Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Brokula
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la Brokula » 06 mar 2022, 21:48

Sta kaze, informacije iz Rusije... rat pokaza da su diktatura veca nego sto je iko mislio
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 mar 2022, 21:50

armando je napisao/la:
06 mar 2022, 21:47
alemsa je napisao/la:
06 mar 2022, 21:41

Ne mozes biti glup i milijarder (osim ako si nasljedio te pare), to je prosto nemoguce.
Nije glup u onome cime se bavio i šta je stekao.
Ali glupost je sirok pojam. Opste znanje i poznavanje materije u drugim segmentima. Jos i presjednik Amerike.
Bio i ne ponovio se.
Genije je za biznis, a Ameriku je tretiro kao jedan veliki biznis, sto mu je islo vjesto od ruke, jer je svakom bilo dobro, posebno radnickoj klasi. Kad je napustio bijelu kucu gorivo je bilo $1.78 na gallon, prije Ukrajine se popelo na $3, sad je $3.40 recimo.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 06 mar 2022, 21:52

Sva sreća da Merkel i Trump nisu na vlasti jer da jesu ruska čizma bi već sedmi dan gazila po Kijevu.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 06 mar 2022, 21:55

Marsal je napisao/la:
06 mar 2022, 21:52
Sva sreća da Merkel i Trump nisu na vlasti jer da jesu ruska čizma bi već sedmi dan gazila po Kijevu.
Ima veze...
Ali kako stvari stoje, gazice prije ili kasnije.
Veći problem za njih i za sve ostale šta poslije okupacije?
Kako to odrzavati i na koji nacin.

Terorizam će biti veci nego u Irskoj i kod talibana.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 06 mar 2022, 21:57

alemsa je napisao/la:
06 mar 2022, 21:41
StevieG8 je napisao/la:
06 mar 2022, 21:27
alemsa je napisao/la:
06 mar 2022, 21:06
^ da je bio Trump ne bi ni napali Ukrajinu

Ako lazem ja, laze i bivsi Americki general koji je priststvo nekoliko razgovora izmedju Trumpa i Putina, gdje mu Trump nije dao pardona, posebno se osvrno da je bio prisutan kad je Asad hemijskim oruzijem poboio svoj narod pa su trebali bombardovati neki cilj, gdje mu je Putin rekao da to ne radi da ima tu Ruskih vojnika na sta mu je Trump odgovorio da ce i njih pobiti ako se ne sklone.
Neki americki general vs John Bolton koji kaze da Trump nije znao ni gdje je Ukrajina, cak je mislio da je Finska dio Rusije :urnebes:

https://www.businessinsider.com/john-bo ... endations=

Ne padajte na tu pricu da je Trump nekakav genije kad nije, vecina njegovih ideja i politickih misli su ciste gluposti koje su toliko glupe da ljudski mozak to pokusava racionalizirati idejom da se iza svega toga krije neka visoka inteligencija i sposobnost. Sjetite se samo njegovih prica kasnije kad je dosao COVID, proci ce, nemamo zarazenih, kung flu virus, mozemo injekcijom unositi dezinfekciono to treba probati to je dobra ideja itd :tokralju:
Ne mozes biti glup i milijarder (osim ako si nasljedio te pare), to je prosto nemoguce.
Pa Trump je naslijedio pare, dedo i otac mu uglavnom zaradili većinu bogatstva. Jedino vrijedno spomena od njega je Trump tower a i to mi ideja od oca, on samo realizirao.
On je uglavnom se bavio realitijem, gostovao po takvim emisijama, bio čak i u kečerima i tako postati poznat. Postao je predsjednik jer su ameri glasali samo kontra Clintonove. Nešto slično kao Beli Preletacevic prije par godina u Srbiji, uz malo ozbiljnosti mogao je biti predsjednik.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 mar 2022, 21:58

Marsal je napisao/la:
Meh, meni se cini da ce Ukrajina pasti. Daj Boze da grijesim

@legend

Nije nasljedio, otac mu je dao milion dollara sto je pretvrio u 8 milijardi.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 06 mar 2022, 21:59

armando je napisao/la:
06 mar 2022, 21:55
Marsal je napisao/la:
Ima veze...

Rusi će prije ili kasnije pokorit Ukrajinu ali mislim da moraju razmišljati u pravcu da su tu zauvijek popušili i da ih makar 80% te države više ne može očima gledat.

