Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

LegendKiller
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la LegendKiller » 01 apr 2022, 00:04

Kada smo kod Osetije, ja ne znam šta ovi Gruzijci čekaju, ako ima imalo damara u njima sada treba udariti ako misle vratiti Abhaziju i Južnu Osetiju. Sada ili nikada. Ali izgleda da od Gruzijaca nema ništa.
Izgleda da je novi plan Rusa rat završiti nešto kao u Bosni ili kao kod prvog rata u Karabahu. Okupirati vojno dio teritorije pa u nekom mirovnom sporazumu kao uslov mira napraviti neki polunezavisni teritorij ili de fakto državu.
Sada je samo pitanje koliko Ukrajinci mogu napraviti u oslobađanju teritorija. Ako se budu pitali Ameri i Britanci rat će još potrajati, a ako se bude pitala EU biti će mira ali će na teritoriji Ukrajine nastati neka Novorusija il kako su već krstili tu republiku.

Samo se branioci Maripolja drže ko Žepljaci 93, svaka im čast. Jutros su 4 ukrajinska helikoptera ušla u Maripolj, vjerovatno su im donijeli municije. U povratku su vozili ranjenike, a jedan je oboren, tako da je ih 15 poginulo.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 01 apr 2022, 00:10

Potrebno je nazalost puno vece propadanje Rusije od ovog trenutnog da bi Gruzijci mogli nesto konkretno napraviti.

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 01 apr 2022, 00:31

Kako Rusi tvrde, jedan helikopter je oborila Narodna milicija DNR, i to zarobljenim američkim PVO sistemom "Stinger". Ta letelica je pala u rejonu Ribacki.

Druga letelica je oštećena pogotkom PVO rakete, i odletela je u pravcu mora ali se srušila 20 kilometara od obale.

U oborenim letelicama je navodno poginulo 14 ljudi, dok su dvojica preživela - veteran bataljona "Azov" i jedan obaveštajni oficir. Njih dvojica su zbrinuta od strane ruskih vojnika.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 01 apr 2022, 00:36

Ne kontam kako su uopste uspjeli helikopteri koje nisu srusili uci i i izaci iz Mariupola u takvoj opkoljenoj zoni :crazy: dobro je iko pristao na to, samoubilacka nisija.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 01 apr 2022, 00:38

StevieG8 je napisao/la:
01 apr 2022, 00:36
Ne kontam kako su uopste uspjeli helikopteri koje nisu srusili uci i i izaci iz Mariupola u takvoj opkoljenoj zoni :crazy: dobro je iko pristao na to, samoubilacka nisija.
Nije veliki teritorij. vjerovatno neki faktor iznenađenja.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 01 apr 2022, 00:46

Samo je jedan helikopter oboren ... po meni gruzijci treba da prestanu da se blamiraju sa abhazijom I osetijom jer oseti su perzijski narod I sa gruzijcima nemaju nista.. po meni osetija treba da bude drzava tj juzna I sjeverna osetija da se udruze to bi bio teritorij veci od Kosova...abhazijci su cerkeski narod I oni pogotovo nemaju nista sa gruzijcima .. po meni abhaziju treba ujediniti sa ovim cerkeskim republikama u rusiji I vratiti cerkesiju na mapu odakle su je rusi izbrisali 1863 I napravili do tada nevidzeni genocid nad tim narodom.. Jordan Lebanon turska itd su puni cerkeske I abhaske dijspore... nadam se da ce padom putina otici I kadirov I da ce ceceni konacno da dobiju svoju drzavu... sto slabija rusija tu ce balkan biti mirniji

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 01 apr 2022, 03:50

Tristan je napisao/la:
31 mar 2022, 23:55
zagor1987 je napisao/la:
31 mar 2022, 23:00
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... i-15178035
Poslali rusi da se rijesavaju otpada i dobro im ide sto ti je reci strategija,svi trebaju na ruje biti ljubomorni. Jbte sta su ovog kao najnovijeg naoruzanja zijanili od sistema raznih,termi raketa itd i onda kazu taktika je to sila su itd
Otkud to Rusima, oni ratuju puskama iz 2. svjetskog rata.
Pa ti i ostali rekoste da se otpada rijesavaju jja vam bio povjerovo. Nego i termobaricne bombe im oteli pa ovo sto su im ljudi zaplijenili je bruka nevidjana slika i prilika moci Rusije,inace imaju oni kao ovo moderno oruzije ali je to na dijelu nula,pa vidimo jedan stinger je ubojit ili javeljin dok ovo rusko oruzije kojeg hvalite da svijet nije vidio i s300,400,500 su ustvari na djelu jedna velika 0

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 01 apr 2022, 03:53

Tristan je napisao/la:
zagor1987 je napisao/la:
Poslali rusi da se rijesavaju otpada i dobro im ide sto ti je reci strategija,svi trebaju na ruje biti ljubomorni. Jbte sta su ovog kao najnovijeg naoruzanja zijanili od sistema raznih,termi raketa itd i onda kazu taktika je to sila su itd
Nego u raskoraku si jel se rijesavaju otpada ili koriste najnovije svoje naoruzanje koje nije funkcionalno hahah pa sramota je da im otmu zadnji krik ruske tehnologije bijedna Rusija to je sve sto mogu reci znam da ti je tesko ali oni mogu samo sipu amerima

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 01 apr 2022, 07:08

Razgovor Solz - Putin: Dogovoreno da se plim nastavi placati u eurima.

