Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

GG3
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la GG3 » 04 mar 2022, 11:57

Hej Raja,
Gdje se kod nas moze kupit dobra CNC masina za obradu zeljeza?
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 04 mar 2022, 12:36

Civa je napisao/la:
04 mar 2022, 11:35
Pa evo dokaz nesposobnosti je izjava maloprije direktora uprave za inspekcijske poslove FBIH koji kaže da su skoro svi trgovački marketi kršili ograničenja marži. I šta će bit neće ništa logično.

Eh hajde sad i pumpadžijama utvrdi isto i opet šta će bit neće ništa.

Sve se ovo moze za dan sankcionisati, al svi nasi problemi se svode na to da je drzava nesposobna za bilo sta. Gledali su divljanje cijena mjesecima bez ikakvog logickog objasnjenja, i niko prstom nije mrdnuo. Jedino nam je Turkovicka rekla da smo razmazeni
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 04 mar 2022, 12:45

Jel ovaj klix zayebava narod ili prima pare od ministarstva? Ne moze poskupiti vise od 10kf u koliko vremena? Jucer su u Brckom cijene goriva CETIRI put dizane iz sata u sat
slika
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 04 mar 2022, 12:56

ima 4-5 mjeseci kako sam donio odluku da ne ulazim na klix i preporodio sam se psihicki, jest' da cesto ne saznam dovoljno brzo neke bitnije stvari ali rado cu platiti tu cijenu
Don't believe the hype.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 04 mar 2022, 12:59

Al su eksperti u neofirnom lobiranju mora se priznat, 2 članka o nepostojanju povećanja cijena goriva a skočilo pola marke od početka godine ako ne i više
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 04 mar 2022, 13:01

BosniaBoston je napisao/la:
04 mar 2022, 12:59
Al su eksperti u neofirnom lobiranju mora se priznat, 2 članka o nepostojanju povećanja cijena goriva a skočilo pola marke od početka godine ako ne i više
Bilo je 2.2 - 2.3 i mislio sam da ce zadrzati na tim cijenama jer je prije corone bilo 2.05-2.15, pa hajd ustabilile se cijene. Za koju sedmicu cijene ce biti marka skuplje nego na pocetku godine

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 04 mar 2022, 13:02

Justin je napisao/la:
04 mar 2022, 06:59
legenda reala je napisao/la:
04 mar 2022, 00:13
tuzlak1987 je napisao/la:
04 mar 2022, 00:08
Ne racunam ove fus pumpe. Samo 5 glavnih. Gazprom najpovoljniji od 2.66 do najskupljeg 2.91.
Veceras nije niko nista dobio.

Jedino ako nije sipao na veliko pa ce to koristiti u narednim mjesecima.
Dokle doslo da gazda ko ti sipa gorivo na akciji :mrgreen:
Nije svak ko Rio, ti i ja da ima dobar posao i nema zene i djece, pa mu porast cijena nista ne znaci.
Ja i Rio ni cure tako da nikakvih troskova :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

haris123456789
Kontakt:

Post Postao/la haris123456789 » 04 mar 2022, 14:06

04 mar 2022, 13:02
Justin je napisao/la:
04 mar 2022, 06:59
04 mar 2022, 00:13

Dokle doslo da gazda ko ti sipa gorivo na akciji :mrgreen:
Nije svak ko Rio, ti i ja da ima dobar posao i nema zene i djece, pa mu porast cijena nista ne znaci.
Ja i Rio ni cure tako da nikakvih troskova :P
Jos malo pa ko avaks i hibrid :D

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 04 mar 2022, 14:13

Za naftne derivate u veleprodaji maksimalna marža je 6, a u maloprodaji 25 feninga.

"Vidjeli smo sinoć paniku koja je nastupila dezinformaciju da će gorivo skočiti na 4 KM i veliki broj građana koji su bili preplašeni i krajnje sluđeni pohrlili su da natoče rezervoare. Nervoza je vladala u svim vozilima, a danas smo vidjeli da je to bila dezinformacija", rekao je Ajdinović.

Kontrolni nadzori
Tržišni inspektori su od početka godine obavili ukupno 94 nadzora nad formiranjem cijena te utvrdili 75 prekršaja, ukupnog finansijskog tereta 104.400 KM. U posljednja četiri dana izvršena su 43 inspekcijska nadzora i 13 kontrolnih.

