NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

Truhlo
Kontakt:

Re: Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la Truhlo » 07 mar 2022, 14:18

Convicts1988 je napisao/la:
07 mar 2022, 14:11
zona072 je napisao/la:
07 mar 2022, 13:58
U fudbalu danas realno imaš tri načina poslovanja.
Strani investitor
Socius model
Politika
Broj 1. Probali smo, yebani smo, kraj priče.

Broj 3. Politika je uništila klub, a nastavlja da ga uništava i dalje. Nije klub zatvorio vrata politici, nego je politika u Gradu Zenici digla ruke od Celika, od simbola ovog grada. Nemoj da izvrcemo teze i cinjenice.
Broj 2, imamo veci budzet od Goska koji dere 1. FL. Nazalost imamo dugove koje moramo vracati, pa socios model ne dolazi do izrazaja na terenu. Ali doci ce i taj dan kad nas klub ulozi 500k u tim, pa cemo vidjeti koji model valja.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 07 mar 2022, 14:25

zona072 je napisao/la:
07 mar 2022, 13:58
U fudbalu danas realno imaš tri načina poslovanja.
Strani investitor
Socius model
Politika

Strani investitor u ovoj državi ovakvoj kakva jest ne može biti nikakvo rješenje, ali ako pogledamo u komšiluk i HNL tamo se vidi već djelovanje stranog kapitala (ovo je vjerovatno i najbolji način poslovanja).

Drugi socius model, po meni najgori način malo koji klub ima kapacitet, Čelik definitivno nema kapacitet da ovako posluje.

Treći politika za ovakvu državu i za ovakav klub najbolje moguće rješenje, zatvaranje vrata politici pogotov u gradu gdje je jedan klub ne vodi ni čemu i to je već svima jasno da bez podrške grada i politike ne može nijedan sportski kolektiv, sad Čelik treba čekati da se promjeni vlast pa da se proba s nekim drugim dogovoriti, ali ode vrijeme, gubiš na rejtingu, na publici, gubiš sve ono što si godinama gradio.
Prije bi pristao citav zivot da budemo u kantonalnoj ligi, nego da padnemo opet pod politiku. Da mi u klub dodju one fudine budale, vece su ljige i od sda ljiga. Eto dokle su se doveli, kk ti je bio politicki, pa ga sjebase bez po muke i sto je najgore niko nista. Narod taj isti sve zaboravio, to je Bogu plakat. Uzunovic i onaj uhljup sto je pred. gv, pa to su ljige da ih nema nadaleko. Ti sad predlazes da oni odlucuju o klubu, e sto bi ga oni odlucili vala.

Kad vec zagovaras nesto, imas li rjesenje drugo? Govoris klub zatvoren za one sa drugacijim misljenjem, hajde reci evo da cujemo to drugo misljenje. Svi bi da je klub ostao u PL, a niko se ne pita kako, sta, trebal sta. Najlakse je doci i reci najveca je klupost sto se otislo u kantonalnu, ja cu ti reci da je to najveca hrabrost od kako se igra fudbal u ovoj drzavi. Budi ti fakin pa otidji u zadnju ligu, a zadrzi sve dugove. Nismo dali klub radi njegove historije i znacaja, pa makar camili godinama u zadnjim ligama.

Ovih 7000 famoznih sto se spominju, su preletaci. Prvi ce doci i slikat se na stadionu kad se klub vrati u PL. Mozda sada jest tesko i dozivljavamo neke teske trenutke, ali proci ce to sve. Sve je ovo zrtva za veci cilj.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 07 mar 2022, 14:29

zona072 je napisao/la:
07 mar 2022, 13:24
tareizo je napisao/la:
07 mar 2022, 13:08
Steelman je napisao/la:
07 mar 2022, 13:04
Koliko love, toliko muzike. Kad klub bude u boljoj situaciji s dugovima onda ce po inerciji vise ulagati u sportski segment kako bi i rezultati na terenu bili bolji. Ne moze na silu, jer bi to unazadilo sve napore za oporavak. Ljudi valjda nekad to shvate.
bravo ,uprava radi perfrktno svoj dio posla,robija ili njih 150 isto ,samo zenicani zaostaju ,nadam se da cemo i mi bar upravu popratiti u skorijoj buducnosti

SAMO CELIK
Kako će zeničani ispratit to kad se stalno pljuje po onome ko ima drugačije mišljenje, pogotovo vezano za ovaj odlazak u kanton ? Konstantno se pljuje bilo ko drugačije vidi rješenje situacije, odmah ga se targetira i etiketira kao "bezmozak" čovjek, poltron, član političke partije, dupelizac i tako dalje. Priča o transparentnosti pada u vodu, kad vidiš da je klub zatvoren za svakog osim za cirka 200 "vjernih" navijača koji daju bezrezervnu podršku ovoj upravi.
Trener na press konferenciji skino gaće Stupćanici to je za Bogu plakat, halo Čelik-Stupćanica. Onda odu prime 3 komada i kao alibi ide da je Stupćanica najbolje organizovan klub i da imaju najveće ambicije, pa ako je Stupćanica bolje organizovan klub od Čelika, šta to onda govori o ovoj upravi ?
To je sramota i tačka.

