FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- NisamInSajder
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Promjeniš trenera i dešavaju se iste stvari? Zašto, zato što igraju isti igrači. I Sablić i Vasoski su odlični treneri, ali dok se 70% ekipe ne očisti nema napretka niti u igri niti u rezultatima. Bit će jedna dobra na 5 loših.
Dizdareviću se nema šta prigovoriti, neka nastavi raditi (igra nogom) i moći će se na njemu zaraditi nešto, Dupovac, pisao sam jučer, svojom pričom i ponašanjem čini duplo veću štetu nego što može doprinijeti na terenu, inače bi bio odlična 3 opcija na štoperskoj poziciji za Sarajevo koje "ganja Europski iskorak" i titulu prvaka države. Mujakić defanzivno odličan, previše komplikuje sa loptom, ali to možeš korigovati tako da zadužiš drugog igrača za prenos lopte. Pidro, standardno, kao i Hebibović, obojica su odigrali onako kako i inače igraju, Pidro u momentima klasa, u momentima u strahu. Đokanović standardno za ovu sezonu, dok nema loptu u nogama nekako može i proći, dok je dobije brzo je ili izgubi ili pravi grešku u predaji lopte. Kapić odličan, Bagarić se jučer vratio u svoj "mode", kao target man, niti odvlači štopere, niti osvaja duele, u presingu lijen, jednostavno beskoristan na terenu. Suljić i Čataković posjeduju kvalitet, ali ili imaju manjak hrabrosti i samopouzdanja da napadnu protivnika ili previše soliraju. Varešanović blijedo.
I kad se sve to spoji uz realno loše odluke Vasoskog dobiješ poraz od tankog Željezničara. Kao što sam i pretpostavljao slijedi nam par mjeseci da trener upozna igrače, ligu, ali ukoliko budeš strpljiv kao Zrinjski sa Jakirom možeš se nadati nekom "iskoraku" naredne sezone, ali ako budeš strpljiv kao sa Sablićem, Kodrom ostat ćeš isto Sarajevo kao što je i do sada bilo.
Dizdareviću se nema šta prigovoriti, neka nastavi raditi (igra nogom) i moći će se na njemu zaraditi nešto, Dupovac, pisao sam jučer, svojom pričom i ponašanjem čini duplo veću štetu nego što može doprinijeti na terenu, inače bi bio odlična 3 opcija na štoperskoj poziciji za Sarajevo koje "ganja Europski iskorak" i titulu prvaka države. Mujakić defanzivno odličan, previše komplikuje sa loptom, ali to možeš korigovati tako da zadužiš drugog igrača za prenos lopte. Pidro, standardno, kao i Hebibović, obojica su odigrali onako kako i inače igraju, Pidro u momentima klasa, u momentima u strahu. Đokanović standardno za ovu sezonu, dok nema loptu u nogama nekako može i proći, dok je dobije brzo je ili izgubi ili pravi grešku u predaji lopte. Kapić odličan, Bagarić se jučer vratio u svoj "mode", kao target man, niti odvlači štopere, niti osvaja duele, u presingu lijen, jednostavno beskoristan na terenu. Suljić i Čataković posjeduju kvalitet, ali ili imaju manjak hrabrosti i samopouzdanja da napadnu protivnika ili previše soliraju. Varešanović blijedo.
I kad se sve to spoji uz realno loše odluke Vasoskog dobiješ poraz od tankog Željezničara. Kao što sam i pretpostavljao slijedi nam par mjeseci da trener upozna igrače, ligu, ali ukoliko budeš strpljiv kao Zrinjski sa Jakirom možeš se nadati nekom "iskoraku" naredne sezone, ali ako budeš strpljiv kao sa Sablićem, Kodrom ostat ćeš isto Sarajevo kao što je i do sada bilo.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- Osttribine
- Kontakt:
Rano je jos za neku generalnu ocjenu, ali ipak mislim da je dobar potez sa ovim ugovorom do kraja sezone za Vasoskog, poceo je vec neke alibije traziti tipa ono juce emotivno se potrosili protiv Slobode, a izjava dan pred utakmicu kako je sve ok, bla bla i slicne floskule. Druga stvar kod njega sto mi je zasmetala kada je rekao nedavno da u Dalu vidi nebrušenog dijamanta, mislim nista licno nemam protiv momka, ali jednostavno dijete igra na ime roditelja i dede Mirse, nista on fudbalsko u sebi nema. Onda nelogican potez sa onim poprilicno dobrim u Trebinju Šečerovićem koji se povrijedio dole i ubacuje ga u KUPu protiv Slobode gdje obnavlja povredu i gubi ga za derbi.
