NK Zvijezda Gradačac

SMR187
Kontakt:

Re: NK Zvijezda Gradačac

Post Postao/la SMR187 » 11 mar 2022, 09:24

Orhan je napisao/la:
11 mar 2022, 09:04
SMR187 je napisao/la:
11 mar 2022, 07:06
Bravo. Istupanje iz lige je najbolja odluka koju ste mogli donijeti.
Jedva cekam da konacno vidimo rezime ko je sta uradio i koliko nas je ko kostao
Samo javno, neka se zna Fadil i Nurdo po meni su najvise unistili klub sa dugom...
Eto ja mislim da je iskljucivo Nurdo u periodu kada je Mustafa Pestalic bio SD. Ali eto vidjet cemo
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

zvezdas1922
Kontakt:

Post Postao/la zvezdas1922 » 11 mar 2022, 09:36

Istupanje nije rješenje, treba naći ljude koji mogu pomoći klubu i da se ide u daljnu sanaciju dugova, trenutno u upravi kako cujem par ljudi je samo aktivno, al ima rješenje treba izgurati kako se zna do kraja sezone jer istupanje nosi dodatne sankcije. Ekipa nikada jeftinija, ali treba dodatne napore uložiti da se reprogram rate plaćaju redovno proširiti upravni odbor ili formirati radnu grupu koja će raditi na saniranju dugova.

Orhan
Kontakt:

Post Postao/la Orhan » 11 mar 2022, 09:56

zvezdas1922 je napisao/la:
11 mar 2022, 09:36
Istupanje nije rješenje, treba naći ljude koji mogu pomoći klubu i da se ide u daljnu sanaciju dugova, trenutno u upravi kako cujem par ljudi je samo aktivno, al ima rješenje treba izgurati kako se zna do kraja sezone jer istupanje nosi dodatne sankcije. Ekipa nikada jeftinija, ali treba dodatne napore uložiti da se reprogram rate plaćaju redovno proširiti upravni odbor ili formirati radnu grupu koja će raditi na saniranju dugova.
Kriza svi po gradu strahuju za svoje poslove ili svoje firme... Vec sada imas par firmi koje ne rade kapacitetom kao prije par mjeseci. Na globalnom trzistu sve crne prognoze... Audi Ingolstadt gdje radi moj prijatelj, tacnije na modelu q3 vec 2 sesmice niko ne radi nista nije bolje ni kod drugi modela... A znamo kako su nase firme povezane sa tržištem Njemačke... To što si nevo gore jest ok ali male možda nikakve šanse da se tako nešto desi...
Husein-kapetan Gradaščević

Ivan Mijačević

Stjepan Šiber

Deni19
Kontakt:

Post Postao/la Deni19 » 11 mar 2022, 17:10

Do kraja ove sezone nam valja prezivit kako znamo i umijemo. Istupanje treba da bude zadnja opcija. Pokrenite neku akciju na sluzbenoj stranici kluba da kupimo onu konstrukciju za reklame pa da pokusamo preko toga prodati par reklama i privuci jos sponzora do kraja sezone. Piska isto moze pokrenuti akciju i odigrati veliku ulogu tu. Em cemo profitirati, em ce stadion biti vizuelno ljepsi a i ovi iz sume ce morat platit ulaznice 😁
Ne vjerujem da je pretjerano skupa ta investicija, mislim da je vise novaca iziskivala organizacija utakmice u vrijeme virusa i praznih tribina..
Ovako nesto:

slika

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 11 mar 2022, 21:48

3000KM kazna zbog propusta sa Azurom.
mosa lošmi stićko tit-ula!

zmajevac
Kontakt:

Post Postao/la zmajevac » 11 mar 2022, 21:58

1921boy je napisao/la:
11 mar 2022, 21:48
3000KM kazna zbog propusta sa Azurom.
Nemoze se to vise pratit ,smotat kablove do boljih vremena.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 11 mar 2022, 22:16

Mislim da treba pričekati kraj sezone pa tek onda odlučiti o istupanju. Ja sam apsolutno za ovu opciju istupanja ali ne sada, već na kraju sezone. Mislim da treba sastaviti plan gdje ćemo igrati sa potpuno domaćim igračkim i trenerskim kadrom, prioritet mora biti vraćanje dugova, organizacija omladinskog pogona i servisiranje reprograma te ušminkavanje stadiona mic po mic.

