FC Bayern München
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- Bayern@heart
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Igra i naprijed i pozadi u ova dva mjeseca je kriminalno losa. Kao kod Dzemperka. Valjda se trgnu svi i Julijan ako ima ista od njeg i svi igraci. U LP ovakvo teško ce ići u 1/4 finalu. Za LP nismo nikakvi favoriti
Gnarby ako ne popravi nivo igre onda od produženja ugovora nema ništa,ovo forsiranje Musiale na njemu neprirodnoj poziji je ubijanje njegovog talenta.Naglesman fura ovu formaciju iako se jasno vidi da smo iz utakmice u utakmicu ranjivi u odbrani.U napadu nisu bili skoncentrisani jer su nam poništili 3 gola zbog yebenog offsajda i sudija nas je pokrao ne svirajući čist penal.
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 12 mar 2022, 17:33, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Goretzka se vraca, valjda ce odmah bit na 100%. S njim cemo bit mnogo jaci, ovaj spoj odbrane i veznog reda je amaterski.
Dakle, prednost u opasnosti
Valjda Domuzari ne razočaraju pa da na ovu temu navali i jala i vrana.
Ej sad, pa nije on Robben.
Vom Jäger zum Gejagten
Brine činjenica da su oni na ovoj formi praktično od nove godine, ne vidi se značajniji napredak.
Par puta su i Pavard i Lucas ostajali u međuprostoru jer se krila nisu na vrijeme vraćala. U napadu izgubljeno dosta automatizama koji su ih krasili pod Flickom. Stvaraju se prilike ali vise iz presinga, gresaka protivnika i suhog kvaliteta igraca, nego smišljenih akcija. U svakom slučaju bilo je danas dovoljno prilika da se dadne makar 1-2 gola.
Raduje izvjestan povratak Leona, iako nam je mozda i potrebniji Davies. On je svojom brzinom krpio i ono što se pokrpati ne da, ali izgleda da ćemo na njega morat sacekat jos mozda i mjesec dana.
Par puta su i Pavard i Lucas ostajali u međuprostoru jer se krila nisu na vrijeme vraćala. U napadu izgubljeno dosta automatizama koji su ih krasili pod Flickom. Stvaraju se prilike ali vise iz presinga, gresaka protivnika i suhog kvaliteta igraca, nego smišljenih akcija. U svakom slučaju bilo je danas dovoljno prilika da se dadne makar 1-2 gola.
Raduje izvjestan povratak Leona, iako nam je mozda i potrebniji Davies. On je svojom brzinom krpio i ono što se pokrpati ne da, ali izgleda da ćemo na njega morat sacekat jos mozda i mjesec dana.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
Odlična vijest, jako potreban igrač. Osim što se može mijenjati formacija, malac može neprekidno trčati, unositi nemir i sa svojom brzinom i prodornošću vrlo lako zamjeniti i krilnu poziciju ako bude potrebe iz bilo kojeg razloga.
Problemi sa tom tekućinom oko srca/pluća su sanirani, neki testovi će se još raditi, ali stvari se odvijaju na zadovoljavajućem nivou.
Ne znam kad sam zadnji put sa ovolikim nestrpljenjem očekivao povratak nekog igrača. Vjerovatno iz ere neponovljivih Roberyja.
Problemi sa tom tekućinom oko srca/pluća su sanirani, neki testovi će se još raditi, ali stvari se odvijaju na zadovoljavajućem nivou.
Ne znam kad sam zadnji put sa ovolikim nestrpljenjem očekivao povratak nekog igrača. Vjerovatno iz ere neponovljivih Roberyja.
Vom Jäger zum Gejagten
Davies i Goretzka na 50% dizu ovu ekipu 300%. Jesu dobri igraci ali vise zato sto za njih nema apsolutno nikakve zamjene.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Nagelsman nezadovoljan igračima sa klupe jer je velika razlika u kvaliteti između startera i klupe.Iz toga razloga i manje pravi rotacije.
