AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Romagnoli13
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Romagnoli13 » 12 mar 2022, 23:00

rope11 je napisao/la:
12 mar 2022, 22:53
Već sam vidio da će se desiti novi Udinese. Al' eto, izvukoše se tri boda, to je najbitnije.

Svake sezone ista stvar i isti rasplet događaja, pad forme, želje, energije, poletnosti i šta sve ne, zato ne želim ni da gajim ikakve iluzije oko skudeta. Top 4 puna šaka brade, samo boga molim da se što prije matematički obezbjedi pa da rahat budem.
Ne pomaže ni kad igraš bez desetke i desnog krila, pa dobiješ to što dobiješ, samo što se ne porode od muke ispred šesnaeterca kad treba nešto iskreirati.

Kalulu je čudo. Dokaz kako igrač može da uđe na mala vrata u veliki klub. Šuti i radi te čeka svoju šansu. Rad, rad i samo rad. Ne samo što se tiče same igre, već i na prilagođavanje na novu sredinu. Pa momak priča italijanski perfektno. To je pokazatelj profesionalnosti i predanosti onome što radiš.

Mali Kalulu nam donio pobjedu, sreća pa se Pioli osvjestio, pa ga ipak ostavio u prvoj postavi iako se Romagnoli oporavio.
Nema tu pada želje i poletnosti. Vidio si prije 7 dana kako se grize i kolika je želja svakog igrača. Ovo je više stvar psihe kod igrača. Da su odigrali kao protiv Napolija, večeras bi 3 komada najmanje utrpali Empoliu.

Kao što rekoh, Pioli mora poraditi na pripremi mečeva protiv manjih ekipa.

Što se tiče borbe za scudetto. Lani je završena oko 25og ili 26og kola. Ove sezone su tu i nakon 29 mečeva, dakle napredak je tu.

+10 u odnosnu na peto mjesto. Teško da to mogu prokockati kad je u igri još 27 bodova.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 12 mar 2022, 23:06

Ne znam baš za taj napredak. Tu smo negdje sa bodovima bili i lani. Razlika je što je Inter dosta lošiji.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 12 mar 2022, 23:22

Nazovi to kako želiš, ali svaka druga polovica sezone izgleda ovako mučno u 80% utakmica. Što vrijeme prolazi, to je sve gore za gledanje, uz izuzetak da im se qurac nadigne u derbijima.

Doduše velikim djelom problem leži u napadu, nevjerovatno je to da Milan ima ubjedljivo najgori napad od ovih top 7-8 ekipa u vrhu (gledajući igrački kadar). Bukvalno kompletna rekonstrukcija treba i ne mogu dočekati da se dovede Adli i dobro desno krilo, pa da vidimo puni potencijal ekipe.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 12 mar 2022, 23:30

slika
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Lumis
Kontakt:

Post Postao/la Lumis » 13 mar 2022, 00:16

Jako losa partija veceras ali osvojena su tri boda sto je najbitnije. Kalulu odlican, steta sto nije malo visociji jer cemo sa njim i Tomorijem uvijek imati problema iz prekida. Imamo najlaksi raspored od direktnih rivala tako da mislim da je titula realna opcija.

https://sempremilan.com/player-ratings- ... nstoppable
I am Lumis, EC3s younger brother

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 13 mar 2022, 00:25

Imamo jedan od najtežih.

Lumis
Kontakt:

Post Postao/la Lumis » 13 mar 2022, 00:33

OldFashioned je napisao/la:
13 mar 2022, 00:25
Imamo jedan od najtežih.
Kako igramo sa Cagliariem i Torinom u gostima te Bologna i Genoa kuci 🤔 onda gostujemo Laziu to je jedina teska utakmica u narednih pet kola. Do tad ce sve biti puno jasnije.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 13 mar 2022, 00:40

Zadnjih nekoliko kola kad se lomi imamo najteži.

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 13 mar 2022, 08:48

Kod najboljeg igraca Milana opet problem centimerti :) :)
I to ko fo zbog prekida Ja koliko znam Milan kornere brani sa svim igracima tako da po rasporedu markiranja Kalulu markira nizeg igraca. Vecinu prekida na svojoj polovini tako brane.
Ono najbitnije, Milan ima dovoljno centimetara, a problem je sto mnogi nemaju skocnosti i ponekad volje.

Proigrat ce Rebic i Diaz sljedece kolo ili 2 i bit ce druga prica.

Lumis
Kontakt:

Post Postao/la Lumis » 13 mar 2022, 11:37

13 mar 2022, 00:40
Ako ne mozemo pobijediti Veronu i Sassuolo i ne zasluzujemo titulu :mrgreen:

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 13 mar 2022, 13:28

12 mar 2022, 23:30
slika
Zanimljiv info, dakle top4 ekipe su uzele po 19-20p iz preostalih 9 kola. Bude li tako i ove sezone, 7 pobjeda i Scudetto je naš :mrgreen:

Kontam trknut do San Sira na predzadnju domaću, 1.maja protiv Viole - evt. do Verone na gostovanje 8.maja. Ako je još ko zainteresovan, bujrum. Vjerujem da će ići ekipa Milanistra u poprilično velikom broju tokom maja, tako da će nas biti podosta: BH pojačanja su uvijek dobrodošla :bih:

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 13 mar 2022, 15:09

Magic Mike, diriguje orkestrom :clap:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 13 mar 2022, 15:09

