Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
47
24%
Zadovoljan
76
38%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
28
14%

Ukupno glasova: 198

brzi
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la brzi » 13 mar 2022, 22:21

Lumis je napisao/la:
13 mar 2022, 20:42
EastwichTown je napisao/la:
13 mar 2022, 20:32
U pravu si , ima i Vegar , šta bi da li su došli danas igrači u Sarajevo , mediji 0 poena ...
Jedino da pitam njihovog potparola Tajica 🤣 sutra cemo sve znati nije ni bitno. I pored svih problema mislim da smo dovoljno kvalitetni da prodjem Grcku.
Puno ozlijeđeni,plus momci koji su se oprostili. Sa par treninga teško da se šta može očekivati. Grci su već nedjelju dana na okupu

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 13 mar 2022, 22:21

Imam osjecaj da ce vegar odigrati vaznu ulogu u dvomecu sa grcima

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 13 mar 2022, 22:27

EdinjoBos
Velić je pozivan za EP, odbio i otišao na pripreme slovenačke mlade reprezentacije, Mlivić se mislim i vodi kao slovenački igrač, Pajt bi mogao biti i pozvan. Velić i Mlivić su mladi igrači, tek na početku karijere i pitanje je kolike su njihove trenutne mogućnosti i da li uopšte mogu igrati na nivou koji zahtjeva seniorska A reprezentacija. Da postoji normalan savez oni bi bili pozvani kao zalog za budućnost, ali nažalost, po tome kod nas nema ko misliti.Sa druge strane i ti momci gledaju sebe i svoju karijeru, tako da se vjerovatno vide kao slovenački reprezentativci, a domovine će se sjetiti tek ako ne uspiju uću u slovenački roster. Upravo zbog toga mi je žao što se nikada nije pružila prava prilika Vladanu Lončaru, jer je za njega BiH uvijek bila prva opcija, čak i u doba kada je kao 19 godišnjak i veliki talenat otišao u Mađarsku. Prema njemu je od strane Marke i Šumana napravljena velika nepravda, da su ga forsirali u reprezentaciji, možda bi i njegova karijera išla u boljem pravcu i danas bio nosilac reprezentacije.

Lumis
Kontakt:

Post Postao/la Lumis » 13 mar 2022, 22:28

brzi je napisao/la:
13 mar 2022, 22:21
Lumis je napisao/la:
13 mar 2022, 20:32
U pravu si , ima i Vegar , šta bi da li su došli danas igrači u Sarajevo , mediji 0 poena ...
Jedino da pitam njihovog potparola Tajica 🤣 sutra cemo sve znati nije ni bitno. I pored svih problema mislim da smo dovoljno kvalitetni da prodjem Grcku.
Puno ozlijeđeni,plus momci koji su se oprostili. Sa par treninga teško da se šta može očekivati. Grci su već nedjelju dana na okupu
I pored svih problema mislim da smo dovoljno kvalitetni da ih prodjemo. Najbitnije je da Malinovic bude spreman za utakmicu imao je blazu povredu.
I am Lumis, EC3s younger brother

Lumis
Kontakt:

Post Postao/la Lumis » 13 mar 2022, 22:31

ovisnik je napisao/la:
13 mar 2022, 22:27
EdinjoBos
Velić je pozivan za EP, odbio i otišao na pripreme slovenačke mlade reprezentacije, Mlivić se mislim i vodi kao slovenački igrač, Pajt bi mogao biti i pozvan. Velić i Mlivić su mladi igrači, tek na početku karijere i pitanje je kolike su njihove trenutne mogućnosti i da li uopšte mogu igrati na nivou koji zahtjeva seniorska A reprezentacija. Da postoji normalan savez oni bi bili pozvani kao zalog za budućnost, ali nažalost, po tome kod nas nema ko misliti.Sa druge strane i ti momci gledaju sebe i svoju karijeru, tako da se vjerovatno vide kao slovenački reprezentativci, a domovine će se sjetiti tek ako ne uspiju uću u slovenački roster. Upravo zbog toga mi je žao što se nikada nije pružila prava prilika Vladanu Lončaru, jer je za njega BiH uvijek bila prva opcija, čak i u doba kada je kao 19 godišnjak i veliki talenat otišao u Mađarsku. Prema njemu je od strane Marke i Šumana napravljena velika nepravda, da su ga forsirali u reprezentaciji, možda bi i njegova karijera išla u boljem pravcu i danas bio nosilac reprezentacije.
Jos uvijek je mlad za rukometasa ima vremena za njega. Mada nikad nece ostvariti svoj puni potencijal. Puno je mijenjao klubove u posljednje vrijeme mislim da mu je Krka odlican izbor za dalji razvoj.