"Zatečen je 21 privredni subjekt u prekršaju, što podrazumijeva izdavanje 39 prekršajnih naloga sa finansijskim teretom od 30.750 KM. U kontrolama formiranja cijena i marži na benzinskim pumpama federalni tržišni inspektori su izvršili 18 nadzora te utvrdili nepravilnosti kod devet subjekata kontrole a to podrazumijeva izdavanje 18 prekršajnih naloga s ukupnim teretom od 62.250 KM", dodao je Ajdinović.

Od početka marta drastično je poraslo kršenja odluka o maržama. Kada je riječ o osnovnim životnim namirnicama, 49 posto subjekata je kršilo mjere, a kod kontrole naftnih derivata tačno 50 posto. Ajdinović je naveo da su gotovo svi veliki trgovinski lanci prekršili odluku.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Kulesza
Kontakt:

Post Postao/la Kulesza » 04 mar 2022, 14:21

AshburtonG je napisao/la:
03 mar 2022, 21:33
Koje su sve dadzbine na gorivo u BiH?
U Njemackoj se oko 65% daje drzavi kroz porez.
U Italiji kad je neka kriza vlada poveća akcize koje bi trebale ići npr. humanitarnoj pomoći ili vojsci
Sve OK, samo ne smanje akcizu kad se kriza završi :rol:
Jadnici još plaćaju akcizu za zemljotres iz 70tih i UN misiju u Bosni :urnebes:
★Mostar u srcu, Velež do groba!★
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★

9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️

SK Stolac Hercegovina

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 04 mar 2022, 14:35

South Korea's government issued a natural disaster alert after a wildfire broke out near the Hanul Nuclear Power Plant in the eastern coastal county of Uljin
NFA chief Lee Heung-kyo ordered the regional fire authority of North Gyeongsang Province to make all-out efforts to prevent the fire from further spreading to the Hanul Nuclear Power Plant in Uljin, where six pressurized water reactors are located.
Majanska prorocanstva su ubola da se blizi kraj, decenija gore/dole. :mrgreen:
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 04 mar 2022, 16:15

akisarajevo92 je napisao/la:
04 mar 2022, 12:56
ima 4-5 mjeseci kako sam donio odluku da ne ulazim na klix i preporodio sam se psihicki, jest' da cesto ne saznam dovoljno brzo neke bitnije stvari ali rado cu platiti tu cijenu
Dobrodošao u klub , ja sam već dvije godine "čist" od kliksa :salut:
@Brokula bi trebao sljedeći :kafa:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 04 mar 2022, 16:43

L-Train je napisao/la:
03 mar 2022, 21:44
03 mar 2022, 21:42
Dobro pitanje zasto prodaju gorivo nabavljeno po staroj cijeni od sutra po novoj? Valjda kada se uzmu zalihe po novoj onda ide nova. Cista kradja.
Pa vazda tako rade,poslije nove godine dodjes da kupis cigare oni ti naplate dva bona skuplje od onoga sto pise na naljepnici od kutije :mrgreen:
Lupas bezveze. Popise se zaliha i razliku u cijeni platiš poreznoj, bar je tako što se tiče cigareta ;)

03 mar 2022, 21:56
Eno danas gledam ima brasna vec na policama. Svi uzeli i nista se nije desilo. Ulja prepune police.
Sve je ovo vrsta hibridnog rata, a kakvi smo naivni pušimo svaku moguću priču.

Što ne bi bilo brasna, kad ima dovoljno pšenice u silosima ovih velikih firmi, jer je žetva bila tek prije par mjeseci.

Ako situacija u Ukraini potraje, bit će brašna i dalje, samo što će ga biti manje, pa će mu cijena porasti.

StevieG8 je napisao/la:
03 mar 2022, 22:33
Sipaj care necu pare

slika
Mi mali koji sipamo rezervoar ili dva mjesečno, nećemo puno osjetiti poskupljenje koliko će ga osjetiti firme koje imaju bagere i kamione i koji dnevno troše velike kolicine goriva. Posebno ako firma nema svoju pumpu, oni su dnevno na gubitku veliku lovu :salut:

Tako da ne kontam što vas čudi što neko toči 10 ili više bačvi goriva...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 04 mar 2022, 16:50

GG3 je napisao/la:
04 mar 2022, 11:57
Hej Raja,
Gdje se kod nas moze kupit dobra CNC masina za obradu zeljeza?
Ne znam ima li tačno to sto tražiš ali pogledaj ovdje.

