Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Shategabri
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la Shategabri » 30 mar 2022, 15:53

Brokula je napisao/la:
30 mar 2022, 15:32
Koliko je Amerika zapravo mocna da je velesilu Rusiju gurnula u rat? Da li to zele zapravo da kazu?
Ispadoše Rusi Mujo i Haso iz vica ili dva glupa drota.
Koševo Zapad

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 30 mar 2022, 16:11

Otelo je napisao/la:
30 mar 2022, 15:52
Šta se dešava sa rubljom? Jasno mi je da je vrijednost skočila nakon prijetnji o plaćanju gasa u rubljama, ali mi je ovo trenutno malo previše. Približava se vrijednosti prije početka invazije.
Imas ekonomski sleng koji se zove dead cat bounce, proguglaj
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 30 mar 2022, 16:16

Brokula je napisao/la:
30 mar 2022, 16:11
Otelo je napisao/la:
Šta se dešava sa rubljom? Jasno mi je da je vrijednost skočila nakon prijetnji o plaćanju gasa u rubljama, ali mi je ovo trenutno malo previše. Približava se vrijednosti prije početka invazije.
To znam, ali mi je previše da ovoliko ojača rublja. Skače ona od početka rata, ali nije padala ovoliko blizu vrijednosti koju je imala.

Vjerovatno pregovori igraju svoju ulogu tu.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

119500
Kontakt:

Post Postao/la 119500 » 30 mar 2022, 16:31

Otelo je napisao/la:
30 mar 2022, 16:16
Brokula je napisao/la:
Otelo je napisao/la:
To znam, ali mi je previše da ovoliko ojača rublja. Skače ona od početka rata, ali nije padala ovoliko blizu vrijednosti koju je imala.

Rusija prodaje strane valute kao kontra tezu, kad nestane stranih valuta tada slijedi totalni pad.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 30 mar 2022, 17:13

SMR187 je napisao/la:
30 mar 2022, 15:49
BosniaBoston je napisao/la:
30 mar 2022, 15:17
Ne znam sto onda toliko tvojih istomisljenika ide prat guzice u zemlje tog istog zlog NATO-a a ne u majku Rusiju
Stotinu puta postavljeno pitanje na koje nijedan mitoman jos nije odgovorio.
Zamisli ti odes u sred BG mases zastavom Mladica i dodjes da podrzis Rusiju a vec sutra cekas vizu za Njemacku hahahha

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 30 mar 2022, 17:46

Otelo je napisao/la:
30 mar 2022, 16:16
Brokula je napisao/la:
Otelo je napisao/la:

Nema to veze nikakve. Svaka CB ima mehanizme zastite valute u slucaju nepredvidjenih okolnosti, kriza, politickih previranja ili neke desete stvari sto Rusija i radi trenutno.

Sto je najtragicnije, a to mnogi i ne shvataju jest da njima pad rublje nije ni blizu najveci problem koji ce ih zadesiti.
Njihove obveznice su vec u junk kategoriji ili ce uskoro biti, a da drzavna obveznica bude u junk kategoriji je nesto fakat nevjerovatno obzirom da su daleko najsigurnije obveznice na kojima uopste ne postoji kamatni rizik. Toliko su inace sigurne.
Onda nakon sto ne ispune obaveze placanja dugova slijedi bankrot, i onda sve krece nizbrdo.
Nece dobiti zajma sljedecih 20 godina, nece moci izdavati obveznice skoro pa nikome, tj hoce al sa nekom kamatom isto kao kad bi ti i ja izdavali obveznice, otprilike sa tom stopom povjerenja.

