FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Evo ova utakmica PSG - Real pokazala po ko zna koji put da ne pobjedjuju pojedinci nego kolektiv. Mi isto ovdje zaboravljamo da je tim bitniji od pojedinaca. Mi uvijek nesto pojedince gledamo krivimo i dizemo u nebesa.
Ma neka smo mi pokazali fanimu da niko nije iznad kluba. Zato sad imamo slatke muke izmedju dala, kobiljara i hebe. Nema sa nama zajebancije 

- JavierBosnia
- Kontakt:
Problem je sto neki ovdje donose sud i kreiraju/mijenjaju misljenje nakon svake utakmice. Ako protiv Slobode Dupovac odigra odlicno najbolji je, ako zasere narednu, najgori je tjeraj ga.
Djokanovic je za nas odlican igrac, sad jel upadne u losu formu nije vazno, mlad je, ima potencijala i mora biti tu.
Igraci poput Varesanovica, Hebiba, Palica, Kanurica, Velkoskog i sl mene ne mogu kupiti ni za 10 odlicnih utakmica. Nekima je vrijeme proslo, neki ga i ne zasluzuju a dobijaju ga. Kladim se da bi prosjecan igrac iz akademije igrao podjednako dobro ili lose kao neki
Djokanovic je za nas odlican igrac, sad jel upadne u losu formu nije vazno, mlad je, ima potencijala i mora biti tu.
Igraci poput Varesanovica, Hebiba, Palica, Kanurica, Velkoskog i sl mene ne mogu kupiti ni za 10 odlicnih utakmica. Nekima je vrijeme proslo, neki ga i ne zasluzuju a dobijaju ga. Kladim se da bi prosjecan igrac iz akademije igrao podjednako dobro ili lose kao neki
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
Bravo za komentar, očajna odluka je bila baš ko da su slusali određene sa foruma koji ne znaju nista o fudbalu. Uzivat cemo u slatkim mukama za RM do kraja sezone ebo Fanima

- GalileoGalilei
- Kontakt:
Po čemu je to Dupovac otpad? Napravio je glupost na derbiju, odigrao je loše koliko je odigrao, sve to stoji. Međutim, na osnovu te tekme donositi zaključke i ponovo početi srrati u prazno je dno dna. To se ponavlja iznova i iznova, svaki ebeni put se neke frustracije usljed lošeg rezultata ispoljavaju u krivom smjeru.
Dupovac je odigrao odlično protiv Slobode.
Ja sam prvi na pripremama pričao da mu je najveća mana ta tromost, nikad on brzinu ni nije imao, ali ne možeš momku zamjeriti jer mu je igra bila na mjestu. Siguran, jak, uzme svaki duel, pokupi zračne lopte itd. Napravio je glupost na derbiju, ali to ne daje za povod da ga se nešto tjera i vrijeđa.
Dal je već druga priča. Prva stvar, nema snagu za ovu ligu. Samim tim, uzimaju ga s pola snage u duelu, tako da on ne može ni doći do driblinga, oduzmu mu je. Bukvalno je igrač manje na terenu, ničim ne doprinosi. Ne smije se naći protiv Borca u prvih 11.
Još uvijek nisam vidio da je neko, osim dva-tri lika, spomenuo Čatakovića i njegovu lošu igru. Osim gola Slobodi, ostalo ravno nuli, ali vidim da se njega nešto amnestira. Što, jako ime, pa ga zaobilazite?
Ja sam prvi na pripremama pričao da mu je najveća mana ta tromost, nikad on brzinu ni nije imao, ali ne možeš momku zamjeriti jer mu je igra bila na mjestu. Siguran, jak, uzme svaki duel, pokupi zračne lopte itd. Napravio je glupost na derbiju, ali to ne daje za povod da ga se nešto tjera i vrijeđa.
Dal je već druga priča. Prva stvar, nema snagu za ovu ligu. Samim tim, uzimaju ga s pola snage u duelu, tako da on ne može ni doći do driblinga, oduzmu mu je. Bukvalno je igrač manje na terenu, ničim ne doprinosi. Ne smije se naći protiv Borca u prvih 11.