Ukrajinsku pregovarač evo kaže da su spremni i na opciju neulaska u NATO ali da se rat zaustavi. Rusi, naravno neće pristat na to...koji crni NATO, to je samo izgovor da se dokopaju prirodnih resursa.

Ne vidim kako bi ovo moglo završiti, a da ne uključuje uništenje ukrajinskih gradova i širenje ruskog utjecaja i želja za bogatim teritorijem.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 06 mar 2022, 22:13

Marsal je napisao/la:
06 mar 2022, 21:59
armando je napisao/la:
06 mar 2022, 21:55
Marsal je napisao/la:
Ima veze...

Rusi će prije ili kasnije pokorit Ukrajinu ali mislim da moraju razmišljati u pravcu da su tu zauvijek popušili i da ih makar 80% te države više ne može očima gledat.

Ukrajinsku pregovarač evo kaže da su spremni i na opciju neulaska u NATO ali da se rat zaustavi. Rusi, naravno neće pristat na to...koji crni NATO, to je samo izgovor da se dokopaju prirodnih resursa.

Ne vidim kako bi ovo moglo završiti, a da ne uključuje uništenje ukrajinskih gradova i širenje ruskog utjecaja i želja za bogatim teritorijem.
Neće ovo nikad završiti, tako da ne znamo ishod.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 06 mar 2022, 22:14

Radničkoj klasi bilo dobro pod Trumpom ?

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 06 mar 2022, 22:19

alemsa je napisao/la:
06 mar 2022, 21:58
Marsal je napisao/la:
Meh, meni se cini da ce Ukrajina pasti. Daj Boze da grijesim

@legend

Nije nasljedio, otac mu je dao milion dollara sto je pretvrio u 8 milijardi.
Nije tacno da je naslijedio milion dolara, nepotpuno citiras njega iz jednog intervjua u kojem je rekao "my father gave me a small loan of a million dollars". Na kraju svog mandata je bukvalno izazvao teroristicki napad u pokusaju da ostane na vlasti, pokusao je srusiti kompletan demokratski sistem izbora kad je trazio od Pencea da na svaki nacin blokira potvrdu elektorskih glasova sto je do tada bilo necuveno. Ne bih vise raspravljao o ovome jer samo povrsni poznavaoc njegovog rada ili prosjecni gledatelj fox newsa moze tvrditi da je on dobar predsjednik, politicar, vodja sta god.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 06 mar 2022, 22:29

Legendarna izjava Trumpa,kakav komad budale :rol:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 06 mar 2022, 22:29

Školski sistem fašističke Rusije :puke:
Zadnja izmjena: thulkazal, dana/u 06 mar 2022, 22:30, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 mar 2022, 22:29

Marsal je napisao/la:
Mislim da je pitanje dana kad će početi bitka za Kijev, mislim na onu pravu gdje će ga Rusi sravniti sa zemljom. Vjerovatno se sad grupišu i kad jednom krene, nagledaćemo se svega.

Svjesni su da su se obrukali, da su poniženi, i poprilično sam siguran da će sad udariti iz svega što imaju. Cijena će biti previsoka, ali sad nema nazad.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 06 mar 2022, 22:31

Virtu4l je napisao/la:
06 mar 2022, 22:29
Marsal je napisao/la:
Mislim da je pitanje dana kad će početi bitka za Kijev, mislim na onu pravu gdje će ga Rusi sravniti sa zemljom. Vjerovatno se sad grupišu i kad jednom krene, nagledaćemo se svega.

Svjesni su da su se obrukali, da su poniženi, i poprilično sam siguran da će sad udariti iz svega što imaju. Cijena će biti previsoka, ali sad nema nazad.
Poprilično sam siguran da će na kijev napasti sa 3 strane. Sa sjevera, juga i istoka.
Prije će udariti na Odessu i Dnipro.

