FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
43%
Prolazak u Play off
52
24%
Grupnu fazu
73
33%

Ukupno glasova: 218

Pitar6785
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pitar6785 » 03 apr 2022, 16:29

bordobijeli je napisao/la:
03 apr 2022, 16:20
Pitar6785 je napisao/la:
03 apr 2022, 16:07
Moje vidjenje je da 50% prosuti bodova u zadnjih 25 godina je do trenera / katastrofalni odluka sudija. Za igranjem ruke sakom u glavu sadovica itd.

Al motivacija je kljuc, nemozes dobit posusje 6:0 sa igracem manje i onda jedva bod protiv leotara i to kad si inao 15 dana da se odmoris saniras povredice itd..

Ubjedjen sam da smo igrali protiv veleza zelje borca tc zrinjskog da bi sve ove ekipe tukli sem zrinjskog prem i protiv njih bi igrali sigurno bolje dali bi izgubili remizirali i pobjedili neznam..

Treneri koji su dosad vodili nisu uspjeli da drze ekipu fokusirani i motivisanu bez obzira skim igrali..

Recimo MI imamo budzet koji je 6 x veci od leotara 3x od zelje i osvoili smo 1 bod

Izgubit od zrinjskog citya borca pa haj recimo i veleza mozes reci bolji tim uigrani skuplji naleti na zamku i ok

Al gubit bodove od ekipa koje hljeba nemaju imat isto bodova ko ekipa koja ima dug 12 m km nakon 25 kola je do neznamja motivacije od strane ss
Mi smo ušli u ovu sezonu u katastrofa situaciji, nista bolja sutacija nego u drugim klubovima, to stalno zaboravljamo.
To je mogao bit izgovor za gorana za vasovskog i ovo juce nikako

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 apr 2022, 16:33

Pitar6785 je napisao/la:
03 apr 2022, 16:29
03 apr 2022, 16:20
Pitar6785 je napisao/la:
03 apr 2022, 16:07
Moje vidjenje je da 50% prosuti bodova u zadnjih 25 godina je do trenera / katastrofalni odluka sudija. Za igranjem ruke sakom u glavu sadovica itd.

Al motivacija je kljuc, nemozes dobit posusje 6:0 sa igracem manje i onda jedva bod protiv leotara i to kad si inao 15 dana da se odmoris saniras povredice itd..

Ubjedjen sam da smo igrali protiv veleza zelje borca tc zrinjskog da bi sve ove ekipe tukli sem zrinjskog prem i protiv njih bi igrali sigurno bolje dali bi izgubili remizirali i pobjedili neznam..

Treneri koji su dosad vodili nisu uspjeli da drze ekipu fokusirani i motivisanu bez obzira skim igrali..

Recimo MI imamo budzet koji je 6 x veci od leotara 3x od zelje i osvoili smo 1 bod

Izgubit od zrinjskog citya borca pa haj recimo i veleza mozes reci bolji tim uigrani skuplji naleti na zamku i ok

Al gubit bodove od ekipa koje hljeba nemaju imat isto bodova ko ekipa koja ima dug 12 m km nakon 25 kola je do neznamja motivacije od strane ss
Mi smo ušli u ovu sezonu u katastrofa situaciji, nista bolja sutacija nego u drugim klubovima, to stalno zaboravljamo.
To je mogao bit izgovor za gorana za vasovskog i ovo juce nikako
Puno vise treba od 2-3 mjeseca da bi stvari došle na svoje, po meni ima pomaka u odnosu na prvi dio prvenstva

Senner
Kontakt:

Post Postao/la Senner » 03 apr 2022, 16:36

E moji hadalji, od kakvih ekipa mi strepimo da se s nama poravnaju bodovno, puuuuu.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 apr 2022, 16:40

Senner je napisao/la:
03 apr 2022, 16:36
E moji hadalji, od kakvih ekipa mi strepimo da se s nama poravnaju bodovno, puuuuu.
Treba biti realan pa reci da ni mi nismo nesto, posebno kako smo izgledali prvi dio sezone.
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 03 apr 2022, 16:41, ukupno mijenjano 1 put.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 03 apr 2022, 16:41

Senner je napisao/la:
03 apr 2022, 16:36
Sta im posusje radi :rol: :rol: a nas ubise na grbavici
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 03 apr 2022, 16:45

Zeljo nas 2-0, mi posusje 6-0, posusje zelju 3-2 zasad i to je dokaz da je ovo sve u par deka...ne nervirajte se dzaba

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 03 apr 2022, 16:48

Jao koliko je Posusje prilika imalo. Ovi ako izvuku bod sramota je. Bas su nafakasi onda. I u proslom mandatu Mulalica su se vadili na frljoke bez ikakve igre. Tuzno je od koga smo izgubili i to glat. Ocigledno se derbi igra na hajc i nista vise, jer su igraci u pet deka. Samo volja derbi uzima. A mi je nismo imali ni protiv Leotara. Blagi treneri ne prolaze u ovoj ligi.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 apr 2022, 16:49

keli je napisao/la:
03 apr 2022, 16:45
Zeljo nas 2-0, mi posusje 6-0, posusje zelju 3-2 zasad i to je dokaz da je ovo sve u par deka...ne nervirajte se dzaba
Baš tako, to je naša liga. Zrinjski ove godine izdominirao a ostalu sve tu negdje.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 03 apr 2022, 16:54

