Možda je 'bezveze' liga što mnogi igrači idu u NBA ili lige koje su bolje plaćene. Nažalost, sve je money oriented. Bez toga bi bila daleko najača liga. Vrati sve igrače u ovu ligu koji igraju vani, pa ćeš vidjeti to 'bezveze', a tebi je vjerovatno nekih 19 godina.
Džanan Musa
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
Re: Džanan Musa
- Shategabri
- Kontakt:
Ovaj argument - lako mu je trpati u nebitnom Breoganu...koliko je nebitnih klubova samo u toj ACB ligi, što ne trpaju i drugi i ne budu lideri?
Zašto? Dajte neki smislen odgovor.
Zašto? Dajte neki smislen odgovor.
Koševo Zapad
Ma tesko i to, borba za opstanak bi bio njihov domet. Ipak, imas tu superjaki FMP a tek Igokeu (Buducnost, Cedevita je vec NBA nivo), pa dodas Mornar, Studentski, Cibonu i vjerovatno Megu... kako god, preracunao si se.
Ekipa koja je ove sezone 2x dobila Valenciu (koja je dobila Buducnost nedavno 30ak razlike), i dobila jednom Gran Canariu koja je prije 10-ak dana razbila Buducnost 20 razlike sta ima traziti u ABA ligi? Obje ekipe vodece u EC, u grupi gdje imas snaznu Cedevitu i Buducnost.
Ocigledno ne pratis ni jednu ni drugu ligu, a jasno je odavno koliko Musu ne simpatises.
Znaci Ove 4 ekipe bi U Spaniji u ovom momentu bili na 13-13TheChief je napisao/la: ↑04 apr 2022, 10:01Breogan bi u ABA ligi bio negdje oko 7-8 mjesta. Tako nekako otprilike.Sarmica je napisao/la: ↑03 apr 2022, 19:54Ne znam, trebalo bi uzeti statistiku, ali masa igrača je otišla iz ABA lige u NBA, pa i sam tvoj pulen, jelde. Nije igrao u Breoganu ili Barceloni. Ne vjerujem da više španaca igra u NBA nego ljudi sa ovih prostora. Ovdje, u ABA ligi, na balkanu, i sa dosta manje pare se stvaraju extra igrači i rezultati. Da Musa kojim slučajem igra u Partizanu, a to mu je nedostižni san jer nema kvalitet za to, ti bi branio i veličao ABA ligu.
Koliko znam, on je počeran iz Efesa, imao je opriliku da se nametne, ali nije. Onda je došao u ekipu Breogana koja je ušla u njihovu prvu ligu. I onda kad ja upored to sa zadrom ili Igokeom, tebi je to problem.
U prvih 6 nema apsolutno nikakve sanse, dok isto tako nema sanse da budu u zadnjih 5-6. Znaci, prosjecan ABA liga tim.

- Shategabri
- Kontakt:
Smiješno je porediti ligu u kojoj imaš od ozbiljnih ekipa ove što uvijek igraju ff, ostalo su propali klubovi i filijale ovih top 4, sa najboljom ligom Evrope.
Gdje bi to bili CZ ili Partizan, Cedevita, Budućnost u ACB? Pitanje je da li bi bili i u borbi za top 8.
Gdje ćeš bolan pisati da je nekakav Mornar ili Igokea refer za nešto u ACB? Jel realno da neko ozbiljno piše te stvari?
Gdje bi to bili CZ ili Partizan, Cedevita, Budućnost u ACB? Pitanje je da li bi bili i u borbi za top 8.
Gdje ćeš bolan pisati da je nekakav Mornar ili Igokea refer za nešto u ACB? Jel realno da neko ozbiljno piše te stvari?
Koševo Zapad
Sve tacnoFederer17 je napisao/la: ↑04 apr 2022, 14:06Ma tesko i to, borba za opstanak bi bio njihov domet. Ipak, imas tu superjaki FMP a tek Igokeu (Buducnost, Cedevita je vec NBA nivo), pa dodas Mornar, Studentski, Cibonu i vjerovatno Megu... kako god, preracunao si se.
