Kako god okrenes grozno, nemaju nikakvu mogucnost da spase civile i vojsku koji su ostali unutra

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Kako god okrenes grozno, nemaju nikakvu mogucnost da spase civile i vojsku koji su ostali unutra
Jedina sansa je da ukri krenu opsti napad na kherson( nisu daleko od grada) I u potpunosti odsjeku ove sto su krenuli prema krivom rogu I zaporiziji... da ih pozarobljavaju I da razmjene ove u mariupolu ako padne... druga opcija opsti napad na luhansk ili donetsk( ua je 6 km od centra grada u piskiju) kako bi se ovi dnrovci prisilili da napuste polozaje oko mariupola...StevieG8 je napisao/la: ↑21 mar 2022, 00:33Kako god okrenes grozno, nemaju nikakvu mogucnost da spase civile i vojsku koji su ostali unutraizgubit ce dosta dobrih jedinica i opreme ako Mariupol padne. Jos onda slijedi spoj juzne i istocne ruske horde, mogu svaki grad redom ovako opkoljavati i ravnati do potpunog sloma. Bas odvratno, postaje mi sve stresnije pratit kompletnu ovu situaciju.
pomoci u ljudstvu nece nikada ni biti, to i Ukrajinci znaju.
gruezi je napisao/la: ↑21 mar 2022, 04:24Jedina sansa je da ukri krenu opsti napad na kherson( nisu daleko od grada) I u potpunosti odsjeku ove sto su krenuli prema krivom rogu I zaporiziji... da ih pozarobljavaju I da razmjene ove u mariupolu ako padne... druga opcija opsti napad na luhansk ili donetsk( ua je 6 km od centra grada u piskiju) kako bi se ovi dnrovci prisilili da napuste polozaje oko mariupola...StevieG8 je napisao/la: ↑21 mar 2022, 00:33Kako god okrenes grozno, nemaju nikakvu mogucnost da spase civile i vojsku koji su ostali unutraizgubit ce dosta dobrih jedinica i opreme ako Mariupol padne. Jos onda slijedi spoj juzne i istocne ruske horde, mogu svaki grad redom ovako opkoljavati i ravnati do potpunog sloma. Bas odvratno, postaje mi sve stresnije pratit kompletnu ovu situaciju.
Nisi pratio na casu, prije par dana nam je jedan neutralni kolega objasnjavao da je standard u Bjelorusiji bolji od dobrog dijela EU zemalja.
Valjda kontas da je ovo montaza i to dobra
Znam, skontao sam to po tekstu ali nisam razumio je li ima neka pozadina iza ovoga ili je 'nako
Ja još razmišljam o onom ambasadoru, kako on kao čovjek koji je preko 40 godina u ovim vodama može i pomisliti one stvari a kamoli izjaviti. Znam ja da on ne bi bio više ambasador da bilo šta drugačije izjavi ali on fakat vjeruje u te stvari.