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 13 mar 2022, 23:32

Lumis je napisao/la:
13 mar 2022, 22:28
brzi je napisao/la:
13 mar 2022, 22:21
Lumis je napisao/la:

I pored svih problema mislim da smo dovoljno kvalitetni da ih prodjemo. Najbitnije je da Malinovic bude spreman za utakmicu imao je blazu povredu.
Mislit ces drugacije u nedelju ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 14 mar 2022, 00:43

Lumis je napisao/la:
13 mar 2022, 21:17
Raonffa je napisao/la:
13 mar 2022, 20:52
Lumis je napisao/la:
12 mar 2022, 23:52
Ma imamo mi dobru ekipu. Panic, Suton, Buric tri klase, veliki broj mladih igraca kao sto su Harun Hodzic, Berin Keso, Luka Peric, Tarik Velic, Tarik Mlivic, Amar Gracic, Edin Klis, Adin Faljic. Stjepan Jozinovic i Dragan Soljic igraju u Spaniji. Jedan Tin Lucin je igrao prosle sezone za Ademar, iako nisu vise na onom nivou od prije deceniju i dalje su ozbiljna ekipa. Uz iskusne igrace koji su u najboljim godina i igraju vecinom u Madjarskoj koja je jedna od najjacih liga u Evropi. Tu prije svega mislim na Josipa Perica, Mirka Hercega, Dinu Hamidovica. Ibrahim Haseljic je jedan od najboljih igraca u Gorenju, Nebojsa Bojic i Amir Muhovic su u Celju, Dragan Pavlovic i Vladan Loncar igraju za Koper i Krku. Neophodno je dovesti dva nova igraca na poziciji lijevog krila i mozda jednog lijevog beka a da li ce to biti Marijan Maric iz Alple Hard ili Matej Hrstic to cemo vidjeti. Ako budemo trazili pojacanje na poziciji srednjeg beka u opciji bi trebali biti saigrac naseg Hercega Bruno Kozina ili malo nerealnija opcija Vistorop koji je presao u Njemacku ligu u Baligen.

To bi trebalo izgledati ovako:
Golmani: Benjamin Buric, Harun Hodzic
Lijevi bekovic: Mirko Herceg, Marijan Maric, Dino Hamidovic, Vladan Loncar (odbrana)
Srednji bekovi: Tim Suton, Josip Peric
Desni bekovi: Marko Panic, Dejan Malinovic, Stjepan Jozinovic
Pivoti: Senjamin Buric, Elmir Gradjan, Dragan Soljic (odbrana)
Desna krila: Ibrahim Haseljic, Luka Peric
Lijeva krila: ?????

Rezerve: Nebojsa Bojic, Kenan Pajt, Enes Keskic, Edin Klis, Tarik Mlivic, Tarik Velic, Berin Keso, Amar Gracic, Dragan Pavlovic, Milan Vuksic, Damir Kadric, Adin Faljic, Amir Muhovic

Uz postojeci sistem takmicenja imamo realne sanse da postanemo redovan ucesnik velikih takmicenja a i uz malo srece ostvarimo dobar plasman kao sto su Crna gora i Holandija na posljednjem Euru. Nas problem je rukometni savez, a sto se tice pozicije selektora prilku bi trebao dobiti jedan od nasih bivsih reprezentativaca Mirko Mikic ili Damir Doborac mada ni Colina nije los izbor.

Trigger da li jos uvijek citas ovaj forum, volio bih cuti sta ti mislis o ovom sto sam napisao.
Druže, nemoj ovo shvatiti kao neki hejt lično prema tebi ili prema našim igračima, ali kakve su klase Panić i Suton? U svjetskim okvirima imamo samo jednu klasu i to je golman Burić, i to upravo na našu nesreću što nam je jedina svjetska klasa golman. Onaj ko prati rukomet zna o čemu pričam kada kažem "nesreća što nam je svjetska klasa golman".

Panić je solidan igrač na svjetskom nivou, Suton će vjerovatno (ako zaigra) biti naš najbolji igrač mada ja za njega ne bih rekao da je svjetska klasa. Da je najbliži tom nivou od svih naših (potencijalnih) igrača, ne računajući Burića, to se slažem, ali da je taj nivo iskreno ne bih rekao.

Što se tiče ostalih igrača, ima tu nekoliko zanimljivih mlađih igrača, ali ako dvojica od svih njih dostignu nivo recimo Prcea ili Vranješa, mi se trebamo udarati nogom u dupe.

