FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
40%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
84
36%

Ukupno glasova: 231

NajvecaRadosti
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NajvecaRadosti » 02 apr 2022, 17:59

Joj poslije Posusja "Strasan trener","Dugo boljeg trenera nismo imali","Profesionalac,tacno zna sta hoce"

Jedan nerjesen rezultat na gostovanju,forumski puk i facebook armija odma bi tjerali :rol: :rol:
Pustite covjeka,malo strpljenja.Teren danas katastrofa,sudjenje jos gore.Kad na to dodas da imamo par igraca koji konstantno igraju preko qurca...Tesko da mozemo top 3 u ligi s obzirom na raspored.Maksimalno se posvetiti kupu,ako i tu poslije nikad lakseg puta do finala u historiji takmicenja ne osvojimo onda definitivno nismo ni zasluzili Evropu.

Vasoskog ostaviti kako god :salut: U srijedu ce ga pojedinci opet dizati u nebesa,a sljedeci vikend idu komentari ponovo "Najbolji poslijeratni trener"
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 02 apr 2022, 18:05

NisamInSajder je napisao/la:
02 apr 2022, 17:20
Kao što sam i govorio poslije svake utakmice, nemamo igre, nemamo obris igre. Nema ideje kako stvarati šanse, a tek da je stvoriš. A to je najbitnije u ovakvoj utakmici. Nismo se niti pomakli sa mjesta na kojem smo bili od kad je otišao Goran Sablić, od tad imamo samo više individualnog kvaliteta i radiš bolji presing u momentima jer je ekipa prošla pripreme. Ostali segmenti se nisu pomakli, čak bi rekao da je Sablić imao ideju kako graditi igru i stvarati šanse, a Vasoski to ne pokazuje za ova 2 mjeseca na klupi. Do kraja ćemo se patiti na ovakvim i sličnim utakmicama, ako se nastavi ovako. Može ovo izaći na dobro naravno, samo treba početi raditi, a ne samo poredati početnih 11 i reći da izađu u presing nekad i očekivati rezultat i igru neku. Imamo odličnu početnu poziciju i sve uslove da napraviš rezultat samo treba usmjeriti ekipu u tom pravcu.

Šteta što nismo uspjeli iskoristiti Borčev kiks.
Hvala Goranu što nas je preuzeo u jako lošoj situaciji gdje je objektivno imao slabiju ekipu od ove ali ne ponovio se takav tip trenera.
Mislim da vrijedi sačekati Makedonca, nisam zadovoljan ali moram priznati da je bilo dobrih utakmica a najbitnije je da guramo i dalje u kupu.
Ja imam osjećaj da bi Zrinjskom danas tricu uvalili a da bi dan poslije neku bruku doživjeli od te iste ekipe, nismo konstantni nikako.
Odavno nemamo nikakve šanse za ligu tako da mi ovo nije teško palo. Kup + 4 mjesto bi bilo idealno, pa čak i da izgubimo finale protiv Tuzle.
Zato ja pišem da treba navijati za Tuzlu do kraja sezone, ne vjerujem ja našoj ekipi nikako. :mrgreen:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 02 apr 2022, 18:07

FCUM je napisao/la:
02 apr 2022, 17:52
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
02 apr 2022, 17:40
keli je napisao/la:
02 apr 2022, 17:27

Nisam znao da imamo proroke na temi. De mi reci milane tarote koji cemo zavrsiti na tabeli na kraju sezone?
I to Velez već prosao u finale :rol: :rol:
Eo vec imamo novu ublehu, makedonsku, dugo nam je trebalo da ga popljujemo
Nije ba do igraca, samo trenere mijenjaj, do toga je :kafa:
Ako po imenima imas strasan prvi 11 sastav, onda je do trenera koji sve ovo treba da spoji. Da imamo lose igrace ne bi se nista moglo reci ali ovakav sastav imamo a igra 0 onda je do trenera. Ovome je Makedonija vrhunac
Koja strasna imena ? Strasni Pidro, zadnji put centarsut precizan imao prije povrede. Mujakic zadnji put 90 min odigrao kod nas, u Hajduku malo samarao, u Belgiji turisticki bio. Lazić u radnickom nisu nije minutaze imao. Andrej tobejarabi, Šećer nije neko ime uopste, ali generalno je bio dobar, danas slab. Imaš Suljica i Avrama od kojih se najvise ocekivalo i ispunili su očekivanja. Hamzu idu golovi, ali igra slaba.
Najlakse je tjerati, evo sutra ce doci novi, i sve ce biti bajno. Andrej ce biti u najboljoj formi karijere, Lazic i Mujakic ko u dri duple krune, a Hamza ce trpati ko u Slovačkoj. Jasta..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 02 apr 2022, 18:08