Ono sto me kao i sve vas boli je pristup jucerasnjoj utakmici i nista vise, iskreno Željo nikad losiju ekipu nije imao ali nas upravo na taj pristup i borbu uzmu. Bice velika borba za mjesto u Evropi, a dabogda da ne izvisimo u istoj.
Ono sto me kao i sve vas boli je pristup jucerasnjoj utakmici i nista vise, iskreno Željo nikad losiju ekipu nije imao ali nas upravo na taj pristup i borbu uzmu. Bice velika borba za mjesto u Evropi, a dabogda da ne izvisimo u istoj.
-
- Kontakt:
Tako je mi smo katastrofa igrali i tek je onda došla do izrazaja njihova agresiva. Da smo mi bili sigurni u pasu djaba njima agresiva. Al kad pogrijesis u prvi pola sata 10 puta u jednostavnom pasu onda je jasno da ce doci do izrazaja njihova neka agresiva i prekid. Jednostavno oni nisu nista specijalno odigrali al iskoristili su ponudjeno mi smušeni i onda to izgleda da se ne bore.GalileoGalilei je napisao/la: ↑06 mar 2022, 14:17Ma meni uopšte borba nije bila problem, kao što se piše. Ne možeš reći da se nisu borili i da im nije bilo stalo. Jednostavno, ljudi su nas nadjačali u svakom pogledu. Ti kad ne pokažeš kvalitetnu igru, kad si dobro zatvoren, onda djeluješ nemoćno, pa samim tim dobiješ efekat da su boliqurci. Željo je bio dosta nahajpan, a to je bilo i očekivano. Mislim da nije do volje i želje, nego do loše igre.keli je napisao/la: ↑06 mar 2022, 14:07A isto da dodam zar neki dan nismo igrali sa 10 momaka u prvih 11 sto su ponikli u nasem klubu? I sad kriv vasoski sto su se borili mlako, pa valjda momci koji su ponikli kod nas trebaju znati sta je derbi i dati preko 100% od sebe a ne da ih stranac fura da trebaju dati sve od sebe. Vasoskom jedino mozemo zamjeriti Dala, ostalo je plod povreda Secera i Halid.
Takva je situacija i u repki, recimo. Narod odmah udara po tom "nisu se borili zaboli ih qurac za repku". Pokrije te dobro protivnik, ne nametneš svoju igru i onda djeluje kao da im se ne igra.
Mi moramo zapamtiti da se protiv svake ekipe valja dobro oznojiti da bi se uzeli bodovi.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Upravo tako. Više je postalo izlizano to oko borbe, kad god se izgubi. Ne možeš reći da im nije bilo stalo.
@NisamInsajder
To sam i ja jučer rekao za vrijeme tekme. Ne može vazda toliko biti do trenera. Može Vasoski ili bilo ko drugi imati idealne postavke i zamisli, ali kad imaš većinu igrača koji znaju samo osnovne fudbalske stvari, onda ti takve ne možeš naučiti da iznosi loptu, da se bolje kreće, da pravi trougao, da mirno iznese loptu, a kamoli šta kompleksnije.
@NisamInsajder
To sam i ja jučer rekao za vrijeme tekme. Ne može vazda toliko biti do trenera. Može Vasoski ili bilo ko drugi imati idealne postavke i zamisli, ali kad imaš većinu igrača koji znaju samo osnovne fudbalske stvari, onda ti takve ne možeš naučiti da iznosi loptu, da se bolje kreće, da pravi trougao, da mirno iznese loptu, a kamoli šta kompleksnije.
Cijeli ofanzivni dio je bio smjesan,kako Suljic tako i Catakovic.Koliko su bila sva 4 losa najbolje govori da smo mi najbolje sanse imali tako sto su nam se odbrambeni igraci ubacili u napad i napravili sanse.U prvom poluvremenu sansa Dupovca glavom(neznam otkud uopste on u 16 protivnika a nije bio prekid) na asistenciju Pidre.I u drugom smo imali šansu preko Hebibovica kad golman brani i to je sve sto smo mi ofanzivno uradili ,mislim da dovoljno govori ,dakle defanzivci nam bili najopasniji po protivnicki gol.GalileoGalilei je napisao/la: ↑06 mar 2022, 14:00Nemoj zezati Miki, uz Dala, Đokanovića, Mujakića, bio je najlošiji. Nije to zato što je na piku raje, evo kod mene nikad nije bio do jučer, ali se mora reći da je preloš. Kad ga vidim onako smotanog, želudac mi se okrene.miky_hz je napisao/la: ↑06 mar 2022, 10:18Pidro je jucer trcao i za Suljica i za sebe ja neznam sta ste gledali ali sticem dojam da i bez gledanja utakmice uvijek imate 2/3 ista igraca koji su na piku i po njima se roka, pa po cemu je Suljic dobar bio,jedan od mnogih koji je muda ostavio u svlacionici,uvijek potez viška uvijek jednog proševa pa ceka namjerno drugog da bi i njega ševao , najodgovorniji sto jucer nismo poveli i ko zna kako bi utakmica otisla nakon toga prvi nas ulazak u 16 gdje ima otvoren prostor za šut,ali k.urac daj ti Asmire lažnjak nisi lud da šutaš i propade sve.
