Euroleague 2021/2022

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

jolicnikola
Kontakt:

Re: Euroleague 2021/2022

Post Postao/la jolicnikola » 25 mar 2022, 22:18

koju priliku je Zvezda propustila, šteta

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 25 mar 2022, 22:28

jolicnikola je napisao/la:
25 mar 2022, 22:18
Mogu Samo kuci gdje tuku...

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 26 mar 2022, 01:17

Cijelu sezonu se trubilo kako Zvezdi fali centar a to je bio najmanji problem, Zvezdi je od pocetka sezone falio scorer i to ih je sa izbacenim ruskim klubovima jos vise kostalo ove sezone.

Hollins je odlican igrac, ali ako su ga doveli sa ciljem da on bude taj primarni scorer sto on po prirodi nije onda je to teski promasaj. Sa igracem poput Loyda profitiraju i igraju rolu koja im najvise odgovora igraci kao sto Kalinic, Dobric i Hollins.

Njima Kalinic igra rolu koju nikad u karijeri nije igrao pa ni u prvom mandatu u Zvezdi i izgubili su ukljucujuci i vecerasnju utakmicu brdo utakmica u kojima im je falio igrac koji ce da iskreira poene u kljucnim trenucima, koji ce da kreira mini seriju neku.

Ne moze se rezultat praviti samo kvalitetnom odbranom u danasnjoj kosarci, mozda na nekom nivou, ali na ovom nivou ne, takva ekipa ne postoji niti ce postojati vise.

Sastavili roster od 12 igraca koji igraju vrhunsku, kvalitetnu ili barem dobru odbranu, a u tom rosteru ne postoji niti jedan igrac koji je vrhunski u napadu.

Ova ekipa je ista kao ekipe koje igraju run and gun i ekipe koje kad imaju svoje vece ti strpaju 100+ poena ko god da si, a u odbrani ne mogu 5 cunjeva odbraniti - samo u kontra smjeru. Zvezda ce kad ima svoje vece spustiti te na 60 do 70 poena, ako ode 70+ vec mora sve nade polagati da ce ih neki sut krenuti.

Zajednicko tim ekipama, na odredjenom nivou nece napraviti rezultat, a u ovom slucaju to je najveci nivo tj. Euroliga. Za ABA ligu cemo vec vidjeti da li postoji ekipa koja to moze kazniti.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 26 mar 2022, 10:13

lumani je napisao/la:
25 mar 2022, 22:28
Istina, zato su pobijedili Makabi, Zenit, Olimpijakos i Uniks vjerovatno na neutralnom terenu, a sa CSKA, Fenerom, Efesom, Asvelom i evo sada Albom, odigrali na jednu loptu.

Stvarno sam mislio da su ovi smijesni komentari izlapili sa teme. Eto, sudije guraju Zvezdu na domacem terenu protiv 10x jacih i poznatijih klubova. Pa ni malo dijete ne vjeruje u te price.

Sinoc je razlog poraza nedostatak skorera, a ne to sto su igrali na gostovanju. Hollins je odlicno igrao zadnja dva mjeseca napadacki i nemati njega na terenu je ogroman hendikep iz razloga sto ga nema ko odmijeniti. Vidilo se kakvi problemi nastaju cim nema Waltersa na parketu, koji je jedini bek koji moze nesto iskreirati za sebe a da je sinoc bio raspolozen.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 26 mar 2022, 13:02

fali njima scorer stalno,radonjić je kriv jer je uzeo da mu nema potrebe za takvim igračem. u konačnici,možda bude dovoljno u jadranskom društvu,no za el nedostaje uvijek takva klasa. eto,i bez izbačenih rusa i s fenerom u problemima,bez playoffa što isto nije neuspjeh s obzirom na budgete,no tvrdoglavost koliko im donosi,toliko i odnosi. inače,alba berlin im je kriptotnit vamo i tamo već godinama.

p.s. vidim da je ethel napisao identično samo opširnije i podrobnije,al ja sam to isto naglašavao nekoliko puta još dok je bio prijelazni zimski rok.

inače,izbjegavam bacati pogled na standing,s za mene je ovo neregularna sezona, druga u zadnje 3 godine koja ili ne završava ili završava politički,čudno,nepotpuno. a tek valja vidjeti što se iza brda,tj.bertomeua valja i kakva era sljeduje.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 mar 2022, 14:54

dscile je napisao/la:
26 mar 2022, 10:13
lumani je napisao/la:
25 mar 2022, 22:28
Istina, zato su pobijedili Makabi, Zenit, Olimpijakos i Uniks vjerovatno na neutralnom terenu, a sa CSKA, Fenerom, Efesom, Asvelom i evo sada Albom, odigrali na jednu loptu.