Mi dobijamo Zrinju u Mostaru za 14 dana, a vi kako hoćete.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 02 apr 2022, 18:08

MortemHz je napisao/la:
02 apr 2022, 18:05
Kao što sam i govorio poslije svake utakmice, nemamo igre, nemamo obris igre. Nema ideje kako stvarati šanse, a tek da je stvoriš. A to je najbitnije u ovakvoj utakmici. Nismo se niti pomakli sa mjesta na kojem smo bili od kad je otišao Goran Sablić, od tad imamo samo više individualnog kvaliteta i radiš bolji presing u momentima jer je ekipa prošla pripreme. Ostali segmenti se nisu pomakli, čak bi rekao da je Sablić imao ideju kako graditi igru i stvarati šanse, a Vasoski to ne pokazuje za ova 2 mjeseca na klupi. Do kraja ćemo se patiti na ovakvim i sličnim utakmicama, ako se nastavi ovako. Može ovo izaći na dobro naravno, samo treba početi raditi, a ne samo poredati početnih 11 i reći da izađu u presing nekad i očekivati rezultat i igru neku. Imamo odličnu početnu poziciju i sve uslove da napraviš rezultat samo treba usmjeriti ekipu u tom pravcu.

Hvala Goranu što nas je preuzeo u jako lošoj situaciji gdje je objektivno imao slabiju ekipu od ove ali ne ponovio se takav tip trenera.
Mislim da vrijedi sačekati Makedonca, nisam zadovoljan ali moram priznati da je bilo dobrih utakmica a najbitnije je da guramo i dalje u kupu.
Ja imam osjećaj da bi Zrinjskom danas tricu uvalili a da bi dan poslije neku bruku doživjeli od te iste ekipe, nismo konstantni nikako.
Odavno nemamo nikakve šanse za ligu tako da mi ovo nije teško palo. Kup + 4 mjesto bi bilo idealno, pa čak i da izgubimo finale protiv Tuzle.
Zato ja pišem da treba navijati za Tuzlu do kraja sezone, ne vjerujem ja našoj ekipi nikako. :mrgreen:
Ako ne vjeruješ našoj ekipi, kako očekivati da će uzeti i to 4 mjesto ? :D

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 02 apr 2022, 18:11

Sarajevo je bilo četvrto sa trenerom koji je ovdje proglašen užasnim i sa ekipom za koju su ljudi tvrdili da je najgora u (novijoj) historiji kluba.

Smijenjen je i trener i ekipa je drastično promijenjena, napravljen je ubjedljivo najbolji prelazni rok od svih klubova u državi.

Apsolutno ne postoji nikakvo opravdanje ako se Evropa ne izbori.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 02 apr 2022, 18:13

S faking leotarom koji su zalutali u pl i ne znaju ni sami sta ovdje rade mi imamo omjer 1:1:1, bolji mejdusobni skor s atalantom imamo.
Idalje se traze neka opravdanja za ovaj skup neznalica sto nose prsluk FKS, svake godine isto. Sva sreca ne nerviram se vise
NEMA NAZAD

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 02 apr 2022, 18:16

fks74 je napisao/la:
02 apr 2022, 18:08
MortemHz je napisao/la:

Ako ne vjeruješ našoj ekipi, kako očekivati da će uzeti i to 4 mjesto ? :D
Tako što nam ne trebaju sve pobjede do kraja ili nešto slično. Mi inače idemo na prvo mjesto pa nam je svaka utakmica zlata vrijedna ali sad to nije slučaj. Samo trebaš pogledati ko će se boriti sa nama za to četvrto mjesto i kako te ekipe igraju u odnosu na nas, nije neka razlika.
Sljedeće utakmice su nam Igman-Rudar-Zrinjski. Jbg nama teško to pada ali šta treba očekivati protiv Zrinjskog u Mostaru, realno?
Pod moranje je dobiti Igman i Rudar a dole šta god bude.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 02 apr 2022, 18:17