Ekipa koja je ove sezone 2x dobila Valenciu (koja je dobila Buducnost nedavno 30ak razlike), i dobila jednom Gran Canariu koja je prije 10-ak dana razbila Buducnost 20 razlike sta ima traziti u ABA ligi? Obje ekipe vodece u EC, u grupi gdje imas snaznu Cedevitu i Buducnost.Breogan je sigurno ove sezone izgubio 2-3 utakmice (ako ne i vise) koje su 'imali'. Promjena trenera, sebicnost i nekvalitet pojedinih igraca su doprinijeli tome.
Ocigledno ne pratis ni jednu ni drugu ligu, a jasno je odavno koliko Musu ne simpatises.
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 04 apr 2022, 14:23, ukupno mijenjano 1 put.
Burgos kojeg su sinoc dobili je dvostruki osvajac champions league 19/20,20/21 i trenutno u zoni ispadanja u ACB ligi,u istom takmicenju je igrala i Igokea koja je 5 u ABA ligi,pa otprilike skontajte kolika je razlika izmedju ove dvije lige.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Kakvu ulogu bi imao Dzanan u Cedeviti i Buducnosti ?Federer17 je napisao/la: ↑04 apr 2022, 14:06Ma tesko i to, borba za opstanak bi bio njihov domet. Ipak, imas tu superjaki FMP a tek Igokeu (Buducnost, Cedevita je vec NBA nivo), pa dodas Mornar, Studentski, Cibonu i vjerovatno Megu... kako god, preracunao si se.
Ekipa koja je ove sezone 2x dobila Valenciu (koja je dobila Buducnost nedavno 30ak razlike), i dobila jednom Gran Canariu koja je prije 10-ak dana razbila Buducnost 20 razlike sta ima traziti u ABA ligi? Obje ekipe vodece u EC, u grupi gdje imas snaznu Cedevitu i Buducnost.Breogan je sigurno ove sezone izgubio 2-3 utakmice (ako ne i vise) koje su 'imali'. Promjena trenera, sebicnost i nekvalitet pojedinih igraca su doprinijeli tome.
Niko, naravno, ne spori da je ACB najjaca liga, ali ovdje se od Muse pravi EL igrac. To sto je MVP lige ne znaci u kontekstu onih najboljih (i timova i igraca) nista. I Kamenjas je MVP ABA lige pa je sigurno daleko od najboljih igraca lige. A ne bi se ni naigrao u top timovima lige.
Btw. Dobije i Cedevita Valenciju, i to 2 puta, dobije Gran Canariju, a njih dobije Buducnost 30 razlike. Mozemo se tako igrati do sutra.
Ne znam sto uopste poredite ACB i ABA ligu. Odakle to ?
- Shategabri
- Kontakt:
Pa porede ovi kojima je kao argument eto Musina ekipa je u pet deka sa tim nekim prosječnim ili ispodprosječnim ABA ligašima.
Koševo Zapad
Naravno da se mozemo igrati, ali kljucan je poredak na tabeli. Iako ni to nista ne mora znaciti. I kad bi rekli da su Buducnost i Cedevita jaci (iako nisam siguran), sta cemo za ostale koje si stavio ispred Breogana?TheChief je napisao/la: ↑04 apr 2022, 14:27Kakvu ulogu bi imao Dzanan u Cedeviti i Buducnosti ?
Niko, naravno, ne spori da je ACB najjaca liga, ali ovdje se od Muse pravi EL igrac. To sto je MVP lige ne znaci u kontekstu onih najboljih (i timova i igraca) nista. I Kamenjas je MVP ABA lige pa je sigurno daleko od najboljih igraca lige. A ne bi se ni naigrao u top timovima lige.
Btw. Dobije i Cedevita Valenciju, i to 2 puta, dobije Gran Canariju, a njih dobije Buducnost 30 razlike. Mozemo se tako igrati do sutra.
Ne znam sto uopste poredite ACB i ABA ligu. Odakle to ?
Eto gore ti i L-Train objasni za Burgos...