Stvarno sam mislio da su ovi smijesni komentari izlapili sa teme. Eto, sudije guraju Zvezdu na domacem terenu protiv 10x jacih i poznatijih klubova. Pa ni malo dijete ne vjeruje u te price.

Sinoc je razlog poraza nedostatak skorera, a ne to sto su igrali na gostovanju. Hollins je odlicno igrao zadnja dva mjeseca napadacki i nemati njega na terenu je ogroman hendikep iz razloga sto ga nema ko odmijeniti. Vidilo se kakvi problemi nastaju cim nema Waltersa na parketu, koji je jedini bek koji moze nesto iskreirati za sebe a da je sinoc bio raspolozen.

Dobro sve na strani na jednu Loptu a kuci nije bilo nao na jednu :clap:

slika

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 26 mar 2022, 16:37

Pa de udji i pogledaj kakve su bile utakmice koje sam naveo. Ili je mozda lakse lupiti neki smajli i tako ispadati pametan?

I ko bi rekao, samo dvije ekipe u cijeloj EL imaju pozitivan omjer na strani? Sreca, znaci ne tuce samo Zvezda na domacem terenu, ima nas jos. Efes, Makabi, Baskonia.. A izgleda da najvise tuce Fener. Nisam primjetio moram reci, gledacu ih od sada drugacijim ocima.

Ali doduse, ne cudi me sta ti pises. Pisao si ti iste stvari i u proslom Radonjicevom mandatu, a svrsavao npr. na Alimpijevicevu kosarku i primanje 90 poena u prosjeku. Mada, iskren da budem, mislio sam da smo prerasli te smijesne teme kako sudije vuku za Zvezdu na domacem terenu.. ali ocigledno da nismo.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 26 mar 2022, 17:38

dscile je napisao/la:
26 mar 2022, 16:37
Pa de udji i pogledaj kakve su bile utakmice koje sam naveo. Ili je mozda lakse lupiti neki smajli i tako ispadati pametan?

I ko bi rekao, samo dvije ekipe u cijeloj EL imaju pozitivan omjer na strani? Sreca, znaci ne tuce samo Zvezda na domacem terenu, ima nas jos. Efes, Makabi, Baskonia.. A izgleda da najvise tuce Fener. Nisam primjetio moram reci, gledacu ih od sada drugacijim ocima.

Ali doduse, ne cudi me sta ti pises. Pisao si ti iste stvari i u proslom Radonjicevom mandatu, a svrsavao npr. na Alimpijevicevu kosarku i primanje 90 poena u prosjeku. Mada, iskren da budem, mislio sam da smo prerasli te smijesne teme kako sudije vuku za Zvezdu na domacem terenu.. ali ocigledno da nismo.
Ili jednostavno:

Broj sviranih faulova Zvezdi:

Kuci - 247
U gostima - 246

S tim da imaju jos dvije utakmice u gostima i jednu kuci.

Tako da ta prica kako im pustaju kuci da tuku, a u gostima ne mogu pada u vodu.
#MFFL
Som-Hi Barça

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 26 mar 2022, 18:01

Ethel,kakav je Caicedo? Abrines je uvijek bio precijenjen,no sada bi mogao biti titula vrijedan. Mada Higginsa nema,a u playoffu/F4 takav prekaljeni perimeter ace da li može biti nadoknadiv ako ne bude u punoj spremi?

