Pa i pricaju isti jezik
Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Pa vjerovatno bi se Rumuni umiješali u taj rat, a samim tim morao bi i NATO tu djelovati, tako da teško da će dirati to Rusija.
Gledao sam sad 33% je Za, a 48% je protiv ujedinjena bilo 2020, a prije 2015 godina taj odnos bio 20%-53%.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
- ASD
- Kontakt:
Da. Problem zašto se više ne potencira pripajanje Moldavije Rumuniji je neriješeno pitanje Pridnjestrovlja i Gagauzije.
U tim dijelovima pro-ruske stranke uzimaju 99 posto glasova i apsolutno su protiv ujedinjenja.
U tim dijelovima pro-ruske stranke uzimaju 99 posto glasova i apsolutno su protiv ujedinjenja.
- ASD
- Kontakt:
Rusi planiraju da osnuju Khersonsku narodnu republiku po uzoru na Luhansk i Donetsk.
Ukrajinci pozivaju građane da kada do toga dođe ne idu na trg i ne nasjedaju na provokacije.
Prije 8 godina je bila i u Harkovu proglašena narodna republika ali su osobe zadužene za provođenje reda i sigurnosti pohapsile separatiste.
Lično mi nije jasno šta Rusi pokušavaju s tim.
Te separatističke republike mogu samo osnovati na jugu i istoku ali šta je sa Kievom? Gubljenje ljudi i resursa?
Da li je žele podijeliti ili preuzeti?
Ciljevi mi njihovi nisu jasni.
Da li je Putin ušao u Ukrajinu samo zato što je lud?
Ukrajinci pozivaju građane da kada do toga dođe ne idu na trg i ne nasjedaju na provokacije.
Prije 8 godina je bila i u Harkovu proglašena narodna republika ali su osobe zadužene za provođenje reda i sigurnosti pohapsile separatiste.
Lično mi nije jasno šta Rusi pokušavaju s tim.
Te separatističke republike mogu samo osnovati na jugu i istoku ali šta je sa Kievom? Gubljenje ljudi i resursa?
Da li je žele podijeliti ili preuzeti?
Ciljevi mi njihovi nisu jasni.
Da li je Putin ušao u Ukrajinu samo zato što je lud?
Kakva paranoja brata... koristi green screen 

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Yaroslav Rakitskyi je iz istočne Ukrajine, prvi jezik mu je ruski, odbijao je da pjeva ukrajinsku himnu, zbog proruskih stavova su ga navijači uzeli na zub i prestao je dobijati pozive za reprezentaciju. Poslije invazije je napustio Rusiju i po instagramu podržava Ukrajinu i piše da je Ukrajinac