Mislim da je ovo jedino ispravno rješenje NAŽALOST. Svakako da je to porazno za klub koji ove godine slavi sto godina postojanja. Znamo svi da klub ima slabu podršku grada, privrednika i sponzora. Sve je spalo na par ljudi koji i pored svih napora nažalost ne mogu izgurati ovo. Ja bih prvi volio da se sutra pokrene grad, gradonačelnik, privrednici ali znamo svi da je to nemoguće a i ako se nešto pokrene to će opet, kao i uvijek biti samo privremeno ili kao glavna tema da će se nešto veliko desiti ALI poslije izbora.

Deni19
Kontakt:

Post Postao/la Deni19 » 12 mar 2022, 00:22

Mozemo mi stabilizovat klub i u ovoj ligi ako nam opstina dodijeli normalan budzet, napravimo ekipu od 15 hiljada, to je 11 igraca sa platom 1000km, i otprilike 6 igraca sa platom od 700km. To je 17 igraca u 15 hiljada. Ostatak popunit s juniorima i naprednim kadetima. Imamo primjere koji godinama tako igraju ovu ligu. Reprogram mjesecna rata 7000km, znaci plate igracima i reprogram 22 hiljade km mjesecno to je 264 hiljade godisnje. Inzistirati od opstine 250 hiljada, 30 hiljada pronaci od sponzora, i ostatak obaveza popuniti preko ulaznica, naknada za transfere, raznih donacija itd.. otprilike 300 hiljada. Vjerovatno je moguce preziviti sezonu u ovoj ligi s tim parama, pritom redovno placati igrace, reprogram i ostale obaveze.
Ovu sezonu nemamo taj budzet ali ne tako davno smo imali. Moramo se izborit sa ovim svim bez istupanja, dole je jos gore to vam mogu dokazati ljudi cij klubovi igraju drugu ligu. Ukljucite navijace preko fb stranice da svi koji volimo klub pomognemo do kraja sezone a poslje sastanak sa gradonacelnikom, predstavit mu plan stabilizacije i traziti veci budzet nego ove sezone jer na dugorocno ne mozemo ovako.

zmajevac
Kontakt:

Post Postao/la zmajevac » 12 mar 2022, 06:45

Deni19 je napisao/la:
12 mar 2022, 00:22
Mozemo mi stabilizovat klub i u ovoj ligi ako nam opstina dodijeli normalan budzet, napravimo ekipu od 15 hiljada, to je 11 igraca sa platom 1000km, i otprilike 6 igraca sa platom od 700km. To je 17 igraca u 15 hiljada. Ostatak popunit s juniorima i naprednim kadetima. Imamo primjere koji godinama tako igraju ovu ligu. Reprogram mjesecna rata 7000km, znaci plate igracima i reprogram 22 hiljade km mjesecno to je 264 hiljade godisnje. Inzistirati od opstine 250 hiljada, 30 hiljada pronaci od sponzora, i ostatak obaveza popuniti preko ulaznica, naknada za transfere, raznih donacija itd.. otprilike 300 hiljada. Vjerovatno je moguce preziviti sezonu u ovoj ligi s tim parama, pritom redovno placati igrace, reprogram i ostale obaveze.
Ovu sezonu nemamo taj budzet ali ne tako davno smo imali. Moramo se izborit sa ovim svim bez istupanja, dole je jos gore to vam mogu dokazati ljudi cij klubovi igraju drugu ligu. Ukljucite navijace preko fb stranice da svi koji volimo klub pomognemo do kraja sezone a poslje sastanak sa gradonacelnikom, predstavit mu plan stabilizacije i traziti veci budzet nego ove sezone jer na dugorocno ne mozemo ovako.
Dobar si bas optimisticno razmisljanje u situaciji kad se ocekuje da gorivo bude 3,5 km,jestivo ulje 5 km i imas rat u Europi.

crvenobijeli
Kontakt:

Post Postao/la crvenobijeli » 12 mar 2022, 08:57

Krenut iznova osnovat klub gradacac i krenut iz pocetka. Nikad mi te dugove necemo vratit..
ZVIJEZDA SIJA VJECNO !!!!