Nisam uopste komentarisao Musu, a nisi ni ti koliko se sjecam. Znam samo da bi i Buducnost i Cedevitu natrpao sa 20+ poena kao sto redovno trpa puno jace ekipe u ACB. A kakvu ulogu bi imao, pa bolji je Petar Popovic od njega
Veliki minus za tvoju logiku.lumani je napisao/la: ↑04 apr 2022, 14:07Znaci Ove 4 ekipe bi U Spaniji u ovom momentu bili na 13-13TheChief je napisao/la: ↑04 apr 2022, 10:01Breogan bi u ABA ligi bio negdje oko 7-8 mjesta. Tako nekako otprilike.Sarmica je napisao/la: ↑03 apr 2022, 19:54Ne znam, trebalo bi uzeti statistiku, ali masa igrača je otišla iz ABA lige u NBA, pa i sam tvoj pulen, jelde. Nije igrao u Breoganu ili Barceloni. Ne vjerujem da više španaca igra u NBA nego ljudi sa ovih prostora. Ovdje, u ABA ligi, na balkanu, i sa dosta manje pare se stvaraju extra igrači i rezultati. Da Musa kojim slučajem igra u Partizanu, a to mu je nedostižni san jer nema kvalitet za to, ti bi branio i veličao ABA ligu.
Koliko znam, on je počeran iz Efesa, imao je opriliku da se nametne, ali nije. Onda je došao u ekipu Breogana koja je ušla u njihovu prvu ligu. I onda kad ja upored to sa zadrom ili Igokeom, tebi je to problem.
U prvih 6 nema apsolutno nikakve sanse, dok isto tako nema sanse da budu u zadnjih 5-6. Znaci, prosjecan ABA liga tim.![]()
![]()
Evo protiv, Litvanije. 3 ABA ligasa ispred MVP ACB lige.
ABA > ACB
To je otprilike ta paralela.

Pusti to koliko bi dao njima. Kakvu bi ulogu imao da igra za njih ?Federer17 je napisao/la: ↑04 apr 2022, 14:42Naravno da se mozemo igrati, ali kljucan je poredak na tabeli. Iako ni to nista ne mora znaciti. I kad bi rekli da su Buducnost i Cedevita jaci (iako nisam siguran), sta cemo za ostale koje si stavio ispred Breogana?TheChief je napisao/la: ↑04 apr 2022, 14:27Kakvu ulogu bi imao Dzanan u Cedeviti i Buducnosti ?
Ne znam sto uopste poredite ACB i ABA ligu. Odakle to ?![]()
Nisam uopste komentarisao Musu, a nisi ni ti koliko se sjecam. Znam samo da bi i Buducnost i Cedevitu natrpao sa 20+ poena kao sto redovno trpa puno jace ekipe u ACB. A kakvu ulogu bi imao, pa bolji je Petar Popovic od njega![]()
Nije isto dati 20 poena PROTIV Barcelone i dati 20 poena ZA Barcelonu.
Izmedju to dvoje se ovdje cesto stavlja znak jednakosti.
Kakvu ulogu bi imao je SBB-KBB, ne zelim o tome raspravljati. Rekoh ti vec, bolji je Popovic. Kad dodamo jos i dvojac Micov-Atic, cije minute bi Musa mogao 'ukrasti', dolazimo do zakljucka da bi mahao peskirom kao i u Bruklinu. Tako da, u pravu si!
Naravno da nije isto, ali poredim Breogan i Buducnost/Cedevitu (ne Breogan i Barselonu) kao timove koji su tu negdje. Navoditi Barselonu u tom kontekstu je vec veca izvala od one tvoje da je Breogan ekipa za 7-8 mjesto u ABA ligi.
joj fedja, sa cifom ulazis u raspravu, jos na ramazanu, mislim:-)
Barcelona je samo primjer. Bilo koji jaci klub od Breogana moze posluziti kao primjer. Pa i Buducnost i Cedevita.Federer17 je napisao/la: ↑04 apr 2022, 15:08Kakvu ulogu bi imao je SBB-KBB, ne zelim o tome raspravljati. Rekoh ti vec, bolji je Popovic. Kad dodamo jos i dvojac Micov-Atic, cije minute bi Musa mogao 'ukrasti', dolazimo do zakljucka da bi mahao peskirom kao i u Bruklinu. Tako da, u pravu si!
