Champions League 2021/2022

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Na tron Europe će se popeti

Anketa je završila: 28 maj 2022, 13:34.

Kraljevi
35
57%
Redsi
26
43%

Ukupno glasova: 61

Shategabri
Kontakt:

Re: Champions League 2021/2022

Post Postao/la Shategabri » 16 mar 2022, 13:59

Saurman je napisao/la:
16 mar 2022, 13:55
Pa Bayern je zadnjih godina osvojio sve i uz čini mi se Barcelonu x2 uzeo triple što Real nije mogao ni kad je bio najjači.

Bale odigrao prvu sezonu na nivou i možda drugu ostalo je šprdanje sa klubom igranjem golfa.
Koji je jedini klub uzeo LP tri puta zaredom?
Imaš jednom da pogađaš.

I da nam odgovoriš kako je Bale promašaj?

Ovo bold nije teško provjeriti

https://www.transfermarkt.com/gareth-ba ... verein/418

Kao što vidimo, nije istina.
Koševo Zapad

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 mar 2022, 14:03

Shategabri je napisao/la:
16 mar 2022, 13:59
Saurman je napisao/la:
Pa Bayern je zadnjih godina osvojio sve i uz čini mi se Barcelonu x2 uzeo triple što Real nije mogao ni kad je bio najjači.

Bale odigrao prvu sezonu na nivou i možda drugu ostalo je šprdanje sa klubom igranjem golfa.
Imaš jednom da pogađaš.

Vješto zaobilaziš činjenicu da je Real od tri CL uzeo dvije uz pomoć sudija,tj njihovim odlukama su uticali na krajnji rezultat šteta što tad nije bio var.Ove krađe idu u isti koš sa onim Chelsea - Barcelona.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 mar 2022, 14:04

16 mar 2022, 13:45
@Voland, al ga nisu otkupili kao ni Jamesa.
Dok Real tako ne radi. Ako dovodi igrača, onda ga dovodi s ciljem. Šta će ti igrač za sezonu ili dvije?
Pogotovo neka zvijezda.
Priznaćeš, za klub renomea Bayerna loše izgleda na posudbi James ili Coutinho, obzirom da su imali status zvijezda koje nemaju mjesta u svojim klubovima.
Ti stvarno ne poznaješ situaciju i onda pričaš uprazno. Ti igrači su dovedeni da popune određene rupe u datom trenutku. Na njih se nikada nije previše računalo. Iz ovog ili onog razloga, to je sad nebitno. Nešto su pružili zauzvrat i nisu bili greška za dati novac, dok je recimo i realu i barci ti transferi skočili na nos.
Mnogo tu ima promašenih transfera kod Reala, samo zaroni duboko pa ćeš vrlo lako vidjeti.
Politika Bayerna je što više njemačkih igrača, reprezentativaca...tu i tamo poneki sa strane. Recimo Robben i Ribery su bili top izbor. Igrači sa naših prostora su isto uspjevali i nisu nikad razočarali. Od južnoamerikanaca su jedino uspjevali oni koji su već bili u BuLi i kao mladi stekli dovoljno prakse da upoznaju državu, jezik i profesionalizam bez pretjeranog pritiska.
Vom Jäger zum Gejagten

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 mar 2022, 14:07

Saurman je napisao/la:
16 mar 2022, 14:03
16 mar 2022, 13:59
Saurman je napisao/la:

Imaš jednom da pogađaš.

Vješto zaobilaziš činjenicu da je Real od tri CL uzeo dvije uz pomoć sudija,tj njihovim odlukama su uticali na krajnji rezultat šteta što tad nije bio var.Ove krađe idu u isti koš sa onim Chelsea - Barcelona.
Ma hajde, šta dvije, svih 13 su uzeli uz pomoć sudija.
Koševo Zapad

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 mar 2022, 14:10

Pa nije niko slijep svako je mogao vidjeti suđenje na tim utakmicama Kasai,Cakira i Ovreba u slučaju Chelsea.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 mar 2022, 14:16