Gomis99 je napisao/la:
03 apr 2022, 16:48
Jao koliko je Posusje prilika imalo. Ovi ako izvuku bod sramota je. Bas su nafakasi onda. I u proslom mandatu Mulalica su se vadili na frljoke bez ikakve igre. Tuzno je od koga smo izgubili i to glat. Ocigledno se derbi igra na hajc i nista vise, jer su igraci u pet deka. Samo volja derbi uzima. A mi je nismo imali ni protiv Leotara. Blagi treneri ne prolaze u ovoj ligi.
Mulalic je odron od trenera,on samo zna nahajcati ekipu .i to uspije od 3 utakmice od 10. Protiv nas ce uvijek znati nahajcati i uzeti nas
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 apr 2022, 16:56

Kad se vratiš na komentare kad smo dobili Posušje, kaze nece nikog dobiti, najlošije ekipa itd itd. Mi smo odigrali vrhunski i sve je ulazilo 5 komada s igracem manje nije mala stvar. Isto tako u stanju smo odigrati katastrofa kao derby, sto se tice zelje i Mulalica oni samo mogu dobiti na hajcanje kao nas i Velez a fudbalski su tanki skroz, al u nasoj ligi na borbu mozes puno utakmica dobiti, loši tereni još te sudija pogura i moze svako svakog dobiti. Realno je uzeti kup i izaci u europu, bilo bi to vise nego dobro.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 03 apr 2022, 17:01

Hadaljima po ko zna koji put dajemo priliku da se vrate u zivot, jeb.iga ovaj put su je fulili.

Mi jedino preko kupa mozemo u Evropu.. bit ce yebeno
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 03 apr 2022, 17:03

Odavno se to sve vec znalo
Nece osvojit titulu
Nece osvojit kup
Nece izborit evropu
Jedino sto im vadi sezonu je da nas dobiju u derbiju pa da se mogu nasladjivati i nekako potkupiti navijace pa makar sve do kraja izgubili. Zato je Mulalic klasicni derbi trener, cim se nasuprot njih pojavi seljacka ekipa koja igra kao oni, nista ne mogu. Pa da nisu Velezu doslovno u zadnjim sekundama dali gol, Mulalic bi u ovih 5 utakmica jedino protiv nas imao pobjedu sto potvrdjuje samo ovo sto je vec napisano.

Sto se tice srijede nadam se da cemo vec u prvoj utakmici to rutinski rijesiti sa vise golova razlike pa da se u revansu mogu neki drugi igraci promijeniti.
90!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 apr 2022, 17:06

ledesma je napisao/la:
03 apr 2022, 17:01
Hadaljima po ko zna koji put dajemo priliku da se vrate u zivot, jeb.iga ovaj put su je fulili.

Oni imaju 8 bodova manje od europe ne znam kako im mi dajemo šansu, oni ne mogu izboriti Europu ni pomocu trikova.

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 03 apr 2022, 17:13

Po meni smo sve i u jednoj utakmici bolji bili od protivnika sem derbija. Kad je volje falilo ko jucer onda se ne moze izvuci pobjeda a i ovako na nekih 30% snage smo napravili vise prilika na onoj oranici. Sa malo jacom odbranom i jos kojim pojacanjem se komotno mozemo boriti za titulu sljedece godine uzimajuci u obzir i to da ce Jakirovic najvjerovatnije ići u Dinamo. Ali se moze zakljucit da je makedonac pun pogotak i vjerujem da je Sablic ostao da mi ne bi ni 2 utakmice dobili (pogotovo ne sa rezultatom većim od 1:0). Dati covjeku do januara do pokaze sta zna a ne da se odmah tjera cim nije uspio stici Zrinjski koji bjezi skoro 30 bodova.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 03 apr 2022, 17:21

Samo me zanima zasto su oni tema ovdje bzs hahaha
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 03 apr 2022, 17:56

03 apr 2022, 17:06
ledesma je napisao/la:
03 apr 2022, 17:01

Oni imaju 8 bodova manje od europe ne znam kako im mi dajemo šansu, oni ne mogu izboriti Europu ni pomocu trikova.
Kad dobiju vjetar u leđa to je cudo, bilo ko.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 03 apr 2022, 18:01

MortemHz je napisao/la:
03 apr 2022, 15:38
Naša zvanična je najgluplja

Nakon što je u čevrtfinalu eliminisao Tuzla City, Fudbalski klub Sarajevo na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase, u srijedu u 16:00 sati ulazi u polufinalni duel protiv ekipe FK Igman Konjic.
ispravljen post

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 03 apr 2022, 18:02

holyman je napisao/la:
03 apr 2022, 11:50
joker90 je napisao/la:
03 apr 2022, 10:33
Mesa Selimovic za sirotinju..
Ma u nekom svom svijetu zivi
Ne živi on u svom svijetu nego u tuđem džepu.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 03 apr 2022, 18:22

Najvažniju utakmicu ove sezone za nas, nećemo igrati mi.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 apr 2022, 18:31

Ajla Alimanović nova direktorica FK Sarajevo: Za dvije godine želimo biti najbolji klub na Balkanu

Ajla Alimanović nova je generalna direktorica FK Sarajevo, a u intervjuu za Klix.ba potvrdila je tu informaciju te otkrila prve utiske i očekivanja na novoj poziciji.