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 26 mar 2022, 18:52

Felixians4 je napisao/la:
26 mar 2022, 18:01
Ethel,kakav je Caicedo? Abrines je uvijek bio precijenjen,no sada bi mogao biti titula vrijedan. Mada Higginsa nema,a u playoffu/F4 takav prekaljeni perimeter ace da li može biti nadoknadiv ako ne bude u punoj spremi?
Gledao sam ga u juniorima pogotovo prosle godine sa Nnajijem i ekipom su igrali finale omladinske Eurolige, tamo je bio glavni igrac.

Djeluje mi pod grcem pogotovo kad uzima suteve, u omladinskim selekcijama nije bio los suter i znao je pogadjati i u serijama, ali ove sezone kad je igrao osjeti se dosta nesigurnosti kad ih uzima. Cudno mi je jer kad napada obruc ne djeluje da ima neku tremu, ali kod suta bas nesigurno.

Sinoc kad je u cetvrtoj cetvrtini bio u kontinuitetu vidjelo se pred kraj da se opustio i onda je dosao i ankle breaker na Veselom i sigurno da je i tu dobio na samopouzdanju.

Morat ce raditi da ocvrsne fizicki a to ce doci sa vremenom, ima dobar prodor, zilav je, bio je scorer u omladinskim kategorijama, rekao je Jasikevicius vec par puta ove sezone da je zadovoljan mladim igracima (Nnaji, Caicedo, Bonilla, Ubal...), ali da imaju mnogo toga za popraviti da bi mogli igrati na ovom nivou seniorske kosarke.

Sinoc je dobijao lekcije od Sarasa na terenu, koristi ove prilike redovno Saras da prakticno objasnjava neke stvari mladim igracima na utakmici. Mislim da ce mu mnogo znaciti ove 3 utakmice u Euroligi i bit odlicno iskustvo za dalje jer Barca je osigurala prvo mjesto pa ocekujem i vecu minutazu za njih.

Mozda ne bi bila losa posudba u neki klub iz donjeg dijela ACB lige (recimo Ubal je u Breoganu trenutno), ali kako sam cuo Saras ga sljedece sezone vidi kao dio rotacije kao treci izbor na poziciji 2.

Sve u svemu ako prebrodi tu blokadu u glavi moze postati ozbiljan igrac i ako vrati tu pozitivnu drskost iz mladjih kategorija.

Edit: Sto se Higginsa tice pitanje je u kakvoj formi ce biti ako i zaigra tad, Barci ce faliti takav tip igraca, ali sa Exumom su dobili dodatnu energiju i mislim da Saras ima jos veci x faktor sa Jokubaitisom nego sto je imao sa Bolmarom pogotovo u ovim najbitnijim utakmicama gdje se Rokas redovno istakne h game changera. E sad da li ce to biti dovoljno da se nadoknadi Higgins i sve ono sto on donosi tesko je reci. Abrines u tom napadackom smislu moze biti zlata vrijedan slazem se.
#MFFL
Som-Hi Barça

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 26 mar 2022, 19:15

Da,Bolmara se i šikaniralo pomalo jer se obećao Minnesoti bio,a onda na F4 bio možda i najkorisniji uz Daviesa kombinirao polufinle,finale,na kraju zbog povrede Nicka i dodatnu ulogu preuzeo. Rokas djeluje da kad je najdelikatnije i odlučuje se,on vruća srca i ladne glave što se kaže.

Status favorita je definitivno tu,zbog tjeranja Rusa konkurencije kudikamo manje,no ne znam da se favorit kada prošetao do titule od Maccabija tamo s Anthony Parkerom. OK,možda je bila poneka,no samo poneka iznimka.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 26 mar 2022, 19:42

26 mar 2022, 19:15
Da,Bolmara se i šikaniralo pomalo jer se obećao Minnesoti bio,a onda na F4 bio možda i najkorisniji uz Daviesa kombinirao polufinle,finale,na kraju zbog povrede Nicka i dodatnu ulogu preuzeo. Rokas djeluje da kad je najdelikatnije i odlučuje se,on vruća srca i ladne glave što se kaže.