Na kraju krajeva slični ljudi su vodili klub i kad je bilo para doveden je najgori trener u historiji Čelika Nedim Jusufbegovića, sa igračima Šivšić, Sakan, Joco Stokić što govori o tome da oni pojma nemaju o sportu i fudbalu, umjesto marketing menadžera bolje da raspišu konkurs za sportskog direktora, u ozbiljnom klubu bi ova izjava trenera bila šut karta, doviđenja otkaz.
Bas trolas drug. Slicni ljudi su onda doveli Pavica pa su do kraja sezone izborili opstanak i to koliko se sjecam bez poraza. Ne kontam cemu tolika zloba prema momcima koji su spasili klub od gasenja.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 07 mar 2022, 14:31

zona072 je napisao/la:
07 mar 2022, 13:11
Steelman je napisao/la:
Koliko love, toliko muzike. Kad klub bude u boljoj situaciji s dugovima onda ce po inerciji vise ulagati u sportski segment kako bi i rezultati na terenu bili bolji. Ne moze na silu, jer bi to unazadilo sve napore za oporavak. Ljudi valjda nekad to shvate.
Vi trebate da shvatite da bez sportskog segmenta nema ni vraćanja dugova, ni podrške ni publike ni marketinga. Ovo je već druga godina drži vodu dok majstori odu...
Ko vi? Iznosim iskljucivo svoje misljenje, kao i ti i svako drugi na forumu. Kako mislis druga godina "drzi vodu dok majstori odu"? Proslu sezonu je klub bio u kantonalnoj ligi i usao u ovoj sezoni u ovaj visi rang. Sad sto je cinjenica da je neophodno i zadrzati se odredjen period u ovom rangu je mozda tesko progutati, ali je neophodno. Ti si bas ranije pisao, kako ne bi problem bio opet ispasti ako ne bude islo, a to bi bio suicid za klub. Ovaj proces podrazumijeva postepeno dizanje, ali nema vise nazad nego samo naprijed!

Spominjes to da bez sportskog segmenta nema ni vracanja dugova je daleko od istine, jer zbog sportskog segmenta je malo nedostajalo da klub bude ugasen. Pitanje marketinga bez sportskog segmenta ne stoji, jer u Premijer ligi smo nekad bili skoro bez ikakvog marketinga i sa manjim brojem sponzora nego sad. Pitanje publike i podrske je pitanje za sve nas odnosno za one koji ne pomazu uclanjenjem, kupovinom karata, artikala u trenucima kad je klubu neophodno. I to je pitanje nase svijesti i uostalom vidi se koliko je i grad izgubio svoj gradski duh. Razumijem ljude koji mozda zamjeraju neke stvari koje mozda imaju odredjeno uporiste, ali ovo daj vise nego sto se mozes jorganom pokriti i hljeba preko pogace nisu argumenti!
zona072 je napisao/la:
tareizo je napisao/la:
Steelman je napisao/la:
bravo ,uprava radi perfrktno svoj dio posla,robija ili njih 150 isto ,samo zenicani zaostaju ,nadam se da cemo i mi bar upravu popratiti u skorijoj buducnosti

SAMO CELIK
Kako će zeničani ispratit to kad se stalno pljuje po onome ko ima drugačije mišljenje, pogotovo vezano za ovaj odlazak u kanton ? Konstantno se pljuje bilo ko drugačije vidi rješenje situacije, odmah ga se targetira i etiketira kao "bezmozak" čovjek, poltron, član političke partije, dupelizac i tako dalje. Priča o transparentnosti pada u vodu, kad vidiš da je klub zatvoren za svakog osim za cirka 200 "vjernih" navijača koji daju bezrezervnu podršku ovoj upravi.
Trener na press konferenciji skino gaće Stupćanici to je za Bogu plakat, halo Čelik-Stupćanica. Onda odu prime 3 komada i kao alibi ide da je Stupćanica najbolje organizovan klub i da imaju najveće ambicije, pa ako je Stupćanica bolje organizovan klub od Čelika, šta to onda govori o ovoj upravi ?
To je sramota i tačka.