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 12 mar 2022, 10:34

Deni19 je napisao/la:
Nije ti dobra racunica.. ne racunas organizaciju domacih utakmica, odlaske na gostovanja.. tamicenje u ovom rangu je samo po sebi skupo. I opet s takvom jeftinom ekipom rizikujes da ispadnes u nizi rang i nisi postigao nista, a mogao si za to vrijeme tamburati kantonalce i lagano vracati dug. I dodjes na isto, samo tezim a jeftinijim putem.
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

Orhan
Kontakt:

Post Postao/la Orhan » 12 mar 2022, 11:10

crvenobijeli je napisao/la:
12 mar 2022, 08:57
Krenut iznova osnovat klub gradacac i krenut iz pocetka. Nikad mi te dugove necemo vratit..
I ja sam za to osnovat novi klub... I zasukat rukave ne bi bili nikom duzni i korak po korak...

Ivan Mijačević

Stjepan Šiber

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 12 mar 2022, 11:31

Po meni je neminovno da se nešto uradi ili da se krene iz najnižeg ranga kao Čelik ili osnovati novi klub i krenuti korak po korak. Ovo trenutno je samo odgađanje onog neminovnog i ovo gore će se morati uraditi prije ili kasnije. To je moje mišljenje, neki se mogu slagati a neki ne. Svaka čast upravi na radu i naporu ali moje mišljenje je da Adi, Ćiro, Limar i Igor ne mogu sami izgurati takmičenje u ovom rangu bez adekvatne pomoći opštine, jakih privrednika i drugih jakih ljudi koji bi ušli u klub.

Da se ja pitam, krenuo bih iz najnižeg ranga i polahko korak po korak, sastavit 100% domaću ekipu, vraćati dugovanja, servisirati reprogram prema poreznoj i šminkati stadion. Na mjesto trenera postaviti recimo Doru ili Denisa, a ekipu sastavit od juniora i naše djece koji igraju po okolnim klubovima.

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 12 mar 2022, 11:58

Znam kakva je situacija i kako je to sve tesko. Svakako sam za to da se istupi u zadnji rang i polako otplacuje dug.
Samo mi nije jasno kako bi se neki tako lako odrekli kluba sa 100 godina tradicije. Gasenje i kretanje od nule mozda je neizbjezno, ali to mora biti ona zadnja, ali najzadnja opcija..
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

Orhan
Kontakt:

Post Postao/la Orhan » 12 mar 2022, 12:52

SMR187 je napisao/la:
12 mar 2022, 11:58
Znam kakva je situacija i kako je to sve tesko. Svakako sam za to da se istupi u zadnji rang i polako otplacuje dug.
Samo mi nije jasno kako bi se neki tako lako odrekli kluba sa 100 godina tradicije. Gasenje i kretanje od nule mozda je neizbjezno, ali to mora biti ona zadnja, ali najzadnja opcija..
To jest najzadnja opcija, al zna se sta je piska radio za rukav vuko ova nase gigante da se ukljuce al sve tesko islo... Trenutni odaziv nikakav a pogotovu kad bude u najnizem rangu....ja sam uvijek za ono sto se mora nije ni tesko...

Ivan Mijačević

Stjepan Šiber

zmajevac
Kontakt:

Post Postao/la zmajevac » 12 mar 2022, 12:54

SMR187 je napisao/la:
Nije tragedija ni krenut sa novim klubom bez ikakvi dugovanja sa nekim skroz novim ljudima ,novim idejama,dugorocnim planom,istinskim zaljubljenicima i znalcima za fudbal,otarasit se onih koji se godinama grebali od klub da nenavuku suhvu u novi klub.

