Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

TheChief
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la TheChief » 05 mar 2022, 22:17

slika

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 05 mar 2022, 22:24

Madal je napisao/la:
05 mar 2022, 22:16
ASD je napisao/la:
05 mar 2022, 20:03
Te separatističke republike mogu samo osnovati na jugu i istoku ali šta je sa Kievom? Gubljenje ljudi i resursa?
Da li je žele podijeliti ili preuzeti?
Ciljevi mi njihovi nisu jasni.
Da li je Putin ušao u Ukrajinu samo zato što je lud?
Nisu stvari komplikovane i zamrsene kako se pokušavaju napraviti. Sirenje ruskog uticaja i slabljenje NATO i EU uticaja, osnivanje puppet state poput Bjelorusije, koristenje svih resursa Ukrajine, tampon zona od zapada prema Moskvi, nastavi niz, su razlozi ove agresije.
Ocekivao je blazi zapad i laksi proboj do Kijeva, sad je dosao do tacke gdje nema povratka i samo sebi i Rusima dublje sranje kopa.
Mislim da jesu.
Krim su aneksirali i smatraju ga dijelom Rusije. On nije dio plana kojeg imaju za ostatak Ukrajine. Za njih je Krim kao i šta ja znam Rostov.

Druga stvar. Osnivanje proxy republika (Donetsk, Kherson, Odessa, Kharkhiv, Luhansk). Te su republike proglašene. Za sada dvije djeluje pod kontrolom Rusije kao nepriznate republike. Pitanje je dana kada će treća biti proglašena. A ostale dvije su proglašene samo su ih Ukrajinci spriječili u tome još 2014-te ali je veoma vjerovatno da će i one ići kao i ove tri.
To je podjela zemlje i taj je pristup potpuno suprotan od pristupa u kojem žele postaviti Yanukovicha za ukrajinskog Lukashenka.
Ni sam ne znam šta smjeraju.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 mar 2022, 22:30

Oni Krim predstavljaju kao Ruski, a to je postalo tako sto su deportovali stanovnistvo Krima Tatare u Sibir i doveli Ruse.
I vjerovatno je pola tih ljudi dok je pjeske doslo do Sibira i umrlo.
Tako ce uraditi i sa Ukrajinom, objasniti ce Ukrajincima da ustvari ne postoje.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 05 mar 2022, 22:32

tuzlak1987 je napisao/la:
05 mar 2022, 22:30
Oni Krim predstavljaju kao Ruski, a to je postalo tako sto su deportovali stanovnistvo Krima Tatare u Sibir i doveli Ruse.
U većini gradova su tako uradili.
Svi ovi gradovi i regioni gdje imaju određenu podršku su uglavnom industrijski centri gdje se stanovništvo doseljavalo, uglavnom iz Rusije.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 05 mar 2022, 22:48

Naftali Bennett danas bio u Moskvi i razgovarao sa Putinom. Poslije toga ide u Berlin da se sastane sa Scholzom, iako je njemački kancelar u srijedu boravio u Izraelu.
Valjda nije praksa da Jude igdje putuju subotom osim u slučaju spašavanja ljudskih života.
Prije toga je Zelenski tražio oružje od Izraela, Rusi se protivili tome....
Poznato je da je izraelski premijer desničar i multimilioner.
Rusija pomaže Iranu u vezi nuklearnog naoružanja, Izrael se protivi tome, velika židovska zajednica u Ukrajini....itd.
Vom Jäger zum Gejagten

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 05 mar 2022, 22:49

ASD je napisao/la:
05 mar 2022, 22:24
Mislim da jesu.
Krim su aneksirali i smatraju ga dijelom Rusije. On nije dio plana kojeg imaju za ostatak Ukrajine. Za njih je Krim kao i šta ja znam Rostov.

Druga stvar. Osnivanje proxy republika (Donetsk, Kherson, Odessa, Kharkhiv, Luhansk). Te su republike proglašene. Za sada dvije djeluje pod kontrolom Rusije kao nepriznate republike. Pitanje je dana kada će treća biti proglašena. A ostale dvije su proglašene samo su ih Ukrajinci spriječili u tome još 2014-te ali je veoma vjerovatno da će i one ići kao i ove tri.
To je podjela zemlje i taj je pristup potpuno suprotan od pristupa u kojem žele postaviti Yanukovicha za ukrajinskog Lukashenka.
Ni sam ne znam šta smjeraju.
Pa s tim republikicama stvaraju rasparcavanje Ukrajine, gubljenje identiteta države, pravljenje konfuzije, po mogucnosti dodatnih drzava koje kontrolise Rusija. I na sve to reci ce evo nismo isli u teritorijalni rat vec samo da narod bira ono sto hoce (u tim nakaradnim republikama). Zele i to i puppet state u onome sto ostane od Ukrajine. Takticki su to dobri potezi Putina, samo je to Hitlerovski nacin ostvarivanja tih ciljeva.
Kako plan ne napreduje ciljevi mu se mogu mijenjati ali ne vjerujem da bi pristao na ista ispod Kijeva pod svojom kontrolom.
Zadnja izmjena: Madal, dana/u 05 mar 2022, 22:51, ukupno mijenjano 1 put.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 05 mar 2022, 22:50

Zadnji izbori u Ukrajini (regionalni) 2020-te godine.

slika

U odnosu na 2010-te godinu.
Desila se jedna promjena.
Pro-ruske stranke, koje se zalažu za jake veze sa Rusijom i protiv su EU su izgubile jednu oblast Dnipropetrovsk.