To je problem sto ti od igraca od kojih najvise si ocekivao nisi dobio nista Catakovic,Suljic,Kapic,Bagaric ,Avramovski kad je ušao,e to je problem ti igraci najvise zaradjuju i ti igraci treba da nose ekipu .
Fudbal kod nas je jednostavan treba da imaš 3/4 majstora i ove ostale samo da trce i da ganjaju sto rece jedan trener da smetaju,mi jucer nismo imali ni jednog ovog majstora i zato smo im gol mogli na razglednici vidjeti samo.
Pidro je u nekom svom filmu, sav prepadnut, samo čekaš kad će neku kardinalnu grešku napraviti. Jučer krećemo u napad, dodaje mu neko, on zvjera u nebo, zamalo je nije izgubio. Protiv Slobode je prodao par lopti, gdje je Sloboda nakon jedne imala finu priliku, sreća nisu znali. Tek kasnije se malo konsolidovao. Jučer je bio užasan. Milion grešaka u predaji lopte, more izgubljenih lopti, jedan centaršut je dobro odradio, ali i taj je bio prejak pa je napucao Dupovca u glavu. Upropastio je nekoliko situacija, koje je upravo iskreirao Suljić, momak koji je bio odličan, ali nije imao s kim da odigra. Normalno da je mora uzeti i ići na dribling, jer su svi ostali zaštekani ili su pokriveni, šta će drugo. Uputio je odličan pas za Dala, koji nije iskoristio onu šansu. To što kažeš da je Pidro trčao za obojica, to je glupost, pogotovo jer se zna koliko Asmir pokrije terena i koliko pretrči. Da je Bodul bio na lijevoj strani, pa da si rekao da je Pidro i za njega trčao, pa bi rekao hajde.
Ako neko nije zaslužio kritike, onda je to Asmir. Probaj ga narednu tekmu staviti na klupu, ubaci nekog drugog, pa ćeš da vidiš razliku. Momak ima muda, uopšte se nije prepao derbija, igrao opušteno kao na terminu. Otkad je došao igra na nivou, protiv Slobode je isto tako bio najbolji.
Šta bi onda rekao za Čatakovića, ako ti je šejtan loš?
S tim sto sam vec rekao da se Hamza treba koristiti na poziciji 9 jel je za poziciju 10 nepokretan pa otud je izgledalo da je Zeljeznicar premocan u tom dijelu.Od tri igraca u vezi(ja racunam i poziciju 10 kao vezu) dva su mehka i malo pokretna(Kapic i Catakovic) dok na drugoj strani imas dva pokretna i borca(Hajdarevic i Mekic) i to je ta razlika koja je jucer presudila i razlog sto nista nismo kroz sredinu mogli uraditi .
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Realno nama treba jos minimalno jedan kvalitetno odraden prelazni rok da se ekipa ocisti od preostalog skarta i popuni solidnijim igracima da bi to licilo na nesto.
Do tad bice ovako toplo-hladno i moramo se naoruzati strpljenjem i dati podrsku ekipi,najvise zbog Ismira da covjek nastavi ovo sto je zapoceo.
Siguran sam da ce mu ta nasa podrska puno znaciti i uliti volju da nastavi, a suprotno ako krenemo sa zvizducima,prozivkama i pravljenjem incidenata koji kostaju klub covjek ce brzo odustati.
Do tad bice ovako toplo-hladno i moramo se naoruzati strpljenjem i dati podrsku ekipi,najvise zbog Ismira da covjek nastavi ovo sto je zapoceo.
Siguran sam da ce mu ta nasa podrska puno znaciti i uliti volju da nastavi, a suprotno ako krenemo sa zvizducima,prozivkama i pravljenjem incidenata koji kostaju klub covjek ce brzo odustati.