Mnogi bi ovdje Jos splicanskoj ublehi davali sansu. Sad bi bili 7 na tabeli. Ima li iko ovdje da je trenirao fudbal ili neki drugi timski sport. Pa trener je najveća karika u svemu. Ja ne vidim nikakav pomak sa ovim makedoncom.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 02 apr 2022, 18:26

Splićanin je bolji trener od Makedonca, a vrijeme će to potvrditi. Samo polako.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 02 apr 2022, 18:30

izdzezveubrazil je napisao/la:
02 apr 2022, 18:26
Normalno. Kad ga blitvar pripremi, Ljubiću sutnes u 85oj minuti :opaopa:
A tek protiv Posušja s 2 igrača manje da se branis. Joj jest merak bio :ljepota:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 02 apr 2022, 18:35

Ne branim sablica, ali lik je igrao sa bagaricem, cmiljanicem i dervisagicem po krilima, zavisno ko je bio dostupan, a sredinu terena su mu bili prisiljeni drzati ramic od 17 godina i palic. U napadu covjek molio boga da se merso oporavi od povrede i zaigra. Nije bio idealan, ali realno gledajuci, to je ekipa za borbu za opstanak

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 02 apr 2022, 18:36

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
02 apr 2022, 18:30
Normalno. Kad ga blitvar pripremi, Ljubiću sutnes u 85oj minuti :opaopa:
A tek protiv Posušja s 2 igrača manje da se branis. Joj jest merak bio :ljepota:
Samo što se fudbal ne posmatra tako. Ali nebitno, generalno gledano, nećemo se s ovim usrećiti, to je bitnije od mišljenja o ovom ili onom treneru.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 02 apr 2022, 18:40

Taj od mene nije bolji trener a ne od bilo koga ko se bavi tim poslom.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 02 apr 2022, 18:40

U poredjenju sa velikim europskim ekipa uzmite za primjer United i Liverpool. United je izabrao opciju da svako pola godine mijenja trenera i konstantno se vrti u krugu. Liverpool je istrpio lose rezultate kloppa ispocetka i evo kakvi su danas. Ajmo se voditi logikom liverpoola a ne uniteda jer vjv da su sutnuli kloppa i dan dns bi im 4. Mjesto bilo uspjeh. Zato ajmo prestat sa tjeranjem trenera nakon svake druge tekme sa tim stavom ce biti samo gore.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 02 apr 2022, 18:42

Strah me sta ce nam zrinjski uraditi

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 02 apr 2022, 18:46

spezial je napisao/la:
02 apr 2022, 18:42
Strah me sta ce nam zrinjski uraditi
Ja imam osjecaj da cemo odigrati bolje protiv njih nego danas.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 02 apr 2022, 18:49

MortemHz je napisao/la:

Tip trenera kao i Jakirović sa drugom formacijom :D. A eto formacija mu se najviše zamjera. Kako god završena priča.

Neka Vasoskog još godinu, svo vrijeme svijeta, neka pravi sebi ekipu, samo da dođemo do iskoraka. Ali, bojim se da sa ovakvim stilom fudbala koji Vasoski igra već 2-3 mjeseca koliko je tu, neće biti nekog velikog rezultata.

Ne vidim način na koji bi dali 3 gola Zrinjskom, Tuzli, pa eto ispostavilo se i Želji... Možemo zabiti tricu, peticu, ekipama kao Posušje, koje ne igra na gostujućim terenima nikako, ekipama kojima štoperi griješe kao na traci. Naravno ukoliko nastavimo igrati ovako kako nas Vasoski vodi već 2 mjeseca, ako se promjeni i počnemo igrati fudbal i željeti kreirati šanse onda možemo razmišljat kao i ti :D.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

scudetto89
Kontakt:

Post Postao/la scudetto89 » 02 apr 2022, 18:49

Ma sta ce nam zrinja uraditi to ubit ce te na smrt, gledao sam ih ljudi prekucali ligu, ovako se trpa jak protivnik, mi nista leotaru nismo mogli smijesno ;)

Ne znam jedina sansa za evropu je kup , sretno nam !

@ keli vidjet cemo daj boze da si u pravu :)
04.10.2009 !

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 02 apr 2022, 18:53

Makedonac je prosao pripreme. Dobio pojacanja kakva mnogi mogu sanjati. Sta je pokazao. Nista. Treba da leti
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Hightower, jozinho, Proximic i 68 gostiju.