Sve u svemu Rusiju ceka velika ekonomska tragedija koju, siguran sam, rezim ce odlicno sakriti iza zeljezne zavjese
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Marley
Kontakt:

Post Postao/la Marley » 30 mar 2022, 18:04

Sta kazu mitomani, sve planirano, namjerno slali stare tenkove da istrose zalihe sigurno im je bio plan da im tolike trupe zakazu i izgube toliko vojnika, da bi zatim od Putina sakrivali stvarne gubitke :damn:

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 30 mar 2022, 18:38

BIHpatriota je napisao/la:
30 mar 2022, 18:32
Srbijanski MUP za divni čudo je ovaj put istinu govorio, dok Ukrajinci nisu. Ona snajperistica je Ruskinja iz Donjecka, što objasnjava nepoklapanje izgleda na slikama.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... a-15177299

Link za članak na Daily mail:

https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... raine.html
Lazu dailymail mitomani, imaju iste crte lica

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 30 mar 2022, 18:46

Marley je napisao/la:
30 mar 2022, 18:04

Sta kazu mitomani, sve planirano, namjerno slali stare tenkove da istrose zalihe sigurno im je bio plan da im tolike trupe zakazu i izgube toliko vojnika, da bi zatim od Putina sakrivali stvarne gubitke :damn:
Ma daj ovo vec ulazi u nivo rekla komsinici strina da je bilo tako i tako :think:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

huupmil
Kontakt:

Post Postao/la huupmil » 30 mar 2022, 19:19

admin je napisao/la:
30 mar 2022, 09:58
Iskreno, osim tona u kojem su pisani postovi koje nam ovdje kopiras, zaista nisam primijetio nista ‘ekspertsko’ u analizi.

Poprilicna gomila gluposti nekog poluobrazovanog tipa (vjerovatno jedino u selu ima zavrsen fakultet i to odbranu i zastitu, pa moze njima pametovati i onda tako navikao. Nesto tipa Izeta Radje iz OK).

Lik se poziva na strategije PVO Srbije u nato bombardivanjima, a svi znamo da tu nije bilo ni strategije ni odbrane. Otprilike kao kad bih ja pricao kako sam se branio od Tysona. Mislim, cim to procitas, vidis koliko je sve neozbiljno i pisano u duhu propagande i pametovanja bez osnova. Ne znam kako ti to ne prepoznas obzirom da trazis kvalitet u stivu?

U ‘sistematizovanom pregledu’ lik objasnjava kako rusi iz zraka raznose ukrajinske polozaje, a ljudi zaustavljeni na svim frontovima i raketiraju gradove, ubijaju civile, realno jos uvijek nisu nista napravili. Ne znam, cini mi se kao da si zrtva velikog broja rijeci gdje bi kvantitet trebao podrazumjevati i kvalitet.
Ukoliko je tako 'iskreno' onda mi je zao sto nisam doprinjeo boljem razumjevanju.

Razloga da budem aktivan ovdje sve je manje. Ti si mi isprva licio na potencijalnog sagovornika.

Elem, kriza finansijskog sistema koja se zavrsava ratom nije nikakva novost vec pravilo.

4. Industrijska revolucija i izumiranje tradicionalnih poslova, lokalizovana proizvodnja hrane i lokalne valute - citava demontaza digitalnog novca djeluje da je pred vratima.

tersnakvadrat
Kontakt:

Post Postao/la tersnakvadrat » 30 mar 2022, 19:35

dscile je napisao/la:
30 mar 2022, 18:38
BIHpatriota je napisao/la:
30 mar 2022, 18:32
Srbijanski MUP za divni čudo je ovaj put istinu govorio, dok Ukrajinci nisu. Ona snajperistica je Ruskinja iz Donjecka, što objasnjava nepoklapanje izgleda na slikama.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... a-15177299

Link za članak na Daily mail:

https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... raine.html
Lazu dailymail mitomani, imaju iste crte lica
Evo ruka, jednom si upravu bio. :salut:

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 30 mar 2022, 20:00

huupmil je napisao/la:
30 mar 2022, 19:19
admin je napisao/la:
Iskreno, osim tona u kojem su pisani postovi koje nam ovdje kopiras, zaista nisam primijetio nista ‘ekspertsko’ u analizi.

Poprilicna gomila gluposti nekog poluobrazovanog tipa (vjerovatno jedino u selu ima zavrsen fakultet i to odbranu i zastitu, pa moze njima pametovati i onda tako navikao. Nesto tipa Izeta Radje iz OK).