Zenga je napisao/la:
13 mar 2022, 13:28
slika
Zanimljiv info, dakle top4 ekipe su uzele po 19-20p iz preostalih 9 kola. Bude li tako i ove sezone, 7 pobjeda i Scudetto je naš :mrgreen:

Kontam trknut do San Sira na predzadnju domaću, 1.maja protiv Viole - evt. do Verone na gostovanje 8.maja. Ako je još ko zainteresovan, bujrum. Vjerujem da će ići ekipa Milanistra u poprilično velikom broju tokom maja, tako da će nas biti podosta: BH pojačanja su uvijek dobrodošla :bih:

Zavidim ti :o
Haj ako ništa ove sezone ne bi LP trebala doći u pitanje sve do zadnjeg kola kao prošle.
Lumis je napisao/la:
13 mar 2022, 11:37
Po toj logici mi odavno ne zaslužujemo titulu, jer smo prosuli hrpu bodova protiv mnogo lošijih od Verone i Sassuola.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 13 mar 2022, 15:18

Zenga je napisao/la:

Ja sam Za. Kad,sa kim, cim, gdje :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Lumis
Kontakt:

Post Postao/la Lumis » 13 mar 2022, 16:41

13 mar 2022, 15:09
Zenga je napisao/la:
slika

Zavidim ti :o
Haj ako ništa ove sezone ne bi LP trebala doći u pitanje sve do zadnjeg kola kao prošle.
Lumis je napisao/la:
13 mar 2022, 11:37
Po toj logici mi odavno ne zaslužujemo titulu, jer smo prosuli hrpu bodova protiv mnogo lošijih od Verone i Sassuola.
To je tacno, ali moramo biti optimisti ipak smo mi najbolja gostujuca ekipa u ligi a ovakva sansa nam se nece zadugo pruziti 😅 Juve sa Vlahovicem ce opet dominirati od naredne sezone.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 mar 2022, 17:39

Pustite vi forumsku pricu i ako ne osvojis lakse ti bude jer "nisi ocekivao".
9 kola prije kraja si prvi na tabeli i razmisljanje o tituli ti se samo namece kao i ekipi Milana. Mozda se pred pocetak prvenstva nije razmisljo u tom smjeru i nije bio klupski cilj, primarno, ali sad ti ostaje borba za titulu koja je realna opcija.
Ako se i ne osvoji nije kraj svijeta, ali ce biti ta zal.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 mar 2022, 20:24

Kada si devet kola prije kraja prvi na tabeli, a pri tome si još dobar dio sezone držao to prvo mjesto, bilo mi krajnje nesportski, neambiciozno (ili kako već to nazvati) govoriti da ne razmišljaš o Scudettu.

Što se tiče objektivnih šansi, to je u kontekstu Milana zaista nezahvalno prognozirati, s obzirom koliko osciliramo iz utakmice u utakmicu. U naredna četiri meča (Cagliari, Bologna, Torino, Genoa) ti moraš osvojiti minimalno 10 bodova (a realno govoreći svih 12) ukoliko želiš da osvojiš titulu, jer prvak apsolutno mora rutinirati takve protivnike.

E sad, to očekivati od Milana je zaista lutrija, sa tim što te bilo koji kiks u narednom periodu ne mora nužno izbaciti iz borbe za Scudetto, jer kiksalo se mnogo i u prethodnom periodu, pa se evo opet držimo na tom prvom mjestu. To dosta govori i o konkurenciji koja je zaista potanka i svako od konkurenata muku muči sa nekim problemima.

Mene zanima, ako neko ima možda približan podatak, u zadnjih recimo 10-ak ili 15 sezona koji je bio prosjek godina ekipe koja je osvojala Scudetto?

Uvjeren sam da bi Milan bio najmlađa ekipa kojoj bi to, eventualno, pošlo za rukom, jer osim Ibre, Kjaera, Tatarušanua, Girouda i Floreznija, ja koliko znam mi nemamo igrača sa preko 30 godina.

Imamo još možda Majka, Kesija, Rebića i Roma između 25-30 (koji polako ulaze u najbolje fudbalske godine), a ovo ostalo haman sve je mlađe od 25 godina.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 13 mar 2022, 20:30

Petnaest bodova od petoplasiranog. Ne krivite me, ja i dalje to računam. :mrgreen:

To je manje-više to, top 4 je siguran jer ne vidim kako se ovolika prednost može prosuti 9 kola prije kraja. Sad se lagano mogu okrenuti iščekivanju skudeta, iako to sve još sa rezervom pratim.

Ako uspiju do zadnja 2-3 kola biti konkurentni za vrh, tu kreće haos. :rol:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 mar 2022, 20:54

rope11 je napisao/la:
13 mar 2022, 20:30
Petnaest bodova od petoplasiranog. Ne krivite me, ja i dalje to računam. :mrgreen:

To je manje-više to, top 4 je siguran jer ne vidim kako se ovolika prednost može prosuti 9 kola prije kraja. Sad se lagano mogu okrenuti iščekivanju skudeta, iako to sve još sa rezervom pratim.

Ako uspiju do zadnja 2-3 kola biti konkurentni za vrh, tu kreće haos. :rol:
Uvijek si bio objektivan i realan :kafa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Voland
Kontakt:

Post Postao/la Voland » 13 mar 2022, 21:16

Inter gubi titulu u Torinu, dal večeras ili u aprilu kad dodju Juventusu na noge :thumbup:

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.