Deni19
Kontakt:

Post Postao/la Deni19 » 12 mar 2022, 15:12

SMR187 je napisao/la:
12 mar 2022, 10:34
Deni19 je napisao/la:
Nije ti dobra racunica.. ne racunas organizaciju domacih utakmica, odlaske na gostovanja.. tamicenje u ovom rangu je samo po sebi skupo. I opet s takvom jeftinom ekipom rizikujes da ispadnes u nizi rang i nisi postigao nista, a mogao si za to vrijeme tamburati kantonalce i lagano vracati dug. I dodjes na isto, samo tezim a jeftinijim putem.
Domace utakmice mozemo pokrit preko ulaznica.. gostujuce ne znam koliko zahtijevaju, ovisi i gdje gostujemo. Nisu isti troskovi kad igramo u Gracanici i kad igramo u Bihacu. Upravu si, i 300 hiljada nije dovoljno. Jedino da nekako uprava pokusa uskocit, pa 10 ljudi iz uprave po 2500km godisnje, 30 hiljada, dalje piska je pravio dobre pare naknadom za transfere, pa bi i to moglo biti od pomoci. 20 hiljada godisnje od transfera, jbg valjda je dovoljno. Dalje obaveze, racune, kartone mozemo izvuc nekim sitnim donacijama. Sto se tice opstanka i to mi je jasno da je rizik ali ja bi sve probao prije istupanja a kamoli gasenja. Znam kako se igra dole i da je to tragedija od prvenstevno od sudjenja pa onda svega ostalog. Za mene je i dalje bolja opcija ovo sto sam gore naveo nego kaubojski fudbal u kantonalnoj ligi. Nekako se zakrpiti, smanjit budzet ekipe maksimalno, redovno placat igrace, dugove i ostale obaveze i stvoriti dobre uslove za 2-3 godine za nekog jakog sponzora. Ako je nemoguce, jbg, i druga liga a i kantonalna su za ljude ali gasenje nikako. To bi bilo sramota i grehota.

Deni19
Kontakt:

Post Postao/la Deni19 » 12 mar 2022, 15:15

zmajevac je napisao/la:
12 mar 2022, 06:45
Deni19 je napisao/la:
Dobar si bas optimisticno razmisljanje u situaciji kad se ocekuje da gorivo bude 3,5 km,jestivo ulje 5 km i imas rat u Europi.
Ja sam combe80 za sirotinju..
On vise nije aktivan, pa ga mora neko mijenjati.
Nista od gasenjaa jaranikee, dolazi nam investitor iz Turske, ove sezone juniori ulaze u pl a sljedece prvi tim.
Za par dana krov na glavnoj tribini a do kraja sezone semafor.. Idemoo jaranikeee ipak se necemo ugasittt 🤑🤑🤑👏👏👏

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 12 mar 2022, 15:31

Crnilo je zavilo ovu temu, onda kada je on okacio tastaturu o klin :(
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

zomir
Kontakt:

Post Postao/la zomir » 12 mar 2022, 15:44

zmajevac je napisao/la:
12 mar 2022, 12:54
SMR187 je napisao/la:
Nije tragedija ni krenut sa novim klubom bez ikakvi dugovanja sa nekim skroz novim ljudima ,novim idejama,dugorocnim planom,istinskim zaljubljenicima i znalcima za fudbal,otarasit se onih koji se godinama grebali od klub da nenavuku suhvu u novi klub.
Sta ba nije tragedija, jestel Vi normalni??? Kakvo gasanje kluba te opcije NEMA I NEMA KOMPROMISA ZA GASENJE! Jesmol mi pravili te dugove, jesmol mi postavljali ljude dole, NISMO. Sta kad osnujes novi klub, kad ponovo naredaju dugovanja, sta opet gasi i ispocetka? Tako lahko podvijate repove i prodajete klub zeljni rezultata, uspjeha, eno vam Simin han i njega obda pratite

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.