Lik se poziva na strategije PVO Srbije u nato bombardivanjima, a svi znamo da tu nije bilo ni strategije ni odbrane. Otprilike kao kad bih ja pricao kako sam se branio od Tysona. Mislim, cim to procitas, vidis koliko je sve neozbiljno i pisano u duhu propagande i pametovanja bez osnova. Ne znam kako ti to ne prepoznas obzirom da trazis kvalitet u stivu?

U ‘sistematizovanom pregledu’ lik objasnjava kako rusi iz zraka raznose ukrajinske polozaje, a ljudi zaustavljeni na svim frontovima i raketiraju gradove, ubijaju civile, realno jos uvijek nisu nista napravili. Ne znam, cini mi se kao da si zrtva velikog broja rijeci gdje bi kvantitet trebao podrazumjevati i kvalitet.
Ukoliko je tako 'iskreno' onda mi je zao sto nisam doprinjeo boljem razumjevanju.

Razloga da budem aktivan ovdje sve je manje. Ti si mi isprva licio na potencijalnog sagovornika.

Elem, kriza finansijskog sistema koja se zavrsava ratom nije nikakva novost vec pravilo.

4. Industrijska revolucija i izumiranje tradicionalnih poslova, lokalizovana proizvodnja hrane i lokalne valute - citava demontaza digitalnog novca djeluje da je pred vratima.
Pa evo, Hajde ti reci kakav doprinos moze dati analiza koja se naslanja na navodnu PVO strategiju Srbije 1999 u nato bombardovanju? Osoba koja tu vidi postojanje strategije, moze objektivno dati analizu rata u ukrajini?

Stvarno to mislis?

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 30 mar 2022, 20:06

🇷🇺🪙 Službeno je. Ruska središnja banka najavila je vezu rublje za zlato! 5000 rubalja po gramu zlata. Rubalj je vratio svoju vrijednost koju je imao prije rata i još više će ojačati, isto kao i zlato, jer Europa sada ako želi Ruski plin, ugljen, naftu ima izbor samo da ga plaća u rubljima ili zlatu. Dolar kao sredstvo plaćanja će uskoro odbaciti i zemlje BRICS-a, a vjerojatno i Saudijska Arabija i neke druge zemlje, te dolar više neće biti jedina rezervna svjetska valuta i ovo bi mogao biti kraj petrodolara.

🇷🇺🇧🇷🇨🇳🇮🇳🇿🇦 Zemlje članice BRICS-a bit će u središtu novog svjetskog poretka,
- zamjenik ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Rjabkov. Schwabovog novog svjetskog poretka ili nekog drugog? 🤔

❗ Putin i Scholz se slažu da će stručnjaci iz dvije zemlje dodatno razgovarati o plaćanju isporuke plina u rubljama - Kremlj

🇷🇺🇨🇳 U Kini su započeli pregovori između ministara vanjskih poslova Kine i Ruske Federacije
.
Na fb naisao

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 30 mar 2022, 20:29

admin je napisao/la:
30 mar 2022, 20:00
huupmil je napisao/la:
30 mar 2022, 19:19
admin je napisao/la:

Pa evo, Hajde ti reci kakav doprinos moze dati analiza koja se naslanja na navodnu PVO strategiju Srbije 1999 u nato bombardovanju? Osoba koja tu vidi postojanje strategije, moze objektivno dati analizu rata u ukrajini?

Stvarno to mislis?
jedina taktika srbije 99 u pvo odbrani je bila pravljenje maketa i paljenje radara na desetak sekundi da ga ne ufati avaks i avioni za elektroničko ratovanje , a kako su srusili nevidljivi avion je ta da su se Ameri opustili i ovi palili na desetak sekundi radar od buka il neve pretpostavili kurs aviona ispalili rakete i pogodili nikakva taktika ratovanja

a sto se tice rusa u Ukrajini totalno je pokazala sve njihove slabosti a to su
- nemogucnosti ostvarenja no fly zone
- uvezanost rv sa kopnenim snagama
- nepostojanje modernih dronova
- losa taktika upotrebe helikoptera gdje najmoderniji ka52 sluze samo za ispaljivanje nvz projektila koji nemaju preciznost nikakvu
- skoro pa nikakav inventar pametnih zrak zemlja bombi gdje u nedostatku toga koriste fab 250,500
- slaba zastita samih zrakoplova i helikoptera gdje najnoviji zrakoplova im padaju sa neba kao od šale
- nikakva podrška zemljanim trupama
- sad vecinu naleta rade nocu il iz bjeloruskog i ruskov vap-a
sto pokazuje sve slabosti rv

mogao bi covjek ovako do sutra navoditi činjenice al kad druga strana zna samo djavolje kocije su ce sve sravniti onda je sva ova prica uzaludna :rol:

