Koronavirus (COVID-19) - općenito
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
- Shategabri
- Kontakt:
Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito
Ima sad i deltakron 

- Shategabri
- Kontakt:
Realno, sve vijesti o koroni bitne ko lanjski snijeg.
Mada i ovo sa Ukrajinom u odnosu na početak nekako jenjava.
A tek 20 dana prošlo...kad skontaš da smo mi 4 godine bili u tom sranju.
Mada i ovo sa Ukrajinom u odnosu na početak nekako jenjava.
A tek 20 dana prošlo...kad skontaš da smo mi 4 godine bili u tom sranju.
Koševo Zapad
Isplivat će korona opet.
- Shategabri
- Kontakt:
Smrtnost po godinama:
2021: 48.503
2020: 42.803
2019: 38.829
2018: 37.744
2017: 37.979
2016: 36.571
2015: 38.150
2014: 35.980
2013: 35.662
2012: 35.817
2011: 35.028
2010: 35.118
https://bhas.gov.ba/data/Publikacije/Sa ... 4_1_BS.pdf
2021: 48.503
2020: 42.803
2019: 38.829
2018: 37.744
2017: 37.979
2016: 36.571
2015: 38.150
2014: 35.980
2013: 35.662
2012: 35.817
2011: 35.028
2010: 35.118
https://bhas.gov.ba/data/Publikacije/Sa ... 4_1_BS.pdf
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Šta bi sa ovim?
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- Shategabri
- Kontakt:
Šta će biti...ovo je kao serija koju ne znaju završiti, tipa ona TWD, zanimljivo bilo prvih nekoliko sezona, poslije sve gore i gore, sad je već koja, 11. sezona i nikom više nije ni zanimljivo.Španija od danas COVID-19 tretira kao gripu
Tako je i sa koronom...isfurala...naravno da je još tu, ali nije više bitno jesi li pozitivan ili negativan.
Zadnja izmjena: Shategabri, dana/u 29 mar 2022, 10:10, ukupno mijenjano 1 put.
Koševo Zapad
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Aha, ok

⚜️~⚜️~⚜️
Posralo zavjeraše i antivaksere koji su očekivali da ovo traje godinama, da se ljudi trpaju u torove, da vakcine pobiju ljude i da ih čipuju i milion drugih zavjera. Sad im je argument zavjere što se više ne priča o ovome. Iskreno ja se ne bih više javio ikad u vezi ove teme.
- Shategabri
- Kontakt:
Hahahaha....tačno se osjeti tuga u ovom što pišešsljivo je napisao/la: ↑29 mar 2022, 11:07Posralo zavjeraše i antivaksere koji su očekivali da ovo traje godinama, da se ljudi trpaju u torove, da vakcine pobiju ljude i da ih čipuju i milion drugih zavjera. Sad im je argument zavjere što se više ne priča o ovome. Iskreno ja se ne bih više javio ikad u vezi ove teme.

Pa cilj trpanja u torove je upravo bio zvanično od onih koji su išli do te mjere da TJERAJU ljude na sve moguće i nemoguće načine da se vakcinišu.
A zašto se ono trebalo vakcinisati? Niko više pojma nema.
Sva ta galama splasnu u par dana i kao da nikad nije ni bilo, niko više skoro i ne priča o tome.
Čuj argument zavjere je da se više ne priča o ovome....ima li koja vakcina da je ostala neiskorišćena?
Pali su vam u vodu svi agrumenti i sad ostaje samo ta priča o antivakserima, vješticama...da, niste stigli do te faze kad te iste vještice treba spaljivati na lomači. Nije isključeno da bi se vratili u srednji vijek da je ovo potrajalo.
Koševo Zapad
Trebalo se vakcinisati da bi se pobijedila pandemija. Vecina ljudi se vakcinisali - pobijedila se pandemija.
Ocigledno ne postoji scenarij u kojem bi ti rekao ‘jest, vidi fakat radi’ tako da je svaka dalja rasprava besmislena
Ocigledno ne postoji scenarij u kojem bi ti rekao ‘jest, vidi fakat radi’ tako da je svaka dalja rasprava besmislena
da sam na mjestu zavjeraša i antivaksera ja bih se pokrio dekom i ne bih više ovo spominjao
Vakcinacija je uveliko pomogla zavrsetku pandemije jer je smanjila smrtnost i rasteretila zdravstveni sistem.
Takodje, vakcinacije je pokazala veliku represiju u svijetu zbog prisiljavanja na istu. Isti efekat vakcine i prolaska pandemije bi bio da djeca od 18 godina nisu terorisana i prisiljavanja na vakcinu.
Nit im je vakcina pomogla da ne sire virus na starije i bolesne, nit im je spasila zivote jer im svakako nisu bili ugrozeni, kao ni vecini mladjih od 30-40 godina. Naravno, trebali su imati dobrovoljnu opciju ako zele da se vakcinisu, ali nisu smjeli biti natjerani.
Nijednog logicnog razloga nije bilo da se tjeraju neugrozene kategorije na vakcinaciju, za koje virus nije predstavljao skoro pa nikakvu prijetnju. Zasto se to radilo, tesko da cemo saznati.
Takodje, vakcinacije je pokazala veliku represiju u svijetu zbog prisiljavanja na istu. Isti efekat vakcine i prolaska pandemije bi bio da djeca od 18 godina nisu terorisana i prisiljavanja na vakcinu.
Nit im je vakcina pomogla da ne sire virus na starije i bolesne, nit im je spasila zivote jer im svakako nisu bili ugrozeni, kao ni vecini mladjih od 30-40 godina. Naravno, trebali su imati dobrovoljnu opciju ako zele da se vakcinisu, ali nisu smjeli biti natjerani.
Nijednog logicnog razloga nije bilo da se tjeraju neugrozene kategorije na vakcinaciju, za koje virus nije predstavljao skoro pa nikakvu prijetnju. Zasto se to radilo, tesko da cemo saznati.
Mislim da smo na jedno 500 stranica pisali i odgovorili zasto je virus pretnja za sve.
-
- Kontakt:
Može brzinsko pitanje, kako to da me niko nije pitao prije nekih 10ak dana na granici pred Austrijom da li sam vakcinisan, a kamo li da mi traže potvrdu o vakcinaciji ili PCR test? Ima li neko slicnih iskustava. Naravno da sam obavio test jer nisam vakcinisan ali me cudi da mi niko nista nije trazio odjednom. Jeli sada tako u cijeloj EU ili?
Isto, prebolovao coronu taman prije nego cu za njemacku, dobio potvrdu, ovjerio je i preveo ponajvise zbog toga da ovdje mogu hodat gdje hocu medjutim na granicama (i hrv, slo, aus i njem) niko nista nije trazio, jedino svabe pitale razlog dolaska i to je sveOsmaDolazi je napisao/la: ↑29 mar 2022, 12:27Može brzinsko pitanje, kako to da me niko nije pitao prije nekih 10ak dana na granici pred Austrijom da li sam vakcinisan, a kamo li da mi traže potvrdu o vakcinaciji ili PCR test? Ima li neko slicnih iskustava. Naravno da sam obavio test jer nisam vakcinisan ali me cudi da mi niko nista nije trazio odjednom. Jeli sada tako u cijeloj EU ili?
1946-1987
Jel moguce da se ovde jos pise?? 

- Pensioner26
- Kontakt:
Krivo vakcinisanima što su se džaba vakcinisali.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.