Mislim da će nažalost zbog toga Rusi jako da udare na taj grad.
Tamo se izvršila dekomunizacija zadnjih godina. Rušio se kip Lenjina, promijenjeno ime grada iz sovjetskog perioda.

Interesantna je ova zelena boja na sjeveru. Tu su podjednako pro-eu i pro-ruske stranke prošle na izborima.
I može se vidjeti da je upravo tim putem Putin krenuo na Kyiv.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 05 mar 2022, 22:52, ukupno mijenjano 1 put.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 05 mar 2022, 22:52

Aleksandar Hemon, čiji su se preci doselili iz Ukrajine u Bosnu i Hercegovinu.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 05 mar 2022, 23:37

jel to arvid sehidio na nekoj od tema pa ga nema sa novostima ovdje

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 05 mar 2022, 23:45

Ovi su yebani beyond repair
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Tiktaktoe
Kontakt:

Post Postao/la Tiktaktoe » 05 mar 2022, 23:56

Kvalitetno sopanje danas...
Vrabac kriminalac

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 06 mar 2022, 00:53

bokte
slika
slika
slika
slika
Don't believe the hype.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 06 mar 2022, 00:56

"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 06 mar 2022, 01:02

Pricajte vi sta hocete o Zelinskom, ali covjek radi apsolutni maksimum u ovoj situaciji. Covjek je haman 24/7 na telefonu i pravi konstantan pritisak na lidere ovih mocnijih drzava. Prilicno sam ubijedjen da ima ogromnu zaslugu za kolicinu pomoci koja je upucena Ukrajini. Osim toga, ovi njegovi twitter postovi su isto tako super sredstvo da se pravi pritisak preko socijalnih mreza, a htjeli mi to priznat ili ne one pocinju bit politicki instrument broj 1.

Bio simpatican nekome ili ne, bio americki igrac ili ne, bori se kao lav i to mu se ne moze oduzet.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 mar 2022, 01:05

akisarajevo92 je napisao/la:
06 mar 2022, 00:53
bokte
slika
slika
slika
slika
Ma de doci ce opet gospoda na temu i pitati se sto su Ukrajinci ubili Ruskog spijuna bez sudjenja.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 06 mar 2022, 02:06

Puno ih je u ruskoj vojsci u Ukrajini koji uopšte nisu Rusi. Za Čečene je sve poznato, Putin je lično u govoru spominjao i odlikovao Dagestanca Nurmagomeda Gadzhimagomedova koji je poginuo kao vođa grupe specijalaca, iz Tatarstana dolaze vijesti o svakodnevnim dženazama za poginule u Ukrajini.

Ali Batyrov, oficir i dobitnik pet odlikovanja u Siriji gdje je bio i ranjen, poginuo u Ukrajini. Ne izgleda kao Rus.
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 06 mar 2022, 02:11, ukupno mijenjano 2 puta.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 06 mar 2022, 02:08

Drape je napisao/la:
06 mar 2022, 02:06
Puno ih je u ruskoj vojsci u Ukrajini koji uopšte nisu Rusi. Za Čečene je sve poznato, Putin je lično u govoru spominjao i odlikovao Dagestanca Nurmagomeda Gadzhimagomedowa koji je poginuo kao vođa grupe specijalaca, iz Tataristana dolaze vijesti o svakodnevnim dženazama za poginule u Ukrajini.

Ali Batyrov, oficir i dobitnik pet odlikovanja u Siriji gdje je bio i ranjen, poginuo u Ukrajini. Ne izgleda kao Rus.
Ovako su Bošnjaci za Turke šehidili. :kafa:
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

tersnakvadrat
Kontakt:

Post Postao/la tersnakvadrat » 06 mar 2022, 02:41

Bas tako.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 06 mar 2022, 04:30

Drape je napisao/la:
05 mar 2022, 20:27
Yaroslav Rakitskyi je iz istočne Ukrajine, prvi jezik mu je ruski, odbijao je da pjeva ukrajinsku himnu, zbog proruskih stavova su ga navijači uzeli na zub i prestao je dobijati pozive za reprezentaciju. Poslije invazije je napustio Rusiju i po instagramu podržava Ukrajinu i piše da je Ukrajinac :hmmmmm:

slika
slika
Ovaj degenerik je iz donetska.. njemu izgleda tek sad u telecu glavu doslo sta se ustvari desava... inace ovi etnicki ukrajinci koji su rusofoni pogotovo ovi iz donbasa su ili izgubljeni u vremenu I prostoru poput ovog levata ili su hard-core nacionalisti ili nacisti poput ultrasa shaktara... mnogi mladzi od 35 godina su nakon okupacije donetska presaltali na ukrajinski a ocekujem da ce nakon ovog rata premlacivati ljude na ulici ako pisnu na ruskom...

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 06 mar 2022, 07:54

slika

Evo i zašto nema puno vijesti. Situacija je ovakva već danima.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Kaunas, Maestro^^ i 7 gostiju.