Još uvijek nisam vidio da je neko, osim dva-tri lika, spomenuo Čatakovića i njegovu lošu igru. Osim gola Slobodi, ostalo ravno nuli, ali vidim da se njega nešto amnestira. Što, jako ime, pa ga zaobilazite?
Dje ba uzme svaki duel u zraku, ukljucujuci pripreme primili smo 6 golova iz prekidaGalileoGalilei je napisao/la: ↑10 mar 2022, 03:55Po čemu je to Dupovac otpad? Napravio je glupost na derbiju, odigrao je loše koliko je odigrao, sve to stoji. Međutim, na osnovu te tekme donositi zaključke i ponovo početi srrati u prazno je dno dna. To se ponavlja iznova i iznova, svaki ebeni put se neke frustracije usljed lošeg rezultata ispoljavaju u krivom smjeru.
-
- Kontakt:
Realno je tako, ali to smo mi bošnjo, sve razapeti poslije jedne lose, i poslati nekoga poslije jedne doobre u Bayern, uvijek mora biti neko kome se raja sveže s osnovom ili bez. Ozbiljnih problema ova ekipa ima od Dupovca.GalileoGalilei je napisao/la: ↑10 mar 2022, 03:55Po čemu je to Dupovac otpad? Napravio je glupost na derbiju, odigrao je loše koliko je odigrao, sve to stoji. Međutim, na osnovu te tekme donositi zaključke i ponovo početi srrati u prazno je dno dna. To se ponavlja iznova i iznova, svaki ebeni put se neke frustracije usljed lošeg rezultata ispoljavaju u krivom smjeru.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ko nam garantuje da bi on bio bolji? Ja sam prvi rekao da je najbolje krilo lige kada hoće da igra i da bi podržao šta god Ismir/Ivan odluče ali ne treba zaboraviti onih par posljednjih utakmica kada se vuk'o k'o krpa na terenu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Pape na današnji dan prije 40. godina, najvažnija pobjeda za plasman u Kup Uefa

ja da se pitam Dal i Djokanovic bi igrali svaku utakmicu.Elem sto smo od titule udaljeni kao mjesec od sunca,elem sto sigurno neces prodati krstea ,dupovca,bodula,hebiba...
a ako ne izboris evropu samo zato sto guras jednog igraca od 11 onda je to krivica strucnog staba i cisto neznanje
poyy
a ako ne izboris evropu samo zato sto guras jednog igraca od 11 onda je to krivica strucnog staba i cisto neznanje
poyy
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Ne znam šta ste svi uhvatili za igre Dala. Na kraju krajeva on nije ni trebao biti prevaga u derbiju. Ima igrača od kojih smo više očekivali a ništa nisu pokazali, npr Suljić, Čataković, Kapić. Ovi igrači trebaju da donesu prevagu u igri a to nisu napravili.
Tako je to kod nas. Uvijk se uzme na zub neki naš igrač prošle godine Pidro, ove Dal, sljedeće Ramić ...
Tako je to kod nas. Uvijk se uzme na zub neki naš igrač prošle godine Pidro, ove Dal, sljedeće Ramić ...
Nema se ko sta uhvatiti Dala. Frajer je odron. A sto se tice tvog poznavanja fudbala, sve se vidi u tome da stavljas u isti kos Suljica, Kapica i Catakovica i njihov nastup na derbiju. Suljic je za njih odigrao simultanku, al jbg daleko je sjever pa se ne vidi....casual033 je napisao/la: ↑10 mar 2022, 08:53Ne znam šta ste svi uhvatili za igre Dala. Na kraju krajeva on nije ni trebao biti prevaga u derbiju. Ima igrača od kojih smo više očekivali a ništa nisu pokazali, npr Suljić, Čataković, Kapić. Ovi igrači trebaju da donesu prevagu u igri a to nisu napravili.
Dobro jutro.
