Nije samo za Putina. Lijepe se za sva alternativna mišljenja vezano za bilo šta.
i to nije samo kod nas.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Nije samo za Putina. Lijepe se za sva alternativna mišljenja vezano za bilo šta.
Na društvenim mrežama kruži snimka koja prikazuje mlade ruske vojnike s prevelikim kacigama koji mašu kalašnjikovima AK47 i žale se jedan drugome da su ih "bacili u g***".
"Morate znati istinu! Ministarstvo obrane Rusije nema pojma o nama niti što mi ovdje radimo. Bačeni smo u g****", govori jedan.
"Naše puške su iz 1940-tih godina. Iz njih se ne može pucati. Oni j***** šalju obične studente u rat", prenosi londonski Times.
Vojnici su navodno pripadnici 15. motorizirane brigade. Snimka je nastala u blizini Sumija, blizu granice s Rusijom, u kojemu su se zadnjih dana vodile žestoke borbe. Mladić iz Moskve Aleksandar Morozov (22) rekao je da se Ukrajinci bore poput zvijeri.
"Njihovi zrakoplovi uništavaju naše kolone vojnih vozila. Naša strana trpi velike gubitke, ginu tehničari, narednici, časnici, vojnici. Želimo to zaustaviti. Želim se ispričati cijeloj Ukrajini što sam došao ovdje. Sram me, ne želim nasilje u ovoj zemlji", rekao je, javlja Jutarnji list.
Snimka bi mogla posvjedočiti o padu morala među ruskim vojnicima.
Video pogledajte na ovoj poveznici.
Ako ukri izgube u borbama za donetsk I luhansk onda I'm je bolje da priznaju novorusiju kao drzavu ..I zspadu isto tako..ostatak ukrajine u nato odmah.. bice hebenije zauzeti donetsk nego sto je bilo odbraniti kyev...ali sa kamikaze dronovima bice moguce .. okruzuje se kherson a ukr armija je na oko 35 km od melitopola... plan je da se dio ruskih snaga odvuce iz mariupola da okaksaju braniocima... rusi ako su pametni povuci ce se odmah iz khersona I melitopola prema berdijansku I tu dovesti mariupol u bezixlaznu situaciju... za sada jos tinja nadaBIHpatriota je napisao/la: ↑31 mar 2022, 16:42Ukrajina ne smije da dozvoliti bilo kakvu Republiku Srpsku na istoku koja ce moci blokirati spoljnopolitičke odluke,ako se to desi onda je to izdaja ukrajinskih interesa. Ne smiju ih Rusi na to prisiliti pregovorima. Jer onda će faktički Rusi moci blokirati vetom odluke i kontrolisati procese, plus ce im biti jeftinije da tako kontrolisu situaciju nego da oni moraju obnavljati iz svojih para porusene gradove. Ako dozvole da istok ima svoju policiju i vojsku u okviru nezavise Ukrajine, onda im je kraj funkcionalne države.
Tvoj komentar na moje prvo prenosenje analiza iz pera ovog autora je bio sledeceiadmin je napisao/la: ↑31 mar 2022, 08:42S druge strane, ne slažem se da je to dovoljno da bi tekst nešto i vrijedio. Ipak bi bilo potrebno i pročitati primjere koje navodi, a o kojim poneko mozda nešto i zna, pa kad vidiš da lupa gluposti na onom o čemu ponešto znaš, vidiš da čovjek ima potpuno iskrivljenu sliku dešavanja i da je vjerovato onda iskrivljena i u dijelovima o kojim ne znaš ništa.
Ne vidim nikakav razlog zbog kojeg ne bih mislio da lik samo onako bezveze bomba stvari onako kako mu se dopadaju, tj. da "analiza" ima ikakav temelj u činjenicama, tj da ima ikakvu veću vrijednost od onog što mi laici ovdje pišemo, osim možda u broju napisanih riječi.
Dakle, prvo nisi upucen u detalje, sada znas ipak nesto vise i ne trebaju ti tumaci i lako prepoznajes slabe tacke u tekstu.Taj neki vojno-takticki dio je i razlog sto nisam obrisao post. O tome veze nemam, ali eto, jedno vidjenje trenutnog stanja, ne skodi na temi.
Alernativna misljenja jesu popularna i to je jako velika tema. Ali kako i ne bi bila kada je reputacija marketisnih i medijskih kuca dotakla dno i kada su siroko razotkrivene manipulacije obmanjivanje i zaglupljuje javnost.
Ovako su se kupili lesevi takozvanih vikendasa oko brda po Sarajevu,ulete ljudi u starkama pojma nemaju gdje su tj zalutaju poslije od njih ostane licna i les i nazad za Srbiju al jok dje ce oni to djecu slatredbull93 je napisao/la: ↑31 mar 2022, 18:55Na društvenim mrežama kruži snimka koja prikazuje mlade ruske vojnike s prevelikim kacigama koji mašu kalašnjikovima AK47 i žale se jedan drugome da su ih "bacili u g***".
"Morate znati istinu! Ministarstvo obrane Rusije nema pojma o nama niti što mi ovdje radimo. Bačeni smo u g****", govori jedan.
"Naše puške su iz 1940-tih godina. Iz njih se ne može pucati. Oni j***** šalju obične studente u rat", prenosi londonski Times.
Vojnici su navodno pripadnici 15. motorizirane brigade. Snimka je nastala u blizini Sumija, blizu granice s Rusijom, u kojemu su se zadnjih dana vodile žestoke borbe. Mladić iz Moskve Aleksandar Morozov (22) rekao je da se Ukrajinci bore poput zvijeri.
"Njihovi zrakoplovi uništavaju naše kolone vojnih vozila. Naša strana trpi velike gubitke, ginu tehničari, narednici, časnici, vojnici. Želimo to zaustaviti. Želim se ispričati cijeloj Ukrajini što sam došao ovdje. Sram me, ne želim nasilje u ovoj zemlji", rekao je, javlja Jutarnji list.
Snimka bi mogla posvjedočiti o padu morala među ruskim vojnicima.
Video pogledajte na ovoj poveznici.
Otkud to Rusima, oni ratuju puskama iz 2. svjetskog rata.zagor1987 je napisao/la: ↑31 mar 2022, 23:00https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... i-15178035
Poslali rusi da se rijesavaju otpada i dobro im ide sto ti je reci strategija,svi trebaju na ruje biti ljubomorni. Jbte sta su ovog kao najnovijeg naoruzanja zijanili od sistema raznih,termi raketa itd i onda kazu taktika je to sila su itd
Tebi treba deputinizacija definitivno.Tristan je napisao/la: ↑31 mar 2022, 23:55Otkud to Rusima, oni ratuju puskama iz 2. svjetskog rata.zagor1987 je napisao/la: ↑31 mar 2022, 23:00https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... i-15178035
Poslali rusi da se rijesavaju otpada i dobro im ide sto ti je reci strategija,svi trebaju na ruje biti ljubomorni. Jbte sta su ovog kao najnovijeg naoruzanja zijanili od sistema raznih,termi raketa itd i onda kazu taktika je to sila su itd
Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 12 gostiju.