Na kraju krajeva slični ljudi su vodili klub i kad je bilo para doveden je najgori trener u historiji Čelika Nedim Jusufbegovića, sa igračima Šivšić, Sakan, Joco Stokić što govori o tome da oni pojma nemaju o sportu i fudbalu, umjesto marketing menadžera bolje da raspišu konkurs za sportskog direktora, u ozbiljnom klubu bi ova izjava trenera bila šut karta, doviđenja otkaz.
Slazem se da je neprihvatanje drugacijeg misljenja prostor za komplet crno-crvenu zajednicu na kojem se mora raditi, jer jos uvijek je mnogo ljudi koji tesko prihvataju kritiku. Drugacije misljenje je veoma bitno i konstruktivna kritika mora postojati da bi klub napredovao, ali sve mora biti zasnovano na argumentima. Eto spominjes kanton, a i dalje ne vidis sta se postiglo tim odlaskom u najnizu ligu. Zaustavilo se gasenje kluba kad mu je to bilo namijenjeno od politike Grada i zaustavio se slobodan pad u uzasnim uslovima kad je klub bio devastiran. Klub je poceo pozitivno poslovati nakon jako dugo vremena i poceo vracati dugove sto uostalom i vraca nadu da ce se uspjeti vratiti na mjesto koje mu pripada. To sto neki zele preko noci da se popravi dvije decenije sistemskog unistavanja kluba ide u sklopu veoma nerealnih ocekivanja. Transparentnost se ne moze porediti sa onim vremenom kad je klub igrao Premijer ligu, pa i za one koji nisu trenutno clanovi kluba. Temelji kluba koji se zasnivaju na dostupnosti, demokraticnosti i transparentnosti se uvijek moraju na sto visi nivo dizati, sigurno da ima prostora za napredak, ali ne vidim kako je klub zatvoren za svakog osim za onih "200 vjernih navijaca". Klub informise putem svojih kanala o mnogim stvarima, svima je dostupno da se uclane i da budu i detaljnije obavijesteni. Prema tome, to je izbor svakog pojedinca, a ne da klub nekom nesto uskracuje. Ovaj sistem podrazumijeva da svi doprinosimo svom klubu, a to je vec nas problem jer mnogi nisu navikli davati za svoj klub nego im je Čelik bio najjeftinija stvar u zivotu. Pred klubom je i dalje dug i trnovit put, ali je bitno da vrati svoju vrijednost!

Sa svima se slazem, pa i s tobom, da se u tom pristupu utakmici ne smiju skidati gace bez obzira u koliko si losoj situaciji. Tu klub sa svojim trenerima ima prostor raditi na tom polju.

I ovaj zadnji pasus pokazuje u najblazem smislu da nisi fer. Ti ljudi koji su sad u klubu, a bili i tad, se nisu pitali za sportski segment niti su dovodili trenere i igrace. Ipak, s druge strane ako se pogleda taj period, klub nije u toj polusezoni imao nijedan poraz i opstao je u ligi kad je bio u velikom bodovnom zaostatku tako da ti ta prica apsolutno ne stoji. Dovoditi sportskog direktora u trenutku kad sportski segment odnosno visi rang nije prioritet ispred marketing menadzera koji bi pogurao dodatne prihode klubu kako bi se dugovi dodatno sanirali nema smisla.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

AllGunsBlazing
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la AllGunsBlazing » 07 mar 2022, 14:42

O kakvom sportskom segmentu mi pricamo kad dovodimo igrace iz Zenice koji su voljni igrati za dž? To svjesno radimo vec dvije godine i ne mogu da shvatim da se nakon dvije godine vodi ista prica.

Svaki poraz ili nerijeseno, ovdje je neka kriza. Ljudi nemaju uopste dodira sa realnoscu kad pisu. U situaciji kada su nam svi igraci dostupni, okosnicu tima nam cine omladinci, sta onda pisati kada imamo ovako problema? Najbitnije je da ne ispadnemo, a mi smo pokazali i vise od toga. Pokazali smo da bez marke ulaganja mozemo biti konkurentni u ovoj ligi. Imamo dvije ili tri pozicije rijesiti i spremni smo napasti i jacu ligu, uz naravno sirinu na klupi.

