Ti brate moj dobri svaki put, ali bas svaki put, kad ovo kazes/napises mi zijanimo i odigramo ko kita. De makar u ovo malo utakmica do kraja sezone ne predvidjaj vise nista.Romagnoli13 je napisao/la: ↑06 mar 2022, 22:51Sad tri opet "lakše" utakmice, ali mislim da će se teško ponoviti slučaj Spezie i Salarentane. Ovaj put će momci ići na 150%, bez ikakvog potcijenjivanja protivnika.
AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Beduin
- Kontakt:
Re: AC Milan
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Vala i zaslužena pobjeda s obzirom na prikazano. Ni u onoj prvoj utakmici nisu zaslužili pobjedu niti su ih nadigrali, a to je jedini derbi koji se izgubio.
Žali bože onog glupog prosipanja bodova, nevjerovatno da ti tamo Salernitana i Udinese zadaju više muke nego npr. Lazio ili Napoli.
Ali to je stvar pristupa i motivacije, na čemu će Pioli morati ozbiljno poraditi jer se više ne bi smjelo ponavljati (lakše reći nego učiniti).
Inače 13 boda više od petoplasiranog, uz 10 utakmica do kraja. O skudetu ne bih...
Žali bože onog glupog prosipanja bodova, nevjerovatno da ti tamo Salernitana i Udinese zadaju više muke nego npr. Lazio ili Napoli.
Inače 13 boda više od petoplasiranog, uz 10 utakmica do kraja. O skudetu ne bih...
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Theo MOM samo tako, daleko najbolji na terenu uz Leaoa i Kalulua. Florenzi i Ibra zlata vrijedni u finišu. Bravo momci, najavio sam prije sezone da vidim borbu za Scudetto do 32.kola, pa šta Bog da. Međutim, nakon povrede Kjaera sam pisao piši propalo. Velika pobjeda protiv ekipe koja nam apsolutno ne leži. Srećom je Insigne glavom u Kanadi, kao Kessie na otoku.... Bravo Milan, idemooooo 
- Romagnoli13
- Kontakt:
Nisam očekivao da će im se dvaput desiti da bukvalno odbijaju igrati. A pokazali su puno puta da mogu nadigrati i dobiti svakog u Italiji. Motiv je po meni najveći problem u takvim mečevima. Pioli je dobar u puno stvari očito, ali u takvim utakmicama dobro bi bilo imati recimo Contea.Beduin je napisao/la: ↑06 mar 2022, 22:55Ti brate moj dobri svaki put, ali bas svaki put, kad ovo kazes/napises mi zijanimo i odigramo ko kita. De makar u ovo malo utakmica do kraja sezone ne predvidjaj vise nista.Romagnoli13 je napisao/la: ↑06 mar 2022, 22:51Sad tri opet "lakše" utakmice, ali mislim da će se teško ponoviti slučaj Spezie i Salarentane. Ovaj put će momci ići na 150%, bez ikakvog potcijenjivanja protivnika.
![]()
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
- UrbyEmanuelson
- Kontakt:
Ogromna pobjeda.
Ne mozes a da se ne sjetis prosutih bodova na malim klubovima.
Kako Sale zavrsi kontru na kraju
Ne mozes a da se ne sjetis prosutih bodova na malim klubovima.
Kako Sale zavrsi kontru na kraju
- Beduin
- Kontakt:
Ne mogu vjerovat kako iskopase Kalulua, tada primarno desnog beka, juniora Lyona koji je te sezone tek trebao dobiti sansu u tom klubu ali sreca pa ne potpisa ugovor sa njima. Svaka im cast, svaka cast i momku, ima muda do poda.
Benacer onaj pravi, kakav nam i treba. Na vrijeme uhvatio formu.
Nazalost, nakon povreda smo "izgubili" Calabriu, Diaza i Rebica, a dosta nam trebaju u nekim utakmicama kad nas ne ide. Giroud je zasluzio svaki moguci bonus da dobije, zaradio ga je posteno, pored golova dosta trci, pravi pressing te se hrva sa protivnickim odbranama u skoku.
Kad Theo igra i ima ga prema naprijed, i mi tad pobjedjujemo i igramo dobro. Nema vise onih glupih meljanja lopte i gubljenja na svom dijelu terena, i definitivno mozemo reci da je to popravio i vidljivo je iz utakmice u utakmicu. Daleko kompletniji i zreliji bek postaje.
Svaka cast momcima, visok pressing je urodio plodom, unistili smo ih tom taktikom.
Benacer onaj pravi, kakav nam i treba. Na vrijeme uhvatio formu.
Nazalost, nakon povreda smo "izgubili" Calabriu, Diaza i Rebica, a dosta nam trebaju u nekim utakmicama kad nas ne ide. Giroud je zasluzio svaki moguci bonus da dobije, zaradio ga je posteno, pored golova dosta trci, pravi pressing te se hrva sa protivnickim odbranama u skoku.