Već sam pisao o tome. Nas ubi naš neosnovani i patološki strah od greške. Taj strah je maligan, jer ga prenosimo na svakog ko dođe u FKS. S druge strane, ubijeđeni smo u neku vlastitu veličinu koja u naravi ne postoji. Osvajati titule u najgoroj europskoj ligi, na ovako malom uzorku, nije veličina nego kompleks više vrijednosti. Eh sad... kad na taj kompleks pridodamo već pomenuti strah, dobijemo tavorenje u predeuropskim kolima, nemoć i pretvaranje snage u bol, sa sve investitorom.
Čemu taj strah? Pa mi nit smo nešto velik klub, a nit smo nešto velik grad, a u širim okvirima, nismo vala ni nešto bitni. I zašto taj strah tovarimo drugima kao ogroman teret? Zar jedan Vasoski, koji je unaprijed znao kako će protivnik izaći i postaviti se, nije mogao promijeniti formaciju? Pri tom ne mislim na Sablićeva lutanja, koji je tvrdoglavo forsirao ono što ne ide, nego naexperiment na zadatu situaciju, obzirom na izostanak pojedinaca.
Moje skromno viđenje je slijedeće:
Budući da nije bilo bekova, ja bih utakmicu otvorio sa Đokanovićem na beku i sa 442 formacijom, a to bih sad uradio i protiv Borca. Dakle, protiv zeljezničara;
Dizd.
Đok.-Dup.-Muj.-Pidro
Ram.(Heb.)-Kap.-Pal.-Sulj.
Čat.-Bag.
Ova formacija daje elastičnost, jer se vrlo lako mogu mijenjati mjesta po potrebi i vršiti se adekvatne izmjene. Tako bi umjesto, eventualno, Ramića, na njegovo mjesto ušao Hebibović, ili bi se pomjerio Kapić. Na Kapićevo mjesto bi ušao Avramovski, na eventualno Palićevo Đokanović, a na njegovo Hebibović.
Sad će neko reći; yebote experiment, gdje nas je to dovelo? Odgovorio bih protupitanjem; A gdje nas je to doveo očekivani šablon?!
Trener mora imati, osim znanja, maštovitost, drskost, sposobnost prilagodbe i razmišljanja van okvira. Utakmica je bila stvorena za mladog Ramića koji bi sve uradio da se iskupi radi Slobode. Izgorio bi! Pa šta?? Kako bi rekao jedan pisac; Kali se dijete... Zanat peci. Usput, nisam upratio šta he sa drugim Ramićem?
S tim u vezi, protiv Borca bih izveo slijedeći sastav;
Dizd.
Šab.(Đok).-Laz.-Muj.(Tra).-Pid.
Kap.(Ram.)-Šeć.-Avr.-Sulj.
Bag.-Čat.
Samo hrabro, disciplinovano i bez pritiska.
Greške su sastavni dio i fudbala i života.
Već sam pisao o tome. Nas ubi naš neosnovani i patološki strah od greške. Taj strah je maligan, jer ga prenosimo na svakog ko dođe u FKS. S druge strane, ubijeđeni smo u neku vlastitu veličinu koja u naravi ne postoji. Osvajati titule u najgoroj europskoj ligi, na ovako malom uzorku, nije veličina nego kompleks više vrijednosti. Eh sad... kad na taj kompleks pridodamo već pomenuti strah, dobijemo tavorenje u predeuropskim kolima, nemoć i pretvaranje snage u bol, sa sve investitorom.
Čemu taj strah? Pa mi nit smo nešto velik klub, a nit smo nešto velik grad, a u širim okvirima, nismo vala ni nešto bitni. I zašto taj strah tovarimo drugima kao ogroman teret? Zar jedan Vasoski, koji je unaprijed znao kako će protivnik izaći i postaviti se, nije mogao promijeniti formaciju? Pri tom ne mislim na Sablićeva lutanja, koji je tvrdoglavo forsirao ono što ne ide, nego naexperiment na zadatu situaciju, obzirom na izostanak pojedinaca.