Mislim da je potpuno u pravu jer Roca,Sarr,Sabitzer su samo imena na spisku bez značajnog uticaja na terenu.
Drago mi je da se i Davies lagano vraća uz Goretzku biće nam itekako potrebni ako mislimo ići do kraja u CL.
Mislim da je potpuno u pravu jer Roca,Sarr,Sabitzer su samo imena na spisku bez značajnog uticaja na terenu.
Drago mi je da se i Davies lagano vraća uz Goretzku biće nam itekako potrebni ako mislimo ići do kraja u CL.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Rekoh da se takvih igrača imamo riješiti ovo ljeto, inače odosmo u prosjek. A vrijeme je da se dovede pravo pojačanje na centru, spor stasit igrač koji pokriva prostora mnogo.
Jučer smo promašili bazen, prepuštenoat u završnici, iznenadila me neodlučnost Gnabrija koji je inače neumoljiv, a poništenih golova bilo za izvoza. Opet drugo poluvrijeme naše dosta bolje.
Nadam se da će Nojo moći braniti bar 5 godina još,
Ide mi ka tome, želju i volju ima, a mlađahno se i drži, nema naznake starenja i sporog spuštanja na zemlju i pogurenog hoda.
Ovo je za Musialu sezona sazrijevanja, vidi se da ce biti veliki igrač, iako ima slabiju sezonu.
Miler je jucer klizecim imao jedno presijecanje lopte, wow, iako može on imati konstantnije dobre igre, uglavnom u zadnje vrijeme igra, il ne igra
Jučer smo promašili bazen, prepuštenoat u završnici, iznenadila me neodlučnost Gnabrija koji je inače neumoljiv, a poništenih golova bilo za izvoza. Opet drugo poluvrijeme naše dosta bolje.
Nadam se da će Nojo moći braniti bar 5 godina još,
Ide mi ka tome, želju i volju ima, a mlađahno se i drži, nema naznake starenja i sporog spuštanja na zemlju i pogurenog hoda.
Ovo je za Musialu sezona sazrijevanja, vidi se da ce biti veliki igrač, iako ima slabiju sezonu.
Miler je jucer klizecim imao jedno presijecanje lopte, wow, iako može on imati konstantnije dobre igre, uglavnom u zadnje vrijeme igra, il ne igra
Tako je !
Kad se sjetim da sam i lično bio pokretač na ovom forumu koan neuer - naprijed kraft
Jawoll ( "si čuo za ovu riječ). Odličan sa loptom, može pokriti više pozicija, već sada dosta hrabar. Nema neke brzine a ako napuca toliko poželjne mase još će više izgubiti.
Musiala je najmlađi igrač Bundeslige koji je upisao 50i nastup.
Iza ostaju ricken, götze i ost.
Müller je nedodirljiv. Naš smlato je toliko dragocjen igrač da je to za izučavanja.
Šta kažeš za onu izgubljenu loptu ( Sane) na samom početku meča iz kojeg je Kramarić imao kolosalnu šansu.
Ona lastavica ( schwalbe na nj. trebaće ti
Vom Jäger zum Gejagten
Ovaj povratak Goretzke i Daviesa je jako bitan, jer osjeti se od kako ih nema da itekako fale.
Kod Goretzke prije sve neki zaborave prvu sezonu pod Flickom i da je tu sa Kimmichom na sredini činio perfektan dvojac, uostalom i Goretzka je jedan od onih ključnih bez kojih ne bi bilo toliko uspjeha. A sada protekla sezona je bila malo drugačija ali ne loša. Samo je bilo više njegovog odsustva.
A sada je možda veći problem što kod Juliana se uloga Leona promijenila, pa je u nekim utakmicama lutao. To bi mogao biti problem ako se tu baš ne nađe prava hemija. A Davies je zbog svoje brzine izuzetno važan za Juliana i on mu je baš itekako potreban.