Kad Theo igra i ima ga prema naprijed, i mi tad pobjedjujemo i igramo dobro. Nema vise onih glupih meljanja lopte i gubljenja na svom dijelu terena, i definitivno mozemo reci da je to popravio i vidljivo je iz utakmice u utakmicu. Daleko kompletniji i zreliji bek postaje.
Svaka cast momcima, visok pressing je urodio plodom, unistili smo ih tom taktikom.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- OldFashioned
- Kontakt:
Pioli je jako loš u pripremi mečeva protiv osjetno slabijih ekipa i to dokazuje iz sezone u sezone, a takav mu je i rezime sa ekipama koje je vodio prije Milana. Derbije zaista znamo igrati, ali historijski gledano na derbijima se ne uzimaju prvenstva, (u što ja svakako ne vjerujem), nego na malim utakmicama gdje stalno prosipamo bodove. Ne pomaže ni standardno povlačenje u bunker čim povedu, to rade protiv svake ekipe a ovaj Napoli je bio zreo za još koji gol večeras.
Uglavnom, slatka pobjeda da ne može slađa.
Ismijao sam se pred kraj kad su se odbijali od ovog degena kod korner zastavice, bez imalo šale mislim da bi moralo postojati neko protupravilo ovome.
Forza Milan!
Ismijao sam se pred kraj kad su se odbijali od ovog degena kod korner zastavice, bez imalo šale mislim da bi moralo postojati neko protupravilo ovome.
Forza Milan!
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
I jes ovaj baresi vala baksuz, kao i ja. 
Ponavljali su se i Udinese 2x, Salernitana, Spezia, pa sve kontaš da su naučili na greškama, a ustvari nisu. Mada je nerealno očekivati da svaku utakmicu igraš dobro i dobijaš, a kad ti se zadesi takav dan, onda je dobro imati igrača u napadu koji će na individualni kvalitet izmisliti gol. A mi ga nemamo osim Lea, koji ne može uvijek sve sam.
Inače mali Kalulu stvarno vrhunski odigrao
yebiga šteta što nije bar koji cent viši.
Ponavljali su se i Udinese 2x, Salernitana, Spezia, pa sve kontaš da su naučili na greškama, a ustvari nisu. Mada je nerealno očekivati da svaku utakmicu igraš dobro i dobijaš, a kad ti se zadesi takav dan, onda je dobro imati igrača u napadu koji će na individualni kvalitet izmisliti gol. A mi ga nemamo osim Lea, koji ne može uvijek sve sam.
Inače mali Kalulu stvarno vrhunski odigrao
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- OldFashioned
- Kontakt:
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- OldFashioned
- Kontakt:
Kako je poludio na promašaj Saleta ahahah
- Romagnoli13
- Kontakt:
Cordoba, Puyol, Cannavaro, Carvalho .. niko nije bio iznad 180cm a svi do jednog strašni stoperi. Može to i Kalulu postati, naravno uz još puno rada i truda + iskustvo.rope11 je napisao/la: ↑06 mar 2022, 23:05I jes ovaj baresi vala baksuz, kao i ja.
Inače mali Kalulu stvarno vrhunski odigraoyebiga šteta što nije bar koji cent viši.
+13 u odnosu na peto mjesto. Dakle 18-20 bodova od mogućih 30 do kraja sezone je dovoljno za LP. Što znači da je do prvog cilja ostalo još par koraka.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Majk 6.5 Na visini zadatka, polivalentan
Theo 8 Odlični prodori uz veliku želju. Popravio defanzivu drastično, hipermoderan i energičan. Šteta za asist i pokušaj iz teškog ugla u finišu
Tomori 7 Izuzev par situacija jako solidan, važan u skok igri
Kalulu 7.5 Hrvati se sa Osimhenom, i izaći kao pobjednik u većini duela, ma bravo momčino
Calabria 4.5 Uprskao dio napada, na Vi sa loptom, ni blizu igrača prije povrede. Borben, "nudio se" redovno
Kessie 5.5 Slab prije pauze, značajno bolji u 2.pol. Sve u svemu okej nastup
Bennacer 6 Možda je i bio penal na njemu na početku. Inferioran ali značajno bolji nakon što smo poveli
Tonali 5.5Nije se najbolje snašao včrs, ginuo kao i uvijek, pretrčao dosta ali nije to-to.
Messias Jr. 4.5 Gotov nijednom nije probio po RW, srednja žalost u defanzivnom aspektu, ali se trudio.
Leao 7.5 Na trenutke se igrao sa protivnicima. Sa velikom lakoćom penetrirao odbranu domaćina
Giroud 7 Hrvao se sa mrcinom Koulibalyem, golgeterski instinkt nam je donjeo sve tri bobe.
