FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

Beledija
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la Beledija » 06 mar 2022, 20:25

Svi smo mi pomalo stručnjaci, svako ima neke igrače za koje misle da su in.
I @Tuzlac ima svoje favorite. Po i tu trebajumeni Migija ne bi treba dirati, prooblem je dole... half linija i bekovi su katastrofa kao i zadnji vezni( huso) i tu trebaju promjene koje ruku na srce Muusemić neće nikd uraditi jer to nije u njegovom CV-iju. JBG svi se slažemo da Nukić i Mehidić misu ni B od bekova al eto jesu a zbog toga još uvijek drhtimo za Evropu. Sutra ako ne pobijedimo onda možemo komotno proglasiti krizu javno.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 06 mar 2022, 20:32

Drago mi je da je Musemić ipak uspio dobrim startom kad je u 9. kolu imao 24 boda , nekako i pored svih kasnijih opstrukcija zadržao visok plasman ,drugo mjesto nakon sad već 21. kola.Što je najbolji plasman od ulaska u PL.On i ako ode otići će uzdignute glave. Neka stručnjaci oko Husića onda rahat vrate stanje na početne pozicije.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 06 mar 2022, 20:39

Beledija je napisao/la:
06 mar 2022, 20:25
Svi smo mi pomalo stručnjaci, svako ima neke igrače za koje misle da su in.
I @Tuzlac ima svoje favorite. Po i tu trebajumeni Migija ne bi treba dirati, prooblem je dole... half linija i bekovi su katastrofa kao i zadnji vezni( huso) i tu trebaju promjene koje ruku na srce Muusemić neće nikd uraditi jer to nije u njegovom CV-iju. JBG svi se slažemo da Nukić i Mehidić misu ni B od bekova al eto jesu a zbog toga još uvijek drhtimo za Evropu. Sutra ako ne pobijedimo onda možemo komotno proglasiti krizu javno.
Nije Musemić Nukića postavio za kapitena.Niti bi se Mehidić cucao poput lađe po lijevoj strani pored Tomaševića da je do Musemića..Huso će otići neće on još dugo trčati i za sebe i Mehanovića.Najjadnije je što Doffo sad igra s pozicije defanzivnog a to je da napravi mjesto Mehanoviću.Gavrić nam sjedi zbog toga na klupi.???? A tek Mešinović zvani frizura????? Mišić je pao jer nema podršku od Nukića , Mehanovića i Doffa.Ovde da spomenem da je moj dojam da i Doffo vidno slabje igra jer je deprimiran.On je već tražio papire ali je valjda Ugovorom vezan do ljeta.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 06 mar 2022, 20:51

Dragi moj @ Tuzlac, Musumić je za našu ligu TOP trener, ako je istina to što pišeš onda je on neko ko ne zaslužuje da vodi ni Proleter iz Slavinovića a kamoli TC. Čovjek koji drži do sebe ne dozvoljava nikom pa ni Husiću da neko upravlja njegovim životom. Musemić je ostvaren čovjek... to što ga Vi blatite do Vas je....

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 06 mar 2022, 21:43

Musemica mogu otjerati ili ostaviti samo rezultati. Nije uredu da dozvoljava da mu bilo ko sastavlja tim. Isto tako nije pošteno što kuka na terene pa nije on bio u ligama petice već cijeli život u ovom blatu. A posebno zabrinjava neborbenost igrača što navodi da ga bojkotuju igrači a klub ispasta. Nama su ove tri sa Širokim i Velezom kao i kup sa Borcem presudne ako ne bude napretka onda neka sam ide.

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 06 mar 2022, 22:01

husrefbeg je napisao/la:
06 mar 2022, 21:43
Musemica mogu otjerati ili ostaviti samo rezultati. Nije uredu da dozvoljava da mu bilo ko sastavlja tim. Isto tako nije pošteno što kuka na terene pa nije on bio u ligama petice već cijeli život u ovom blatu. A posebno zabrinjava neborbenost igrača što navodi da ga bojkotuju igrači a klub ispasta. Nama su ove tri sa Širokim i Velezom kao i kup sa Borcem presudne ako ne bude napretka onda neka sam ide.
Ma halali.kup,gotovo je tamo ..

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 07 mar 2022, 11:39

Idemo danas poraziti Široki i naplatiti mnoge stvari koje su nam ostali dužni.

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 07 mar 2022, 11:50

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
07 mar 2022, 11:39
Igra li se ikako utakmica,kakqv je teren?

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 07 mar 2022, 14:17

Pozitivanstav je napisao/la:
07 mar 2022, 11:50
Da se ne igra javili bi dušmani.Imamo mi odličnu mehanizaciju koja može ukloniti snijeg bez da ošteti teren.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 07 mar 2022, 14:18

Idemo akoBogda.Uhar je tri boda.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 07 mar 2022, 14:28

Moja tv je sad izašla iz sportkih kanala .Eno je kao zasebna tema i logo je MY tv.Odmah do regionalnih kanala .Naravno ko je abonent Moja tv.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 07 mar 2022, 14:35

FK TUZLA CITY
MAŠALLAH,DARIO I MEHMEDOVIĆ U STARTNOJ POSTAVI..