Proslo 24 sata: Putin donosi ukaz da se od iduceg dana placa iskljucivo u rubljama.

Solz u geopolitici malo nebitniji od Macrona koji se ne skida sa telefona, al ne yebe ga niko dva posto.

Kakvi komedijasi na celu Njemacke i Francuske. A bijahu to ponosni narodi.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 01 apr 2022, 07:54

StevieG8 je napisao/la:
01 apr 2022, 00:36
helikopter je jedina nada za mjesta pod okupacijom. I kod nas je gotovo cijeli rat bio vazdušni most za Žepu sve helikopterom dok 95 nije pao helikopter doduše pod još nerazriješenim okolnostima, jer nije utvrđeno da je pogođen.

Potvrđeno je da su samo jedan helikopter Rusi oborili, a tri su se vratila sa ranjenicima, e sada šta su im donijeli to ćemo vidjeti u narednom periodu.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 01 apr 2022, 08:33

Tristan je napisao/la:
zagor1987 je napisao/la:
Prvog.
Koševo Zapad

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 01 apr 2022, 08:53

huupmil je napisao/la:
31 mar 2022, 22:09
admin je napisao/la:
31 mar 2022, 08:42
S druge strane, ne slažem se da je to dovoljno da bi tekst nešto i vrijedio. Ipak bi bilo potrebno i pročitati primjere koje navodi, a o kojim poneko mozda nešto i zna, pa kad vidiš da lupa gluposti na onom o čemu ponešto znaš, vidiš da čovjek ima potpuno iskrivljenu sliku dešavanja i da je vjerovato onda iskrivljena i u dijelovima o kojim ne znaš ništa.

Ne vidim nikakav razlog zbog kojeg ne bih mislio da lik samo onako bezveze bomba stvari onako kako mu se dopadaju, tj. da "analiza" ima ikakav temelj u činjenicama, tj da ima ikakvu veću vrijednost od onog što mi laici ovdje pišemo, osim možda u broju napisanih riječi.
Tvoj komentar na moje prvo prenosenje analiza iz pera ovog autora je bio sledecei
Taj neki vojno-takticki dio je i razlog sto nisam obrisao post. O tome veze nemam, ali eto, jedno vidjenje trenutnog stanja, ne skodi na temi.
Dakle, prvo nisi upucen u detalje, sada znas ipak nesto vise i ne trebaju ti tumaci i lako prepoznajes slabe tacke u tekstu.

Ja cu se jos jednom zamisliti nad tvojim kvalifikacijama i provjeriti da nije problem u meni - da li sam kontaminiran pristrasnim propagandnim smecem, jos jednom procitati tekst i secirati ga ovdje u zakljucke...

Jel mozes precizirati dijelove sa kojima se ne slazes i koje bi ti drugacije postavio.
Blejzer10 je napisao/la:
31 mar 2022, 17:32
Nije samo za Putina. Lijepe se za sva alternativna mišljenja vezano za bilo šta.

i to nije samo kod nas.
Alernativna misljenja jesu popularna i to je jako velika tema. Ali kako i ne bi bila kada je reputacija marketisnih i medijskih kuca dotakla dno i kada su siroko razotkrivene manipulacije obmanjivanje i zaglupljuje javnost.

Medijska manipulacija najbolje ide medju poluobrazovanim grupama - onima koji imaju iluziju razumjevanja stvari, dobili su diplomu o znanju u uskom okviru i dobro su ukalupljeni u medijski i propagandni okvir.
Zato su u Americi i Evropi (ajmo sad kontraverznu temu uzeti) - trampovi glasaci satanizovani kao antivakseri i budale, jer zaista imaju u prosjeku nizi stepen obrazovanja. Naravno - treba praviti razliku medju ljudima koji su gledali analize cuvenih mikrobiologa i pokusavali da uce paralelno mikrobiologiju na nekom nivou razumjevanja i vecinom nase dijaspore kojoj je dovoljno reci Bil Gejc oce da nas cipuje i pobije.
Evo sta bih ja drugacije postavio:

Obzirom na moje ocigledne rupe u poznavanju materije, pogotovo vojne taktike isl, nikad ne bih dopustio da mi ih popunjava neko za koga vidim da je iskrivio cinjenice koje poznajem. Ako nije realan u dijelovima o kojim nesto znam, sto bih pretpostavio da je realan u onom o cemu ne znam nista i sto bih svjesno bio dio te poluobrazovane mase kojom se manipulise?

Druga stvar, ne znam o vojnoj taktici, ali znam ponesto o forumima, pa Evo sta sam ja dokucio kroz visegodisnje iskustvo...