Hipotetski: da smo najjaca ekipa lige i da budemo prvi, pa odbijemo uci u visi rang, javili bi se kr0ljevi da kazu kako je uprava uzela pare za to. Drugi bi se opet javili da kazu kako vise necemo imati sponzora. Treci bi se javili da kazu kako vise niko nece pratiti klub.
Celik!3,2,2.

zona072
Kontakt:

Post Postao/la zona072 » 07 mar 2022, 17:04

Truhlo je napisao/la:
07 mar 2022, 14:29
zona072 je napisao/la:
tareizo je napisao/la:

SAMO CELIK
To je sramota i tačka.

Bas trolas drug. Slicni ljudi su onda doveli Pavica pa su do kraja sezone izborili opstanak i to koliko se sjecam bez poraza. Ne kontam cemu tolika zloba prema momcima koji su spasili klub od gasenja.
Ma kakva crna zloba, nema tu ni mržnje, šta više ja te ljude poštujem i znam njihov doprinos.
Ali ja mogu da kažem svoje mišljenje, ti momci su favorizirali dva bojkota koji su na kraju balade donjeli više štete nego koristi to je istina volio to neko na ovom forumu pročitati ili ne.
Glupo mi je sada da se vraćam u prošlost ali evo pošto je ta tema nije mi teško. Sezona bez poraza je također se također može gledati kao i sezona bez pobjede, jer ako se dobro sjećam Čelik je igrao sa drugoligašima koji su te godine bili nekim slučajem u prvoj ligi a riječ je o Vitezu, Metalege i Olimpic-u. Čelik je u toj polusezoni, sa budžetom kao sve tri ova kluba zajedno uspio ostvariti ja mislim jednu ili dvije pobjede. Većina utakmica je bila nerješena. Dakle ta polusezona bez poraza je također polusezona bez pobjede.

Pavića je otkrio i doveo Sarajlić a ne oni.

Ponavljam ovdje nema nikakve zlobe, pogotovo mi je bezveze vraćat se u prošlost i pričati šta je bilo prije 3-4 godine to je svakako iza nas.

zona072
Kontakt:

Post Postao/la zona072 » 07 mar 2022, 17:27

@steelman
Ja se ne slažem s tobom da je klub zbog sportskog segmenta mogao biti ugašen, po meni je to apsolutno pogrešna teza. Klub je mogao biti ugašen zbog drugih stvari koje imaju dodirnu tačku sa sportom, jer se radi o fudbalskom timu na kraju krajeva. I dalje mislim da što prije treba napraviti promociju u viši rang takmičenja, jer se to može čak i u ovoj situaciji, protiv sam zadržavanja u ovoj ligi pogotovo kada se to javno govorim na press-u ili po forumima, meni je to van pameti.
Kakve veze ima broj sponzora, možeš imati hiljadu sponzora koji daju marku i šta je rezultat ? Hiljadu maraka.
Ti pogotovo znaš na koji način se Čelik finansirao i iz kojih firmi su dolazile pare a nije bilo njihovog banera na stadionu, to što nije bilo u papirima ne znači da nije bilo sponzora kada se Čelik takmičio u najvišem rangu BH fudbala.
Očekivati da će navijači platiti sva Čelikova dugovanja ravno je apsurdu, svako od nas ko voli ovaj klub će nakon određenog vremena odustati sve da je multimilioner pogotovo jer se ne vidi napredak, a napredak iz kantona u centar je običnom čovjeku i navijaču zvuči duhovito, većina običnih ljudi će ti se na to cinično nasmijati. Tako da tražiti od nekog da plaća 3-4 godine članarinu, svake godine kupuje šal, dolazi na utakmice, učestvuje u 12 igraču ili vjernom navijaču je pogrešan put, pogotovo bez sportske promocije. To je pogrešan put jer će s vremenom sve više odustajati i ljudi i sponzori. To se na kraju krajeva vidi najbolje po članarinama, brojem ulaznica itd. A pogotovo će se osjetiti iduće sezone ili sezona, može za marketing menadžera doći neko iz Čelzija neće se uspjeti namaketi pare od običnih navijača, jer svako kolo u ligi centar gubiš po jednog navijača koji voli svoj klub. Tako da ako ja mogu da dam savjet da se što prije napravi plan za iduću sezonu i da se krene prema promociji u Federalnu ligu sve ostalo će biti katastrofa.

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 07 mar 2022, 18:03

zona072 je napisao/la:
07 mar 2022, 17:04
Truhlo je napisao/la:
07 mar 2022, 14:29
zona072 je napisao/la:

To je sramota i tačka.