Status favorita je definitivno tu,zbog tjeranja Rusa konkurencije kudikamo manje,no ne znam da se favorit kada prošetao do titule od Maccabija tamo s Anthony Parkerom. OK,možda je bila poneka,no samo poneka iznimka.
Saras je nakon svih prethodnih trenera konacno poceo pruzati kakve takve sanse za mlade igrace i prije ih je bilo u Barceloni samo niko nije imao one stvari da im da bilo kakvu minutazu. Tog Bolmara je Pesic drzao po tribinama i stavljao Hangu na pleja i u ACB ligi onda stavi Bolmara kao 12.igraca da udje u garbage time.

Ove sezone Martinez jos veca uloga, Jokubaitis umjesto Bolmara, Nnaji dobio minutazu pogotovo u ACB ali i u Euroligi, Ubal, Bonilla prve minute, vec spomenuti Caicedo... Recimo u Realu koji je osvojio prosle sezone omladinsku Euroligu dobili su priliku samo u onoj utakmici protiv CSKA, mozda negdje neko sitno jos.
#MFFL
Som-Hi Barça

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 26 mar 2022, 20:25

OK,mislim da je pogodalo Leonardu tada igranje za Barcu B. Sjećam se kada su Hez i Abrines bili kod Pascuala. Tada je Blaugrana parirala,al samo parirala Real Madridu i vrhu Europe. Pod Pešićem je već on uskočio ala krizni čovjek i uradio tzv.šok terapiju u početku,no kakogod.

To ti je stvar-Real Madrid ima top "Fabricu",sigurno bi i Laso davao šanse Garubi i Nunezu da su rezultati kao vaši(mada nisu preveć lošiji,no pali su i zasad se ne mogu iskoprcati).

Nema ni Oriole ni Sanlija,ozljede? Zato isto iz nužde dobijaju mlađi minute.

Slabije pratim,vidim Nnaji 17,Caicedo 18,mislio sam da su na 20+ godina. No da ne dosađujemo ostalima,više je za temu "KK Barca".

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 mar 2022, 20:37

Ethel je napisao/la:
26 mar 2022, 17:38
dscile je napisao/la:

Ili jednostavno:

Kuci - 247
U gostima - 246

Druze 247 je jer se ne svira nista ,ubise boga oca..Isto rade u Aba Ligi..

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 mar 2022, 20:48

dscile je napisao/la:

Alimpijevic je odlican trener 35,36 godina ,moderan trener ...Zvezda igra dosadnu Kosarku ,svaki napad 20 sek....

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 26 mar 2022, 20:49

da,da,svakako. svi na VMA poslije matcha suparnici idu.

dušana i ja gotivim,ide mu solidno u bursi. ipak,popušio nesretno od džikićeve jedne od siromašnijih budućnosti titulu i el pa hbg

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 27 mar 2022, 00:37

lumani je napisao/la:
26 mar 2022, 20:37
Ethel je napisao/la:
dscile je napisao/la:

Ili jednostavno:

Kuci - 247
U gostima - 246

Pa cekaj ti rece mogu samo kuci jer tuku i onda gotovo isti broj faulova im sviran i u gostima. Znaci da evidentno i da je to tacno (sto smatram da nije jer ja tu ne vidim neku vecu tucu u odnosu na Barcelonu i Unics dok je igrao a bili su uz Zvezdu najcvrce odbrane), to nije razlog omjera u gostima.

Kome bi uopste bilo u interesu da na taj nacin nesto gura Zvezdu, kao da je neki bitan faktor, da je u pitanju Fener, Milano, Barca, Real ili neki takav tim pa hajde. Eto neko gura tim bez licence koji ima najmanji budzet i nikakav uticaj u europskoj kosarci.

Mislim da tebi vise smeta stil igre Zvezde, jer je po tebi dosadan, a nekad se titule osvajale na ovaj stil. Pretpostavljam da ti je i Zalgiris pod Sarasom bio dosadan i tukao sve redom. Kad imas ekipu sa najmanjim budzetom ovo je upravo stil koji daje najvise sanse za dobar rezultat.