Naravno da nije isto, ali poredim Breogan i Buducnost/Cedevitu (ne Breogan i Barselonu) kao timove koji su tu negdje. Navoditi Barselonu u tom kontekstu je vec veca izvala od one tvoje da je Breogan ekipa za 7-8 mjesto u ABA ligi.
Ako su ti ta 2 kluba tu negdje sa Breoganom onda...
Imamo 4 tima koja su najmanje za 3 klase jaci od Breogana i gdje bi u nekoj PO seriji bila metla.
I jos 2 koja su tu negdje 50-50 sa Breoganom. Po meni oba malo jaca od njega.
Ne vidim kakva je izvala da bi zavrsili 7. Da ne bi mozda bili top3 tim lige ?
I ako ih hoces pogurati mozes maksimalno do 5 mjesta. A i to ne znaci puno jer su ova 4 drugi svijet za njih.
Ma dobar je cif, samo malo previse voli SDA i ne voli Musu
Jasta je, isto poredit Barselonu i BuducnostTheChief je napisao/la: ↑04 apr 2022, 15:19Barcelona je samo primjer. Bilo koji jaci klub od Breogana moze posluziti kao primjer. Pa i Buducnost i Cedevita.
Ako su ti ta 2 kluba tu negdje sa Breoganom onda...
Imamo 4 tima koja su najmanje za 3 klase jaci od Breogana i gdje bi u nekoj PO seriji bila metla.
I jos 2 koja su tu negdje 50-50 sa Breoganom. Po meni oba malo jaca od njega.
Ne vidim kakva je izvala da bi zavrsili 7. Da ne bi mozda bili top3 tim lige ?
I ako ih hoces pogurati mozes maksimalno do 5 mjesta. A i to ne znaci puno jer su ova 4 drugi svijet za njih.
Rekoh ti vec, ili ocigledno ne pratis te lige/timove, ili ne znas sta pricas. Nemamo se dalje sta raspravljati.
To je ono što ovi ljudi ne razumiju i ne shvataju. On neće imati takvu statistiku ni u jednoj euroliugaškoj ekipi, zato što neće igrati 35 minuta po meču i neće imati takvu slobodu koju ima u Breoganu. Čudim se kako je nekima to teško shvatiti.TheChief je napisao/la: ↑04 apr 2022, 14:47Pusti to koliko bi dao njima. Kakvu bi ulogu imao da igra za njih ?Federer17 je napisao/la: ↑04 apr 2022, 14:42Naravno da se mozemo igrati, ali kljucan je poredak na tabeli. Iako ni to nista ne mora znaciti. I kad bi rekli da su Buducnost i Cedevita jaci (iako nisam siguran), sta cemo za ostale koje si stavio ispred Breogana?TheChief je napisao/la: ↑04 apr 2022, 14:27Kakvu ulogu bi imao Dzanan u Cedeviti i Buducnosti ?
Ne znam sto uopste poredite ACB i ABA ligu. Odakle to ?![]()
Nisam uopste komentarisao Musu, a nisi ni ti koliko se sjecam. Znam samo da bi i Buducnost i Cedevitu natrpao sa 20+ poena kao sto redovno trpa puno jace ekipe u ACB. A kakvu ulogu bi imao, pa bolji je Petar Popovic od njega![]()
Nije isto dati 20 poena PROTIV Barcelone i dati 20 poena ZA Barcelonu.
Izmedju to dvoje se ovdje cesto stavlja znak jednakosti.
De ti skontaj da to shvata svako ko iole prati kosarku,cak niko nije ni pokusao da napravi tezu kako ce on sutra doci u Real,Barcu,Fener i davati 20 poena i igrati 35 minuta.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
Pa nećemo se sad lagiti. Stiče se utisak da je EL samo čekala na Musu i da će je on poderati ko šufericu. Neko je spominjao da bude top 5 igrač i slično. Oni koji gotive Musu imaju isti mentalni sklop kao i on, a to je nerealna očekivanja i pretjerivanje.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.