Ma kakva crna zloba, nema tu ni mržnje, šta više ja te ljude poštujem i znam njihov doprinos.
Ali ja mogu da kažem svoje mišljenje, ti momci su favorizirali dva bojkota koji su na kraju balade donjeli više štete nego koristi to je istina volio to neko na ovom forumu pročitati ili ne.
Glupo mi je sada da se vraćam u prošlost ali evo pošto je ta tema nije mi teško. Sezona bez poraza je također se također može gledati kao i sezona bez pobjede, jer ako se dobro sjećam Čelik je igrao sa drugoligašima koji su te godine bili nekim slučajem u prvoj ligi a riječ je o Vitezu, Metalege i Olimpic-u. Čelik je u toj polusezoni, sa budžetom kao sve tri ova kluba zajedno uspio ostvariti ja mislim jednu ili dvije pobjede. Većina utakmica je bila nerješena. Dakle ta polusezona bez poraza je također polusezona bez pobjede.

Pavića je otkrio i doveo Sarajlić a ne oni.

Ponavljam ovdje nema nikakve zlobe, pogotovo mi je bezveze vraćat se u prošlost i pričati šta je bilo prije 3-4 godine to je svakako iza nas.
Dvije stvari:

- da nije bilo bojkota, ne bi bilo borbe i budjenja svijesti o uzasnoj situaciji, a klub bi vjerovatno bio dosad ugasen
- u drugoj polusezoni 2016/17 klub je imao 6 pobjeda i 8 nerijesenih, naceo se clanski model, Pavic je vracen u toj polusezoni u klub i izborio je opstanak u ligi, pa bilo je i nekih losih stvari, a na koje su ti ljudi koje prozivas odmah poceli ukazivati

Kad nacinjes proslost i pricas o navedenim stvarima onda reci tacno kako jest. U ovom slucaju, ova prica koju potenciras nema argumente i ne pije vodu.
zona072 je napisao/la:
07 mar 2022, 17:27
@steelman
Ja se ne slažem s tobom da je klub zbog sportskog segmenta mogao biti ugašen, po meni je to apsolutno pogrešna teza. Klub je mogao biti ugašen zbog drugih stvari koje imaju dodirnu tačku sa sportom, jer se radi o fudbalskom timu na kraju krajeva. I dalje mislim da što prije treba napraviti promociju u viši rang takmičenja, jer se to može čak i u ovoj situaciji, protiv sam zadržavanja u ovoj ligi pogotovo kada se to javno govorim na press-u ili po forumima, meni je to van pameti.
Kakve veze ima broj sponzora, možeš imati hiljadu sponzora koji daju marku i šta je rezultat ? Hiljadu maraka.
Ti pogotovo znaš na koji način se Čelik finansirao i iz kojih firmi su dolazile pare a nije bilo njihovog banera na stadionu, to što nije bilo u papirima ne znači da nije bilo sponzora kada se Čelik takmičio u najvišem rangu BH fudbala.
Očekivati da će navijači platiti sva Čelikova dugovanja ravno je apsurdu, svako od nas ko voli ovaj klub će nakon određenog vremena odustati sve da je multimilioner pogotovo jer se ne vidi napredak, a napredak iz kantona u centar je običnom čovjeku i navijaču zvuči duhovito, većina običnih ljudi će ti se na to cinično nasmijati. Tako da tražiti od nekog da plaća 3-4 godine članarinu, svake godine kupuje šal, dolazi na utakmice, učestvuje u 12 igraču ili vjernom navijaču je pogrešan put, pogotovo bez sportske promocije. To je pogrešan put jer će s vremenom sve više odustajati i ljudi i sponzori. To se na kraju krajeva vidi najbolje po članarinama, brojem ulaznica itd. A pogotovo će se osjetiti iduće sezone ili sezona, može za marketing menadžera doći neko iz Čelzija neće se uspjeti namaketi pare od običnih navijača, jer svako kolo u ligi centar gubiš po jednog navijača koji voli svoj klub. Tako da ako ja mogu da dam savjet da se što prije napravi plan za iduću sezonu i da se krene prema promociji u Federalnu ligu sve ostalo će biti katastrofa.
Kako nije mogao biti ugasen zbog sportskog segmenta?! Klub zavaljen u milionske dugove i bilo bitno samo opstati u ligi, produzavati agoniju i dodatno ga zavaljivati kad smo vec bili u situaciji da nam je licenca vise nego upitna svake godine, a posebno bez ikakvih ambicija da se bori za evropska takmicenja. Publike bilo sve manje, a ti sponzori koje spominjes su uglavnom na politickoj osnovi bili bliski klubu i mnogi su tu bili na osnovu reketa. Kad spominjes Sarajlica, vecina sponzora koje je tad klub imao je bila iz Tuzlanskog kantona sto dovoljno ide u prilog ovom sto sam spomenuo.