Govoreći o ovom rosteru za Grčku, daj Bože da mi to prođemo i dođemo od Crne Gore, ne zato što je Grčka kvalitetnija od nas, nego zato što u ovom sastavu imaš igrače koji tek trebaju preuzeti odgovornost i nositi se sa pritiskom da su oni glavni.

Tu prije svega mislim na lijeve i srednje bekove, bez Karačića, Perića i Prcea ja nisam siguran na šta će to ličiti. Da se razumijemo, apsolutno mi je drago što su se Prce i Ivo oprostili i neka su, hvala im za sve i vrijeme je za mlađe, ali tek sad kreće neizvjesnost za naš reprezentativni rukomet...

Što se tiče "novog" stručnog štaba repke, drago mi je što su u pitanju mladi i perspektivni treneri koji rade u našoj ligi i koji znaju koga iz ovog blata treba gurati u reprezentaciji.

Mlad stručni štab u kombinaciji sa mladim igračima mi je skroz prihvatljiva opcija zaista. I da, ja ću prolazak protiv Grčke smatrati uspjehom koliko god me sad ovdje neko možda ismijao zbog ove rečenice :)
Za nase standarde klasa ne svjetska nisam na to mislio. Vec da cemo sa njima dvojicom napokon imati dva odlicna vanjska igraca koji igraju na najvisem nivou i da necemo vise imati problema sa realizacijom. Sto se tice Sutona ono sto su meni rekli je da je dao pristanak da igra za nas i da je pokrenuta procedura. U aprilu ako prodjemo bi trebao biti pozvan. Od ovih mladjih jedino golman Hodzic ima potencijal da bude svjetska klasa kao Buric. Imamo mladu ekipu, i sasvim solidan broj kvalitetnih igraca da se napravi dobra reprezentacija. Dok se ne pocne ulagati u ovaj sport i ne dodje do promjena u savezu nerealno je ocekivati neke vece uspjehe ali sa postojecim kadrom nema niti jedan razlog da ne postanemo "ozbiljna" reprezentacija redovan ucesnik velikih takmicenja. Ne znam zasto bi te neko ismijavao u ovom omjeru snaga sami prolazak Grcke je veliki uspjeh. Falit ce nam Peric. Steta sto nije pozvao Tarabochiu ne znam koliko Vuksic moze sam iznijeti ovaj dvomec.
Slažem se u potpunosti sa napisanim :thumbup:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 14 mar 2022, 08:50

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas ZVANIČNO počinje pripreme za mečeve play-off a za Svjetsko prvenstvo 2023. godine protiv Grčke.

U naredna dva meča (16. i 19. mart) bh. tim će igrati bez povrijeđenih kapitena Mirsada Terzića, pivota Senjamina Burića i Adina Faljića. Povrijeđen je i Dejan Malinović, koji je na terapiji i svi se nadamo da će igrati u revanšu u subotu u Tuzli.
... i bez Malinovića , Senjamina , Dragana Pavlovića ... , prolazak protiv Grčke sveden je već na minimum :) , Grci već sedam dana na okupu , a kod nas se ne zna ni ko će putovati ...

Lumis
Kontakt:

Post Postao/la Lumis » 14 mar 2022, 10:10

14 mar 2022, 08:50
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas ZVANIČNO počinje pripreme za mečeve play-off a za Svjetsko prvenstvo 2023. godine protiv Grčke.

U naredna dva meča (16. i 19. mart) bh. tim će igrati bez povrijeđenih kapitena Mirsada Terzića, pivota Senjamina Burića i Adina Faljića. Povrijeđen je i Dejan Malinović, koji je na terapiji i svi se nadamo da će igrati u revanšu u subotu u Tuzli.
... i bez Malinovića , Senjamina , Dragana Pavlovića ... , prolazak protiv Grčke sveden je već na minimum :) , Grci već sedam dana na okupu , a kod nas se ne zna ni ko će putovati ...
Ako ostvarimo dobar rezultat u prvom mecu onda ce Malinovic igrati revans. Nije toliko teska povreda ali ne zele rizikovati. Ovo je prilika za Gradjan da pokaze svoj kvalitet, bez razloga je dosad bio u drugom planu. Gdje si procitao to za Pavlovica? Ovo je vec treci put da otkazuje nastup.