A generalno i neke stvari oko kadrovske križaljke ne protiču sjajno za Juliana, jer eto vjerovatno će doći Ginter, dok je otpao izgleda Christensen. A ovaj drugi zbog samog otvaranja igre bi bolji bio za Juliana. Znači opet su tu na pomolu trzavice oko kadra, a eto i sada već za igrače s klupe Nagelsman negoduje. Kako i neće kada je jedan Sarr na primjer totalno neupotrebljiv, svjetlosnim godinama je kvalitet tog igrača udaljen od Bayerna. Hajd Roca je pokazivao neke i dobre znakove, možda je trebao dobiti malo više prilike još...
Upamecano u najvećoj banani i sve više se potvrđuje ono što sam govorio da je za njega ova sezona gotova, ne znam smije li ga Nagelsman više u ozbiljnoj utakmici gurnut u igru. Doduše malo sam pomislio kod one utakmice u Frankfurtu da se stabilizovao, jer tada je imao dobar nastup...Ali onda poslije ulijetanje opet u crne rupe...
Kod Goretzke prije sve neki zaborave prvu sezonu pod Flickom i da je tu sa Kimmichom na sredini činio perfektan dvojac, uostalom i Goretzka je jedan od onih ključnih bez kojih ne bi bilo toliko uspjeha. A sada protekla sezona je bila malo drugačija ali ne loša. Samo je bilo više njegovog odsustva.
A sada je možda veći problem što kod Juliana se uloga Leona promijenila, pa je u nekim utakmicama lutao. To bi mogao biti problem ako se tu baš ne nađe prava hemija. A Davies je zbog svoje brzine izuzetno važan za Juliana i on mu je baš itekako potreban.
A generalno i neke stvari oko kadrovske križaljke ne protiču sjajno za Juliana, jer eto vjerovatno će doći Ginter, dok je otpao izgleda Christensen. A ovaj drugi zbog samog otvaranja igre bi bolji bio za Juliana. Znači opet su tu na pomolu trzavice oko kadra, a eto i sada već za igrače s klupe Nagelsman negoduje. Kako i neće kada je jedan Sarr na primjer totalno neupotrebljiv, svjetlosnim godinama je kvalitet tog igrača udaljen od Bayerna. Hajd Roca je pokazivao neke i dobre znakove, možda je trebao dobiti malo više prilike još...
Upamecano u najvećoj banani i sve više se potvrđuje ono što sam govorio da je za njega ova sezona gotova, ne znam smije li ga Nagelsman više u ozbiljnoj utakmici gurnut u igru. Doduše malo sam pomislio kod one utakmice u Frankfurtu da se stabilizovao, jer tada je imao dobar nastup...Ali onda poslije ulijetanje opet u crne rupe...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Problemi očigledni, sada ne vrijedi kukati, nego izgurati sezonu do kraja. Godinama uzimali igrače za bagatelu ili frei, polako se vraća i evo nekoliko godina nam igrači odlaze bez odštete. Süle i Tolisso idu, ove bitange što od njih nemaš ništa raspustiti budizašto. Sar nakav i roca, iskreno ja i ne znam kako izgledaju, toliko su mi interesantni.
Klupa mora izgledati moćnije, ovo je za osudu. Taj Ginter mi je bezličan, ali oni bolje znaju....
Klupa mora izgledati moćnije, ovo je za osudu. Taj Ginter mi je bezličan, ali oni bolje znaju....
Vom Jäger zum Gejagten
I trenutna formacija igra ulogu u tome što se klupa čini tankom. Kad se sjetim Flickove prve sezone imao si dva para krila (Gnabry i Coman, Cou i Periša) a i Musiala je kod njega krenuo kao krilo koliko se sječam. Krila su nam bila najjače oružje, i često su upravo ti ulasci s klupe pravili prevagu za preokret ili punjenje protivnika do kraja.
Sad imamo na terenu tri krila plus Musiala, tako da praktično nemaš opcije u situaciji kao jučer kad ti treba neki impact s klupe za preokret.