Čelik svoja dugovanja rjesava racionalnim poslovanjem. Narodnim jezikom, sva logika je da svake godine vrati odredjen dio dugovanja. Mnogo zavisi od svih nas koliko ce se dugovanja vratiti i kad ce biti stvoreni preduslovi da napreduje u vise rangove. Ljudi se bune sto nas je Stupcanica pobijedila, a upravo se klub bori da tih Stupcanica u buducnosti bude sto manje. Na taj nacin na koji ti guras, klub bi zaglavio medju Stupcanicama!

Ne vidi se da ljudi odustaju po clanstvu, jer kako stvari stoje klub ce prebaciti taj broj od prosle godine. Prodaja karata je u slicnom broju kao i prosle sezone. Naravno, klub u svim tim segmentima treba napraviti pomak, ali to ne znaci da mora srljati u vise rangove kad nema mogucnosti. Inace, legitimno je da ponudis da klub gura u visi rang, to ucinis na Skupstini i clanovi kluba mogu pogurati da se ide u tom pravcu ako misle da tako treba.

Eh sad, ono sto vidim da je tebi samo bitno kotrljanje lopte u visem rangu, a realno puca ti qrac hoce li klub vratiti ista dugova i uspjet se stabilizirati. Kakav ti je to primjer da neko iz Čelzija ne bi mogao namaketi pare od obicnih navijaca, vidis li ti sebe sta pises? Kad pravis neki plan onda se u situaciji naseg kluba obavezno mora gledati da li ce pozitivno poslovati, a to sto ti kazes da ce biti vise sponzora samo zbog viseg ranga... Hoce al' u qrcu! Sve treba zasluziti, a nas je problem sto mnogi ljudi ne prepoznaju, ukljucujuci tebe, da klub ide u jednom pravcu zdravog rada, koji ce u buducnosti nositi sigurnost i stabilnost svog poslovanja, ali i imati ambicije da pravi dobar sportski rezultat i da zauzme mjesto koje mu pripada. Ti bi to sve rizikovao samo da bi klub igrao sa Toškom umjesto sto sad igra sa Stupcanicom. Ne moze preko noci, a kako stvari stoje i ti ces se morati strpiti!

Ko zeli da odustane od svog kluba sto ne igra najvisi rang nakon skoro pa unistenog kluba, nek odustane slobodno. Takvi kojima je bitno samo da se ispuni njihov cejf naustrb dobrobiti kluba i nisu iskreni navijaci ovog kluba, jer iskreni navijaci mu zele samo dobrobit! Opet ponavljam, razumijem kad nekom smetaju stvari za koje postoje argumenti i uporiste, ali mnogi nasi ljudi nisu navikli davati za klub, a busaju se do neba kako vole Čelik. Kad se klub mora izboriti sa svojim problemima onda to tako mora, a na navijacima i simpatizerima je da to prepoznaju i podrze! To je tako ako iskreno vole klub, djela najbolje pokazu. Ili bolje da se podrzavaju Hamkini i Fudini sistemi unistavanja kluba?!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 07 mar 2022, 18:12

Svi vide druge izlaze, kad je skupstina niko nista da predlozi. Ne moze biti transparentnija prilika od toga.
Tebi @Steelman svaka cast, 1000x put pises i objasnjavas iste stvari.

Cod
Kontakt:

Post Postao/la Cod » 07 mar 2022, 18:17

Meni je manji bauk izgubiti od Stupcanice, nego da smo u PL i ne igramo utakmicu zbog dugova prema igračima.

denisov

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la denisov » 07 mar 2022, 18:37

Convicts1988 je napisao/la:
07 mar 2022, 13:30
I još nešto, ova preskonferencija pred utakmicu sa Stupčanicom je u najmanju ruku jadna, odnosno priča našeg trenera. Ono što je on pričao je unaprijed alibi i skidanje gaća, mentalitet i razmišljanje koje nas je ubijalo zadnjih 20 godina ! To se mora prevazići i eliminisati iz vokabulara, glave ... Ako želimo da gradimo neki drugi, snažni klub s karakterom i pobjedničkim mentalitetom !!
Slazem se u potpunosti. Jos da upitas igrace kakvo misljenje imaju onda ti bude jasno sto nam se sve ovo desava

Zenca1988
Kontakt:

