Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- tuzlak1987
- Kontakt:
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
EU je komedija, krpe se svi, niko nikog ne postuje, rade iza ledja itd. Kada si kritican onda nikakve pomoci, cak ti i odmazu neke budale kao Orban.
Jedina korisna stvar je NATO. Ko nije u NATO-u rizikuje rat u svom dvoristu. Ko je u EU ima odliv radne snage i moze onu EU naljepnicu zalijepiti na guzicu samo.
Jedina korisna stvar je NATO. Ko nije u NATO-u rizikuje rat u svom dvoristu. Ko je u EU ima odliv radne snage i moze onu EU naljepnicu zalijepiti na guzicu samo.
Rusija je velika benzinska pumpa i ništa više od togaGoalgetter je napisao/la: ↑23 mar 2022, 18:14Da to urade komotno ce sahraniti i svoju ekonomiju. Kod sankcija uvijek treba gledati sta ce nastetiti Rusiji, a ne u istoj mjeri i nama (Europi).
Fakt je da je Europa ovisna o Rusiji u tom sektoru i to se ubrzo nece promjeniti.
prijatelju sve se slazem s tobom ,samo da znas nas su napali svi i vojska i komsije i "prijatelji" ,neki klali s preda neki pozadi ,al problem je u vremenu postavljanja odbrane TU smo KASNILI ,mi jesmo docekali jaceg protivnika al nisu bili 5 vojska evrope tad ,vjeruj mi ja sam sa 19 bio na liniji i svasta se proslo i vidilo,al ne mozes na silu ,ko sto sam kazes ,napasti srcem ,mora se malo sabura imat ,aLegendKiller je napisao/la: ↑20 mar 2022, 13:50Mi na početku rata nismo imali ništa ni vojske ni oružja, a ukrajina ima i vojsku i oružje. Oni od 2014 u ratu, javljeno im kada će biti napad, a mi za vrijeme napada šetali za bratstvo i jedinstvo.tareizo je napisao/la: ↑20 mar 2022, 12:01momak pozz i mi smo gubili pocetkom rata ,fakticki cijelu teritoriju koju sad nazivaju rs ,a nakon 2 godine vojnicki (ako se tako moze nazvat) su uzeli nazalost samo srebrenicu ,za razliku od nase armije koja je u trecoj i cetvrtoj godini rata osvajala mnoge prostore i gradove ,tako da tvoja teorija i nije bas za pohvaliti ,al zivi bili pa vidili ,nadat se da ce ovo ludilo statLegendKiller je napisao/la: ↑20 mar 2022, 10:35Iako se ispočetka činilo da vrijeme radi za ukrajince, kako stvari stoje ipak mi se čini da radi za putina. Putin ne mari za vojnike i građane, a novca za rat će biti dok je nafte i gasa. Jeste da sporo napreduju ali ipak napreduju. Ukrajinci malo po malo gube teritorij, dok za putina gubitak ljudstva i tehnike ništa ne znači. Ovim tempom će kad tada cijeli jug i istok, a nakon toga će zelenski morati potpisati mir.
Ukrajina ako misli dobiti bilo šta mora krenuti u ofanzivu. Ako poredimo sa agresijom na nas mi smo bili u 5 puta goroj situaciji pa smo se držali. Gorazde, srebrenice, Žepa, sve je bilo u okruženju pa se uspješno branilo. Mi niti smo imali vojske svoje niti tehnike, a ukrajina ima i vojsku i tehniku sa zapada. Prerano su izgubili herson a maripolj su vidim već otpisali. Padom maripolja će putin dobiti dodatne snage da krene i uzme cijeli jug.
Kod nas gdje je postavljena odbrana to nije ni palo, sa izuzetkom par manjih mjesta (Cerska i slično). U gradovima koji su okupirani 92 gotovo da nije bilo organizirane odbrane, ušla vojska i protjerala civile. Mi jednu od top 5 vojski evrope dočekali sa lovačkim puškama, a oni sa jewelinima.
Bez obzira na sve ako ukrajina želi normalnu državu moraju krenuti u ofanzivu, neka im BiH bude škola.