Na današnjoj skupštini kluba odlučeno je da će Upravni odbor napustiti Jasmina Suljić, tačnije da će ostati u funkciji pravnog savjetnika predsjednika Mirvića i Fudbalskog kluba Sarajevo, dok je u Upravni odbor imenovan Nenad Podgorac.

Također, Upravni odbor je danas jednoglasno imenovao Ajlu Alimanović za novu generalnu direktoricu FK Sarajevo. U izjavi za Klix.ba Alimanović nam je potvrdila ovu informaciju te otkrila kako je došlo do njenog imenovanja.

"Priključila sam se uskom menadžement timu kluba početkom marta, ali ne na poziciji generalne direktorice. U posljednjih mjesec dana sam mnogo naučila o fudbalu, klubu, navijačima, našim partnerima i sponzorima. Upoznala sam sve naše zaposlenike, prvi tim, akademiju, naš ženski klub i shvatila da, koliko god Sarajevo ima problema iz prošlosti, to su ustvari prilike koje ne smijemo propustiti. Upravni odbor je tražio adekvatno rješenje za generalnog direktora zadnjih nekoliko mjeseci, ali nije jednostavno prihvatiti se zadataka i odgovornosti koju očekuje predsjednik Ismir Mirvić. Krajem marta mi je ponuđena prilika da vodim najbolji bh.klub i ja sam prihvatila tu odgovornost, svjesna svih dobrih i loših strana iste", kaže nam Alimanović.

Kaže kako je za klub najvažnija podrška navijača i da rezultat ne može doći preko noći.

"Nama je podrška navijača najvažnija. Oni su naš 12. igrač i niko ne može voljeti klub više od njih, ali sve ovo na čemu mi sada radimo je proces. Rezultat ne može doći preko noći. Prethodna uprava i menadžment su imali odlične sportske rezultate, ali su ispod tepiha gurali sve probleme s kojima se klub suočavao, zarađivali novce za sebe na račun kluba i to niko nije primjetio sve dok klub zamalo nije bankrotirao. Ovaj put ćemo raditi drugačije i 100 posto transparentno. Ismir nije došao tu, da bi otišao za nekoliko godina. Došao je da od Sarajeva napravi najpozitivniju priču, i to ćemo i napraviti, ili ne trebamo biti tu", kaže Alimanović.

Pitali smo je i koliko zna o fudbalu i generalno koliko prati ovaj sport?

"Nažalost, nogomet sam prestala davno pratiti. Toliko davno da je zadnji Ronaldo kojeg se ja sjećam, Ronaldo iz Brazila. Ali brzo učim. Jedan od prvih komentara nekog od navijača prema Ismiru je bio da ja navijam za drugi klub te da zato ne mogu biti u menadžmentu Sarajeva. Možemo reći da sam tu u 'miješanom braku' - porodica mog rahmetli oca je simpatizirala drugi sarajevski klub, mamina porodica je porijeklom iz Hercegovine, a ja sam se udala za muškarca čija cijela porodica navija za Sarajevo. Tako da sada i ja i cijela moja porodica navijamo za Sarajevo", kaže nam nova generalna direktorica Bordo kluba.

Za kraj dodaje kako će na početku nove ere kluba morati popraviti sve narušene odnose iz prošlosti.

"Za početak moramo popraviti sve narušene odnose. Upoznala sam mnogo ljudi koji su istinski prijatelji kluba, ali su nam okrenuli leđa jer su se s njima ranije odnosili s nepoštovanjem. Dalje, transparentno ćemo komunicirati o tome šta radimo. Svake sedmice ili svakog mjeseca, ako je potrebno. Vratit ćemo povjerenje u Sarajevo. Planovi su jasni - Sarajevo će biti najbolji bh. klub i najbolji bh. brand i naši poslovni uspjesi će pratiti sportske. Za mene je ovo, lično najveći izazov u karijeri. Osigurat ćemo da klub postane finansijski održiv i da ne ovisi o novcu investitora. To je jedini dugoročni način da ova priča uspije. Naši rezultati će govoriti više od riječi.", kaže nam Alimanović za kraj.

Ajla Alimanović je rođena u Sarajevu. Magistrica je menadžmenta i posjeduje više od 15 godina iskustva na pozicijama CEO-a i transformacijskog direktora u različitim kompanijama. Sedam godina je radila za kompaniju Procter&Gamble, dvije godine za Croatia osiguranje i šest godina u sastavu Adris grupe, kasnije u sastavu British American Tobacco-a.

:rol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.