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 30 mar 2022, 20:49

soxx je napisao/la:
30 mar 2022, 20:06
Službeno je. Ruska središnja banka najavila je vezu rublje za zlato! 5000 rubalja po gramu zlata. Rubalj je vratio svoju vrijednost koju je imao prije rata i još više će ojačati, isto kao i zlato, jer Europa sada ako želi Ruski plin, ugljen, naftu ima izbor samo da ga plaća u rubljima ili zlatu. Dolar kao sredstvo plaćanja će uskoro odbaciti i zemlje BRICS-a, a vjerojatno i Saudijska Arabija i neke druge zemlje, te dolar više neće biti jedina rezervna svjetska valuta i ovo bi mogao biti kraj petrodolara.

🇷🇺🇧🇷🇨🇳
Amerika ce srusiti pola planete prije nego bi dozvolila smrt petrodolara.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 mar 2022, 20:52

To sve što se najavljuje u soxovom postu bi bila ekonomska vijest stoljeća. Iznenađenje daleko veće od ovog rata.
Naravno. Ne vjerujen u to.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 30 mar 2022, 20:57

Brokula je napisao/la:
30 mar 2022, 20:49
soxx je napisao/la:
30 mar 2022, 20:06
Službeno je. Ruska središnja banka najavila je vezu rublje za zlato! 5000 rubalja po gramu zlata. Rubalj je vratio svoju vrijednost koju je imao prije rata i još više će ojačati, isto kao i zlato, jer Europa sada ako želi Ruski plin, ugljen, naftu ima izbor samo da ga plaća u rubljima ili zlatu. Dolar kao sredstvo plaćanja će uskoro odbaciti i zemlje BRICS-a, a vjerojatno i Saudijska Arabija i neke druge zemlje, te dolar više neće biti jedina rezervna svjetska valuta i ovo bi mogao biti kraj petrodolara.

🇷🇺🇧🇷🇨🇳
Amerika ce srusiti pola planete prije nego bi dozvolila smrt petrodolara.
kad procitas Saudijska Arabija da odustane od dolara to je nivo da Dodik postane reisu-l-ulema islamske zajednice u BiH :urnebes: :urnebes: ovo na opskurnim fb komentarima i profilima je tek sada izaslo na vidjelo koliku su rusi farmu botova stvorili sto na fb,twitteru,yt hiljade i hiljade likova koji prenose jednu te istu propagandu sto ovdje sto sirom evrope i sto je najzalosnije ljudi je puše

a sto se tice rublje ovo je vjestacko dizanje valute zbog povecanja kamata a sto im je kreditni rejting ono sto se stvarno gleda otisao u nivo smeća to je vec novi problem za njih i niko nije lud na zapadu da placa rubljom po kursu koji odredi ruska centralna banka

rusi sebi pucaju u koljeno sa ovim zavrtanjem plina jer za njihov plin ima alternativa jes distribucija malo zeznutija al ima je al rusi nemaju alternativu za eu kesh ;) ;)

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 30 mar 2022, 21:06

ASD je napisao/la:
30 mar 2022, 20:52
To sve što se najavljuje u soxovom postu bi bila ekonomska vijest stoljeća. Iznenađenje daleko veće od ovog rata.
Naravno. Ne vjerujen u to.
Ovo je vijest za fejsbuk srednjovjecne mame koje pisu Putin 💪💪💪

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 30 mar 2022, 21:06

Al Ameri koji od pocetka rata izadju sa info par dana prije nego to Kremlj izjavi :bow: Imaju nekoga u najuzem krugu ruske elite
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 30 mar 2022, 21:13

Gadafi je ubijen zbog tih istih valuta tako da Amerika to nikada ne bih dopustila.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.