Eto Panate i ofanzivnog Priftisa pa zakucani za dno.
#MFFL
Som-Hi Barça

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 27 mar 2022, 00:44

26 mar 2022, 20:25
OK,mislim da je pogodalo Leonardu tada igranje za Barcu B. Sjećam se kada su Hez i Abrines bili kod Pascuala. Tada je Blaugrana parirala,al samo parirala Real Madridu i vrhu Europe. Pod Pešićem je već on uskočio ala krizni čovjek i uradio tzv.šok terapiju u početku,no kakogod.

To ti je stvar-Real Madrid ima top "Fabricu",sigurno bi i Laso davao šanse Garubi i Nunezu da su rezultati kao vaši(mada nisu preveć lošiji,no pali su i zasad se ne mogu iskoprcati).

Nema ni Oriole ni Sanlija,ozljede? Zato isto iz nužde dobijaju mlađi minute.

Slabije pratim,vidim Nnaji 17,Caicedo 18,mislio sam da su na 20+ godina. No da ne dosađujemo ostalima,više je za temu "KK Barca".
Oriola vec duze povreda, Sanli ne bi trebao dugo, mada samo Nnaji pokriva njihove pozicije od mladih, dobijao je u Endesi minute i kad su oni bili spremni.

Igrali su kad je Barca bila egal ili izaReala u prvom dijelu sezone ali ko sto kazes da ne duzimo, nije tema..
#MFFL
Som-Hi Barça

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 27 mar 2022, 01:29

Ethel je napisao/la:
27 mar 2022, 00:37
lumani je napisao/la:
Ethel je napisao/la:

Ili jednostavno:

Kuci - 247
U gostima - 246

Pa cekaj ti rece mogu samo kuci jer tuku i onda gotovo isti broj faulova im sviran i u gostima. Znaci da evidentno i da je to tacno (sto smatram da nije jer ja tu ne vidim neku vecu tucu u odnosu na Barcelonu i Unics dok je igrao a bili su uz Zvezdu najcvrce odbrane), to nije razlog omjera u gostima.

Kome bi uopste bilo u interesu da na taj nacin nesto gura Zvezdu, kao da je neki bitan faktor, da je u pitanju Fener, Milano, Barca, Real ili neki takav tim pa hajde. Eto neko gura tim bez licence koji ima najmanji budzet i nikakav uticaj u europskoj kosarci.

Mislim da tebi vise smeta stil igre Zvezde, jer je po tebi dosadan, a nekad se titule osvajale na ovaj stil. Pretpostavljam da ti je i Zalgiris pod Sarasom bio dosadan i tukao sve redom. Kad imas ekipu sa najmanjim budzetom ovo je upravo stil koji daje najvise sanse za dobar rezultat.

U EL tuku kuci ,pritisak je ogroman..a U Aba Ligi i U gostima ,dovoljno je pogledati kradu U Ljubljani.
Ja ne znam da Zvezda ima Mal budzet...ne odbija se svugdje isti porez ...Tako da budi ubijeden da igrac Zvezde zaradi vise nego igrac Albe....

Ova Kosarka je nekada davno bila moderna dok je ZOC tukao....a Itoudis,Laso pa evo i Ataman nam daju nesto drugo.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 27 mar 2022, 12:43

lumani je napisao/la:
27 mar 2022, 01:29
Ethel je napisao/la:
27 mar 2022, 00:37
lumani je napisao/la:

U EL tuku kuci ,pritisak je ogroman..a U Aba Ligi i U gostima ,dovoljno je pogledati kradu U Ljubljani.
Ja ne znam da Zvezda ima Mal budzet...ne odbija se svugdje isti porez ...Tako da budi ubijeden da igrac Zvezde zaradi vise nego igrac Albe....

Ova Kosarka je nekada davno bila moderna dok je ZOC tukao....a Itoudis,Laso pa evo i Ataman nam daju nesto drugo.
Izasao je neki dan spisak sa budzetima klubova i koliko izdvajaju za igrace sa porezima, Zvezda je zadnja tako da nisam ubijedjen.

Itoudis, Laso i Ataman vode uz Barcu i Milano najskuplje ekipe. Igraj kao oni sa Zalgirisom pa ces se zakucati za dno.
#MFFL
Som-Hi Barça

Odgovori

Natrag na “Evropska košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.