Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Skontali su da se ne moraju bojati Rusa, sad udaraju gdje stignu i rade nove odnose na geo planu.
-
- Kontakt:
Mi smo bili u neka doba na ivici nestanka pa su se kroz izvjesno vrijeme stvari promijenile, iz defanzive smo presli u ofanzivu. Od prvog dana rata se provlaci prica da je samo pitanje vremena kada ce se ruska zastava zavioriti u Kijevu kao da je to jedini moguci rezultat ove invazije. Prema prvim informacijama, s prvim ispaljenim metkom, izgledalo je kao da ce sve ovo trajati nekoliko dana ali evo nas, ne znam koji vec dan, a stvari se uopce nisu drasticno promijenile. Ukrajina je pokazala strasnu volju za otporom i po mom misljenju, taj momenat ce odluciti ishod cijelog ovog kursluza. Rusija je nadmocnija svakako ali ovi ljudi brane kucni prag, ima ih bruka, preveliki je to zalogaj i za SAD. Vjerovatnoca da ce se koristiti atomskim bombama je ravna nuli, te igracke sluze samo za cvrstu i stabilnu poziciju u nadmudrivanju najvecih vojnih sila na svijetu. I u slucaju da poklope sve, Rusi i Ukrajinci su postali zakleti neprijatelji nakon ovoga svega, Putin preuzima na grbacu problem u vidu barem trideset miliona ljudi koji se nece pomiriti sa cinjenicom da zive pod cizmom covjeka i drzave koja je unistila njihove zivote. Ne razumijem kako je to sve zamislio, prakticno kopa sam sebi grob jer ocito je da su stvari ocekivano otisle predaleko i da se malo preracunao kada je mislio da ce njegove tenkove docekati cvijece sirom Ukrajine. I poslije rata ce imati rat. Kako god da ovo sve zavrsi, Putin i Rusija su na gubitku. Mogao je ovo sve ovo sabranije i pametnije odigrati, imao je jos opcija osim invazije i vjerujem da bi stvari povoljnije isle nego ovako ali ocito frajer nije imao strpljenja. Da bi nahranio svoj ego unistio je zivot 50 miliona ljudi u Ukrajini a tek ce da upropasti zivot skoro 200 miliona ljudi u svojoj drzavi. I naravno, historija ce ga pamtiti kao monstruma i ratnog zlocinca. Nije iskljuceno ni da zavrsi kao Gadafi, sto vjerovatno ne bi nikome mrsko bilo. Kako god, ma kakvo stanje na terenu trenutno bilo, vjerujem u Ukrajince i njihovu zelju za opstankom. Covjek je najizdrzljivija zivotinja na svijetu. Statistika vise nije ni bitna, da ce samo jedan Ukrajinac ostati na kraju Ukrajina je pobijedila. Molim Boga da ih postedi muka sto prije i da im da snage i umijeca da iz ovoga svega izadju sa sto manje posljedica.
Slava Ukraini !
Slava Ukraini !

Jedna jedina djevojka iz Srbije, mada vjerujem da i vecina ljudi oko nje tako razmislja, al ovi pokemoni iz RS s kojim sam isao na fakultet su zesci rusofiliBlejzer10 je napisao/la: ↑07 mar 2022, 19:48Znam ja gomilu, kudikamo su inteligentniji od ovih pokemona koji se bore s osnovnim logičkim pretpostavkama. Većina je doduše iz Srbije Srbije za razliku od ovih kompleksaša
A i na chatu su se skoro relativizirali turski zločini i genocid, tako da ono, ima toga i kod nas, samo dosta manje doduše jer ko narod nemamo neke pretenzije na tuđi teritorij i snove o nekoj velikoj Bosni. Hvala bogu
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Ako ko spasi Putina apsulutne propasti to ce bitk beskicmenjaci Nijemci. Vec su poceli spinovat sa sankcijama
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- JohnCleese
- Kontakt:
Ne znam sta da ti na ovo kažem.EpateguiHuleteti je napisao/la: ↑07 mar 2022, 19:24Kao sto ni Krim "ne zna sta ce sa sobom"JohnCleese je napisao/la: ↑07 mar 2022, 18:19Kad ovo ludilo prođe to ce biti dvije nebitne nazovidrzave koje ni same nece znati sta ce sa sobom.![]()
Utopice se u Rusiju, eto sta ce.
Ni Krimski Tatari ne zele vise nazad u Ukrajinu, a kamoli rusko stanovnistvo.
Od cega ce da zive u ovakvoj Ukrajini? Od praznih obecanja, zidove ce da jedu, sta? Ukrajinu je vec napustilo oko 1.500.000 ljudi, neki izvestaji navode i vece cifre, ali to je neka srednja cifra, a procenjuje se da ce blizu 10 miliona napustiti zemlju.
Unistena zemlja koja je ionako bila medju najsiromasnijim u Evropi, sve sto je imalo fakultetsku diplomu bezalo je ili na Zapad ili u jos vecoj meri u Moskvu i Sankt Peterburg, unistena privreda, bice vrelo najjeftinije radne snage u Evropi. Ako Balkanci ciste sut po nemackim gradilistima po 8-10 evra po satu, a Poljaci su se pre 10-ak godina nudili da ga ciste i za 5, ovi ce pristajati i na 3-4 € po satu.
U svim ratovima izbeglice se prime, ali se dobro i iskoriste kao jeftina radna snaga od lokalnog stanovnistva koje ga primi. Beskucnik koji nema kuda nazad pristajace na svakakve uslove.
Obnova Ukrajine trajace decenijama. I Moldavija ce postati za njih zapad.
Rusija je bila jaca, barem smo svi tako mislili, dok nisu poceli s aneksijama i invazijama.
Zadnja izmjena: JohnCleese, dana/u 07 mar 2022, 20:15, ukupno mijenjano 1 put.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Sta mu krijes ime, ja sam mu puko komentar jer debil naravno zivi u Njemackoj dok pljuje o zapadu

- tuzlak1987
- Kontakt:
Ovaj rezim bas sramoti Rusiju kao drzavu. Cuj objaviti listu neprijateljskih drzava. Kao neka djeca 

- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Šta se ovo Japanci javljaju oko svojih prava na teritoriju?
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 07 mar 2022, 20:25, ukupno mijenjano 1 put.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Ma 'nako, ali svako može otvoriti post i i vidjeti ime.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
I ja podjo da postavim isto.. Ako Ukrajina ne padne uskoro, Bog dragi zna koji ce sljedeci potez biti
Samo deri Ruse, da nista od njih ne ostane, i svi njihovi sateliti koji habaju druve drzave.
Kakva je ovo sizofrenija

FM #Lavrov: The goal of Russia’s special military operation is to stop any war that could take place on Ukrainian territory or that could start from there.
Ovi vise ne znaju sta pricaju. Pa svoje price se ne drze vise
Jao pa vidi moj omiljeni sizofrenicar nastavio briljirati 

Nista cudno od odvratne nacije.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.