. Ovim putem obavještavamo javnost da je formirana Komisija za procjenu štete koja je počinjena tokom gradskog derbija i Fudbalski klub Sarajevo će snositi troškove neodgovornog i huliganskog istupa svojih navijača
Hajd sto domace tekme zavrsimo u minusu,al sad i gostujuce idu u minus
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
E svasta sam procitao al da Suljic nije dobro odigrao. Pa ja ne znam sta bi ove neke s foruma zadovoljilo. Pa lik je odigro skoro perfektnu utakmicu. Pogledaj snimak utakmice pa sudi..
I zalaganje 100 % nije bio problem. Jednostavno mi nismo toliko dobra ekipa da te neko ne moze zaustaviti u svemu sto pokusas iskreirati, sa velikom agresivnoscu.. uz to dodas promasenu sto posto priliku (Dal) i odma ga primis, pa crveni idiotski i eto ti preloma..
I zalaganje 100 % nije bio problem. Jednostavno mi nismo toliko dobra ekipa da te neko ne moze zaustaviti u svemu sto pokusas iskreirati, sa velikom agresivnoscu.. uz to dodas promasenu sto posto priliku (Dal) i odma ga primis, pa crveni idiotski i eto ti preloma..
-
- Kontakt:
Dobro zapazanje da su nasi ofanzivni igraca bili naj lošiji na terenu Hamza, Bagarić, Dal izgubili su gotovo sve duele a nista nisu pomagali veznom redu ni odbrambeno ni napadački. Još dodaš glupost Dupovca i to ti je to.
- ElCartel11
- Kontakt:
Znaci ako smo se juce zayebali i izgleda necemo moci zavrsiti na 3 mjestu nakon 22 kola, onda zbog lakseg rasporeda u zadnjoj trecini prvenstva iducu namjerno izgubimo, da nas mrtve kone predju na tabeli i budemo 5.
Za vise savjeta me zapratite.
Za vise savjeta me zapratite.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
....................Čataković
Suljić...........Avramovski........Ramić
.............Šećerović... Đokanović
Pidro......Mujakić....Lazić...Šabanović
................... Dizdarević
Evo ekipe koju treba uigravati, nikakav Dal i pizde materine, Hamzu gurni u spica jer momak nije jednostavno za desetke, stavi tu Daniela gdje je momak najbolji, nemoj dovoditi takvog igrača i koristiti ga gdje nije toliko igrao. Desno malog Irfana probaj, nemas sta izgubiti, ako ne bude valjao drži hebiba tu do kraja sezone i onda dovedeš Amoaha.
Evo ekipe koju treba uigravati, nikakav Dal i pizde materine, Hamzu gurni u spica jer momak nije jednostavno za desetke, stavi tu Daniela gdje je momak najbolji, nemoj dovoditi takvog igrača i koristiti ga gdje nije toliko igrao. Desno malog Irfana probaj, nemas sta izgubiti, ako ne bude valjao drži hebiba tu do kraja sezone i onda dovedeš Amoaha.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- MaroonBjelave
- Kontakt:
I Dupovca nabiti nogom u njegove Dupovce, pa nek se onako blamira u Radniku iz Hadžića
Mashallah !miky_hz je napisao/la: ↑06 mar 2022, 14:39. Ovim putem obavještavamo javnost da je formirana Komisija za procjenu štete koja je počinjena tokom gradskog derbija i Fudbalski klub Sarajevo će snositi troškove neodgovornog i huliganskog istupa svojih navijača
Hajd sto domace tekme zavrsimo u minusu,al sad i gostujuce idu u minus
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
- ElCartel11
- Kontakt:
Catakovic i Bagaric nesmiju biti zajedno na terenu. Hamza nije za AM i gotovo.
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
Pozdrav onima koji su jučer govorili molite Boga da Mirvić ostane.

Koliko volim te zna samo ludo srce moje
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
A što umjesto Pidre ne forsirati Islamovića, garant ne bi ni tu ništa izgubili.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑06 mar 2022, 14:46....................Čataković
- ElCartel11
- Kontakt:
Obratit ce se, da nas ostavlja

a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
Shit is about to go down

Koliko volim te zna samo ludo srce moje
Nadam se da ce izjaviti: "Gusite se u vlastitim gofnima" i demonstrativno otici !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, ANamelessGhoul, Beli98, bhfanatic14, Bosniacum Lilium, budzak, Burberry46, ErosViverosViv, Hamagara, hazarder, keli, MSOZ101, NazorUso, nedimmmm1337, NeSamSafetee, OzmoodPinglewood, Paromlinac, perodeformero, Proximic, samoFKS, sekac, senad82, Serha, Tatamata1946, TETRAPAK, Vanja8, ŠTA_JE i 157 gostiju.