http://www.teamcnc.ba/

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 04 mar 2022, 16:52

bombaysaphire je napisao/la:
27 feb 2022, 17:02
L-Train je napisao/la:
27 feb 2022, 16:04
Nek su i Nikoli vratili temu :mrgreen:
Bravo , vidiš i da se on morao skloniti , to zaista nema smisla :kafa:
pozz ljudi, ja sam se vratio nakon sedmice bana, bio sam banovan radi konstantnog trolanja oko tovara iako sam za Jadranski derbi nažalost pogodio, ali više neću napisati na Hajdukovoj i na HNL temi nikad, ja obećavam
što se tiče posebne teme oko ovog sranja bila je i potrebna i da se ova tema služi za pisanje oko nekih drugih problema, vezanih i nevezanih za to sranje koje se upravo događa
još bi i stavio na avatar neku ukrajinsku zastavu kao podrška tom narodu koji je pod napadom, ali žao mi je da maknem Radu s avatara, stoga u moj potpis sam stavio poruku podrške toj zemlji koja je pod napadom, a pratim tu posebnu temu, intenzivno je čitam, ali ništa neću na njoj pisati
u svakom slučaju nadam se da će druženje sa mnom biti još bolje, i obećavam da više neću preći granicu kad je trolanje u pitanju, pozdravljaju vas i Rada, Senorita, Elvana, Milica T., Viki, Anđa, Ćamila i ostale

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 04 mar 2022, 16:53

kraljttbvb je napisao/la:
04 mar 2022, 16:43
L-Train je napisao/la:
03 mar 2022, 21:44
03 mar 2022, 21:42
Dobro pitanje zasto prodaju gorivo nabavljeno po staroj cijeni od sutra po novoj? Valjda kada se uzmu zalihe po novoj onda ide nova. Cista kradja.
Pa vazda tako rade,poslije nove godine dodjes da kupis cigare oni ti naplate dva bona skuplje od onoga sto pise na naljepnici od kutije :mrgreen:
Lupas bezveze. Popise se zaliha i razliku u cijeni platiš poreznoj, bar je tako što se tiče cigareta ;)

03 mar 2022, 21:56
Eno danas gledam ima brasna vec na policama. Svi uzeli i nista se nije desilo. Ulja prepune police.
Sve je ovo vrsta hibridnog rata, a kakvi smo naivni pušimo svaku moguću priču.

Što ne bi bilo brasna, kad ima dovoljno pšenice u silosima ovih velikih firmi, jer je žetva bila tek prije par mjeseci.

Ako situacija u Ukraini potraje, bit će brašna i dalje, samo što će ga biti manje, pa će mu cijena porasti.

StevieG8 je napisao/la:
03 mar 2022, 22:33
Sipaj care necu pare

slika
Mi mali koji sipamo rezervoar ili dva mjesečno, nećemo puno osjetiti poskupljenje koliko će ga osjetiti firme koje imaju bagere i kamione i koji dnevno troše velike kolicine goriva. Posebno ako firma nema svoju pumpu, oni su dnevno na gubitku veliku lovu :salut:

Tako da ne kontam što vas čudi što neko toči 10 ili više bačvi goriva...
Naravno da ćeš osjetiti. Jer sve to što firme osjete na kraju ti plaćaš.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 04 mar 2022, 16:56

bombaysaphire je napisao/la:
03 mar 2022, 22:59
A jes dobrila voziti službeno auto , da ne moraš razmišljati koja je cijena goriva , rahat :bih:
Znam kako ti je :D

Ima par godina kako tocim na ženinu karticu (nasuto gorivo ide joj firmi u trošak). Dodjem, natocim i ne osjetim :mrgreen:

Antipolitika3 je napisao/la:
03 mar 2022, 23:41
Kad vidim koliko smo ograniceni dodje mi da haribo bombone u refuzi prodajem pod jod.
Vjeruj da je i meni palo na pamet da ovu ljudsku glupost iskoristim i da im sodu bikarbonu ili neki začin prodajem kao jod u prahu :kafa:

Ali nisam prevarant, pa mi propala ideja :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 04 mar 2022, 17:28

Dizel kod brace rusa na gaspromu 2.66, cak i popust simbolicki daju.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 04 mar 2022, 17:42

hifa mojmilo 2.66 i benzin i dizel

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 04 mar 2022, 17:53

Koliko je na EP dizel?
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Devedesetka i 7 gostiju.