Post Postao/la Zenca1988 » 07 mar 2022, 18:57

Ja sam kritikovao ovu izjavu i stav trenera jer iskreno imam problem sa tim bijelim zastavama i traženja alibija i prije nego istrčiš na teren, a to se da jednostavno riješiti. Pavle po meni nije uopšte loše vodio ekipu svo ovo vrijeme, kad uzmemo u obzir sve okolnosti sportski segment je ko bombona. Da ne bi ulijetanja u teren, ko zna šta bi moglo bit ove sezone, iako ni sad nisam za predaju i traženje alibija. Fudbal se igra zbog navijača, zbog ljepote igre i tačka, nije njihovo da prate politiku kluba i stanje sa dugovima nego da svaki put kad istrče grizu. Imaju grb na srcu i grb na leđima, nek biraju za koji više da ginu. Što se ovih gluposti tiče što ovi neki likovi valjaju, nek valjalju. Valjda je demokratija,svako ima pravo da valja šta hoće. Zato kad bude skupšćina, vidjećemo ko će i kako glasati. Za sad, među iskrenim navijačima i ljudima koji su upućeni i razmišljaju glavom ova uprava i sve do sad što su uradili je za upis u historijske anale " Kako se počeo Čelik dizati iz pepela" **** premijer ligu, ja kad vidim izvještaj finansijski i da se svake godine dugovi vraćaju, igro bi sa Stupčanicom još 3 sezone min. a od "navijača" ko ostane ostane, kad vratimo dugove i krenemo napadat gornje lige,vidjećete kako se tribine pune.

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 07 mar 2022, 19:00

Ma iduce godine ulazimo u visi rang 100 % i dovodi se par pojacanja.

zona072
Kontakt:

Post Postao/la zona072 » 07 mar 2022, 19:19

@steelman
Potpuno drugačije gledamo na prošlost, sadašnjost i budućnost u klubu. To ko je bio upravu vrijeme će pokazati.

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 07 mar 2022, 19:33

zona072 je napisao/la:
07 mar 2022, 19:19
@steelman
Potpuno drugačije gledamo na prošlost, sadašnjost i budućnost u klubu. To ko je bio upravu vrijeme će pokazati.
Nije problem imati razlicito misljenje, cak naprotiv vjerujem da klub samo i moze na osnovu kritickog stava napredovati. To je karakteristika sistema koji funkcionisu na bazi socios modela. Sigurno se ne podrazumijeva to da svi isto mislimo sto bi bilo i pogubno za iskoristavanje potencijala kojeg klub posjeduje, ali sve treba potkrijepiti argumentima, a ne nasim hirovima.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 07 mar 2022, 22:33

Vracanje dugovanja jeste najveci prioritet i treba da bude, ali mora se graditi i ekipa na terenu. Meni ovaj trener je slika i prilika gubitnickog mentaliteta koji nas je krasio prije ovog reseta. Ne mozes biti na klupi evo skoro 2 godine a da ti ekipa izgleda kao da se prvi put srela u prolazu. Gdje je sistem u igri, pa kad i fali 7, 8 igraca, da se vidi rukopis. Pa ovom liku dodje Natron na bilino i opali presing u 20 minuta i pojede nas. Lik samo mase rukama i nema alternative. Sreca nasa pa smo fizicki mocniji od pola ekipa, pa se na snagu dobije tekma.

Svi znamo prioritete, ali meni opravdanja za qrcobolju u sportskom segmentu nema. Mozemo ovako se skupiti i vracati dugove bilo koje kompanije, isti qrac. Mora se zapeti i igrati lopte bolje :bih:

zaim1945
Kontakt:

Post Postao/la zaim1945 » 07 mar 2022, 22:58

treba razgovarati sa Hukom i vidjet da li bi on htio da bude glavni trener...dzaba nekom profi licenca kad mu je CV - pomocni trener Zepca i trener pjetlica celika...

moje misljenje je da treba graditi jak Celik koji ce na treningu imati 30 igraca (ne moraju svi primati platu ili kako se vec to raspodjeljuje) i da se napravi baza gdje ce se napredovati...koliko igraca smo imali u kantonu da od njih nije ni 10 ostalo kako treba, a u razgovoru s istim momcima isti je razlog...

ja bih pricao i sa nerminom hadziahmetovicem koji je najbolji trener kojeg je zenica ikad imala i siguran sam da bi uz razgovor htio raditi i besplatno u klubu, a za pomocnog trenera bi stavio Duvnjaka ili Kambera da sticu iskustvo i dodatno pomognu u radu sa igracima... nije bitan sporstki segment sve razumijem ali sad imas jedinstvenu priliku da iznjedris nekoliko igraca za rang vise i da vratis pobjednicki mentalitet koji smo izgubili od utakmice sa Gentom.

