Asmir Begović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

brazzo
Kontakt:

Re: Asmir Begović

Post Postao/la brazzo » 24 jan 2011, 21:22

B0SANAC je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Nego, što niko ne piše o Asmirovim odbranama, kada je Duffu skin'o 2 sigurna gola(posebno je prva parada bila impresivna), te Johnsonov udarac kada je izašao jedan na jedan s njim? Za golove nije kriv(Dempsey je pobjeg'o odbrani, a drugi je iz penala).
Neka, vaznije je malo pljuvati naseg najboljeg golmana u momentu, zato sto nije kao Casillas i Buffon.
možda nije trenutno ali će sasvim sigurno doći i na taj nivo ;) Nema se potrebe puno raspravljati o čovjeku koji je sa 23godine prvi golman jedne ekipe u Premiershipu a uz to nije englez.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 25 jan 2011, 14:24

Cartman je napisao/la:Pjanic je dao gol u Metzu iz faktickog mrtvog ugla, jer je se golman pravio pametan i izasao u peterac kad je on bio u slicnoj situaciji kao ovdje. Pjana mu ubacio u gol kod prve stative, i golman kriv naravno. Beg tu gresku nije napravio. Ustvari otkad igra u Premiershipu, jos se nije nijednom blamirao.
I Misimovic je zabio recimo na prvu stativu gol iz slobodnjaka cini mi se protiv Norveske, a i u debiju za Wolfsburg, jer je golman bio lose postavljen, tj stajao je predaleko od prve stative. Tesko je procijeniti kolika je greska golmana, ali sve i da jeste, ne bih rekao da je neka kardinalna kao sto se to ovdje pokusava prikazati.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 25 jan 2011, 14:35

_dreamer_ je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Pjanic je dao gol u Metzu iz faktickog mrtvog ugla, jer je se golman pravio pametan i izasao u peterac kad je on bio u slicnoj situaciji kao ovdje. Pjana mu ubacio u gol kod prve stative, i golman kriv naravno. Beg tu gresku nije napravio. Ustvari otkad igra u Premiershipu, jos se nije nijednom blamirao.
I Misimovic je zabio recimo na prvu stativu gol iz slobodnjaka cini mi se protiv Norveske, a i u debiju za Wolfsburg, jer je golman bio lose postavljen, tj stajao je predaleko od prve stative. Tesko je procijeniti kolika je greska golmana, ali sve i da jeste, ne bih rekao da je neka kardinalna kao sto se to ovdje pokusava prikazati.
Ako misliš na mene, nisam je ni pokuašavao prikazati kao kardinalnu, već samo nadodati na ranije istaknutu slabost Asmira u istrčavanjima. Odbrane mu nisam spomenuo, jer sam samo golove i vidio. Inače, znam da ima odličan refleks i da sam selektor, on bi mi bio broj jedan. Toliko o mom motivu da ga popljujem zbog Šehića ili Hasagića.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 25 jan 2011, 14:36

Željovac je napisao/la:Dajte mi video da ga je neko primio sa tačno ovog mjesta na prvu stativu. :lol:
Pa dobro, nije bas sa istog mjesta... Ali ima jos gorih fosila:

[youtube][/youtube]
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Han!$;Lfc
Kontakt:

Post Postao/la Han!$;Lfc » 02 feb 2011, 12:38

Asmire odlican si ali veceras se nemoj kajat ako primis koji gol :lol:
YOU'LL NEVER WALK ALONE

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 02 feb 2011, 21:37

Sad sam vidio najbolju obranu u čitavoj sezoni u Engleskoj, I SAM KOMENTATOR na sportklubu to kaže. Obrana je djelo Asmira Begovića.
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 02 feb 2011, 21:39

Chelsea_CBH je napisao/la:Sad sam vidio najbolju obranu u čitavoj sezoni u Engleskoj, I SAM KOMENTATOR na sportklubu to kaže. Obrana je djelo Asmira Begovića.

Cestitam ti

Et sad imas temu za pismeni
Thomas Müller - Fußballgott

Boskvalitet
Kontakt:

Post Postao/la Boskvalitet » 02 feb 2011, 21:49

Samo naprijed beg, treba ga staviti protiv mexica...