geronimo je napisao/la:
16 mar 2022, 14:04
Dok Real tako ne radi. Ako dovodi igrača, onda ga dovodi s ciljem. Šta će ti igrač za sezonu ili dvije?
Pogotovo neka zvijezda.
Priznaćeš, za klub renomea Bayerna loše izgleda na posudbi James ili Coutinho, obzirom da su imali status zvijezda koje nemaju mjesta u svojim klubovima.
Ti stvarno ne poznaješ situaciju i onda pričaš uprazno. Ti igrači su dovedeni da popune određene rupe u datom trenutku. Na njih se nikada nije previše računalo. Iz ovog ili onog razloga, to je sad nebitno. Nešto su pružili zauzvrat i nisu bili greška za dati novac, dok je recimo i realu i barci ti transferi skočili na nos.
Mnogo tu ima promašenih transfera kod Reala, samo zaroni duboko pa ćeš vrlo lako vidjeti.
Politika Bayerna je što više njemačkih igrača, reprezentativaca...tu i tamo poneki sa strane. Recimo Robben i Ribery su bili top izbor. Igrači sa naših prostora su isto uspjevali i nisu nikad razočarali. Od južnoamerikanaca su jedino uspjevali oni koji su već bili u BuLi i kao mladi stekli dovoljno prakse da upoznaju državu, jezik i profesionalizam bez pretjeranog pritiska.
Ok, došli da popune rupe u datom trenutku...je li to potez koji rade veliki klubovi?
Ili se planira, gradi ekipa. Šta ćeš graditi sa igračima koji nisu budućnost tima?
Coutinho je bio bitan igrač onu sezonu na posudbi.
James obje sezone dosta igrao.
Ne bi se reklo da se nije računalo na njih.
Onaj ko je doveo toliko zvijezda ima i taj luksuz da promaši poneki put.
Da li je sve to uspješno i da li je vrijedilo? Apsolutno. Real je najveći klub na svijetu. Brend koji kotira tako.
Ako sutra dovedu Mbappea i Haalanda, oni propadnu, povrijede se, hoćemo opet pričati o promašajima Reala?
To je rizik i ne može niko znati šta će biti sutra sa njima.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 mar 2022, 14:18

Saurman je napisao/la:
16 mar 2022, 14:10
Pa nije niko slijep svako je mogao vidjeti suđenje na tim utakmicama Kasai,Cakira i Ovreba u slučaju Chelsea.
Ne znam, eto Bayern Dortmundovci redovno prozivaju za šiljenje, iz Bayerna im se na to samo nasmiju.

Sad ti je valjda jasno ko gdje stoji :D
Koševo Zapad

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 16 mar 2022, 14:22

Na kraju dana se samo trofeji gledaju, ne mogu vjerovati da neko financije, kredite, promasene transfere i slicno pominje u raspravi :rol: sad bi istog trena pristali da je bayern na mjestu reala, tj da ima i kredita i svega nabrojanog ali da je 13 najbitnijih trofeja u vitrini

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 mar 2022, 14:23

Kao što rekoh, oni su već bili afirmisani južnoamerički igrači, koji dolaze iz zemlje koja im po svemu bolje odgovara nego Njemačka. I takvi sebe ne vide na duge staze u toj državi, ligi.
Ne možeš nezadovoljnog igrača imati koji sebe ne vidi tu. Osim toga, odšteta je ogromna kao i plata za igrače koji su primjetno u velikom padu/rupi i sa takvim se ne rizikuje te se ciljevi mijenjaju i ide se u novom pravcu.
Jel to bogati Real nikad nije uzimao igrače na posudbu?
Vom Jäger zum Gejagten

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 mar 2022, 14:25

enobarca je napisao/la:
16 mar 2022, 14:22
Na kraju dana se samo trofeji gledaju, ne mogu vjerovati da neko financije, kredite, promasene transfere i slicno pominje u raspravi :rol: sad bi istog trena pristali da je bayern na mjestu reala, tj da ima i kredita i svega nabrojanog ali da je 13 najbitnijih trofeja u vitrini
Kad se sjetim, dueli iz perioda kad su bitku po lijevoj strani vodili R. Carlos i Salihamidžić...tad nisi mogao pričati sa navijačima Bayerna, samo zamišljam da su obrnute uloge, pa mislim da bi Real u toj priči imao tretman Turbine iz Jablanice.
A samo treba uzeti u kontekstu da su oni gazde u BL, e tako je Real gazda u CL.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 mar 2022, 14:27

geronimo je napisao/la:
16 mar 2022, 14:23
Kao što rekoh, oni su već bili afirmisani južnoamerički igrači, koji dolaze iz zemlje koja im po svemu bolje odgovara nego Njemačka. I takvi sebe ne vide na duge staze u toj državi, ligi.
Ne možeš nezadovoljnog igrača imati koji sebe ne vidi tu. Osim toga, odšteta je ogromna kao i plata za igrače koji su primjetno u velikom padu/rupi i sa takvim se ne rizikuje te se ciljevi mijenjaju i ide se u novom pravcu.
Ma igralo je masu Južnoamerikanaca u Bayernu, od Elbera, Ze Roberta, oni mi prvi padaju na pamet.
Ne znam, evo na prvu se ne mogu sjetiti neke posudbe igrača al da je nešto bitno igrao u nekoj sezoni.
Napiši ako ti neko pada na pamet.
Koševo Zapad