O sportskom segemtnu uvijek treba pricat i ne treba kriti kako stvari stoje, ako nas 10 sa foruma vidi i cuje price da trenutno nesto ne stima sa trenerom, da atmosfera nije okej onda treba fakat vidjet sta je... ono ...ckasto povlacenje na pressu je nedopustljivo i da ti danas po kaficima svi pricaju o tome...

sto se tice ovog dijela treba li uci u visi rang ili ne, to uprava najbolja zna i moze procijeniti. po meni bi skupstina trebala biti ta koja ce odluciti da li se treba ici na taj potez, uz naravno argumentovanje i ZA i PROTIV...

denisov

Post Postao/la denisov » 08 mar 2022, 11:41

zaim1945 je napisao/la:
07 mar 2022, 22:58
treba razgovarati sa Hukom i vidjet da li bi on htio da bude glavni trener...dzaba nekom profi licenca kad mu je CV - pomocni trener Zepca i trener pjetlica celika...

moje misljenje je da treba graditi jak Celik koji ce na treningu imati 30 igraca (ne moraju svi primati platu ili kako se vec to raspodjeljuje) i da se napravi baza gdje ce se napredovati...koliko igraca smo imali u kantonu da od njih nije ni 10 ostalo kako treba, a u razgovoru s istim momcima isti je razlog...

ja bih pricao i sa nerminom hadziahmetovicem koji je najbolji trener kojeg je zenica ikad imala i siguran sam da bi uz razgovor htio raditi i besplatno u klubu, a za pomocnog trenera bi stavio Duvnjaka ili Kambera da sticu iskustvo i dodatno pomognu u radu sa igracima... nije bitan sporstki segment sve razumijem ali sad imas jedinstvenu priliku da iznjedris nekoliko igraca za rang vise i da vratis pobjednicki mentalitet koji smo izgubili od utakmice sa Gentom.

O sportskom segemtnu uvijek treba pricat i ne treba kriti kako stvari stoje, ako nas 10 sa foruma vidi i cuje price da trenutno nesto ne stima sa trenerom, da atmosfera nije okej onda treba fakat vidjet sta je... ono ...ckasto povlacenje na pressu je nedopustljivo i da ti danas po kaficima svi pricaju o tome...

sto se tice ovog dijela treba li uci u visi rang ili ne, to uprava najbolja zna i moze procijeniti. po meni bi skupstina trebala biti ta koja ce odluciti da li se treba ici na taj potez, uz naravno argumentovanje i ZA i PROTIV...
Apsolutno se slazem iako nisam siguran za Hukica da bi mogao zbog problema koje je imao sa zdravljem

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 08 mar 2022, 16:08

zaim1945 je napisao/la:
07 mar 2022, 22:58

Bilo je to fino vrijeme, kad vec spominjek Gent. :eh: Sad tuga i zalost.. ebo tri nula i Stupcanicu, belaj je ovaj sto je odigro jednu utakmicu i "zaradio" 45.000KM! To mi je gorcina.. do kad ce se takvi ljudi pojavljivat.. ima li tome kraja???

aeroms33
Kontakt:

Post Postao/la aeroms33 » 08 mar 2022, 16:19

Ludi polako ja stvarno ne razumijem pojedince.
Ova sezona nije bitna u sportskom rezultatskom smislu.
Ljudi su potcrtali da nam za oporavak treba jos jedna sezona u ovoj ligi.
Ako je tako u finansijskom aspektu ljudi shvatite imamo milionske dugove koji su prioritet. Nisu zajebanc. ija. Nisu oni krivi sto je takva proekcija napretka. Ja im u potpunosti vjerujem. Pa trebalo je vratiti ove dugove za ovu dvojicu kvazi igraca. Sad bi bili u stecaju . Sutra opet mozda isto ako ne vratimo hitno 100000km za drugu dvojicu.
Ali slazem se da treba imati viziju i kako se konta igrati,poslovati i pregaziti ova i ostale lige cim glavu dignemo iznad vode i mognemo disati .
Za to treba neki vizionar u klubu ali otom potom. Moje misljenje je da treba ulagati u trenere kako bi dobili mlade igrace koji ce biti obavezani ugovorima itd,itd . Treba praviti sistem a za to treba prvenstveno vizija,finansije, infrastruktura,sposobno trenersko osoblje i tako dalje.Malo vidim price o svemu tome ali razumljivo je jer je rjec o pukom prezivljavanju kluba.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: nebeskasila i 7 gostiju.