Dnipro će posebno stradati, na njega su Rusi kivni najviše.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 mar 2022, 22:32

Rajaz je napisao/la:
06 mar 2022, 22:14
Radničkoj klasi bilo dobro pod Trumpom ?
Itekako, govori ti osoba koja organski nije mogla podnijet Trumpa kad je krenula kampanja, mislio sam prvo da se zeza, pa bum osvoji republikance, pa opet nisam mogao vjerovati da ce doci na vlast, bilo ko samo ne Trump. Pa postade predsjednik, i hajd reko evo disastera, sta lik zna o vodjenu drzavu, pa dodje 2017( ili 2018 slagat cu prije da je 18a), kad je direktno utico na mene kad je ukino kaznu za Obamacare (zadnji put sam moro platiti $1200 cini mi se), uradim taxu nikad manje nisam moro platiti koliko je dao tax breaks, pa gorivo spade skroz na $1.30 tako nesto, opet direktno utico na mene jer predjem godisnje najmanje 40k milja, a i ostali narod jer prosjecni covjek u Houstonu vozi najmanje 40 minuta do posla, a posla vise nego ikad, niko ne dobija otkaze cak sta vise fali radne snage ne moze se postici. Pa bum bum bum do corone nikad bolje nije bilo otkako sam u USA, cak je imo i najvisu podrsku crnaca od biko koheg republikanca u zadnjih 50 godina. Svako voli pare u djepu

Winters
Kontakt:

Post Postao/la Winters » 06 mar 2022, 22:33

Trump izveo teroristički napad. :rol:

Jel to najstrašniji dan u povijesti SAD-a, čak gori i od Pearl Harbora te 9/11, jel da? :tokralju:

Vidim da su nikad dokazane tvrdnje u Putinovoj umješanosti u izbore popularne i u 2022. godini. Čovjek je dobro bio svjestan da je Rusija svedena samo na regionalnu silu nakon pada SSSR-a te da mogu strašiti jedino Gruzije, Estonije i slične države no Amerikancima je ostala valjda neka paranoja još od hladnog rata od Rusa pa su ih imali potrebu spominjati u kontekstu neke umješanosti u njihove izbore. Vodio se politikom izolacionizma kao što su prakticirali Wilson i Roosevelt za vrijeme dvaju svjetskih ratova no njih nitko nije proglašavao luđacima.
Imagine enjoying a sport in Philadelphia.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 06 mar 2022, 22:36

Dosta ce se poljuljat ekonomija Evropi zbog ovog svega. Dosta stvari iz Rusije ce se povuc s polica a proizvode se u Ukrajini, Poljskoj itd..
O nafti ne treba ni pricat.

Nadat je se da ce Rusi sklopit dogovor sa Ukrajincima da ovo sto prije prestane

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 mar 2022, 22:37

ASD je napisao/la:
06 mar 2022, 22:31
Prije će udariti na Odessu i Dnipro.
Da bi napali Odesu prvo moraju osvojiti Mykolaiv i izgleda da se baš tu trenutno grupišu.

Ja još uvijek ne mogu vjerovati da bi neko granatirao Odesu i uništavao je. Malo je takvih gradova na planeti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Lupi
Kontakt:

Post Postao/la Lupi » 06 mar 2022, 22:39

alemsa je napisao/la:
06 mar 2022, 21:06
^ da je bio Trump ne bi ni napali Ukrajinu

Ako lazem ja, laze i bivsi Americki general koji je priststvo nekoliko razgovora izmedju Trumpa i Putina, gdje mu Trump nije dao pardona, posebno se osvrno da je bio prisutan kad je Asad hemijskim oruzijem poboio svoj narod pa su trebali bombardovati neki cilj, gdje mu je Putin rekao da to ne radi da ima tu Ruskih vojnika na sta mu je Trump odgovorio da ce i njih pobiti ako se ne sklone.
Prvo- Asad nije koristio nikad hemijsko oružje protiv svog naroda, to je uradio Isis da bi izazvao intervenciju ,to je bilo jasno i onda a pogotovo sada,jer je Asad već ranije predao sve hemijsko naouružanje. Bio je to jeftin trik koji nije prošao..

Drugo- kada se desila ta nesreća Trump nije bio predsjednik nego Obama..

Treće- Rusi se ukljućuju tek 2 godine nakon tog incidenta 2015 ako se ne varam...a do tada su imali bazu koja je bila izvan svih sukoba i ratne zone i daleko od Damaska, gdje se desio incicenti kao takva ne bi ni bila meta nekakvog napada koji se nije ni planirao..

Četvrto - neko od tebe i generala laže :D

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 mar 2022, 22:43

Napraviti ce Rusi lepsi grad.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Maestro^^ i 16 gostiju.