p.s. nedo bog 2 poluvremena ,nece produzetke rusioci

Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana
SAMO CELIK
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana
SAMO CELIK
Al neka je ovo Putin uveo najviše mi je zbog onih švabskih licemjera drago
- akisarajevo92
- Kontakt:
tuzlak1987 je napisao/la: ↑23 mar 2022, 18:20EU je komedija, krpe se svi, niko nikog ne postuje, rade iza ledja itd. Kada si kritican onda nikakve pomoci, cak ti i odmazu neke budale kao Orban.
Don't believe the hype.
Odličan je bio poznavaoc prilika na istoku i sada kada se uzmu njegovi intervjui da je bio upravu što se tiče slijeda događajaakisarajevo92 je napisao/la: ↑23 mar 2022, 19:52tuzlak1987 je napisao/la: ↑23 mar 2022, 18:20EU je komedija, krpe se svi, niko nikog ne postuje, rade iza ledja itd. Kada si kritican onda nikakve pomoci, cak ti i odmazu neke budale kao Orban.
NATO kaže da je do 40.000 ruskih vojnika ubijeno, ranjeno, zarobljeno ili nestalo u Ukrajini, rekao je visoki vojni dužnosnik NATO-a.
"Organizacija Sjevernoatlantskog pakta izračunava brojku na temelju informacija koje su dale ukrajinske vlasti i informacija dobivenih od Rusije - službeno i nenamjerno", rekao je dužnosnik.
NATO procjenjuje da je između 7000 i 15.000 ruskih vojnika ubijeno od početka invazije 24. veljače. Koristeći statističke prosjeke iz prošlih sukoba, prema kojima su na svaku žrtvu ranjena otprilike tri vojnika, analitičari NATO-a došli su do ukupne brojke od 40.000 ubijenih, ranjenih ili nestalih.
"Organizacija Sjevernoatlantskog pakta izračunava brojku na temelju informacija koje su dale ukrajinske vlasti i informacija dobivenih od Rusije - službeno i nenamjerno", rekao je dužnosnik.
NATO procjenjuje da je između 7000 i 15.000 ruskih vojnika ubijeno od početka invazije 24. veljače. Koristeći statističke prosjeke iz prošlih sukoba, prema kojima su na svaku žrtvu ranjena otprilike tri vojnika, analitičari NATO-a došli su do ukupne brojke od 40.000 ubijenih, ranjenih ili nestalih.
-
- Kontakt:
Izgleda da su potpuno odsjekli Azovce od ostalih ukrajinskih trupa koje se nalaze u hotelskim četvrtima Mariupolja. Sad je Azovostalj potpuno okružen.
Baš me zanima šta ce biti sa dobrovoljcima iz Hrvatske ako se predaju, hoće li ostati živi i biti poslati u Sibri ili ce ih pobiti. Navodno ako dopadnu u ruke loalnih Rusa daće teško preživjeti, dok kod regularnig ruskih trupa imaju neku šansu.
Baš me zanima šta ce biti sa dobrovoljcima iz Hrvatske ako se predaju, hoće li ostati živi i biti poslati u Sibri ili ce ih pobiti. Navodno ako dopadnu u ruke loalnih Rusa daće teško preživjeti, dok kod regularnig ruskih trupa imaju neku šansu.
@BiHpatriota izvor
Goni bandu preko izvora

Goni bandu preko izvora

Željezničar über alles!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Nema sansi da ce se predati jer im to znaci bolnu i tesku smrt, ko zna sta bi sve radili s njima da ih paradiraju kao simbol pobjede nad nacizmom u UkrajiniBIHpatriota je napisao/la: ↑23 mar 2022, 21:53Izgleda da su potpuno odsjekli Azovce od ostalih ukrajinskih trupa koje se nalaze u hotelskim četvrtima Mariupolja. Sad je Azovostalj potpuno okružen.

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
-
- Kontakt:
Novinar Nijemac iz njemačkog BILDA demantuje informacije oko Kijeva i "uspjeha".
Informacijski rat se nastavlja, šta je tu istina a šta ne, nikad necemo do kraja saznati.
Informacijski rat se nastavlja, šta je tu istina a šta ne, nikad necemo do kraja saznati.
-
- Kontakt:
Gledaj od Hrvata tamo su teški nacionalisti, mahom navijači i iz njihovih domoljubnih organizacija, za koje sam siguran da su za tkz zločinačku Herceg-Bosnu i cijepanje BIH. Nešto ih posebno i ne žalim, iako su ovaj put na pravednoj strani. Ali nemam sumnje kad bi se u BIH zapucalo da bi bili za lokalne hrvate protiv nas.StevieG8 je napisao/la: ↑23 mar 2022, 22:44Nema sansi da ce se predati jer im to znaci bolnu i tesku smrt, ko zna sta bi sve radili s njima da ih paradiraju kao simbol pobjede nad nacizmom u UkrajiniBIHpatriota je napisao/la: ↑23 mar 2022, 21:53Izgleda da su potpuno odsjekli Azovce od ostalih ukrajinskih trupa koje se nalaze u hotelskim četvrtima Mariupolja. Sad je Azovostalj potpuno okružen.
Baš me zanima šta ce biti sa dobrovoljcima iz Hrvatske ako se predaju, hoće li ostati živi i biti poslati u Sibri ili ce ih pobiti. Navodno ako dopadnu u ruke loalnih Rusa daće teško preživjeti, dok kod regularnig ruskih trupa imaju neku šansu.![]()
BIHpatriota je napisao/la: ↑24 mar 2022, 00:05Novinar Nijemac iz njemačkog BILDA demantuje informacije oko Kijeva i "uspjeha".
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Koji logisticki fail, strasno
Bayro przi teroriste

Postaje komicno kako ruske kolone lete u nebo. Putler je zagrizao prevelik zalogaj.
Podrska braniocima Mariupolja!
Lavovi Ni milimetar agresorima!
Lavovi Ni milimetar agresorima!
Rekli su da placanje goriva ne moze da bude u ruskoj valuti kako to sad Putin trazi. Ugovori pisu da je placanje u EUR ili USD i ne moze se mjenjati.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, JackW i 5 gostiju.