Theo 8 Odlični prodori uz veliku želju. Popravio defanzivu drastično, hipermoderan i energičan. Šteta za asist i pokušaj iz teškog ugla u finišu
Tomori 7 Izuzev par situacija jako solidan, važan u skok igri
Kalulu 7.5 Hrvati se sa Osimhenom, i izaći kao pobjednik u većini duela, ma bravo momčino
Calabria 4.5 Uprskao dio napada, na Vi sa loptom, ni blizu igrača prije povrede. Borben, "nudio se" redovno
Kessie 5.5 Slab prije pauze, značajno bolji u 2.pol. Sve u svemu okej nastup
Bennacer 6 Možda je i bio penal na njemu na početku. Inferioran ali značajno bolji nakon što smo poveli
Tonali 5.5Nije se najbolje snašao včrs, ginuo kao i uvijek, pretrčao dosta ali nije to-to.
Messias Jr. 4.5 Gotov nijednom nije probio po RW, srednja žalost u defanzivnom aspektu, ali se trudio.
Leao 7.5 Na trenutke se igrao sa protivnicima. Sa velikom lakoćom penetrirao odbranu domaćina
Giroud 7 Hrvao se sa mrcinom Koulibalyem, golgeterski instinkt nam je donjeo sve tri bobe.
Ma pričali smo o tome, nije problem kad je jedan nizak, ali problem je kad nijedan od stopera ne premašuje 185cm.
Ali šta ja znam, što ih više gledam, to kontam da bi možda i moglo funkcionisati jer dosad je minimalno dolazio do izražaja taj manjak visine. U zadnjih pet utakmica gdje je Kalulu igrao, četiri puta se sačuvala mreža.
Iako u svakom slučaju treba visok, korpulentan stoper, ali postavlja se pitanje da li ići na Botmana ili vjerovati u duo Kalulu-Tomori, pa dovesti rezervu koja odgovara tom opisu.
Ali šta ja znam, što ih više gledam, to kontam da bi možda i moglo funkcionisati jer dosad je minimalno dolazio do izražaja taj manjak visine. U zadnjih pet utakmica gdje je Kalulu igrao, četiri puta se sačuvala mreža.
Iako u svakom slučaju treba visok, korpulentan stoper, ali postavlja se pitanje da li ići na Botmana ili vjerovati u duo Kalulu-Tomori, pa dovesti rezervu koja odgovara tom opisu.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Pioli je Maestro kakve mentole u ekipi ima, covjek pripremi tekmu kako protiv velikih tako isto prrotiv malih, eh sad posto imas mentole u ekipi ili ti ga polu idiote kontaju lako cemo i upisu 3 boda unaprijed....sta treba covjek uraditi da ih motivise podudlat dodatno prije tekme? ( zar nije motivacija multimilionski ugovori i sto igras za Milan ?) Razumljivo mi je kad ekipa osvoji sve sto se osvojiti moze i dugo na okupu pa dodje ti empoli pa ti se i ne igra, ali ova ekipa Milana nikad nije igrala l.p.do ove godine ( kamoli nesto osvojili ) da nemaju motiva, neshvatljivo....to je dokaz da nisu sampioni u glavi i da 90 posto njih nikad vrhunski igraci nece biti.OldFashioned je napisao/la: ↑06 mar 2022, 23:04Pioli je jako loš u pripremi mečeva protiv osjetno slabijih ekipa i to dokazuje iz sezone u sezone, a takav mu je i rezime sa ekipama koje je vodio prije Milana. Derbije zaista znamo igrati, ali historijski gledano na derbijima se ne uzimaju prvenstva, (u što ja svakako ne vjerujem), nego na malim utakmicama gdje stalno prosipamo bodove. Ne pomaže ni standardno povlačenje u bunker čim povedu, to rade protiv svake ekipe a ovaj Napoli je bio zreo za još koji gol večeras.
Forza Milan!
-
celikmilan
- Kontakt:
Prvi gol Girouda na gostovanjima i to u kakvom trenutku i protiv kakvog protivnika.
Kakav glup potez i promašaj Saelemaekersa na kraju. Imali bi bolji omjer protiv Napolija a to bi čak na kraju moglo biti i veoma važno.
Kakav glup potez i promašaj Saelemaekersa na kraju. Imali bi bolji omjer protiv Napolija a to bi čak na kraju moglo biti i veoma važno.
Pioli je prosjecan trener. Nikakav maestro i slicno vec prosjecan trener. Da je iole bolji Milan bi sad imao barem +7 u odnosu na drugog.
Da Milan ima dobar ekipu otimali bi se vrhunski treneri a ne bi ga vodili Mihajlovici, Sedorf, Brocki, Gatuso, Inzagi, Giampalo, Montela ako sam kojeg strucnjaka izostavio halali...
- OldFashioned
- Kontakt:
Veliki stručnjaci koštaju kao i veliki igrači.