Brajlović, -Ferreyra,Morris ,Čeliković,Mehidić,- Gavrić , Doffo,- Mehmedović, Džafić,Mehanović -i Krpić.

Miškić, Medić, Čuljak, Valinčić, Mujan, Bosančić, Vukoja, Lukić, Begić, Jurić, Ćavar.

Manijakdolopate
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdolopate » 07 mar 2022, 16:17

h1a2s3o4 je napisao/la:
02 mar 2022, 17:36
Gifron je napisao/la:
02 mar 2022, 16:28
h1a2s3o4 je napisao/la:
01 mar 2022, 12:05

Ne pravi od mjesta prebivalista drustveni status, pa nije New York molim te lijepo. Svako ko tu zivi ima ista prava.
Slabo se ti u sve to razumijes, ne znam sta si radio 2008 ali ovo ti je tanko.

Carsija koje se jel ponosi time sto je "crvena" za svom stadionu reklamira hotel Apis u vlastnistvu firme "APIS" iz Trebinja. Zasto to naglasavam?
Apis je bio jedan od najistaknutijih članova četničke organizacije "Ujedinjenje ili smrt" ili mozda vise poznata kao Crna ruka. Zalagali se za ujedinjenje svih teritorija na kojima zive Srbi, poznato? Ali znas ti o tajnim organizacijama. :D

Cak i da vlasnik tog hotela nije htio da se referise na četničkog "velikana" Apisa, u šta čisto sumnjam, "crvena casrsija" ne bi smjela dozvoliti da se to ime pojavi na njihovom ponosu(stadionu) na kojem igra Sloboda sa sve petokrakom. Kosi se sa onim u sta vjeruju, valjda.
Smetaju im ljudi iz Podrinja na stadionu, ali Apis jok.
Haman da "crvena carsija" ne zna ni o onome za sta se predstavlja. Ali to nije nista novo. Inace arogancija proizilazi iz neznanja.
Hotel Apis se upravo reklamira na Tusnju. Komentar?
Drago mi je da se pocelo primjecivati. :kafa:
Gifron je napisao/la:
02 mar 2022, 16:40
ultrasstyle_tz je napisao/la:
02 mar 2022, 16:29
nazalost ovi sto vode bilo koji od dva kluba ne znaju ko je i sta je Apis

Ne znam ni ja, ali sad kad sam ugledao reklamu na TVu sjetim se da je ovaj pisao da su navijaci Slobode cetnici i sta sve ne, pa hajd reko da vidim njegovo cijenjeno misljenje ovaj put.
Ne bih da se gađamo uvredama ali da li si sigurno dobro procitao da sam ja rekao da su navijaci Slobode četnici? Znam da to nikad ne bih rekao.
Ali jesam rekao neke druge stvari kao sto se i moze procitati, a to je da ne znaju ni ono za sta se predstavljaju da jesu-"crveni".

Zasto sam uopste smoponjao ovo sa Apisom?
Zato sto sam citao i na temi Slobode i ovde puno uvreda na racun ljudi iz Podrinja i kako im oni smetaju na tribini. Podrinje smeta, a Apis ne.
Prvenstveno velika vecina nije to ni primjetila, sto znaci da ne znaju ni o cemu se radi.
A i zato sto je lik sa kojim sam raspravljao tvrdio da je "upucen u masone", time jel i ostale tajne organizacije, a Apis mu ispred nosa.

Navijace "crvene" Slobode jesam prozvao sto nisu odreagovali na Apisa na njihovoj ponosu/svetinji Tusnju, jer oni se po njihovim rijecima vise poistovjecuju sa njim (stadionom). Nikako i nikad cetnici, Boze sacuvaj.
Ali oni ne mogu biti krivi sto se on nasao na istom, tako da nikako nisam njima rekao da su cetnici ili sta si vec htio da kazes. Vise da su apaticni ili da nisu ni znali o cemu se radi.

Nisam expert za oblast funkcionisanja stadiona, ali nekom prostom logikom ako stadion pripada Gradu onda oni delegiraju ljude koji upravljaju desavanjima na istom. Time jel i reklamama. A posto je Grad i prvi covjek "crven" sramota je time jos veca.
Ali moze se desiti da tu grijesim, jer kako kazem nisam o tome istrazivao niti se time bavio.
Da sumiram, ako je Grad zaduzen za stadion onda su oni odgovorni za Apisa, a navijaci opet kako sam i napisao apaticnost i nepoznavanje sopstvene historije "crvenih" koji su jel sve suprotno od onoga sto je bio Apis.
Evo i Tuzla reklamira Apis.

