ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

forgempp
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la forgempp » 17 mar 2022, 14:13

bodi123 je napisao/la:
17 mar 2022, 12:37
jestamaji je napisao/la:
17 mar 2022, 12:26
poslije meča sa opelkom. nije rekao da je to razlog otkazivanja majmija ali je rekao da ga par zadnjih dana lijevo stopalo više boli nego inače
Crko je on već što se tiče tvrde podloge, previše mu je ovo. Ova 3 meča u IW ne liči na sebe s početka sezone, nestalo je goriva. Dobio isključivo na šampionski mentalitet, nivo prilično tanak, ne udara čisto loptice, fali svježine. Ne bi bilo loše da večeras izleti od Nika i nek ide odmorit za najvažniji dio sezone... ovako će morat preko Nika, Alcaraza i Rubleva vjerovatno do titule, potrošit će ga i više nego što treba a onda i sa stopalom može bit svašta.

Navijamo za Carlitosa, ima veliku šansu za prvi masters :salut:
Kaze da se vec dugo muci na IW jer mu odskok lopte nikako nije jasan.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 17 mar 2022, 14:26

Bit će zanimljiv meč večeras između Nadala i Kyrgiosa, to se ne propušta. Vidjeli se jučer tijekom meča s Opelkom da Rafa ima nekih problema sa stopalom, vidjet ćemo. Nadam se da ga to neće spriječiti i da vcrs bude dobar meč
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 18 mar 2022, 00:15

Dobar mec, uvijek se ponavljam kad gledam Nicka da je velika steta sto ozbiljnije nije shvatio tenis, strasan potencijal i mogao je imati strasnu karijeru.

Valjda se ne raspane u drugome, moze on ovdje jos itekako dosta toga reci.

Kakav kraj seta 7-0 u TB stim da je dobio kazneni poen

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 18 mar 2022, 00:15

Kakav je idiot ovaj Kyrgios. Dobio lik point penalty na 6-0 u TB. :urnebes:

MukiMuki02
Kontakt:

Post Postao/la MukiMuki02 » 18 mar 2022, 00:21

Al kakav je bekend Rafa vratio na 4-5 ( 15:30 ).
SAMPIONCINA

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 18 mar 2022, 01:09

Nadal realno igra prelose tokom cijelog meca. Trebao je vec izgubit ovaj mec, da Kyrgios nije mentalni bolesnik. S druge strane Kyrgios lupa na srecu, pa ako prodje dobro i jest.
Zadnja izmjena: AshburtonG, dana/u 18 mar 2022, 01:10, ukupno mijenjano 1 put.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 18 mar 2022, 01:10

Odlican mec, Nick dobar, idemo sad u odlucujuci set

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 18 mar 2022, 01:57

Ovaj meč je dokazao da je Nadal veliki pobjednik. Marljivo skuplja bodove i primiče se broju 1

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 18 mar 2022, 01:58

19-0 🔥
Najbolji!
Steta drugog seta ali zasluzio je ipak Nick, stvarno je bio dobar.
Steta sto ne igra ovako uvijek, ima nevjerovatan nivo.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 18 mar 2022, 02:02

Izvukao se Nadal. Imao je ogromnu rupu od kraja drugog pa sve do breaka u trecem setu i samo nedorasli mentalnoi sklop Kyrgiosa ga je održao u meču. Nadal je izgledao nemoćno na momente, a nekad u trećem setu je konačno počeo koristit više slice return, koji protiv ovakvih servera najbolje i funkcionira.

Kyrgios uzeo više poena, cak i nakon onog debakla u TB.
Zadnja izmjena: AshburtonG, dana/u 18 mar 2022, 02:03, ukupno mijenjano 1 put.

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 18 mar 2022, 02:03

Vidjet ćemo hoće li Nadal uzeti i ovaj naslova u ovoj godini, to bi mu već bio četvrti u ovoj godini

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 18 mar 2022, 18:56

AshburtonG je napisao/la:
18 mar 2022, 02:02
Izvukao se Nadal. Imao je ogromnu rupu od kraja drugog pa sve do breaka u trecem setu i samo nedorasli mentalnoi sklop Kyrgiosa ga je održao u meču. Nadal je izgledao nemoćno na momente, a nekad u trećem setu je konačno počeo koristit više slice return, koji protiv ovakvih servera najbolje i funkcionira.

Kyrgios uzeo više poena, cak i nakon onog debakla u TB.
Nadal ocito nije u najboljoj fizickoj formi, to si slucajno zaboravio izostaviti :urnebes: . Namirisem ove neiskrene analize sa kilometra, mora da si neki Fedjin fan :mrgreen: .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 18 mar 2022, 19:06

O cemu ti direktore? Vjerovatno sam jedan od "vatrenijih" fanova Nadala ovdje, medjutim treba malo nekad i skinut sarene naocale, pa pogledat realnost. Nadalu je sinoc ono bio najgori mec ove godine, nije se sastavio s lopticom, a Kyrgios se pitao u velikoj vecini meca. Zar fizicka sprema nije dio trenutne forme? De uozbilji se malo.