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 mar 2022, 14:33

16 mar 2022, 14:25
Kad se sjetim, dueli iz perioda kad su bitku po lijevoj strani vodili R. Carlos i Salihamidžić...tad nisi mogao pričati sa navijačima Bayerna, samo zamišljam da su obrnute uloge, pa mislim da bi Real u toj priči imao tretman Turbine iz Jablanice.
E vidiš, to su bili dueli i dueti :) Baš je frcalo na sve strane od emocija, pogotovo od Reala potpomognuto njihovim medijima koji su u Bayernu vidjeli crnu zvijer ( la bastija negra tako nešto :mrgreen: ) jer je Bayern imao bolji omjer protiv Reala i često ih izbacivao iz te iste lige prvaka.
Odoh sad, žurim....oprosti mili ;)
Vom Jäger zum Gejagten

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 mar 2022, 14:35

geronimo je napisao/la:
16 mar 2022, 14:33
16 mar 2022, 14:25
E vidiš, to su bili dueli i dueti :) Baš je frcalo na sve strane od emocija, pogotovo od Reala potpomognuto njihovim medijima koji su u Bayernu vidjeli crnu zvijer ( la bastija negra tako nešto :mrgreen: ) jer je Bayern imao bolji omjer protiv Reala i često ih izbacivao iz te iste lige prvaka.
Odoh sad, žurim....oprosti mili ;)
Mislim da je to bilo u kontekstu derbija Evrope i tačno, tad je Bayern bio dominantan, bar kad se sjetimo grupne faze, a Real ih je čini mi se otresao u KO fazi.
Da, isto tako prije su imali niz kojim je Bayern bio u prednosti u međusobnim duelima.
Koševo Zapad

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 mar 2022, 14:36

16 mar 2022, 14:27
geronimo je napisao/la:
Ma igralo je masu Južnoamerikanaca u Bayernu, od Elbera, Ze Roberta, oni mi prvi padaju na pamet.
Ne znam, evo na prvu se ne mogu sjetiti neke posudbe igrača al da je nešto bitno igrao u nekoj sezoni.
Pa da. Ali svi su oni već postali vedete u drugim klubovima Bundeslige. Elber u Stutgartu, Lucio , Sergio, Ze Roberto iz Leverkusena....ja ne znam nijednog da je uspio a da je direktno došao iz J. Amerike.
Vom Jäger zum Gejagten

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 mar 2022, 14:39

geronimo je napisao/la:
16 mar 2022, 14:36
geronimo je napisao/la:
Pa da. Ali svi su oni već postali vedete u drugim klubovima Bundeslige. Elber u Stutgartu, Lucio , Sergio, Ze Roberto iz Leverkusena....ja ne znam nijednog da je uspio a da je direktno došao iz J. Amerike.
Mislim u kontekstu da im je to ipak bio vrhunac karijere.
Kao i oni koji su igrali u Realu.
E sad, tu je razlika u politici, Realovi skauti češljaju Južnu Ameriku uzduž i poprijeko, pa tako nahvataju Marcela, Robinha, Vinicijusa, Valverdea, dok Bayern skautira Južnoamerikance iz BL filijala.
Koševo Zapad

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 mar 2022, 14:56

16 mar 2022, 14:39
geronimo je napisao/la:
16 mar 2022, 14:36

Mislim u kontekstu da im je to ipak bio vrhunac karijere.
Kao i oni koji su igrali u Realu.
E sad, tu je razlika u politici, Realovi skauti češljaju Južnu Ameriku uzduž i poprijeko, pa tako nahvataju Marcela, Robinha, Vinicijusa, Valverdea, dok Bayern skautira Južnoamerikance iz BL filijala.
Imaju prednost u startu zbog jezika, klime, mentaliteta i drugih sličnosti. Tu se Bayern kao i mnogi drugi ne mogu nositi. Time ne umanjujem da je Real ogromno ime i san svakog igrača.
Vom Jäger zum Gejagten

Voland
Kontakt:

Post Postao/la Voland » 16 mar 2022, 16:01

Pogotovo neka zvijezda.
Onda u Italiji nema niti jedan velikan :mrgreen: Tamo je u svakom klubu dosta igrača posuđeno ili su na posudbi

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 mar 2022, 16:35

Voland je napisao/la:
16 mar 2022, 16:01
Pogotovo neka zvijezda.
Onda u Italiji nema niti jedan velikan :mrgreen: Tamo je u svakom klubu dosta igrača posuđeno ili su na posudbi
Pa realno znamo da su dani slave njihovog klupskog fudbala davno prohujali s vihorom.
Sad uglavnom žive na danima stare slave.
Oni su čak bili pioniri pravljenja neke vrste fudbalske NBA, međutim ko Talijani, finansijski katastrofalno.
Koševo Zapad

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 16 mar 2022, 18:19

Je li bodi napisao bar jednu tacnu predikciju, drzi se ti tenisa legendo :mrgreen: . I manje citaj generale, nece celo osvojit odmah da te izlijecim :mrgreen: .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 16 mar 2022, 18:24

Ne vjerujem ni ja da ce Celo osvojiti LP mimo Barce, al bi volio da to uradi, pa da pola foruma kolektivno pošalje na aparate :tralala: :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.