Moje skromno viđenje je slijedeće:
Budući da nije bilo bekova, ja bih utakmicu otvorio sa Đokanovićem na beku i sa 442 formacijom, a to bih sad uradio i protiv Borca. Dakle, protiv zeljezničara;
Dizd.
Đok.-Dup.-Muj.-Pidro
Ram.(Heb.)-Kap.-Pal.-Sulj.
Čat.-Bag.
Ova formacija daje elastičnost, jer se vrlo lako mogu mijenjati mjesta po potrebi i vršiti se adekvatne izmjene. Tako bi umjesto, eventualno, Ramića, na njegovo mjesto ušao Hebibović, ili bi se pomjerio Kapić. Na Kapićevo mjesto bi ušao Avramovski, na eventualno Palićevo Đokanović, a na njegovo Hebibović.
Sad će neko reći; yebote experiment, gdje nas je to dovelo? Odgovorio bih protupitanjem; A gdje nas je to doveo očekivani šablon?!
Trener mora imati, osim znanja, maštovitost, drskost, sposobnost prilagodbe i razmišljanja van okvira. Utakmica je bila stvorena za mladog Ramića koji bi sve uradio da se iskupi radi Slobode. Izgorio bi! Pa šta?? Kako bi rekao jedan pisac; Kali se dijete... Zanat peci. Usput, nisam upratio šta he sa drugim Ramićem?
S tim u vezi, protiv Borca bih izveo slijedeći sastav;
Dizd.
Šab.(Đok).-Laz.-Muj.(Tra).-Pid.
Kap.(Ram.)-Šeć.-Avr.-Sulj.
Bag.-Čat.
Samo hrabro, disciplinovano i bez pritiska.
Greške su sastavni dio i fudbala i života.
Olako je zaboravljen i zapostavljen naš najbolji igrač u prošloj polusezoni- Rijad Kobiljar
Nadam se da se šališ za dupovca?GalileoGalilei je napisao/la: ↑10 mar 2022, 03:55Po čemu je to Dupovac otpad? Napravio je glupost na derbiju, odigrao je loše koliko je odigrao, sve to stoji. Međutim, na osnovu te tekme donositi zaključke i ponovo početi srrati u prazno je dno dna. To se ponavlja iznova i iznova, svaki ebeni put se neke frustracije usljed lošeg rezultata ispoljavaju u krivom smjeru.
Prvo stvara ogromnu nervozu na terenu (a kapiten), ako di ikad bio blize terenu, konstantno dize tenziju i druge krivi čak i kad je očito njegova greska.
Usporava igru s loptom, konstantno mu treba 4-5 sekundi da odigra najjednostavniji pas. Kada stane na loptu, ja bi se objesio.
Jedino, al bukvalno jedino sto vrijedi je defanzivna skok igra i to je sve. Spor, neokretan, loše se postavlja. I apsolutno ga ne amnestira to sto odigra jednu od 5 utakmica gdje uleri par klizećih, izbije psr lopti i izgleda ko nesta, jer u biti to je do situacije i protivnika, medjutim kada protivnik imalo se bolje kreće i otvara prostor meni oči krvare. Na to se dopunio i Mujakic koji izgleda ....
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Da, nije mi jasno zbog cega ne igra.
Sa svojom brzinom i energijom bi na grbavici uradio finog posla, pogotova sa igracem manje. Gdje bi nam se stvorile neke sanse.
Barem bi za sebe vezao 2 protivnička igrača jer ga se drugi plaše. Ovako ko se boji Hebe, on sam sebe čuva.
Bolji od navedenih i kad se vuce ko krpa. Makar bi protivnicki igraci vise fokusa na njega stavili i tako ostalim igracima ostavili vise prostora.
- BegovicRamiz
- Kontakt:
jel stigla clanska ljudinodonDondon je napisao/la: ↑10 mar 2022, 08:35ja da se pitam Dal i Djokanovic bi igrali svaku utakmicu.Elem sto smo od titule udaljeni kao mjesec od sunca,elem sto sigurno neces prodati krstea ,dupovca,bodula,hebiba...
poyy