 mar 2022, 23:57

Ono sto nama treba je da mladomuslimansku srbadiju pomnozimo sa nulom sada u oktobru I da se konacno krene u opstu ofanzivu I lobiranje sa ukidanje rs I pristup natou...dosta je vise pravoslavno talibanske sizofrenije I mitomanije ... nadam se da ce ukri moci izdrzati mjesec dana jer svaki dan sto izdrze su milijarde izgubljene za pravoslavne talibane... svako ko misli da ce stati na ukrajini I da moldavija I Baltik nisu sljedeci je debilno naivan... po meni ako Im se dozvoli da vrate krim pod rusiju oficijalno onda kaliningrad vratiti njemackoj... daj boze da putina rokne neko jer njegovim padom pada I lukasenko I kadyrov ... ruski jezik ukinuti I u ukrajini I bjrlorusiji moldaviji estoniji latviji I gdje God su jos pustili korijenje.... sto prije finska I svedska u nato akobogda

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 03 mar 2022, 23:58

Ljudi sta je s @arvidom,jel ban dobio?
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 04 mar 2022, 00:02

L-Train je napisao/la:
03 mar 2022, 23:58
Ljudi sta je s @arvidom,jel ban dobio?
Pa eno ga na twitteru, Ilia Ponomarenko se zove :D
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 04 mar 2022, 00:03

Vev 16000 volontera, valjda je ubacena i koja specijalna jedinica
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.