Postoje tri vrste ljudi koji pisu na opstim forumima:

1. Oni koji pisu iz licnog interesa (finansijskog - botovi, ideoloskog - botovi dobrovoljci, akteri desavanja o kojim se pise, ili bilo kojeg drugog) - njih je 60%

2. Oni koje tema zaista zanima, bez licnog interesa - njih je 20%

3. Oni kojim je dosadno (trolovi), njih je 20%, ali imaju broj postova kao da ih je 80%

Jedino prva kategorija izdvaja se po kilometarskim postovima, cesto se koristi stil pisanja kao da pise doktor nauka, isl. Ovi drugi, a pogotovo treci, jednostavno nemaju toliko vremena i energije da investiraju u nesto od cega nema povrata.

Kad to dvoje zbrojim (iskrivljene cinjenica + osoba koja pise iz interesa) te pomnozim sa ideologijom autora koja je ocigledno u suprotnosti sa mojim svjetonazorima, rezultat je 0. Imam 0 zelje da citam taj esej, a pogotovo da dopustim da utice na formiranje mog misljenja o temi

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 01 apr 2022, 09:51

zagor1987 je napisao/la:
01 apr 2022, 03:53
Tristan je napisao/la:
zagor1987 je napisao/la:
Nego u raskoraku si jel se rijesavaju otpada ili koriste najnovije svoje naoruzanje koje nije funkcionalno hahah pa sramota je da im otmu zadnji krik ruske tehnologije bijedna Rusija to je sve sto mogu reci znam da ti je tesko ali oni mogu samo sipu amerima
Kombinuju, vecinom otpad. Ne znam sto si iskljuciv, sto mora biti ili ili.

Premijer Slovačke nije isključio kupovinu ruskog gasa za rublje.
- Slovačka gasna industrija je trebalo da kupi rublje za evre što je pre moguće, a zatim da ih iskoristi za kupovinu gasa od Gasproma - rekao je Heger u intervjuu slovačkom televizijskom kanalu STV.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 01 apr 2022, 10:00

lijepo skladiste lijepo gori koju damu imaju ukrajinski piloti da sa hindovima ulete u Rusiju i granatiraju skladiste nafte :bow: :bow:

i kijevska oblast cista napokon od orka :beba:

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 01 apr 2022, 10:01

Zavrsise Ukrajinci bitku u Kijevu i sada mogu pojacati druge frontove, pitanje je samo gdje ce se zaustaviti da li ce to biti vracanje Krima, Donetska i Luganska ili prodiranje u Rusku Federaciju.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 01 apr 2022, 10:04

Znaci napadnut danas teritorij Rusije sta ce sad da izmisle? Najnovije sto sam.cuo od njihovih medija tj srpskih je to da su bazirale te sisteme pvo oko Groznog,Moskve i ostalih vecih gradova,tako da su ukrainski helikopteri prosli a druga je da su nisko letili,toliko o ruskom sistemu. Nek probaju poletiti nor na Izraelski teritorij pa ce vidjet sta je sistem

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 01 apr 2022, 10:06

Sad bi yrebali dagestanci,ceceni i ostali da udare ovo im je prilika al glupi su i dalje

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 01 apr 2022, 10:14

zagor1987 je napisao/la:
01 apr 2022, 10:04
Znaci napadnut danas teritorij Rusije sta ce sad da izmisle? Najnovije sto sam.cuo od njihovih medija tj srpskih je to da su bazirale te sisteme pvo oko Groznog,Moskve i ostalih vecih gradova,tako da su ukrainski helikopteri prosli a druga je da su nisko letili,toliko o ruskom sistemu. Nek probaju poletiti nor na Izraelski teritorij pa ce vidjet sta je sistem
nemoj tako rusi i u pvo odbrani koriste staro smece il su im ipak i najmoderniji sistemi smece nema neke velike razlike

kazu da je dns u Ukrajini za prvi april sala cuvaj se ruskog pvo-a ipak je najjaci na svijetu :mrgreen: :mrgreen: :urnebes:

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 01 apr 2022, 10:19

Robust je napisao/la:
01 apr 2022, 10:14
zagor1987 je napisao/la:
01 apr 2022, 10:04
nemoj tako rusi i u pvo odbrani koriste staro smece il su im ipak i najmoderniji sistemi smece nema neke velike razlike

kazu da je dns u Ukrajini za prvi april sala cuvaj se ruskog pvo-a ipak je najjaci na svijetu :mrgreen: :mrgreen: :urnebes:
Citajuci medije iz Rs i Srbije kako su prije ovog rata opisivali te sisteme,bukvalno vrabac nije u stanju da prodje,babaroga i tehnolohija do sad kakva vidjena nije bla bla i ove njihove prognoze smijesno citat. Prvo su na sva zvona pisali kako je ovo sve plan i kako ce se voditi najveca bitka ikad na podruciju Kijeva i skidanje nacite Zelenskog,sad isti mjenjaju plan tako da Kijev nije bio u planu

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 01 apr 2022, 10:24

Da im nece na kraju bacit nuklearku koliko masovno bjeze :eh:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.