- ASD
- Kontakt:
Ponovni poziv ukrajisnke repke bi mu mogao spasiti karijeru.
U Moldaviji je specifična situacija. Na istoku zemlje žive etnički rumuni i moldavci koji u suštini rumuni također. Na istoku imaš ruse i na jugu ganguze to je islamsko stanovništvo koje je asimilirano u ruse. Zanimjlivo Rusija se protivila nezavisnosti Čečenije, a podržava nezavisnost Ganguzije, toliko o njihovoj moralnosti.
Dalje zapadni dio moldavije većinski je za ujedinjenje sa Rumunijom, mada imaš sloj bogatih ljudi u Moldaviji (etnički za sebe kažu da su moldavci) koji ne spore bratstvo sa rumunima ali bi radije bili nezavisni (logično zbog imovinskog statusa). To ujedinjenje nije moguće zbog rusai ganguza koji žele jedinstvo sa Rusijom i eventualnim ujedinjenjem komplet Moldavija bi ušla u EU i NATO.
evo kako je to bilo prije 4 godine
- ASD
- Kontakt:
Meni lik odozda kaže da bi svi bili za pripajanje Rumuniji, ukoliko to ne bi prouzrokovalo veće probleme.
Doduše, ima tamo i dosta Rusofilije, jer faktički skoro svi znaju ruski jezik i jako veliki broj je pod kulturnim uticajem Rusije, zbog sovjetskog saveza. (govorimo o Moldavcima iliti Rumunima).
Doduše, ima tamo i dosta Rusofilije, jer faktički skoro svi znaju ruski jezik i jako veliki broj je pod kulturnim uticajem Rusije, zbog sovjetskog saveza. (govorimo o Moldavcima iliti Rumunima).
Polako ljudi i na ovom forumu gube interes za ovu temu.
Ishod je vise-manje izvjestan, ali me zivo zanima razvoj situacije. Hoce li se ici na zauzimanje Kijeva ili ce postaviti ultimatum nakon sto ih okruze, te kako ce ukrajinska vlast reagirati. Sto nakon kapitulacije? Milijun pitanja se namece.
Ishod je vise-manje izvjestan, ali me zivo zanima razvoj situacije. Hoce li se ici na zauzimanje Kijeva ili ce postaviti ultimatum nakon sto ih okruze, te kako ce ukrajinska vlast reagirati. Sto nakon kapitulacije? Milijun pitanja se namece.
Informacija je sve manje, otud i slabije pisanje.Markan je napisao/la: ↑05 mar 2022, 21:19Polako ljudi i na ovom forumu gube interes za ovu temu.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Valjda ce neko denacificirat srbiju,kazu uvijek manjina...ma nije drugovi,zaostali su
Ameri i dalje misle da ce Ukrajina pasti kroz mjesec danaMarkan je napisao/la: ↑05 mar 2022, 21:19Polako ljudi i na ovom forumu gube interes za ovu temu.
Jbg nećemo mi ovdje izmišljati toplu vodu, šta ko vidi da je objavljeno oko Ukrajine postavi ovdje i prokomentariše se 
Što reče kolega svw je to pomalo izvjesno, očigledno se više neće objavljivati ko je šta i koliko dao Ukrajini, Putin se neće zaustavljati to je sigurno.
Trenutno USD/RUB 122.502 vrlo je blizu svom istorijskom minimumu kao i u poređenju sa eurom EUR/RUB 133.861
Što reče kolega svw je to pomalo izvjesno, očigledno se više neće objavljivati ko je šta i koliko dao Ukrajini, Putin se neće zaustavljati to je sigurno.
Trenutno USD/RUB 122.502 vrlo je blizu svom istorijskom minimumu kao i u poređenju sa eurom EUR/RUB 133.861
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Meni piše da je 96FoSte95 je napisao/la: ↑05 mar 2022, 21:44Jbg nećemo mi ovdje izmišljati toplu vodu, šta ko vidi da je objavljeno oko Ukrajine postavi ovdje i prokomentariše se
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
MortemHz je napisao/la: ↑05 mar 2022, 21:46Meni piše da je 96FoSte95 je napisao/la: ↑05 mar 2022, 21:44Jbg nećemo mi ovdje izmišljati toplu vodu, šta ko vidi da je objavljeno oko Ukrajine postavi ovdje i prokomentariše se

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Evo sad bio update, 124 pišeFoSte95 je napisao/la: ↑05 mar 2022, 21:57MortemHz je napisao/la: ↑05 mar 2022, 21:46Meni piše da je 96FoSte95 je napisao/la: ↑05 mar 2022, 21:44Jbg nećemo mi ovdje izmišljati toplu vodu, šta ko vidi da je objavljeno oko Ukrajine postavi ovdje i prokomentariše se
![]()

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Jesu isti oni koji su im davali 96h?alemsa je napisao/la: ↑05 mar 2022, 21:42Ameri i dalje misle da ce Ukrajina pasti kroz mjesec danaMarkan je napisao/la: ↑05 mar 2022, 21:19Polako ljudi i na ovom forumu gube interes za ovu temu.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Nisu stvari komplikovane i zamrsene kako se pokušavaju napraviti. Sirenje ruskog uticaja i slabljenje NATO i EU uticaja, osnivanje puppet state poput Bjelorusije, koristenje svih resursa Ukrajine, tampon zona od zapada prema Moskvi, nastavi niz, su razlozi ove agresije.
Ocekivao je blazi zapad i laksi proboj do Kijeva, sad je dosao do tacke gdje nema povratka i samo sebi i Rusima dublje sranje kopa.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat