moj uzor-S.G je napisao/la: ↑12 mar 2022, 15:22Ovdje sam prestao čitatNisamInSajder je napisao/la: ↑12 mar 2022, 15:15Rekoh tanko. Nikakav napredak u igri nema, ovako se igra0lo i pod Sablićem kad bi prebacili u 4231 formaciju, s tim što sad imaš nekoliko kvalitetnijih fudbalera, ali ih ne iskorištavaš. Preslikana utakmica kao protiv Posušja na domaćem terenu, presing, agresivni, stvorili nekoliko šansi, a zabili jedan, razlika je što si tad imao protivnika Posušje koji nema napadača za Premijer lige, a sad je tu Borac bio sa Lukićem.
Imamo dobre temelje, nekoliko vrlo kvalitetnih igrača (Šećerović, Kapić, Avramovski, Suljić, Čataković...), dobru dozu agresivnosti i dobar presing u pojedinim momentima. Ali, nemamo niti trunku želje za organizacijom napada, a tek neki sistem preko kojeg ćemo graditi igru i pokušati doći do pravih šansi (ovo je i jedan od razloga zašto si izgubio na Grbavici). Danas sve što se stvorilo, stvorio si iz grešaka Borčevih štopera ili zadnjih veznih. I iz individualnog kvaliteta pojedinca, Šećerović, Suljić, Avramovski.
Drugo loša selekcija igrača Vasoskog prati cijelo vrijeme od kad je u klubu, no to mu se može i oprostiti jer nije upoznao pravi mentalitet igrača i njihov realan kvalitet kojeg pokazuju već godinama u takmičarskim utakmicama. Gora je stvar što drži pojedince u igri, iako oni štete klubu, tačnije nisu prisutni u utakmici, Bagarić npr. danas, pa možda nije imao niti jedan osvojen duel za 76 minuta koliko je igrao, a vodi se kao target man špic kojem je to primarni zadatak. Drugo, ne radi presing, nema kretnju kakvu bi trebao imati, luta po terenu, u jednom trenutku saigraču oduzima loptu. Ahmetović je više uradio za 15 minuta nego ovaj za 76. Hebibović ispričana knjiga, prije 4-5 godina je trebao napustiti Sarajevo, jer nema kvalitet za klub koji ganja Europu i titulu.
Ispraviti greške, zategnuti redove i boriti se do kraja sezone za izlazak u Europska takmičenja. Više minuta moraju dobiti Šabanović, Oremuš, Kobiljar, Ševelj, Čatakovića koristiti na poziciji špica jer on to jeste, a nikakva desetka koja će kreirati igru za Target mana koji ne zna duela osvojiti.

Ma i Catakovic, samo jako ime. Da imena igraju mi bismo Ligu prvaka igrali ove godine. Okej, nisi na svojoj poziciji i razumijem to. Al tromost, nemogucnost da prevaris nekog Melega ili Mollsa, upropastavanje potencijalno dobrih sansi tim soliranjem i trazenjem pozicije a ne mozes je naci... Ne znam, kao da Mesanovica gledam. Sarajevo polahko postaje kao Celzi, groblje za napadace. Ahmetovic je nas Drogba, sve sto smo poslije njega doveli gola qrcina.