LFC4ever
Kontakt:

Post Postao/la LFC4ever » 02 feb 2011, 21:53

Boskvalitet je napisao/la:Samo naprijed beg, treba ga staviti protiv mexica...
Siguran sam da ce zapoceti utak 8-)
When you walk through a storm hold your head up high
And don't be afraid of the dark
At the end of a storm is a golden sky,
And you'll never walk alone
You'll never, ever walk alone.

The Blood Is Red For A Reason!
Liverpool FC FK SARAJEVO

LFC_LAVOV
Kontakt:

Post Postao/la LFC_LAVOV » 02 feb 2011, 21:58

Bega maestro...Starno ne kontam sto nema prednost u odnosu na Hasagica
TM '87
Zeljeznicar za zivot cijeli

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 02 feb 2011, 22:53

Chelsea_CBH je napisao/la:Sad sam vidio najbolju obranu u čitavoj sezoni u Engleskoj, I SAM KOMENTATOR na sportklubu to kaže. Obrana je djelo Asmira Begovića.
Odlicno. Nadam se da ce uskoro bit video toga. I prosle sezone je imao nekoliko fantasticnih odbrana protiv Liverpoola.

PS: Vidim i na jednom norveskom forumu svi se cude toj odbrani. Beg vec postaje Svjetska klasa. Samo se nadam da ce Kerlin rodjak bit zadovoljan. Ipak je on navikao na golmane tipa Sehica. Znaci elita.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 02 feb 2011, 22:57

Ako neko ima video od te odbrane, neka slobodno ubaci ;)

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 02 feb 2011, 23:28

Begović je večeras još jednom pokazao da mora postati broj 1 i u repki. Čovjek brani na najvišem nivou u najjačoj svjetskoj ligi.
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 02 feb 2011, 23:31

Ma ono je fakat bio refleks u stilu Kahna. Kako je samo skin'o čist zicer Johnsona kada su svi na stadionu vidjeli loptu u golu(sa 3-4 metra je šutir'o Englez). Poslije toga još par odbrana, a kod golova nije mogao apsolutno ništa. Stvarno je momak u sjajnoj formi, te je grijeh porediti ga sa Hasagićem. Ovo je naš prvi golman i to za sljedećih 10-ak godina.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 02 feb 2011, 23:33

Monolog je napisao/la:Ma ono je fakat bio refleks u stilu Kahna. Kako je samo skin'o čist zicer Johnsona kada su svi na stadionu vidjeli loptu u golu(sa 3-4 metra je šutir'o Englez). Poslije toga još par odbrana, a kod golova nije mogao apsolutno ništa. Stvarno je momak u sjajnoj formi, te je grijeh porediti ga sa Hasagićem. Ovo je naš prvi golman i to za sljedećih 10-ak godina.
Hvala Bogu pa je Ciro reagovao na vrijeme i oduzeo ga Kanadi. Malo je falilo da ga izgubimo. Pa da mu zena nije bila trudna, igrao bi na Gold Cupu za njih. :roll: :D
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

habuba
Kontakt:

Post Postao/la habuba » 02 feb 2011, 23:34

Tip je branio fenomenalno veceras. I kod drugog gola je odreagovao odlicno samo sto odbrambeni igrac nije uradio svoj dio posla tj. cistu loptu je poslao u svoju mrezu.

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 02 feb 2011, 23:49

Al ga nahvalise komentatori na Skyu danas.Stvarno je zasluzio sve i jednu pohvalu. ;)
Nevjerovatni refleksi,sigurnost,precizna ispucavanja,komunikacija sa suigracima... = VRHUNSKI ! 8-)
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 02 feb 2011, 23:50

Ne ubaci li ga Pape za prvog golmana, treba Papetu klempu odvaliti jednu takvu žestoku, da dođe sebi i prestane onog cirkusanta stavljati na gol.
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 03 feb 2011, 00:06

Begovic je u velikoj formi,mozda u najboljoj od svih nasih reprezentativaca! protiv Mexika zasluzuje jedinicu definitivno! veceras protiv Liverpula je bio odlican!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 03 feb 2011, 00:33

Video? :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google Adsense [Bot], Vaya i 25 gostiju.