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 14 mar 2022, 10:24

Na portalu N1 , ima na fb N1 i uživo press , ali nisam vidio o čemu pričaju jer sam na poslu :)

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 14 mar 2022, 11:39

Ima li gdje sad spisak igrača po pozicijama koji su došli na okupljanje

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 14 mar 2022, 12:07

Bih-ba:

“Josip Perić ima problema sa koljenom, nismo ni očekivali da će biti tu. Senjamin Burić vuče probleme sa ahilovom tetivom. Klub od njega traži da nastupa. Malinović ima problem sa šakom, nije igrao mjesec, nadam se da će nam se priključiti za uzvrat. Mirsad Terzić uslijed velikog i užurbanog tempa utakmica, leđa su mu u problemu. Svi oni su nam poželjeli sreću i svi su nam na velikoj pomoći, ako ništa podrškom. Da dodam, da je Faljić porezao ruku prilikom pranja čaše, tako da smo bez njega i svaki oblik kontakta može dovesti do komplikacija. Ali tu su momci, naknadno smo pozvali Amira Muhovića, Nikolu Jeremića i Damira Kadrića”, kazao je Čolina…“

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 14 mar 2022, 12:12

Kako niko ovdje nije skonto da igrači bojkotiju savez ili Colina odjednom svi nemogu nije to slučajno.Peric,Terzic,Buric,Malinovic i budala vidi da je to dogovor.Još gore sto Colina zamjenu uzma nekog Jeremića ,Kadrica,Muhovica koje ovdje lud jedan Suholjic,Pavlak su za te igrače svjemirski brod bar u našoj ligi

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 14 mar 2022, 12:14

Znaci ovako —>

G: buric, ahmetasevic, bojic
Dk: haseljic, peric
Db: jozinovic, jeremic
P: gradjan, muhovic i soljic (ako je tu)
Sb: lukic, vuksic i davidovic
Lb: vegar, klis, hamidovic
Lk: ovcina, keskic

Lumis
Kontakt:

Post Postao/la Lumis » 14 mar 2022, 12:26

EdinjoBos je napisao/la:
14 mar 2022, 12:14
Znaci ovako —>

G: buric, ahmetasevic, bojic
Dk: haseljic, peric
Db: jozinovic, jeremic
P: gradjan, muhovic i soljic (ako je tu)
Sb: lukic, vuksic i davidovic
Lb: vegar, klis, hamidovic
Lk: ovcina, keskic
I Mirko Herceg

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 14 mar 2022, 12:40

Na obim slikama nisam vidio davidovica, jozinovica i soljica… dali oni kasnije dolaze ili?

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 14 mar 2022, 12:43

Na ovo dodati Pavlaka i bila bi to lijepa i mlada ekipica , malo će škripati desni bek , ali može se tu i sa dešnjakom kao na EP-u :) , Grci najavljuju da hoće da iskoriste naše turbulencije i da nas sa što većom razlikom pobijede u Grčkoj , po meni sve su opcije moguće , a njihov najveći plus što je će biti uigraniji , a mi ćemo imati tek 2-3 treninga ...
    Na obim slikama nisam vidio davidovica, jozinovica i soljica… dali oni kasnije dolaze ili?
    Možda su imali sinoć utakmice ...

EdinjoBos
    Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 14 mar 2022, 12:56

14 mar 2022, 12:43
      Na ovo dodati Pavlaka i bila bi to lijepa i mlada ekipica , malo će škripati desni bek , ali može se tu i sa dešnjakom kao na EP-u :) , Grci najavljuju da hoće da iskoriste naše turbulencije i da nas sa što većom razlikom pobijede u Grčkoj , po meni sve su opcije moguće , a njihov najveći plus što je će biti uigraniji , a mi ćemo imati tek 2-3 treninga ...
      Možda su imali sinoć utakmice ...
      Sinoc:

27 – Abanca Ademar: Bomastar (Papantonopoulos); Casqueiro, Jozinovic (1), Milosavljevic (2), Jaime Fernández (3, 1p), Virbauskas (4), Gonzalo Pérez (7, 2p), Boskos (4), Liapis, Santista (6).

A i tatran presov je igrao sinoc

Ado_77
      Kontakt:

Post Postao/la Ado_77 » 14 mar 2022, 16:03

Nas rukomet je nazalost na izdisaju,ako je ko danas gledao pres konferenciju nase repke sve mu je jasno,vecina igraca meni se cini ne zele da se odazovu,u savezu je veoma nezdrava okolina,i ovaj pakas podnio ostavku sad kad najvise gori.

EastwichTown
      Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 14 mar 2022, 16:31

Podnio je ostavku zato što ga je Umičević prozivao po medijima (3 dana prije okupljanja) kako mu je velika plata bla bla , svjesno se sve radi kako bi što više diskreditovali Reprezentaciju .

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.