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 07 mar 2022, 16:31

tuzlac je napisao/la:
07 mar 2022, 14:17
Pozitivanstav je napisao/la:
07 mar 2022, 11:50
Da se ne igra javili bi dušmani.Imamo mi odličnu mehanizaciju koja može ukloniti snijeg bez da ošteti teren.
Odvadi malo drug..

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 07 mar 2022, 17:09

Široki je u prethodne dvije utakmice primio 7 golova i nije dao niti jedan. Dođe nama na Tušanj i zabije 2 gola i uzme bod.

Mi u tri domaće utakmice nismo pobijedili.
Loš teren može biti izgovor za neku lijepu i lepršavu igru ali za rezultat ne. Igraš na istom terenu kao i protivnik, pod istim uslovima. Ako ti takav sakat Široki zabije dva ti moraš onda 3. Koji ti je izgovor. Ako klub x zabije 1 moras dva itd itd.

Loš he teren bio i jučer u BL pa ljudi lagano 2:0.

Matori sjedi starče, vrijeme je za neke stvari.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 07 mar 2022, 17:15

Ponedeljak 7.marta 2022 stadion Tušanj;FK Tuzla C.-NK Široki B. 2 - 2(0 - 1)

1. HŠK Zrinjski.... 21.. 17. 3.. 1.. 54
2. FK Tuzla City....21.. 10. 8.. 3.. 38
3. FK Borac.........21.. 9.. 9.. 3.. 36
4. FK Sarajevo.....21.. 9.. 4.. 7.. 31
5. FK Željezničar.. 21.. 7.. 8.. 6.. 29
6. NK Široki........ 21.. 6.. 10.. 5.. 28
7. FK Gorki........ 21.. 5.. 10.. 6.. 25
8. FK Velež.........21.. 7.. 6.. 8. ..24(-3)
9. FK Leotar........21.. 5.. 4.. 12.. 19
10.HŠK Posušje....21.. 4.. 7.. 10.. 19
11.FK Rudar........21.. 3.. 7.. 11.. 16
12. FK Radnik .... 21.. 3.. 6.. 12. .15
.

22. KOLO Pl BiH

FK Leotar - FK Željezničar
FK Radnik - FK Rudar
FK Gorki - HŠK Zrinjski
NK Široki - HŠK Posušje
FK Sarajevo - FK Borac
FK Velež - FK Tuzla City

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 07 mar 2022, 18:47

Danasnja utakmica protiv Širokog pokazala je pozitivan pomak u igri tima FK Tuzla. Čini mi se da su momci u plavim dresovima pokazali zavidno zalaganje, profesionalan odnos te da su, na momente, pokazali one bljeskove sa utakmica na početku prvenstva. Naravno, vrijeme pred nama pokazat će jesam li u pravu. Rezultatski gledano mnogi pa i ja sam, žalim zbog propuštene pobjede. Uz fudbal idu emocije, i od toga se ne može pobjeći. Startna postava bez dosadašnjeg kapitena dala je do znanja, kako gledaocima tako i igračima, da ne možemo igrati kao do sada te da niko nije povlašten niti nezamjenjljiv. Igrali smo pod imperativom pobjede, samim tim protivnik je bio relaksiran i neopterećen. Ovom činjenicom objašnjavam naš prvi primljeni gol. Također se treba dotaći situacije nakon poravnanja 1-1, gdje smo mi ponovo primili brzi gol 1-2. Oba naša izjednačenja su uslijedila nakon izmjena, što govori da treba koristiti širi roster igrača. To što smo dva puta dostizali vođstvo protivnika, govori o moralu ekipe. Nisu nakon 1-2 stali, pali ili primili treći gol, nego su brzo izjednačili i nastavili sa napadima u talasima do samog kraja utakmice. Sam broj naših izvedenih kornera govori o našoj igri u tom periodu. Vrlo je važno za ekipu da igrači igraju jedan za drugog i da daju svoj zadnji atom snage. Nadam se da će već utakmica u Mostaru, sa ovakvom igrom uz malo sportske sreće, donijeti željeni rezultat i ostaviti nas na drugom mjestu nakon 2/3 prvenstva. Vidjeli smo da to drugo mjesto donosi povoljan raspored za nas jer igramo 7 utakmica u Tuzli i 4 na strani, što je velika šansa za ostvarenje sna, plasman u Evropi.

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 07 mar 2022, 19:25

Pa zar se ne moze naci drugi teren?
Nije valjda da ce se nastavit na Tusnju,strasno

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 07 mar 2022, 19:46

Samo da zabilježim igru našeg franza beckenbauera tj kobija morisa da ne prođe nezapaženo.Kod oba gola Širokog.sigurnost,čišćenje,pozicioniranje i požrtvovanost na nivou amatera.O igri u napadu kod prekida da ne govorimo.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 07 mar 2022, 19:57

Sulejmanov 12. gol.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 07 mar 2022, 21:03, ukupno mijenjano 2 puta.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.