Sad imamo na terenu tri krila plus Musiala, tako da praktično nemaš opcije u situaciji kao jučer kad ti treba neki impact s klupe za preokret.
Koja gomila muppeta, tko bi od igrača koji nisu očajni došao grijati klupu nakon takvog pristupa, a ionako moraš čekati ozljedu ovih koji moraju igrati non-stop da bi vidio ozbiljne minute na terenu.Regarding Ginter, a lot of people in charge think he's not Bayern material. The club had talks with Ginter's agents, telling them: 'If we fail with other players, we could talk to you again.'
Klupa nije problem nego sve oko nje.
Generalno sve što je otišlo iz tog Lajpciga je realno prosjek obični. Apsolutno nijedan igrač koji je otišao iz to Lajpciga nije donio ekipi u koju je otišao neku kvalitetu i nije se pokazao kao pojačanje.
Keita
Werner
Sabitzer
Konate
Upamecano
Nagelsaman
Sve su to igrači i treneri koji su napravili velike transfere za velike novce i otišli u velike klubove, međutim niko od njih nije pokazao bog zna šta. Među njima najviše mislim na ovog našeg Upamecana, koji je trebao donjeti ono što su imali Boateng i Alaba ali meni se čini da bi trenutno Boateng više donosio ekipi nego što to radi Dayot. Sabitzer je klasični primjer transfera poput Fringsa, Rudy-a i sličnih igrača. Na kraju Julian Naglesman kombinacija Klinsmana i Kovača, eksperiment trener bez nekog trofeja plaćen u rekordnom iznosu za nekog trenera. Tako da ubuduće nek se svi zapitaju o igračima iz Lajpciga. Svi igrači su u padu forme Levandoski, Miler i Nojer zbog godina, Gnabry i Sane ne mogu da shvatim njihov mentalni sklop ali djeluju mi kao da su zasićeni pogotovo Gnabry, moguć je njegov transfer u Englesku već na ljeto. Kimich poslije ovog maltretiranja sa covidom nije isti igrač, jedino u Comanu još vidim nekog damara da igra, ovo ostalo nekako tanko i slabo, šta je pravi razlog vrijeme će reći. Na momenat se činilo da je Bayern smjenu generacija napravio fantastično jer su odmah osvojili sve titule koje mogu, ali godinu-dvije poslije toga skroz druga slika.
Keita
Werner
Sabitzer
Konate
Upamecano
Nagelsaman
Sve su to igrači i treneri koji su napravili velike transfere za velike novce i otišli u velike klubove, međutim niko od njih nije pokazao bog zna šta. Među njima najviše mislim na ovog našeg Upamecana, koji je trebao donjeti ono što su imali Boateng i Alaba ali meni se čini da bi trenutno Boateng više donosio ekipi nego što to radi Dayot. Sabitzer je klasični primjer transfera poput Fringsa, Rudy-a i sličnih igrača. Na kraju Julian Naglesman kombinacija Klinsmana i Kovača, eksperiment trener bez nekog trofeja plaćen u rekordnom iznosu za nekog trenera. Tako da ubuduće nek se svi zapitaju o igračima iz Lajpciga. Svi igrači su u padu forme Levandoski, Miler i Nojer zbog godina, Gnabry i Sane ne mogu da shvatim njihov mentalni sklop ali djeluju mi kao da su zasićeni pogotovo Gnabry, moguć je njegov transfer u Englesku već na ljeto. Kimich poslije ovog maltretiranja sa covidom nije isti igrač, jedino u Comanu još vidim nekog damara da igra, ovo ostalo nekako tanko i slabo, šta je pravi razlog vrijeme će reći. Na momenat se činilo da je Bayern smjenu generacija napravio fantastično jer su odmah osvojili sve titule koje mogu, ali godinu-dvije poslije toga skroz druga slika.
Prije cu povjerovat da je ukrajina napala rusiju nego da bajern ima sanse za halanda
"Prijatelj", "portparol porodice Haaland".
"Dizanje cijene preko Bajerna"
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 4 gosta.