Namirisem ove neobjektivne fanove sa kilometra, mora da si neki jako ostrascen lik. :urnebes:

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 18 mar 2022, 20:47

Moje izvinjenje onda :D.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 18 mar 2022, 22:01

18 mar 2022, 19:06
O cemu ti direktore? Vjerovatno sam jedan od "vatrenijih" fanova Nadala ovdje, medjutim treba malo nekad i skinut sarene naocale, pa pogledat realnost. Nadalu je sinoc ono bio najgori mec ove godine, nije se sastavio s lopticom, a Kyrgios se pitao u velikoj vecini meca. Zar fizicka sprema nije dio trenutne forme? De uozbilji se malo.

Namirisem ove neobjektivne fanove sa kilometra, mora da si neki jako ostrascen lik. :urnebes:
Cuj ono sinoc najgori, bas je dobro Rafa igrao, da je servis bio na nivou u 2 seta bi bilo easy, ritern odlican, par kriznih momenata al to je ok protiv igraca opasnog kao Nick.

Meni je najgori onaj protiv Korde i to ubjedljivo.
**** IW, ni Rafi se ne svidjaju uslovi ovdje, ne svidja mu se ni odskok a boga mi ni ovo Sunce 🤣.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 18 mar 2022, 22:29

Nismo mi onda gledali isti mec. Nadal je bio istrosen i blijeda kopija onog igraca sa AO. Nick je imao mnogo vise problema sa servisom nego Nadal. Pogotovo u odlucujucim trenucima bi uvijek Nick bio taj koji puca, a Nadal je ovo dobio iskljucivo na sampionski mentalitet.

Ako je tebi ovo dobro bilo, ja ne znam onda. :roll:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 18 mar 2022, 23:06

ni meni nije rafa izgledao dobro ali to je rafa, on uvijek nađe put ka pobjedi

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 18 mar 2022, 23:22

18 mar 2022, 22:29
Nismo mi onda gledali isti mec. Nadal je bio istrosen i blijeda kopija onog igraca sa AO. Nick je imao mnogo vise problema sa servisom nego Nadal. Pogotovo u odlucujucim trenucima bi uvijek Nick bio taj koji puca, a Nadal je ovo dobio iskljucivo na sampionski mentalitet.

Ako je tebi ovo dobro bilo, ja ne znam onda. :roll:
Nismo se razumjeli.
Ne poredim ga ni ja sa Nadalom sa AO, nebo i zemlja je to, ni blizu nije.
Poredim ga sa Nadalom u ovim prethodnim kolima, dosta bolji je bio nego protiv Korde i Evansa.
Gledam iz prizme Nadalovog navijaca, prevelik broj duplih gresaka, ali isto tako u odlucujucim trenucima na nivou :thumbup:
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 18 mar 2022, 23:37

Mislim da je imao 7 duplih pocetkom treceg seta, ne znam je li jos jednu pokupio do kraja meca. Sjecam se da je komentator spomenuo kako mu je na B03 mecevima rekord karijere 8.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 19 mar 2022, 01:19

Pravi Nadal dosta duplih od početka sezone, a razlog je taj što je značajno ubrzao drugi servis te ga mnogo agresivnije i rizičnije plasira. To je generalno dobra stvar i jasno da se radi o još jednoj od brojnih prilagodbi koje za cilj imaju produžavanje karijere, odnosno više kraćih i jeftinih poena. Istu stvar je i Novak uradio prije dvije sezone. Veći broj duplih grešaka je kolateralna šteta koju će platiti ali će se rizik dugoročno isplatiti.

Sutra sukob generacija, i može se već sad reći meč Nadala i Nadalovog nasljednika. Mali udara kao blesav, rješenja koja ima su toliko raznovrsna da ga je nemoguće pročitati i odabrati neku taktiku koja će ga usporiti. Iz svih pozicija, uglova, dubine je sposoban ugroziti te a defanzivno je baš moćan i preteško ga je slomiti. Fizički snažan ko konj, te osim tog servisa koji mic po mic napreduje nema mane. Nadal je tanak od početka turnira, ne leže mu uslovi i prevelika vrućina, i sutra je sve moguće. Opet to je Rafa, on će pronaći način kako da promijeni ritam meča, da pobjegne od lupanja i nadjačavanja koja će Alcaraz tražiti. Očekujem ga maksimalno agresivnog, s mnogo miksanja i slajsa, pa ćemo vidjeti dokle će ga dovesti. Malac je i na mentalnom testu, on igra protiv svog idola najvažniji meč u karijeri do sada, veliki je to pritisak na leđima iako djeluje kao šampiončina.

Rublev je nadošao, fantastičan je. U zoni, puca s oba krila a i servis ga sluša. Konačno je stigao na nivo na kojem igraju kolege Medvedev, Zverev i nešto ranije Tsitsipas. Vezao je Marsej i Dubai, prepun samopouzdanja, ljepota ga je gledati.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.